GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Alexandra's Rooms(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Alexandra’s Rooms: o cazare decentă într-o poziţie ideală
Introducere: explicaţii generale
Nu am fost [până azi! :) ] adeptul scrierii articolelor de cazare, mai ales atunci când este vorba despre Grecia, şi nu sunt în largul meu când o fac. Este doar al doilea meu review despre o cazare. Nu pentru că nu ar fi importantă cazarea, însă eu, mai ales atunci când merg pe o insulă grecească, şi mai ales în Cicladele-mi dragi, am atâtea de văzut şi de făcut toată ziua, şi lipsesc din cameră aproximativ de la ora 7-9 dimineaţa până la 23-01 noaptea, încât deseori (adică … întotdeauna!) mă mulţumesc cu o cazare ieftină şi bună, care să îmi ofere minimul de confort necesar, dar amplasată cât mai strategic posibil. Amplasarea şi neacceptarea unui confort sub un standard minim cerut de mine, sunt (deocamdată) devizele mele principale în materie de cazare într-o insulă grecească. Banii astfel economisiţi ii folosesc pentru consumarea lor în perioada în care lipsesc din cameră, iar în acest interval de timp nu mă zgârcesc cu absolut nimic ce ţine de vizitarea obiectivelor turistice, transport, mâncare şi băutură bune, costuri cu şezlonguri pe plaje (2-3 plaje pe zi, minim!) etc, asa încât recunosc că mă cam zgârcesc cu preţul cazării propriu-zise. Aşa e felul meu de a face turism, cel puţin deocamdată, cât mai pot mişuna fără probleme.
Asa că, pe cei (foarte) pretenţioşi, dornici de lux, cei care consideră că secretul unei vacanţe reuşite într-o insulă grecească este să stai tolănit toată ziua lângă piscina hotelului, sau doar pe plaja staţiunii în care eşti cazat, să te bucuri de binefacerile unui meniu all inclusive sau măcar demipensiune, care să te ţină legat mult timp de un spaţiu nu mai mare de câteva sute de metri pătraţi, să ai o cazare fabuloasă care inevitabil te atrage să-ţi petreci cât mai mult timp în cameră si in hotel, şi aşa mai departe, aţi prins ideea, îi sfătuiesc să sară peste ceea ce scriu eu mai departe în acest text, căci ii va dezamagi articolul meu.
Articolul meu este despre o cazare excepţional amplasată în Parikia (capitala insulei Paros), cu adevărat ieftină şi bună pentru banii plătiţi. O vacanţă ca cea din anul trecut 2014, cu 2 cazări în Bucureşti (una la dus şi una la întors), cu o cazare în Pireu, 14 cazări în 4 insule, o cazare în Atena – nu-i aşa, cum să ratez o zi de vizită în capitala Greciei – înseamnă ceva eforturi financiare, pe lângă transportul până acolo, apoi din insulă în insulă, şi înapoi în Pireu, cu feribotul, avion etc. Bugetul a trebuit să-l construiesc cu mare atenţie si precauţie. Dar am găsit, cu grijă şi atenţie, cazări de la satisfăcătoare la foarte bune, ca şi raport calitate/preţ. E drept, acest lucru este valabil pentru luna septembrie, aceleaşi cazări în iulie sau august sunt de 2-3 ori mai scumpe!
Deci: o astfel de cazare care a întrunit pretenţiile şi aşteptările mele a fost Alexandra’s Rooms din Parikia, capitala insulei Paros.
Inceputurile
Cu două luni şi un pic înainte de debutul vacanţei, atunci când vacanţa era bătută în cuie şi biletele de avion Bucureşti-Atena dus-întors cumpărate, am rezervat pe Booking toate cazările. Cazările le studiam de vreo 3 ani, şi le-am ales din “lista scurtă”.
Preţ pentru 3 nopţi: 60 euro în total, cameră cu balcon cu “Partial Sea View” cu pat dublu adică aşa zisul “pat matrimonial”. Dotarea ei: voi reveni.
Tin să precizez: pentru anul viitor, 2015, pentru exact aceeaşi perioadă (17-20 septembrie), preţul, în acest moment cel puţin, pentru acelasi tip de cameră, e mai mare: 75 euro (25 euro / noapte).
Dar, atenţie! Pentru luna august 2015 de pildă, tot 3 nopţi, preţul este de 178 euro! Adică 59,33 euro pe noapte, deci de peste 2 ori mai mare! Vedeţi acum de ce prefer eu să merg în Ciclade în septembrie, la 26-30 de grade în aer şi o medie conform statisticilor de 1 zi ploioasă în luna respectivă: preţurile la cazare sunt semnificativ mai mici.
Nota cazării pe Booking: 9,2 (din 241 reviewuri), adică este a 16-a ca notă din 103 cazări în Parikia.
Pe Tripadvisor cotarea: “25 excelent” şi “11 foarte bine” din 40 aprecieri.
Nu, nu vreau să insinuez că aşa note bune ar însemna că această cazare este una fantastică. Să fim serioşi! Este o cazare de tip “buget”. Doar înseamnă că pentru marea majoritate a turiştilor cazaţi aici, nu le-a înşelat aşteptările pentru banii plătiţi, ceea ce este valabil şi în cazul meu.
Poziţionare şi descriere generală
Confirmarea rezervării o primisem deja bineînţeles încă în ziua iniţierii cererii de rezervare.
Cu 1-2 zile înainte de începutul vacantei, am sunat la locaţia de cazare.
Mi-a răspuns la telefon patroana, doamna Alexandra, şi mi-a explicat unde se găseşte “Alexandra’s Rooms”, deşi oricum teoretic ştiam. Punct de reper: se află lângă hotelul Paros.
Coordonatele pentru Alexandra’s Rooms: Lat: 37,09; Long: 25,16.
Odată ce ai coborât în portul Parikia din feribot, eşti direct în centrul oraşului, cu o moară de vânt în faţa ta, reper şi mascotă a oraşului, dar şi pentru Ciclade în general. O iei uşor la stânga pe malul mării pe faleză, spre plaja oraşului, Livadia. După 5-7 minute de mers, având în stânga marea, în dreapta şoseaua iar după ea şirul de magazine, terase, taverne, hoteluri, studiouri etc, ajungi în locul unde începe plaja Livadia. Exact acolo este poziţionată cazarea, lângă hotelul Paros, mai cunoscut, mai mare şi mai vizibil, deci un posibil reper pentru recunoaşterea de departe.
Dacă ar fi fost mai încolo, în dreptul mijlocului plajei, se depărta de centrul oraşului. Dacă ar fi fost ceva mai aproape de centru, s-ar fi depărtat de plajă.
Deci, ca poziţie, Alexandra Rooms este cazarea absolut ideală în Parikia, în opinia mea, n-aş fi mutat-o nici un metru spre stânga sau spre dreapta. Doar mai sus aş fi mutat-o, şi vom vedea mai departe de ce
Cum spuneam, în faţa locaţiei de cazare, cum privim spre mare, pe partea stângă se află drumul (faleza) ce duce spre centrul oraşului. La dreapta, din dreptul cazării, cum trecem strada, începe plaja Livadia. Pe o scurtă porţiune plaja este îngustă, dar apoi se lăţeşte. Este o plajă lungă, nisipoasă, cu intrare lină în mare. Este dotată cu şezlonguri, umbrele. Pe latura din spate, are arbori ce pot oferi umbră. Nu este cea mai grozavă plajă a insulei, nu pentru că nu ar fi bună, este o plajă bună, ci pentru simplul fapt că sunt alte plaje pe insulă absolut fantastice. Dar acest capitol l-am dezbătut deja în articolele de călătorie. Partea importantă este că avem o plajă bunicică, curată, nisipoasă şi cu intrare lină în mare chiar lângă cazare, ceea ce nu-i de lepădat, iar centrul oraşului este la doi paşi.
In linie cu Alexandra’s Rooms se află o sumedenie de restaurante, terase, magazine, supermarket-uri, alte locaţii de cazare etc, atât spre stânga, cât şi spre dreapta.
Alexandra’s Rooms este o afacere familială, din categoria “aparthotels”, de mici dimensiuni, cu un număr de 10 camere, toate cu balcon sau terasă şi grup sanitar propriu (scuze de această precizare. dar nu vreau să existe neclarităţi pe tema asta). Sunt atât camere pentru 2 persoane, studiouri pentru 2 persoane (au în plus chicinetă), studio pentru 3 persoane, şi cameră pentru 4 persoane.
Cum priveşti locaţia de cazare, aceasta are la stânga hotelul Paros, iar la dreapta un magazin cu tot felul de produse, suvenire, articole de plajă şi nu numai. Este magazinul patroanei acestei locaţii de cazare, doamna Alexandra, şi totodată recepţia studiourilor. Cu alte cuvinte, în tot cursul zilei, ea este acolo, la doi paşi de turistul cazat, şi îţi poate răspunde oricăror întrebări, solicitări sau doleanţe. Este o doamnă plăcută, extrem de amabilă, ca tot personalul dealtfel. La sosire mi-a dat o hartă a insulei, mi-a făcut o prezentare a obiectivelor, plajelor etc, mi-a recomandat în funcţie de doleanţele mele (mâncare tradiţională grecească şi peşte-fructe de mare) câteva taverne bune din zonă (erau la doi paşi, pe faleză, în dreptul plajei) şi din oraş, scriindu-mi o listă cu numele lor, explicându-mi cu lux de amanunte tot ceea ce eu am vrut să aflu.
Ca o paranteză, în Parikia şi în insula Paros în general, chiar că se mănâncă bine!
In timp ce mi-a făcut acest “instructaj”, camera era în curs de pregătire. Astfel încât:
La 11:40 am acostat în port, la ora 12 eram la pensiune, la 12:30 maxim eram cazaţi, iar la 13:20 eram pe plaja nisipoasă aflată la… 30 de secunde distanţă de cazare, cu tot cu deplasarea prin curtea-grădina pensiunii!
Această curte o străbaţi ca să ajungi de afară la camere, sau invers. E mică şi îngustă, dar aranjată cu gust cu plante şi arbuşti, şi nişte umbrele din acelea mari ca de plajă, câteva mese şi scaune. Unii dintre turiştii cazaţi acolo mâncau în curtea aparthotelului, noi aveam însă alte tabieturi, terase şi taverne.
Apropo de turişti, am avut colegi de cazare englezi, germani, olandezi şi din Asia. Aceştia din urmă, oricum în general foarte pasionaţi de fotografie, înainte de a porni să viziteze ce aveau de vizitat, îşi făceau antrenamentul în curte, desfăşurându-şi dotarea impresionantă de aparate foto, trepiede etc, pozând tot ce le pica în aria de observaţie. Foarte zâmbitori şi amabili, ne salutam de câte ori ne intersectam pe acolo. Nu am avut parte de probleme cu zgomote sau altceva de genul, antifonarea este de asemenea în regulă.
Legat de parcare, în apropiere este parcare publică gratuită, care nu necesită rezervare.
Se poate aranja închiriere de autoturisme, oricum în zona există o mulţime de firme de închiriat.
Este permis accesul cu animale de companie, la noi nu a fost cazul.
Urcând nişte trepte, se ajunge la primul etaj. Acolo sunt camerele cu vedere parţială spre mare. De ce parţială? Fiind la o înălţime mai joasă, vederea mării este parţial obturată de copacii din faţă de pe plajă, şi de clădirea din stânga, respectiv cea din dreapta, deci la 20 de euro camera pe noapte, se vedea din balcon sau terasa camerei doar un petec de mare, plus grădina pensiunii. Să zicem rezonabilă vedere la banii ăştia.
Cu un etaj mai sus sunt camere cu vedere totală spre mare. Condiţiile, comparativ, sunt aproximativ aceleaşi. Diferenţa e dată de vederea în alte condiţii, “full view”, a mării, aflată la vreo 20 de metri distanţă.
Se poate admira din balcon marea, portul aflat spre stânga, apusul de soare în largul mării. Apusul de soare poate fi admirat chiar şi de jos, de sub bolta de la intrare în pensiune. Orientarea camerelor şi a balcoanelor de la Alexandra’s Rooms este înspre apus, cu marea în faţă.
Bineînţeles, şi preţul acestor camere e altul. Mă uit chiar acum pe net: trei nopţi la studio (care are suplimentar chicinetă) “Sea View” în aceeaşi perioadă a anului 2015 costă acum 105 euro, iar camera “Partial Sea View”, aşa cum am scris mai sus, 75 euro.
Atenţie! Când am rezervat eu camera, nu mai exista disponibilă decât cameră cu “Partial Sea View”. Iar în august, deja erau ocupate toate camerele pentru septembrie, deci ar fi fost prea târziu să mai rezerv, fie şi pentru “partial sea view”
Cu alte cuvinte, Alexandra’s Rooms este o cazare din Parikia care se vinde bine, iar camerele ar fi bine să fie rezervate de cei amatori, din timp!
Adevărul e că acum, ştiind cât de bine poziţionată este cazarea, şi cât de OK este, zic că se merită diferenţa de preţ pentru “Sea View”.
Camera
In faţa camerei este terasa sau balconul. Suficient de mare ca dimensiuni, are o masă (acoperită cu faţă de masă) şi două scaune, din plastic. Da, am putea strâmba din nas când citim “plastic”, dar v-am spus: nu este o cazare de mari pretenţii.
Uşa şi obloanele ferestrei, în stil tradiţional, au un aspect impecabil, de nou. Este un detaliu care contribuie subtil la o părere pozitivă din start despre această cazare. Un tip, care era una din gazdele noastre, mi-a spus că aceste camere şi ceea ce ţinea de ele fuseseră proaspăt renovate, anul respectiv sau cel precedent, nu mai ţin minte exact, iar acest lucru era evident.
Intrăm în cameră.
Camera nu este mare, dar nici exagerat de mică. Foarte curată. Pe jos, gresie. Pereţii recent zugrăviţi. Mobilierul deşi bazic, este în bună condiţie. Am solicitat pat dublu pe cererea de rezervare, asta am primit. Patul este comod, suficient de moale. Dulap pentru haine în hol, masă, scaune, noptiere, oglindă, pahare, uscător de păr, aparat de făcut cafea, frigider, aer condiţionat, WiFi, TV LCD mai mare decât mă asteptam, cu vreo 10-12 posturi, majoritatea greceşti. Nu l-am prea folosit, doar să văd la ştiri vremea în Grecia şi eventual sâ fie fond sonor cu muzică. Acasă, în timpul anului, sunt un destul de pasionat telespectator, dar în vacanţe am alte priorităţi, televizorul poate lipsi fără probleme din cameră.
Imi cer scuze pentru pozele din interiorul camerei, care nu sunt edificatoare pentru dimensiunea camerei şi lipsesc din ele atât paturile, ca şi o imagine de ansamblu a camerei. Din nefericire, nişte defecţiuni tehnice, precum şi faptul că iniţial nu aveam de gând să scriu un review de cazare au făcut să nu am alte fotografii publicabile cu interiorul camerei.
Baia
Nu este uriaşă, însă nu este supărător de mică, precum în destule alte cazuri. De asemenea are un aspect distinct, mai deosebit. Gresia şî faianţa aveau o combinaţie de culori şi nuante agreabilă. Are trei piese principale: cabina de duş, chiuveta şî vasul de WC. Cabina de duş este ingenios construită, şi are dimensiuni generoase, asta în raport cu altele din cazări de nivel similar.
Duşul este detaşabil, ceea ce este un plus. Baia era dotată cu prosoape, săpun, pliculeţe de gel de duş şi şampon, dacă ţin bine minte. Noi oricum eram dotaţi cu aşa ceva de acasă, ştiu pe cineva cine ţine la produsele sale cosmetice favorite, şi nu sunt eu acela :). Geam propriu al băii pentru aerisire.
Ca şi în cameră, curăţenia este remarcabilă, asigurată pe tot parcursul sejurului, zilnic.
Aspecte gen înfundări la scurgerea de apă, becuri arse sau lipsă, accesorii uzate sau nefuncţionale, şi alte minuni despre care am citit pe aici pe AFA ca probleme semnalate de unii colegi în tot felul de locaţii de cazare, îmi par absurde, dacă mă gândesc la această cazare simplă, fără mari pretenţii, dar fără nici o problemă de vreun fel sau altul, recent renovată, curată, şi cu patroana la doi paşi tot timpul, asta dacă am fi avut vreo problemă de semnalat.
Aş reveni cândva la Alexandra’s Rooms?
In reviewul despre Paros, am scris că vreau neapărat să revin în insula Paros. Am câteva restanţe, mai ales o vizită de o zi în insula învecinată Antiparos, dar şi sud-vestul insulei.
“Problema” este că m-ar tenta o cazare şi în Naoussa, al doilea oraş al insulei, care e mai mic, mai cochet decât Parikia, are un port fermecător, e clădit în amfiteatru pe o pantă domoală.
Si totuşi, parcă aş prefera să mă cazez din nou în Parikia. E oraşul mai mare, mai complex, aici e extraordinara biserică Panagia Ekatontapiliani, şi alte obiective interesante, e cel mai bine plasată localitate pe insulă. Si astfel, dacă mă voi decide să mă cazez iarăşi în Parikia, ei bine, nici nu mă gândesc să nu stau din nou la Alexandra’s Rooms. Cu o singură doleanţă şi remarcă suplimentar faţă de această primă experienţă: vreau camera cu full sea view! Atunci când veti urmări pozele, vă voi indica cea mai bună cameră, care are într-adevăr o vedere splendidă asupra mării! In rest, totul e perfect la banii ăştia, pentru aşa o insulă frumoasă, pentru aşa o poziţionare strategică!
Trimis de zuftim in 26.01.15 00:40:01
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zuftim); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 37.08848100 N, 25.15578300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Alexandra's Rooms [Livadia], PAROS" (nou-creată pe sait)
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Felicitari pentru review! Foarte bine scris, complex și edificator. Prețul extrem de bun.
În ceea ce privește pretențiile față de cazare, gândim exact la fel. Și noua ni se pare absolut inutil sa dăm o căruță de bani pe o camera într-un resort luxos și apoi sa stai toată ziua la piscina sau restaurant ca sa iti consumi banii și sa nu ramai în paguba.
Ideea mersului în concediu este să te bucuri de locuri, de peisaje, de experiența în sine, nu să te ghiftuiesti la all inclusiv.
Mă bucur din suflet sa găsesc oameni care gândesc la fel!
@zuftim -
Articolul dedicat acestei cazări ţi-a adus un SB binemeritat! Felicitări!
@luciaoradea
Multumesc pentru aprecieri. Consideratiile generale despre pretentiile la care raspunde aceasta cazare le-am expus cu scopul de a face din start lucrurile clare, si sa nu-i derutez pe cei care cauta alt tip de cazari. De aici mai departe, este la latitudinea fiecaruia sa aleaga ce isi doreste de la propria vacanta, la prioritatile sale pe baza carora isi construieste bugetul de vacanta. Nu ma erijez in detinatorul adevarului absolut legat de cazari. Atat am vrut si atat am putut. Aceasta este o cazare in genul multora oferite in Grecia tip studio, dar cu totul curat, renovat si functional, util si intr-o pozitie buna. Atata tot. Am decis sa prezint aceasta cazare considerand ca informatia poate fi utila celor care cauta acelasi tip de cazare ca si mine, pe insulele grecesti. Vor dori poate candva sa ajunga in Paros si au nevoie de o cazare decenta si bine pozitionata.
Felicitări pentru excelentul review (chiar dacă nu este o temă "preferată"), dar și pentru foarte sănătosul punct de vedere în privința condițiilor de cazare, dar și pentru promovarea perioadei - mai ieftină - pentru sejur! Toate cele bune!
@puiutea
Multumesc frumos. Toate cele bune, asemenea!
@zuftim - Draga Zuftim, mai tii minte ca am zis intr-un ecou, cand ne spuneai despre IOS, ca ma duc acasa si imi bag familia in sedinta, sa vedem cum e cu cicladele tale dragi, ca nu se mai poate? Eiii, suntem in dezbateri profunde pentru ca noi aveam alte planuri pentru 2016 (2015 fiind exclus ca avem rezervari) si planurile noastre se duc naibii din cauza cicladelor astea. Felicitari si din partea mea pentru articol si am aceeasi parere despre cazare. Si noi facem diferenta intre cazari pentru turism cultural, de rasfat, cand mergem in grup, s. a. m. d.
@Aurici
M-as bucura sa va faceti un plan de calatorie in 2016 in Ciclade. Sunt convins ca va fi o vacanta minunata, indraznesc riscul sa pronostichez asta. Dar din suflet iti transmit doua cerinte obligatorii, pentru reusita deplina a unei prime vacante in Ciclade:
1. Din program sa nu lipseasca Santorini
2. Santorini sa nu fie singura insula cicladica vizitata.
Adauga la Santorini macar una din celelalte 3 insule (Paros, Naxos, Ios), daca nu chiar toate 3.
Si cerinta bonus, optionala, nu e obligatorie: oricat am reusit sa te sensibilizez cu Ios, viziteaza totusi Ios dupa Paros si/sau Naxos. Si nu uita in viata de Mykonos! Nici de Milos, Delos (doar sait arheologic, dar ce sait!), Tinos! Despre restul insulelor mai discutam in cativa ani
Multumesc pentru aprecieri.
@zuftim - Multumesc pentru primele sfaturi dar sa nu crezi ca-mi fac planurile fara sa mai cer meditatii. Ca sa plec mai des, imi impart concediul in bucatele, dar musai o bucata are 12-14 nopti, care in 2016 sper sa-mi ajunga pentru 2 insule macar, daca nu 3. Prin septembrie-octombrie, daca nu mai devreme o sa strig dupa ajutor.
Mare si frumoasa belea ne-am luat cu AFA asta!!!
Stii ce vreau să scriu eu, înafară de felicitări pentru review, bla-bla-bla!? Că eşti o forţă. Că în jumătate de an, în 28 review-uri ai acumulat 1285000 puncte, ceeace înseamnă 46 puncte/ review. Nu ştiu dacă se mai poate lăuda cineva cu asemenea performanţă- poate greşesc eu- dar e remarcabil.
@Michi:
Cu un asemenea exemplu, precum ni-l oferiti dumneavoastra aici pe saitul AFA noua tuturor, e imposibil sa nu prind si eu, ca si altii asemenea mie, un pic de forta. Va multumesc frumos pentru aprecieri, Mama Michi.
Chiar daca pentru mine cazarea este importanta, nu am sarit peste review-ul tau pentru ca imi place cum scrii, felicitari!
@larissa2012
Initial am fost tentat sa raspund asa si-atat: "Va multumesc frumos pentru aprecieri! "
In secunda urmatoare insa, mi-am permis sa "sap" putin sa vad cine imi scrie acest ecou prin care ma felicita. User-name-ul dvs. imi era si nu prea cunoscut. M-am prins de unde imi era cunoscut: din niste ecouri la articolul cu Intalnirea AFA. Continuand un pic actiunea detectivistica, am aflat cu mare surprindere: sunteti un vechi user de calitate al acestui sait, care a luat o... lunga pauza, si nu a mai scris nici articole, nici ecouri, de vreo 3 ani. In loc sa va multumesc pentru ecoul la reviewul meu, voi incepe prin a va spune "Bine ati revenit pe AFA" si va urez: "Noi reviewuri cel putin la fel de frumoase ca cele din prima... etapa a activitatii dumneavoastra. "
Va multumesc, totusi, bineinteles c-o fac, si pentru felicitari. Totodata remarc, si pentru asta va multumesc, trebuie sa recunosc cu satisfactie, ca ati ales un review de-al meu printre cele pe care le-ati recompensat cu ecouri odata cu acest "come-back".
Am totusi si un mic regret personal. Prima impresie conteaza cel mai mult. Daca as fi stiut ca urmeaza sa fiu citit pentru prima oara de un user vechi si valoros (deja v-am citit 2 articole si pentru mine este edificator, si nu ma voi putea abtine sa le citesc si pe celelalte, daca continutul va fi ca si titlurile, inseamna ca iar imi fac de lucru), nu as fi scris tocmai acum acest articol de cazare, pentru a evita sa devina definitoriu pentru mine, in ochii cuiva. Dar acuma, asta este, nu mai pot da timpul inapoi.
Revenind la articolele dvs, un coleg scria pe undeva ca viata unui articol dureaza maxim 3 zile. Poate, din punctul de vedere al acordarii punctelor, in proportie de 95 % acest lucru se petrece in aceste 3 zile. Dar din punctul de vedere al aprecierii estetice, ceea ce este infinit mai important, un articol poate fi nepieritor, si anume poate trai exact cat ii doresc si acestui sait sa traiasca: la infinit. Drept dovada, sunt useri vechi si f. vechi pe care eu i-am citit, in ultimele luni, de cand sunt membru AFA, pentru a-mi face o imagine asupra istoriei saitului... Unii dintre ei mai scriu si astazi, altii au abandonat. Dar in fata mea sunt niste exemple si embleme pe sait prin articolele lor, chiar asa "vechi" cum sunt ele. Nu dau nume, s-ar interpreta in fel si chip, si as risca sa omit pe altii, ceea ce nu ar fi drept si corect. In seara asta am mai adaugat un nume in aceasta galerie. Nu spui cine, persoana importanta, vorba lui nenea Iancu. Indiciu: incepe cu "l".
Si revenind la mine, un user nu demult incepator, "vechi" de 6 luni, iata Mama Michi mi-a amintit acest lucru, eu deja ma credeam vechi de-o viata aici, cand colo, n-au trecut decat 6-7 luni. Am o mica rugaminte la dumneavoastra. Incercati totusi sa nu bagati acest articol in seama prea mult, atunci cand imi faceti "fisa postului". O fi el "frumos", articolul [da' de unde, mie nu prea-mi place articolul, dar nu ma pot vota, nici macar negativ ] dar nu este reprezentativ pentru mine. E parerea mea. Am eu asa un fix cu reprezentativitatea, va fac acum un rezumat, n-are sens sa ma cititi in totalitate ca sa ramaneti din tot ceea ce am scris eu cu 2 lucruri: oaresice sensibilitate si una din ideile mele putine dar fixe: apologia reprezentativitatii. Reprezentativitatea unui articol ptr un user, a unei zone turistice ptr o tara etc.
In final: multumesc. In primul rand ptr articolele dvs. de pe AFA, si in al doilea rand pentru ecou.
@zuftim - Multumesc pentru cuvintele frumoase! Nu fiti modest, deja sunteti valoros pentru site, am vazut ca aveti destule review-uri cu zuperbonusul deci sunteti apreciat! Vechimea pe AFA nu e ca vinul, nu adauga plusvaloare cu trecerea anilor! Cat priveste prima impresie, nu va faceti probleme, va consider REPREZENTATIV pentru AFA!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)