ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.07.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2023
DURATA: 8 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

M&D Apartments în Peraia, Salonic

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Unde mergem cu mașina în Grecia? Ca să ajungem într-o singură zi...

Decizia unei vacanțe în Grecia cât mai aproape de casă a venit oarecum pe neașteptate prin luna aprilie și s-a datorat lui Adrian, supărat că planificasem revederea cu țara mult iubită abia la finele lui august.

„Păi și până atunci ce facem?!! Vreau la plajă!” Împinsă de la spate (nu că m-aș fi împotrivit prea tare, ca să ne înțelegem????), am reacționat începând căutările. Așadar, unde se poate ajunge cu mașina din București până pe litoralul elen fără cazări inetrmediare?

Sunt ceva variante: Thassos, Riviera Olimpului, zona Kavalei, Halkidiki, Asprovalta, Nea Vrasna... Fusesem în toate și singura care îmi făcea cu ochiul era Peninsula Halkidiki. Mai precis, mă tenta Sarti, unde nu campasem niciodată, doar fusesem în trecere în urmă cu ceva ani.

Simulările de preț pe booking m-au dezumflat însă rapid; scorurile depășeau cu mult bugetul nostru. Și atunci m-am orientat către o altă zonă, Peraia-Nea Triada, care prezenta câteva avantaje demne de luat în seamă:

√ „decât” vreo șapte sute de kilometri și un pic din fața blocului meu până la destinație (s-au dovedit a fi 715; oricum am scăpat ieftin... până la Sarti am fi făcut în plus cam o oră și jumătate)

√ apropierea de Salonic, de care îmi era foarte dor și unde intenționam să dau minim o fugă

√ o porțiune de litoral situată la sud de Salonic necunoscută mie și pe care eram curioasă să o explorez

Pe de altă parte, fără a fi familiarizată cu zona, știam că nu este la fel de spectaculoasă ca Sithonia, că apa nu are culoarea aceea turcoaz după care ne dăm în vânt cu toții iar plajele sunt pur și simplu banale. Dar se pare că nu le poți avea mereu pe toate, din când în când trebuie să faci compromisuri... ????

Cântărind argumentele pro și contra, am ajuns la concluzia că primele aveau mai mare greutate, așa că am decis: să fie Peraia (Perea) .

Drumul

Trec rapid peste calvarul celor 10 ore de drum la dus și tot atâtea la întors, parcurse pe traseul clasic: Giurgiu-Ruse-Plevna-Sofia-Kulata-Salonic, și invers. 10 ore mari și late, cu numai 10-15 minute de așteptare la fiecare punct de trecere a frontierei, căci avusesem grijă să evit weekendurile.

A fost însă pentru prima (și categoric ultima! ????) dată când merg în Grecia în iulie - am suportat cu mare greutate căldura înăbușitoare și înnebunitoare, cu temperaturi în jur de 40 de grade și apa mării deloc răcoroasă...

În fine... Alegerea mea a fost M&D Apartments, strada Makedonias nr. 8, etaj 1 (fără lift), Peraia - scor 9,2 pe booking (eu i-am acordat nota 9). La care am ajuns ocolind Salonicul pe linia de centură către Halkidiki, de pe care am ieșit la indicatorul spre Aeroportul Internațional Macedonia. Am continuat să rulăm spre sud și după vreo 10 km am virat la dreapta pentru a intra în stațiune.

Localizare

Strada Makedonias este perpendiculară pe faleză iar între locul nostru de cazare și plajă nu se intercalau decât un alt bloc și hotelul Golden Stars. Asta și dorisem: un studio cât mai aproape de Marea Egee (vreo 30 m). În plus, exact de la intersecția străzilor P. Kountouriotou, ce se prelinge pe țărm, și Makedonias, încep să se înșiruie taverne, bărulețe și gelaterii. Aveam deci totul la nas, cum s-ar zice. ???? Și am profitat din plin! Iar pentru aprovizionare, căci eram cazați în sistem self-catering, am apelat la prietenul Masoutis, un hyper-market cu ofertă bogată și prețuri bune situat la trei străzi distanță.

Studioul se află într-un bloc cu trei etaje cu nimic ieșit din comun și destul de neîngrijit, în sensul că tencuiala era scorojită. La fel se prezentau, de altfel, majoritatea clădirilor din Peraia, chestie care recunosc că m-a deranjat la fel de mult ca dârele de gunoi lăsate în rigole, semn de întreprinderea locală de salubritate nu prea își făcea treaba.

Încă ceva: am reușit de fiecare dată să ne înghesuim Loganul pe stradă, însă există o parcare publică gratuită la mai puțin de 100 m depărtare.

Un studio la mare în Grecia fără terasă?!! Uite că se poate????

De data asta, chiar am comis-o! ????N-am fost atentă când am făcut rezervarea. M&D posedă două apartamente aflate în același bloc, ambele la etajul 1, așa cum aveam să descopăr.

Ei bine, eu am rezervat apartamentul cu un dormitor, celălalt fiind cu două, și am fost ferm convinsă că fotografiile de pe booking care înfățișau terasa se refereau la al nostru. N-a fost așa: am avut două - să le zic balconașe? ???? - de 60 cm lățime și 1 m lungime, pe care, evident, nu era loc de scos scaune și - Doamne ferește! - o masă. Unul din ele avea însă un uscător de rufe, echipament atât de necesar într-o stațiune la mare.

Am sunat-o pe proprietăreasa Dimitra ca să-i semnalez ceea ce eu consideram a fi o eroare din partea ei. Mi-a explicat, într-o engleză impecabilă și pe un ton extrem de amabil, că terasă nu posedă decât apartamentul cu două dormitoare, fapt dovedit prin lipsa referirilor la balcoane de orice fel în textul de prezentare a apartamentului cu un dormitor de pe site-ul booking.

Am verificat și răsverificat și avea dreptate! Mi-am tras o palmă peste cap ????și mi-am jurat să fiu mai vigilentă pe viitor. Ideea, sau mai bine zis prejudecata de la care plecasem, și anume că era imposibil ca un spațiu de cazare pe litoral în Grecia să nu aibă terasă, se dovedise a fi greșită.

Dar să vă spun ceva! Apartamentul nostru era plasat în spate, orientat spre vest, către alte apartamente din același bloc și o parcare, deci o „vedere” deloc îmbietoare, însă beneficiam de ceva umbră și răcoare, în timp ce cel cu două dormitoare dădea spre stradă, către est, și avea „partial sea view” . După cum am remarcat din stradă, terasa lui era suficient de mărișoară cât să încapă o masă cu scaune, numai că soarele bătea în ea aproape toată ziua, și la cât de cald era, chiar dacă trăgeai copertina, nu prea cred că puteai sta afară.

Știu. Veți zice că strugurii sunt acri... ???? Adevărul este că aerul frigea, pur și simplu, și ne-am ferit să stăm afară după 12.30-13. Iar când ajungeam „acasă” , primul lucru pe care îl făceam era să punem în funcțiunea aerul condiționat, pe care îl opream abia noaptea. Foarte cald era și pe la 17.30-18, când ieșeam pentru a doua porție de plajă pe ziua aceea, și vă jur că lumea făcea baie în mare inclusiv după ora opt seara, ba chiar și după ce se însera.

Ce mai încolo și încoace: chiar dacă am fi avut terasă, mă îndoiesc că ne-am fi putut bucura prea mult de ea.

Mă repet: în viața mea nu voi mai merge în Grecia în luna iulie! ????

Interacțiunea

Am pomenit-o pe Dimitra. Trebuie să-l menționez și pe soțul ei, Ioannis, care ne-a așteptat în fața blocului după ce l-am sunat cu vreo 10 minute înainte de a ajunge. Mi-a spus la telefon că îl voi depista fără probleme pentru că are barbă mare, iar eu am replicat că Adrian e ușor de recunoscut după mustața albă... ????

Ioannis ne-a ajutat cu bagajele și ne-a făcut „turul” apartamentului, explicându-ne tot ce era de explicat într-o engleză fluentă, inclusiv arătându-ne unde era scrisă parola de Wi-Fi și oferindu-ne un dosar cu texte informative și fotografii despre zonă.

Pe Dimitra nu am cunoscut-o personal, însă o întâmplare neașteptată mi-a dovedit cât este de amabilă: fiul nostru s-a înscris, fără să ne informeze în prealabil, la o excursie a cărei zi de plecare coincidea cu ziua noastră de întoarcere acasă. Ar fi însemnat ca Terry, cățelul nostru, membru cu drepturi depline al familiei Ion, să rămână singur acasă... ???? o zi întreagă, fără a fi scos la plimbare decât seara, la întoarcerea noastră.

Inacceptabil!

I-am trimis mesaj Dimitrei, rugând-o să schimbăm cu o zi mai devreme sejurul și mi-a răspuns că va lua legătura cu cei de la booking pentru a vedea dacă este posibil. A revenit după câteva ore cu răspunsul site-ului - rezervarea nu putea fi modificată - și mi-a propus să vin și să plec cu o zi înainte fără a-i deranja din nou pe cei de la booking...

Ceea ce am și făcut!

În plus, cu o zi înaintea plecării mi-a transmis un mesaj cu speranțe că am avut un sejur plăcut și vom reveni, și cu urări de bine. Am apreciat! ????

Prețul

Sejurul nostru de 8 nopți și a costat 392 euro (49 euro/noapte), plătibili la rezervare și nerambursabili.

Destul de mult, și asta în ciuda discountului meu Genius de 15%, însă se pare că va trebui să mă obișnuiesc de acum cu prețuri mari la cazare oriunde aș alege să merg.

A sosit totuși momentul să vă descriu apartamentul...

Bookingul zice că ar avea în total 40 m, dar cred că s-a exagerat un pic.

Am avut un living din care se intra direct, combinat cu zona de chicinetă. În living era o canapea foarte comodă pe care am revendicat-o, în dormitor fiind îngrozitor de cald din cauza lipsei A/C-ului, și un fotoliu extensibil care a rămas neextins... În fața lor, o măsuță, iar pe perete televizorul cu ecran lat, montat deasupra unei etajere. Indispensabilul aparat de aer condiționat era poziționat deasupra ușii care dădea în „balcon” .

Fapt amuzant: tabloul din încăpere era strâmb, și așa l-am lăsat... ????

Bucătărioara cuprindea un frigider de mici dimensiuni (un minus din partea mea), un coș de gunoi și mai multe pungi aferente, un dulap cu suficiente ustensile (veselă, tacâmuri, 2 oale și o tigaie, plită electrică dar cu un singur ochi, toaster), detergent de vase, burete, precum și o masă cu două taburete.

O surpriză, de data asta una plăcută: în frigider am găsit o sticlă mare de apă plată, o cutie cu suc, folii de lapte pentru cafea, două napolitane cu ciocolată și suficiente tringhiuri de brânză topită și cutiuțe cu gem și miere cât să ne ajungă probabil pentru micul dejun pe toată perioada sejurului. În plus, pe masă ne așteptau boluri cu cereale, o pâine feliată și o alta toast, multe pliculețe de ceai și cafea solubilă, zahăr și o rolă de prosoape de hârtie. Cotrobăind un pic, am dat și de o sticlă cu ulei de floarea soarelui pe jumătate plină și sare.

Chiar nu mă așteptasem la asemenea răsfăț! ????

A fost atât de cald, încât Adrian nu și-a dovedit talentele de bucătar decât în vreo 2-3 ocazii; am preferat amândoi să petrecem orele dintre reprizele de plajă citind. O dată, știind că îmi place, a pregătit creveți prăjiți cu usturoi, și în două rânduri și-a făcut supă de legume (are damblaua asta! ????). În rest, dimineața, atunci când nu dădeam iama în proviziile puse la dispoziție de proprietari, prăjeam sau fierbeam câte un ou iar pentru prânz cumpăram de la Masoutis musaca, vinete la cuptor, pastitsio sau chifteluțe cu cartofi la cuptor. Nemaipomenit de bune la gust și ieftine. Recomand!

O chestie pe care recunosc că nu o remarcasem studiind pe booking a fost prezența mașinei de spălat, lângă care am găsit și capsule cu detergent de rufe. Nu am folosit-o, dar am apreciat ideea, și mai ales atenția la detalii a proprietarilor. În același spirit menționez fierul de călcat (căruia i-am dat un „ignore” firesc pentru temperaturile cu care mă confruntam), ca și oglinda de perete în care mi-am aranjat zilnic coafura... permanent stricată de scufundarea părului în apa de mare. ????

Cu dormitorul am avut o mare problemă, motiv pentru care l-am evitat cât am putut de mult: era atât de mic, încât ușa nu se deschidea complet, lovindu-se de șifonierul mare, cu multe rafturi și spațiu generos dotat cu umerașe, iar una din noptiere nu încăpuse lângă patul dublu cu saltea de calitate, fiind „strecurată” în colțul opus, bun prilej de împiedicare... ????

Un mic minus acord și pentru lipsa veiozelor. În schimb, datorez un mare plus pentru ușile duble, cu plase de țânțari și acoperite de draperii care împiedicau soarele să pătrundă din cele două balcoane. Despre acestea v-am povestit, așa că n-are rost să revin.

Baia, de dimensiuni acceptabile, conținea, în afara vasului de WC și a chiuvetei, un duș înălțat, cu perdea și scurgere bună, iar în dulăpior am găsit uscător de păr, gel de duș, șampon și suficiente role de hârtie igienică. Am primit și câte două prosoape mari și mici, albe și pufoase.

Mai precizez că Wi-Fi-ul, A/C-ul și TV-ul au funcționat ireproșabil și că apartamentul este dotat cu calorifere - asta în caz că vă bate gândul să poposiți acolo pentru un city break în extrasezon. Pe jos este peste tot gresie, mai ușor de întreținut decât parchetul sau mocheta. Iar curățenia a fost desăvârșită.

Concluzii

Până la urmă, în ciuda absenței terasei și a prezenței unor mici inconveniente, M&D s-a dovedit o alegere destul de bună, amplasamentul în imediata apropiere a mării, tavernelor și cafenelor, precum și amabilitatea gazdelor fiind principalele sale atuuri.

Drept pentru care recomand!

Deocamdată vă las în compania unui filmuleț despre Peraia, cu promisiunea că voi reveni foarte curând cu un review despre această stațiune și cele din împrejurimi.

Webmaster, rog următoarea ilustrație: youtube


despre SERVICII

Gazde extrem de amabile, bune vorbitoare de limba engleză


despre CAMERE & COND. CAZARE

Vina îmi aparține: am rezervat, din neatenție, un apartament fără terasă, fapt de neconceput totuși, după părerea mea, într-o stațiune estivală... În ciuda dotărilor în general bune spre foarte bune, au existat și mici incoveniente (care nu mi se datorează): dormitorul foarte mic și înghesuit, lipsa veiozelor, frigiderul mic


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Apropierea de plajă și de faleza cu taverne, cafenele și gelaterii este unul dintre marile atuuri


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

În apropiere sunt și câteva magazine - nu grozave, dar îndeajuns cât să-ți mai clătești ochii...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 28.07.23 12:20:30
Validat / Publicat: 28.07.23 12:56:56
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA

VIZUALIZĂRI: 2052 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P27 M&D Apartments - o mostră de talent culinar din partea chef-ului Adrian
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38400 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.07.23 12:56:14]
»

Mutat în rubrica "Apartamente regim hotelier, PERAIA (PEREA)" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

webmasterX
[28.07.23 13:27:50]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[28.07.23 13:30:25]
»

@webmasterX: Mulțumesc

webmasterPHONE
[28.07.23 15:52:27]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[28.07.23 16:29:50]
»

@webmaster: Mulțumesc

Rodel
[28.07.23 17:06:05]
»

Părerea mea este că ați avut o cazare bună. Referitor la preț, anul trecut am plătit 60 euro cazarea in Kerkira, anul acesta, aceeași cazare costă 90 euro. Cel puțin acesta este prețul în plin sezon. Așa că n-ați plătit mult.

Felicitări pentru impresii și vacanța în iubita Grecie!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[28.07.23 19:11:40]
»

@Rodel: Mda, probabil că ai dreptate și prețul a fost rezonabil - așa l-am notat și eu, de altfel. Și când îmi amintesc ce scandal i-am făcut în 2008 gazdei noastre din Neos Marmaras pentru că, după cinci ani, crescuse prețul studioului de la 25 la 30 de euro...

O tempora!

Mulțumesc mult pentru vizită, ecou și vot.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alinafulg
[29.07.23 16:09:33]
»

Anul acesta pur și simplu preturile la cazări in Grecia au explodat dar cu toate acestea sunt aproape toate ocupate. Noi am avut biletele de avion pentru Zakinthos cumpărate din iarnă pentru sfarsit de iulie însă prognoza meteo m-a descurajat asa de tare încat nu am mai plecat. Greseala mea a fost că am ales sfarșit de iulie desi stiam că este foarte cald.

Votat cu drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[29.07.23 16:42:02]
»

@alinafulg: Da, prețurile la cazare au explodat peste tot, nu numai în Grecia.

Îmi pare rău că nu ai ajuns în Zakinthos, în ciuda căldurii.

. Mulțumesc mult pentru aprecieri, ecou și vot.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, Carmen Ion, hlli, Rodel

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056107997894287 sec
    ecranul dvs: 1 x 1