GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Escapadă în lumea copiilor
Dacă te-ai săturat de aglomeraţia urbană şi de canicula din aceste zile, dacă vrei să-ţi dovedeşti că eşti un bun parenting sau, mai pe limba noastră să interacţionezi mai mult cu copilul din dotare, dacă vrei să evadezi pentru o zi fără să-ţi consumi tot timpul pe drum, vă sugerez o ieşeală până la Pietroşani, mai exact în parcul de distracţii Alex & Emma’s Land .
Revelaţia am avut-o când mi-am dorit un altfel de aer, faţă de BTU-ul celor aclimatizaţi şi o pătrundere spre un loc cu un farmec aparte şi mult mai pe gustul copiilor.
După câteva experienţe nefericite la Ferma animalelor din Cartierul Pantelimon, am decis să facem o escapadă într-un ţinut mai pitoresc, acolo unde cei mici pot deprinde tainele artei olăritului, maeştrii în modelarea ciocolatei, pricepuţi brutari în prepararea patiseriei, sau vor afla totul despre ferma animalelor domestice.
Am rămas uimit cât de împlinit sufleteşte m-am simţit, descoperind în interiorul meu un album cu amintiri neşterse ale copilăriei, sentimente şi stări date de râsetul copiilor fericiţi. Cât de simplu şi de sincer poate fi un zâmbet, cât de curat, de natural, de gingaş... Impecabilitate infantilă!
Traseul :
Ca să nu-mi iau infantele cu ochii cârpiţi de somn, am purces la drum la o oră nu tocmai matinală. Având în spate :) Autostrada Soarelui, mi-am croit drum prin hărmălaia cotidiană, printre formele enorme de beton ce ţin loc de clădiri cu geamuri înguste, inelele albăstrii ale noxelor din ţevile de eşapament, până la prima autostradă a ţării.
Lăsând în urmă traficul agitat şi dezordonat, am parcurs cei 119 kilometri până la Piteşti în mai puţin de o oră şi... ceva mărunt, mai puţin decât am traversat Bucureştiul!
Am folosit centura oraşului spre Mărăcineni - Mioveni şi apoi m-am încadrat pe DN 731 până la Pietroşani.
Parcul de Distracţii Alex & Emma's Land se află între localitatea Pietroşani şi Vărzăroaia pe DC 229 - drum de aproximativ 150 de kilometri.
Parcul de Distracţii Alex & Emma's Land :
Copii sunt lumina ochilor noştri şi ţin minte foarte clar momentul în care i-am sesizat implozia de fericire pe chipul său, atunci când am trecut porţile acestui parc.
Împleticit ca o răţuşcă a zbughit-o spre primul loc de joacă aflat pe partea stângă a intrării principale, dotat cu leagăne, topogane, spaţiu separat pentru jocurile unde se foloseşte nisipul, căsuţe, balansoare... etc.
În partea opusă se află patru trambuline cu plase de protecţie în care copilul scapă de energie, iar ţie îţi eliberează stresul şi-ţi îmbunătăţeşte starea de spirit.
Ferma Văcuţei Muu oferă bucurie celor mici, în special celor care nu au bunici la ţară şi nu au posibilitatea să vadă animalele domestice de aproape. Din păcate, nu poţi să le hrăneşti sau să le mângâi!
Orătăniile te întâmpină cu un specimen ce trăieşte în gaşcă, un gânsac robust veşnic pus pe harţă. Alături de suratele gâşte se adăpostesc raţele Mac - Mac ce te privesc plictisite cu seninătate.
Mai încolo se burzuluiau ţanţoşe nişte rase de curci dezorientate, adevăraţi paznici la fermă.
Cele mai frumoase zburătoare atunci când îşi desfac coada în formă de evantai sunt păunii şi îi poţi admira în toată splendoarea lor. Invidioşi pe păuni, fazanii se consolează că le întrec în frumuseţe pe găini.
Cu toate la un loc stau cotcodăcitoarele puse pe bârfe, ce fac ouă pentru ca mămicile să pregătească un mic dejun copios sau o prăjiturică pentru burtică. :) Prepeliţele fac oălele mai mici, dar mai benefice organismului, considerat „medicament universal”.
Cei mai drăgălaşi locatari ai fermei sunt şi cei mai fricoşi. Iepuraşii îşi rod morcoviorii sub trâmbiţaşul cocoş, panicat că nu i-a sunat ceasul la timp.
Rasa cu temperament calm şi greoi sunt păsările care se îmbracă tardiv în penaj. Găina de mătase japoneză are un penaj caracteristic alb-mătăsos cu cioc puternic de nuanţe negru-albăstrui, originară din Asia de Est. A fost o surpriză s-o găsesc printre celelalte vietăţi!
Fără doar şi poate, văcuţa Muu este vedeta! Nu este ea din rasa faimoasă Simmenthal din reclama Milka, dar aici mov-ul se transformă în albastrul de... marţipan.
Atelierul de ciocolată
Dragi părinţi, nu vă faceţi griji, deoarece e la fel ca modelarea în plastilină! :)
Personalul are anumite criterii de organizare.
Pasul 1 : În primul rând, îţi acoperă copilul cu îmbrăcăminte de protecţie de unică folosinţă ce include o bonetă bufantă, acoperitori de mâneci şi halate - obligatoriu menţinute în perioada de lucru.
Pasul 2 : Fiecare primeşte câte un gogoloi albastru de marţipan, iar pe masa de lucru (nu pe un suport special igienic!) cu ajutorul unui sucitor, acesta ajunge în suprafaţă plană -semisferică.
Pasul 3 : Organizatorul pune la dispoziţia mini-cofetarului tot felul de figurine pentru modelat, acesta din urmă frământând bine între degete produsul zaharos.
Pasul 4 : Urmează decorarea figurinei cu alte culori din acelaşi material, cu ajutorul unei paste din ciocolată caldă.
Pasul 5 : Produsul / figurina la final trebuie acoperit câteva zile sau... se serveşte pe loc! :)
Lăsând gluma la o parte, am fost încântat să savurez primul preparat culinar al celui mic, o senzaţie demnă de încrede în viitorul calităţilor proprii.
Ce au de făcut părinţii în această perioadă?! Păi, să-şi arunce privirea la odrasle şi să folosească declanşatorul foto, că, ... nu-i aşa, bucuria copiilor este şi bucuria noastră, nu?
Educative sunt şi panourile din sală în care am aflat...
Povestea ciocolatei :
Vechile populaţii din America Latină obişnuiau să bea o băutură din seminţe de cacao numită ,,chocolati´´.
Odată adusă de către conquistadori în Spania, licorii i s-au adăugat trestie de zahăr, vanilie şi scorţişoară. Spaniolii au ţinut secretă reţeta de restul europenilor, timp de un secol, băutura fiind apoi apreciată la Curtea Regală din Franţa şi din Marea Britanie.
În anul 1847, o companie engleză a avut ideea de a obţine ciocolată solidă, iar doi ani mai târziu un suedez i-a adăugat lapte.
La scurt timp o nouă invenţie a marcat istoria ciocolatei : temperatura de topire mai scăzută decât cea a corpului uman. Aşadar ciocolata se topeşte în gură la figurat, dar şi la propriu.
În mare, ciocolata este de trei feluri : albă, neagră şi cu lapte.
Aş adăuga că, acum ciocolata se găseşte în multe forme şi ne însoţeşte în cele mai importante momente ale vieţii.
Facilităţi pentru copii:
Iată câteva tarife :
- trambulină Jumping Pillow 10 minute (maxim 3 persoane) - 3 lei
- tir cu arcul 5 lei - 10 săgeţi
- perete escaladă - 10 lei
- plimbare cu ATV-ul (doar cu însoţitor) - 15 lei / 10 minute
- ture pe tiroliană mică - 5 lei
- mini - bungee cu patru corzi - 5 lei
- ateliere creative şi recreative - tariful diferă în funcţie de tematica dorită (olărit, pictură, pizza, cofetărie...) 20 - 40 lei.
- 5 ture pe ponei în limita a 35 de kilograme - 5 lei
- lecţii de echitaţie la cerere
- walking ball (mers cu bila pe apă) 5 minute - 10 lei.
Aşadar, vă recomand acest stil de turism cu abilităţi în integrarea copilului, descoperind noi valenţe ale personalităţii sale, adaptabil în funcţie de dorinţele fiecăruia.
Pe lângă posibilitatea de a se familiariza cu viaţa animalelor, atâtea câte sunt, copiii au şi locuri de joacă dedicate şi - foarte important - un personal amabil şi... maleabil.
Vacanţe frumoase!
Trimis de Marian Preda in 14.08.15 15:39:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG-MUSCEL.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marian Preda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.17034400 N, 24.83655400 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Daca o întrebai pe colega ta care sta in Orașul Pantelimon (plătim taxa de oras), cu siguranță, te sfatuia sa nu mergi la Ferma Animalelor ca nu se merita!!!
@danamandache -
Hmm, de ce-mi aduci aminte?
Am avut neplăcerea să ajung de trei ori în această fermă insalubră şi nu din încăpăţânare, doar din obligaţie. Nu ştiu ce contract au cu unităţile de învăţământ, dar majoritatea serbărilor de sfârşit de an se organizează acolo!
Pe lângă preţurile duble practicate faţă de cele din Pietroşani, plăteşti intrarea (15 lei în timpul săptămânii şi 25 lei în wk), personalul este arogant spre coleric, ca să nu mai invoc mirosul pestilenţial dat de... săracele necuvântătoare.
Mulţumesc, Dana! Un week-end minunat, alături de frumoasa ta familie!
Cu drag un SB.
Ma bucur sa fi aflat de inca un locinteresant si educativ
@Dan&Ema -
Îţi mulţumesc pentru vizită, Dan!
Vacanţe frumoase!
@Marian Preda - La multi ani!
Si-uite-asa, azi, de ziua ta, mi-ai daruit un cadou de suflet: copilaria!
Aproape ca mi-au dat lacrimile! Cat este de frumos, practic si educativ! Imbina utilul cu foarte placutul!
La olarie nu ti-ai dus vlastarul? Ca la ciocolata am vazut ca se pricepe!
Ca intotdeauna, un review frumos! Felicitari si scuze pentru cuvintele putine, scriu f. greu pe tableta.
@Zoazore -
Nico, a venit vremea ca şi noi, părinţii, să le facem toate poftele celor mici. Copilăria este cu siguranţă cea mai preţioasa perioadă a vieţii. M-am simţit acolo la fel de imatur, multiplicat şi energic.
În contextul articolului, organizatorii nu-ţi oferă mai multe tematici ale atelierelor recreative / creative.
Înclin să cred că în fiecare săptămână schimbă cu altă temă, ... olărit, pictură, pizza ş. a. m. d.
Am nimerit alături de un grup mai mărişor de copii cu sentimente mai dulci!
Am să propun la şcoala în care cel mic îşi desfăşoară activitatea, într-o săptămână altfel să facă o escapadă în acest loc, având ca abordare prepararea pizzei sau meşteşugul olăritului.
Mulţumesc din inimă pentru urare! Toate cele bune!
@puiutea -
Drag prieten, nu există o regulă!
Şi eu am câteva cuvinte puţine pentru tine : preţios, stimă şi consideraţie.
Crede-mă că valoarea lor îmi dublează bucuria vizitelor tale!
Zile frumoase şi binecuvântate!
Foarte frumos descrise locuri, cinste cui are grija de el. Imi pare rau ca cei care au in grija ferma din Pantelimon nu se gandesc decat la profit. Eu am fost acolomcred ca in urma cu vreo 10 ani cand acest gen de activitatibera la inceput si a fost o experienta placuta. Acum copiii mei au depasit aceasta etapa astfel incat trebuie sa gandesc ale distractii pentru ei. Votat cu intarziere dar cu mare placere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2017 Multumim Alex & Emma's Land — scris în 13.07.17 de luminita0710 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Alex si Emma's Land Pietrosani, paradisul copiilor — scris în 11.09.14 de SiEuAmFostAcolo din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2013 Excursie parc distractii Alex&Emma's Land [Pietroșani, AG] — scris în 31.05.13 de pirvulescu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2013 Distracţie pentru cei mici la „Alex & Emma’s Land” [Pietroșani] — scris în 18.08.13 de iccata din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Alex & Emma's Land [Pietrosani]- locul unde copiii pot invata mestesuguri — scris în 03.11.11 de ela7 din BUCURESTI - RECOMANDĂ