- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Descoperă zona Moroeni / MOROENI
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 8 din care: 3 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.35
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
Descoperă zona Moroeni / MOROENI - impresii și recomandări
[8] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2024
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 04.07.24
Muzeul Etnografic 'Prof. Dumitru Ulieru' - PietroșițaMG
N-am fost niciodată la Pietroșița și nici nu aveam de gând să mă duc vreodată considerând că acolo nu poate fi nimic atrăgător pentru mine. Un scurt program turistic destinat seniorilor (că doar și ei mai trebuie să schimbe din când în când atmosfera de la domiciliu) alcătuit din obiective accesibile acestora, incluzând mănăstiri, muzee și cele mai ușoare plimbări cu putință, la munte, la aer curat, m-a făcut să mă alătur și eu grupului. Că doar și mie mi-ar [...] — vezi review [+35 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2022
- trimis de: elenaadina PRETOR, din [Gura Humorului [SV]] — în 01.04.24
Misterioasa Gura de Rai din Munții Bucegi
M-am gandit in aceasta zi, sa scriu despre ceva autohton si mai putin obisnuit, si atunci gandul m-a dus spre Gura de Rai din Bucegi. Cine nu ar dori să existe locuri magice, cu energii benefice, unde o dată ajunși să te poți vindeca de orice boală? Eu sigur as vrea, mai ales că după 50 de ani, corpul fizic începe să mai scârțâie pe ici pe colo... De Gura de Rai din Munții Bucegi am aflat la începutul anului 2021, întâmplător, de la niște turiști. Căutând pe [...] — vezi review [+52 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2017
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 30.05.17
Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” din Pietroșița
Motto: … un loc minunat dăruit de natură și înfrumusețat de oameni, un loc unde istoria își află începuturile încă din neoliticul epocii de piatră, iar mărturiile civilizației străvechi se păstrează astăzi în forme tradiționale și într-o structură care dă Pietroșiței unicitate în spațiul dâmbovițean – Dumitru Ulieru, „Monografia comunei Pietroșița”. Cunoscând faptul că aveam să petrecem câteva zile la Pensiunea Ferma din Moroeni (vezi impresii) am [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2017
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 28.04.17
Pietroșița – plimbare prin vechiul sat dâmbovițean
Un început călduț de aprilie 2017, care nu anunța nicidecum răbufnirea iernii din a doua jumătate a lunii, m-a „prins” pe meleaguri dâmbovițene. Pietroșița este una din acele localități care par a nu avea nimic special la prima vedere, mulți dintre noi poate nici nu au auzit despre această așezare. Situată într-o zonă submontană, aproape de locul unde pornesc înălțimile Bucegilor, de-a lungul drumului național 71 care merge spre „Perla Carpaților” – Sinaia [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2017
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 12.04.17
Descoperă zona Moroeni la început de primăvarăMG
Weekendul petrecut la început de aprilie la Ferma Club 5* din Moroeni (vezi impresii) nu a fost o păcăleală, ci o perioadă de relaxare și de admirare a peisajelor naturale care împânzesc acest areal geografic. Timp de două zile am vizitat o mică parte a zonei deluroase de la poalele Bucegilor, din puctul Moroeni pornind multe trasee turistice montane. Moroeni – scurt istoric. Așezarea umană este așezată pe ambele maluri ale râului Ialomița, în partea nordică a județului [...] — vezi review [+26 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: MAI, 2013
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Bucuresti] — în 07.05.13
Picnic pe Valea Brateiului
Anul acest am hotarat ca in una din zilele de Sfintele Pasti sa iesim la iarba verde pe Valea Brateiului. Drum de ca. 130 km din Bucuresti si ca. 2 ore pana la parasirea DN-ului. Cu masina urmezi DN 7 si apoi DN71 in directia Targoviste - Pucioasa - Moroeni. Aproape de iesirea din Moroeni se face in dum laterla in stanga, candva bine marcat cu un indocator cat roata carului, acum aproape invizibil catre tabarele Caprioara si Cerbul. Pana aici drumul este asfaltat. Apoi se continua pe drumul [...] — vezi review [+3 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: NOIEMBRIE, 2011
- trimis de: ela7 PREMIUM, din [Bucuresti] — în 14.11.11
S-a (re)deschis Casa Memoriala Cioranescu din Moroeni (DB)MG
Cei ce aleg sa mearga pe Valea Prahovei pe varianta Tragoviste, undeva pe la jumatatea distantei dintre fosta Cetate de Scaun si Sinaia, vor ajunge in comuna Moroieni, asezare cunoscuta din vechime pentru covoarele tesute de femeile harnice de aici, pentru creșterea vitelor, pomicultura, exploatarea pădurii si prelucrarea lemnului, exploatarea pietrei, dar si pentru pitorescul sat de tigani, Glod. Acolo, la nici un km de la intrarea in comuna, pe partea dreapta vor intalni o casa veche, cu [...] — vezi review [+19 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: SEPTEMBRIE, 2008
- trimis de: kmy PARTENER, din [Jilava [IF]] — în 21.07.10
La Moroeni natura nu apartine nimanui, dar se daruie tuturor
LA MOROIENI NATURA NU APARTINE NIMANUI, DAR SE DARUIE TUTUROR De la Sinaia am ales o scurtătură spre Bucureşti, spre Tîrgovişte. De pe DN71 soţul o ia la dreapta catre localitatea Moroieni după ce vedem mai multe indicatoare spre Fabrica de apă plată, Cheile Moroieni la 4 km, Cheile Dobreşti. Nici nu mi-am dat seama cînd am ajuns în prima localitate. Era satul de rromi Glod - figuranţii lui Borat. Aici sărăcia era la ea acasă, dar fiecare gospodărie avea antenă. De, [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review