ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.07.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 30.06.14
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Sejur in Thassos la hotelul Angelika din Limenas

TIPĂREȘTE

Din start doresc sa precizez ca eram la a doua vizita in insula.

La sfarsitul lui august 2013 am petrecut un sejur la hotelul Angelika. Ambele veniri in Thassos au fost pregatite prin aceeasi agentie. Anul anterior am avut cazare la vila si am decis ca trebuie sa revenim, deoarece insula era minunata si trebuia sa cunoastem si sa vedem mai multe locuri.

In anul anterior vazusem pozitionarea hotelului in plimbarile facute seara prin Limenas si ne-am decis sa incercam si noi in anul ce urma.

Cunoscand deja orasul Limenas si imprejurimile am hotarat ca oferta de cazare pt. un hotel la marginea marii este prea tentanta pt. a o refuza. Zis si facut.

Am cumparat biletele cu multe luni inainte si am asteptat ziua de plecare. Ne-am pregatit bagajele si ne-am facut cu mult timp inainte planuri pt. ce doream sa vedem, facem, mancam... Stiam cu multe luni inainte cam ce vom gasi si cumpara, vedea si fotografia, manca si gusta. Deja totul era mult mai la indemana si timpul se putea planifica mult mai eficient.

De dimineata stiam unde si la ce ora gasim tiropita (o placinta cu branza de ne lingeam pe degete). La ce ora se deschid magazinele si tarabele. Unde gasim sucuri si bere mai reci. In ce locuri produsele au preturi mai convenabile ori nu se mai gasesc in alte magazine. Care sunt restaurantele in care dorim sa ne intoarcem pentru pranz si cina.

Am mancat la restaurante si taverne precum Thassian-Doukas, Mythos, Stratos ori langa plaja la Aqua (unde gaseam wi-fi, muzica mancare, toate destul de bune si de convenabile).

Si totusi... am ajuns in portul Keramoti si dupa imbarcarea pe ferryboat... atmosfera si locurile pe care le regaseam privind insula care erau tot mai aproape, minut dupa minut.

Dupa debarcarea de pe ferry am mai avut doar o mica portiune de strada pe care sa o strabatem pana la hotel.

Cazarea a decurs destul de repede si am primit o camera la etaj care nu era cu vedere spre mare (ci spre un bar alaturat) dar oferea si o mica vedere spre portul vechi (in stanga balconului).Era bine si asa. Urma sa vedem marea de la prima ora si pana ce urma sa inchidem usa de la micul balcon si sa ne odihnim pentru ziua urmatoare.

Despre micul dejun nu pot zice de rau. Personal imi trebuie destul de putina mancare, exista o varietate de produse care sunt ok dar se repetau cam zi dupa zi .Ne potoleam foamea si plecam prin oras.

Camera destul de incapatoare, paturi confortabile si apa calda oricand. Curatenia se facea zilnic, prosoapele aveam inlocuite zilnic.

Am facut plaja in acelasi loc ca si anul anterior. Adica plaja ce incepe de langa portul vechi. Cu nisipul destul de fin si oferta teraselor de pe plaja mentionata n-a fost greu sa ne hotaram sa revenim zi de zi. Avand wi-fi si sezlonguri gratuite totul a fost o. k. Berea era rece, cokteiluri, banana split si altele cu preturi destul de bune la care pot adauga si servirea destul de rapida. Vremea insorita, mancarea gustoasa si apa limpede au facut ca programul nostru sa se modifice permanent. Ba ne doream sa ramanem mai mult la plaja, ba sa mai ramanem la o masa si sa privim imprejurimile ori sa facem o plimbare pe langa oras.

Seara mai serveam un vin rosu pe masuta din balcon si priveam in stanga marea iar in dreapta (balconului) era agitatia de pe principala strada pe care turistii isi faceau plimbarea printre magazine, taverne si baruri deschise pana pe la miezul noptii.

Inarmati cu timp si aparate de fotografiat am pornit spre un vechi amfiteatru apoi am continuat drumul prin padure si am dat de o cetate din evul mediu si am ajuns in statiunea Makryammos. Nu este la distanta atat de mare de orasul Limenas astfel incat sa nu iti poti planifica un drum (pe care l-am studiat pe google maps) pana acolo. Drumul a meritat toata osteneala si am ajuns pana la plaja din aceasta statiune in care sunt bungalowuri destul de frumoase si peisajul / marea nu ne-au dat senzatia ca am pierdut o zi. Drumul care trece prin padure este pietruit si de pe el poti vedea o multime de golfulete cu apa de culoarea smaraldului... te lasa fara cuvinte... iar daca mai vezi si un iacht ancorat acolo... deja suspini si iti doresti sa revii.

Am facut destule fotografi din oras pana in statiunea Makryammos apoi am servit pranzul la un restaurant din statiune si cum nisipul fin ne chema... am facut si putina plaja.

Intoarcerea in Limenas am facut-o pe drumul asfaltat care duce direct in oras. Am intalnit si un fel de supermarket de unde am cuparat bauturi racoritoare pt. drumul ce urma sa il parcurgem pana la hotel (se incalzise destul de bine la sfarsitul lui august). In apropiere este si drumul care duce la plaja de marmura... noi nu am ajuns si acolo... am aflat de ea cam tarziu (la plecarea de pe plaja din Makryammos) dar am vazut cum spre ea se indreptau masini cu numar de Italia ori Turcia... sa mai zic de cele de Romania si Grecia???).

In anul anterior facusem turul insulei care are o circumferinta mai mica de 100 km. si vazusem manastirea Arhanghelului Mihail. Pentru a putea intra trebuia sa purtam pantaloni lungi cu camasi iar femeile sa poarte fuste ori pantaloni (nu scurti) si fara decolteuri. Daca nu aveam primeam direct de la intrare si apoi ii predam la iesirea din manastire. Este si o poveste veche despre un izvor din care de sute de ani maicile aduc apa cu destul efort...

Continuind turul se poate face un popas in localitatea Panagia, un sat traditional macedonean superb cu o arhitectura ce reflecta din plin acest lucru, acest sat fiind si capitala insulei in vremea ocupatiei otomate. De aici am cumparat miere de pin, cu nuci ori cu alte si alte ingrediente. Locuitorii se pricep de minune in utilizarea pe care o dau mierii de albine si tot aici am vazut o veche fabrica pentru producerea uleiului de masline pe cale traditionala (la rece). Asa ca am luat si noi din vestitul ulei de masline... era de asteptat, nu?

Tot in turul insulei am vizitat continuându-ne drumul pe coastă, siturile arheologice Aliki care sunt la doar 5 kilometri de mănăstire. Acolo am vazut si primul mormant in stil egiptean. Aici si-a gasit sfarsitul fiica unui rege egiptean ce ajunsese pe insula pentru marmura renumita din Thassos. Chiar lângă ruine se află prima carieră de marmură de pe insulă, iar dacă înaintezi peste stânca tăiată atent și șlefuită de valuri, poți să-ți imaginezi cum munceau sclavii aici în urmă cu peste 2000 de ani. Timp de peste 1000 de ani au tăiat marmură din peninsula aceasta si deci cel mai probabil este că insula era cu mult mai mare atunci decât în prezent in zona Aliki.

Tot aici am auzit si ca marmura de Thassos este vestita si multe din bancile occidentale au platit bani grei pt. asemenea calitate (culoare si calitate excelenta). Am aflat ca insula are si zacaminte de aur si nu numai atat. Pe insula se produce si o vestita miere de pin.

Tot aici am vizitat biserica Sf Maria cea mai mare biserica de pe insula si a fost prezentat unul din steagurile lui Richard I al Angliei, cunoscut si ca Richard the Lionheart...

Insula a fost vestita asadar nu doar pentru marmura, vin si aur dar si pentru comertul care il facea cu celelalte regiuni inca de pe vremea faraonilor ori romanilor. Mormantul vandalizat ceva mai târziu de romani iar mai apoi de otomanii care au distrus întreaga așezare. Iti poti imagina cum se taia marmura de catre sclavii care lucrau in cariera aflata la mica distanta. Aici poti afla despre felul in care a evoluat religia din timpurile ei de inceput. Un templu pagan este transformat mai tarziu in biserica crestina apoi este distrus de catre musulmanii turci...

Plaja din Aliki nu este destul de mare iar locurile de parcare sunt destul de reduse. Cei ce doresc sa isi potolesca putin foamea pot merge la restaurantul "Beautiful Alice", emblema plajei de la Aliki.

Aici poti sa te racoresti cu un vin ori o bere sub umbra vitei de vie si sa privesti marea de la mica distanta.

Tot in turul insulei am facut si plaja in statiunea Golden Beach. Plaja se zice ca este vestita pe nisipul ei. Noua ne-a placut si masa de la un restaurant din apropiere (plaja in genul celei de la Mamaia).

Singurul regret a fost ca zilele au trecut prea repede si tot nu am reusit sa vedem suficient din surprizele pe care le gasesti in Thassos.

Tocmai de aceea... ma gandesc sa revin si pentru a treia oara. Am auzit de statiunea Potos...stiu ca au si un centru de scuba, deci... trebuie sa ne facem planuri!

p. s.

pana la urmatoarea vacanta, va doresc: toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Un Turist Roman in 05.07.14 23:58:13
Validat / Publicat: 06.07.14 02:29:40
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2330 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Un Turist Roman); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 O mica bisericuta (Sfintii Apostoli) de pe marginea plajei din Limenas (pe deal)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Un Turist Roman
Alte impresii din această RUBRICĂAngelica Hotel:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.090918064117432 sec
    ecranul dvs: 1 x 1