REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
[Phevos] Superapartament cu vedere în Nafplio
Ideea staționării în Nafplio mi-a venit uitându-mă pe hartă și calculând distanțele: mi-a fost clar că după cazarea de o noapte la Vias Hotel din Vigklafia vezi impresii și vizita la biserica Agia Theodora din Vasta vezi impresii, prea departe nu puteam ajunge. Așa că de ce nu ne-am fi oprit la Nafplio? Și dacă tot era să ne oprim, de ce să nu stăm trei nopți, mai ales că în 2016 nu acordaserăm orașului decât câteva ore?
Decizia fiind primită cu entuziasm de consort, care păstrase amintiri frumoase din Nafplio, am purces la scotocit pe site-ul booking. Și m-am lovit de aceeași problemă întâmpinată peste tot în Peloponez: prețurile mari. Cum căutam oricum un studio cu bucătărie, m-am reorientat spre airbnb.com, site specializat în apartamente în regim hotelier. Cerințele mele vizau însă nu numai existența unei chicinete, ci și a spațiului de parcare, și prin urmare centrul vechi (Old Town) a ieșit din discuție, fiind pietonal.
Până la urmă, în ciuda prețului deloc mic, am optat pentru Apartament Phevos. Am avut mai multe motive să o fac: poziția pe strada Egiou (la nr. 44), paralelă cu Argois, una dintre principalele artere comerciale ale orașului, la trei cvartale distanță de port și la cca. 800 m de centrul istoric; locul de parcare garantat de gazda Angeliki; spațiul foarte mare (living plus dormitor); bucătăria, și în special terasa! Adaug că pe site proprietatea avea un scor bun, de 4,73 din maxim 5 acordat de 104 clienți, scor care s-a micșorat între timp un pic din cauza recenziei mele...
Nimic grav totuși, o să vedeți!
Spuneam că prețul n-a fost mic: pentru 3 nopți am achitat 137 euro, din care 20 pentru servicii. Da, dar în prețul ăsta am avut parte de 45 mp numai ai noștri! A fost o rezervare cu anulare gratuită timp de 48 de ore și cu rambursare 50% până cu o săptămână înaintea datei de check-in.
Cea mai mare dificultate am întâmpinat-o în comunicarea cu gazda: imediat după rezervare mi-a trimis un mesaj de bun venit în engleză, așa că nu am bănuit-o că n-ar cunoaște limba. Pentru ca în ziua sosirii, când am sunat-o din mașină când ne aflam la vreo 20 km de Nafplio, să am surpriza de a nu mă înțelege deloc cu ea. Eu țipam în telefon „Carmen, ten minutes” , ea turuia ceva în grecește. ???? Până la urmă, enervată, am închis telefonul și mi-am zis că asta e, cum ne-o fi norocul, o să vedem ce și cum la fața locului.
... unde am găsit-o pe Angeliki așteptându-ne. Slavă Domnului! „Discuția” noastră a durat 5 minute, timp în care ne-a explicat prin semne care era cheia de intrare în imobil și cea de la apartament, ne-a arătat foaia cu parola de WiFi și ne-a făcut un tur scurt al proprietății. Nu a mai fost nevoie să luăm legătura ulterior și la plecare i-am lăsat cheile pe masă și am închis ușa în urma noastră, dar nu pot să nu mă întreb ce gazdă își oferă apartamentul spre închiriere într-un oraș hiperturistic fără să cunoască o limbă străină?!! ????
În fine, să trecem peste asta și să vă prezint locul.
Apartamentul este situat la etajul 1 în ceea ce pe site e denumit „complex rezidențial” , mai pe românește spus un bloc de locuințe cu două etaje, ce-i drept nou, dichisit și foarte elegant, placat cu marmură la intrare și pe coridoare. Și cu lift! Da-da, lift pentru o clădire cu 2 etaje, și încă unul ultramodern. Foarte tare! ????
Întreg cartierul, foarte liniștit, care se întinde între port și strada Argois este alcătuit din astfel de bloculețe și presupun că apartamentele nu sunt deloc ieftine. La prețul pe care bănuiesc că îl au, zona așa-zis verde dintre partea stângă și cea dreaptă ar fi putut fi mai îngrijită: iarba pârjolită nu dădea bine. În schimb, numărul de locatari din fiecare clădire fiind redus, nu am avut niciodată probleme în a găsi loc de parcare drept în față.
Prea multe magazine nu sunt în împrejurimi: un minimarket ca vai de el, un coafor și o cafenea cu terasă la care se întâlneau vecinii seara. Nu-i bai, ne-am aprovizionat de la cel mai apropiat supermarket AB.
Cum vă spuneam, apartamentul era format din living și dormitor. Livingul, în care se intra direct, era mobilat cu două canapele așezate față în față, cu o măsuță între ele, și o altă masă pe care am găsit o cutie cu fursecuri, din partea casei, iar dedesubt un bax de sticle cu apă plată de 1,5 l. Am apreciat. ????
Însă piesa de rezistență era șemineul din piatră aparentă, foarte arătos. ???? Nu știu dacă era funcțional sau doar de decor, având în vedere că apartamentul era dotat cu calorifere, dar știu că avea un farmec aparte. Pe poliță erau așezate mai multe iconițe iar pe pereți câteva tablouri care înveseleau și mai mult atmosfera.
Pe peretele dinspre dormitor fusese montat televizorul cu ecran mare plat, pe care nu-mi amintesc să-l fi deschis, și aparatul de aer condiționat, de care n-am avut nevoie. Am folosit în schimb internetul, care a funcționat bine.
Colțul cu chicineta se afla în stânga ușii de intrare în apartament și cuprindea un frigider mare, chiuveta, plita cu cuptor electric și dulapuri în care am găsit tacâmuri și veselă, pahare și mai toate cele trebuincioase preparării unor mâncăruri rapide și nesofisticate. În plus, am avut șervețele, șervet de bucătărie din hârtie, bureți, detergenți de vase, fierbător electric, filtru de cafea, o sticluță cu ulei de măsline, sare și zahăr.
Dormitorul avea un pat matrimonial mărișor, cu saltea înaltă și tare, dar cu o singură noptieră cu veioză, pe cealaltă parte nemaiîncăpând o a doua din cauza șifonierului mai mult decât încăpător.
Baia în schimb nu mi-a plăcut, mi s-a părut inconfortabilă. ????Era lungă dar îngustă, iar cada de duș prea înălțată, de trebuia să te cațări practic înăuntru. Și colac peste pupăză, pe jos mișunai furnici. ???? Chiar nu-mi explic pe unde intrau, căci nu am dat de ele în alte încăperi. Drept consumabile am primit multe suluri de hârtie igienică și pliculețe cu gel de duș și șampon.
Mai trebuie spus că lenjeria de pat și prosoapele au fost de calitate și că întregul apartament strălucea de curățenie.
Și iată-ne ajunși, în fine, și pe terasa spațioasă. Oho, ce panoramă avem noi aici? Să fie Palamidi? Da, el e! ????Îl vedem înalt, impunător, profilându-se mândru pe cer. Îl admirăm stând pe fotoliile comode, la masa rotundă din lemn, înconjurați de ghivece mari cu plante frumos mirositoare, la adăpostul unei copertine. Aici am luat masa și ne-am băut cafeluțele, aici am citit, am butonat pe telefoane iar eu mi-am transferat pozele pe laptop.
Chiar și numai pentru terasă, și Phevos își merita banii!
Trimis de Carmen Ion in 21.12.21 17:42:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Apartamente regim hotelier, NAFPLIO" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Carmen Ion:
O înțeleg pe gazda nevorbitoare de engleză, mereu am avut un dezavantaj din acest lucru, ar fi putut avea un soft pe telefon ce traduce ceea ce vorbești, dar la telefon nu se poate... Până la urmă s-a descurcat...
Cât privește furnicile din baie, urcă și la etaj dacă le atrage ceva...
Cazarea a fost bună, generoasă ca spațiu, cu tot ce este necesar, destul de aproape de centru... este întregită și de poze!
@mprofeanu: E o mare diferență între poziția de oaspete și cea de gazda. Gazda își asumă obligația de a comunica.
Atunci când ajungi față in față cu un nevorbitor de limbi internaționale e imposibil să nu vă înțelegeți dacă există voință și amabilitate. La telefon in schimb e mult mai dificil.
Până la urmă totul s-a terminat cu bine și am avut o ședere plăcută la Phevos.
Mulțumesc pentru vizita, ecou și vot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)