- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Descoperă zona Șiria-Pâncota / ȘIRIA [AR]
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 3 din care: 1 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.12
- GRAD RECOMANDARE: N/A (prea puține revs)
- INFO ON WEB: N/A
Descoperă zona Șiria-Pâncota / ȘIRIA [AR] - impresii și recomandări
[3] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: NOIEMBRIE, 2022
- trimis de: Daniela H PREMIUM, din [Arad] — în 11.04.23
Cetățile Aradului - Șiria
Legenda pomenește un uriaș cu trei fiice, acesta fiind, probabil, cel mai cunoscut amănunt al legendelor cetăților Aradului, că ele ar fi fost ridicate de cele trei surori, în locurile și sub numele cunoscute și astăzi ca: Șiria, Șoimoş şi Dezna. Bine, legenda face cunoscută si existența unor serii de tunele ce făceau, prin subteran, legătura între cetăți, dar aceasta nu a putut fi certificată vreodată și nici prea credibilă nu este, ținând cont de distanța fizică [...] — vezi review [+19 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: DECEMBRIE, 2017
- trimis de: Marcumandru PREMIUM, din [Oradea] — în 17.02.18
Șiria de Ziua Nationala
De Ziua Nationala a Romaniei, cu un an inainte de Centenar, profitand de zilele libere acordate de stat am decis o excursie la Siria. DRUMUL-Pornind din Oradea, am avut nevoie de 1 ora jumate de condus pentru a ajunge la poalele Muntilor Zarandului, utilizand ruta Oradea-Salonta-Chisineu Cris-Pancota-Siria. Pentru intoarcere am ales ruta Siria-Pancota-Ineu-Sicula-Gurba-Cermei-Talpos-Arpasel-Salonta-Oradea, un drum destul de superficial calitativ, plin de gropi. Va zic sa faceti cumparaturile [...] — vezi review [+3 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: NOIEMBRIE, 2010
- trimis de: petrus95 GOLD, din [Arad] — în 23.11.10
Cetatea Siria si imprejurimile
Dupa cum v-am promis astazi va duc la Siria, unde puteti petrece o zi superba plina, fie de credinta, fie de actiune, fie incarcata de istorie. Este cea mai veche localitate din Romania, atestata din anul 1169, sub denumirea de Serenia. Denumirea maghiara este "Vilagos" iar cea germana este "Hellburg" ceea ce inseamna luminat sau satul luminos :) Intr-adevar cred ca D-zeu a luminat aceste locuri unde s-au nascut mari romani cum ar fi: compozitorul Emil Montia, scriitorul Ioan Rusu Sirianu si [...] — vezi review [+19 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review