ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.07.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.11.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Studiouri noi si spatioase cu vedere la mare

TIPĂREȘTE

Inca de la inceput vreau sa le multumesc tuturor celor ce m-au votat si astfel am castigat in saptamana 16 doua bilete de avion cu destinatia Preveza.

Am mai achitat taxele de aeroport 2x95 de euro si am avut de ales intre insula Lefkada sau Parga. Am ales Lefkada si am inceput cautarile pentru cazare.

Zborul Tarom a fost in parteneriat cu agentia care ne-a oferit biletele, avionul fiind mai mult de jumatate gol. Ni s-a oferit si transferul pana la locatia unde am avut cazarea, ceea ce a fost foarte bine. De la aeroport am fost preluati de catre o ghida romanca stabilita in Lefkada care ne-a oferit de-a lungul calatoriei cu autocarul informatii utile despre insula. Ni s-a lasat si un numar de telefon pentru a o contacta in eventualitatea in care dorim sa achizitionam o anumita excursie de la agentie, dar nu a fost nevoie deoarece noi ne-am inchiriat o masina si am strabatut insula pe cont propriu. Dau o nota de 10 cu plus pentru zbor si organizare, totul a mers conform programului atat la dus cat si la intors.

Am pornit cautarile pentru cazare. Imi doream sa gasesc un studio dragut cu vedere la mare, cu wifi si parcare si cu ceva taverne prin apropiere. Deoarece citisem cam tot ce se scrisese pe site despre cazarile de pe insula, stiam inca de la inceput ca trebuie sa stam in partea de est a insulei. La inceput am fost tentata sa aleg Nidri, fiind cea mai mare statiune din est si datorita promenadei si tavernelor incantatoare cu vedere la mare. Nidri mi s-a parut o statiune cam aglomerata pentru gustul meu, noua ne plac cazarile mai retrase, in satucuri pitoresti traditionale. Asa simtim noi pulsul insulei cel mai bine, printre localnicii calzi si zambitori. Si asa am dat peste Nikiana.

Nikiana este un satuc pescaresc traditional ce ofera multe cazari la preturi mai mult decat bune cu vedere la mare. Si aici exista o promenada, mai mica decat cea din Nidri ce-i drept, unde se gasesc cateva taverne foarte bune.

Peste Alisahni Sea Side Studios am dat din intamplare. De fapt vroiam cazare intr-un alt studio dar acolo totul era deja rezervat iar propietara ne-a trimis poze cu o locatie noua, deschisa anul acesta, o locatie careia nu a apucat inca sa ii faca site. Studiourle sunt o afacere de familie cum sunt mai toate in Grecia. Familia detine Taverna Pantazis vezi detalii aici: pe FB, Pantazis Studios vezi detalii aici: pantazis-studios.gr, si Alisahni Studios vezi detalii aici: alisahni-studios.com/#!/splash.

Studourile noi sunt ridicate intr-un corp de cladire ce vine exact deasupra tavernei si ofera o minunata priveliste catre mare. Cladirea este noua, aerisita, si conform spuselor Alinei (fata care se ocupa de menaj) ofera cea mai frumoasa priveliste fata de celelalte doua studiouri detinute de familie. Alina este o romanca din Constanta care impreuna cu sotul ei Dumitru (Dimitris il numesc grecii) lucreaza pentru aceasta familie de vreo 15 ani.

Cateva poze cu studiourile puteti vedea si aici: pe FB

Faptul ca sunt romani ce lucreaza aici am luat-o ca pe un bonus pentru ca ne-au fost de ajutor cu informatii utile mai ales la inceput cand am ajuns pe insula si nu stiam mare lucru despre ea. Alina ne-a condus in camera noastra si apoi ne-a dat orarul autobuzului care duce la Nidri, unde doream sa ajungem pentru a inchiria o masina. A fost mai mult decat amabila, chiar a venit sa ne anunte ca trebuie sa vina autobuzul si ne-a condus in statie. Apoi ne-a intrebat cand am dori sa vina sa ne schimbe asternuturile si prosoapele. Am convenit de comun acord ca ar fi de ajuns o data la mijlocul sejurului nostru, lucru care s-a si intamplat.

Dupa cum spuneam, studiourile au fost ridicate deasupra tavernei, deci nu beneficiaza de o curte proprie, lucru care nu ne-a deranjat deloc, dimpotriva, ne-a placut sa ii salutam pe patroni de fiecare data cand plecam sau veneam si sa schimbam cate o vorba cu ei.

Masina pe care am inchiriat-o am parcat-o in parcarea din port si o puteam vedea din balconul studioului nostru. Un tip pentru cei ce vor sa inchirieze masini de pe insula: mergeti in Nidri, acolo gasiti foarte multe agentii mari si mici, cele mari au pretul fix iar cu cele mici se poate negocia pretul. Noi am cautat un Suzuki Jimny pe care l-am gasit la preturi incepand cu 45 pana la 60 de euro pe zi la agentiile mari. Am intrat in toate agentiile din Nidri, nu am luat de la prima ce ne-a iesit in cale. O agentie mica il oferea la 30 de euro pe zi si ne-a mai dat si un discount pentru ca luam masina pentru o saptamana si astfel am ajuns sa platim pentru Jimny doar 180 de euro pentru 7 zile. Un pret excelent si fara concurenta.

Rezervarea

Am facut-o online luand legatura direct cu Aspassia, fiica patronului. Avansul l-am trimis prin paypal, iar restul sumei la fata locului. Pretul pentru doua persoane a fost de 25 de euro pe zi. In paranteza fiind spus, de fiecare data cand rezerv ceva online prefer sa platesc prin paypal deoarce nu se percep comisioane si banii se primesc instant. Prin banca in afara faptului ca ti se percepe un comision considerabil, mai ai de asteptat de la 3 zile pana la o saptamana pentru a intra banii. De aceea faptul ca Aspassia a avut cont de paypal a fost inca un lucru care m-a facut sa aleg aceasta locatie in detrimentul altora care nu aveau.

Studioul

Camera noastra se afla la etajul doi si ofera priveliste catre port si catre mare. Plaja din fata tavernei este una cu pietre mari si am vazut adesea pe cineva pescuind acolo. Un lucru deloc de neluat in seama este faptul ca studioul este foarte linistit, desi jos se afla o taverna, nu se aude nici un zgomot pana sus si asta datorita izolatiei bune.

Cum am mai spus toata mobila si accesoriile sunt noi in studio. Camera noastra recent renovata in alb si cu marmura pe jos avea doua paturi: unul matrimonial cu noptiere si unul single. Langa cel single se afla o comoda cu sertar si oglinda iar deasupra un lcd micut ce oferea mai multe programe grecesti. Lenjeria de pe pat era noua, la fel si prosoapele, totul era simplu si de bun gust. Alina ne-a adus in camera un aparat electric pentru tantari.

Camera dispune de un dressing incorporat in perete destul de incapator, ne-a intrat in el chiar trollerul cel mare.

Micuta chicineta era dotata cu plita electrica, frigider mic cu congelator, cateva vase pentru gatit, tacamuri si vesela. Pentru noi a fost suficient pentru ca nu mi-am exersat talentele in arta culinara in cele sapte zile, preferand sa mancam pe la taverne, iar chicineta am folosit-o doar pentru pregatirea micului dejun. In afara de acestea ni s-a mai oferit si detergent lichid si burete pentru vase, lucru deloc de neglijat.

Camera era dotata cu aer conditionat si wifi care a mers foarte bine. Din camera se iese pe balcon prin doua usi glisante ce erau dotate si cu plase de tantari. Usile de sticla aveau perdele si draperii ce retineau lumina. Balconul era dotat cu o masuta de lemn cu patru scaune si un suport pentru uscat rufe cu carlige. Aici era locul nostru favorit, locul unde serveam micul dejun in timp ce priveam marea.

Baia destul de maricica era pardosita cu gresie si faianta in culoarea verde deschis si era dotata cu chiuveta si oglinda, vas de toaleta, cabina de dus, uscator de par. De asemenea se puteau gasi consumabile cum ar fi sapun, sampon, gel de dus. In baie aveam si un mop pentru a inlatura surplusul de apa in caz de nevoie. Prosoapele ne-au fost schimbate o singura data la mijlocul sejurului si s-a suplimentat si hartia igienica. Baia se putea aerisi printr-un mic gemulet aflat pe peretele cu dusul.

Gunoiul se lasa langa usa, Alina ocupandu-se de debarasarea lui.

Taverna

Cum am mai spus taverna se afla la parter si apartine familiei, Pantazis fiind patronul, cel batran ce se ocupa de taverna, iar Aspasia fiica ce se ocupa de studiouri.

La taverna lucra romanul Dumitru ca osptatar, picol, sau baiat bun la toate si cu el ne-am inteles mai mult de fiecare data cand am comandat deoarece engleza lui Pantazis era una in care nu puteam comunica liber. De la el am aflat ca toata mancarea este proaspata, ca tot ce nu se consuma intr-o zi ajunge seara la gainile familiei. Sotia lui Pantazis, Enoula se ocupa de gatit impreuna cu alta bucatareasa. In fiecare zi in jurul orei 11 se apuca de gatit mancaruri pentru pranz si cina. Pregatea alternativ pentru pranz ba rosii umplute cu orez si legume, ba briam (o mancare scazuta la cuptor de dovlecei si cartofi foarte gustoasa) pe care le-am comandat in fiecare zi pentru a le lua cu noi la plaja. Ne-am inteles cu ei sa nu mai arunce mancarea la gaini si sa ne pastreze cate doua portii pentru a lua cu noi la plaja pentru ca majoritatea plajelor nu au taverne unde sa poti manca. Astfel in fiecare dimineata luam de la taverna casolete de aluminiu cu mancare pentru pranz, iar seara mancam pe la taverne. Un mare plus pentru mine a fost faptul ca toata mancarea gatita de doamna Enoula era vegana, nu gatea mancaruri cu carne la pranz, iar rosiile umplute au fost favoritele mele.

De asemenea serveau peste proaspat si fructe de mare din aceeasi zi in care erau prinse. Nu serveau peste prins din ziua precedenta. Ce bine ar fi daca toate tavernele ar face la fel, am fi mancat peste tot mancare proaspata. Ni s-a intamplat sa ni se serveasca peste congelat (jumatatii masculine a echipei noastre deoarece eu sunt vegana) la mult laudata taverna romanesca din Agios Nikitas unde se inghesuie toti romanii pe motiv ca au meniu in romana.

Concluzie

Ne-am simtit extraordinar la Alisahni Sea Side Studios. Am gasit acolo o familie frumoasa de oameni calzi si primitori plus familia de romani care a fost cireasa de pe tort. Un loc pe care il recomand celor nepretentiosi ce vor sa petreaca un sejur linistit pe insula. Am ramas cu un mic regret ca nu mi-am putut lua larevedere de la Alina, dar poate citind acest review voi avea ocazia de a o saluta macar virtual.


[fb]
---
Trimis de Muffin2009 in 15.07.13 08:42:02
Validat / Publicat: 15.07.13 09:27:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Kalambaka-Meteore, Salonic, Kavala, Kefalonia, Zakynthos
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3927 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Muffin2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea in studiouri
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26750 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Ana Gabriela

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.183974981308 sec
    ecranul dvs: 1 x 1