- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Descoperă Târgu Neamț și împrejurimile / TÎRGU NEAMȚ
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 13 din care: 4 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.62
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
Descoperă Târgu Neamț și împrejurimile / TÎRGU NEAMȚ - impresii și recomandări
[13] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2020
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 30.09.20
Casa Memorială “Visarion Puiu” - Reședința de vară a lui Mihail Sadoveanu de la Schitul Vovidenia
În comuna Vânători - Neamț, la distanță de numai 1 km de Mănăstirea Neamț, se află Schitul Vovidenia, unul dintre schiturile care aparțin de marea lavră a Neamțului. Voiam să ajungem la Schitul Vovidenia cu atât mai mult cu cât știam că în imediata apropiere putem vizita și una dintre casele memoriale Mihail Sadoveanu. Venind dinspre Humulești, mai înainte chiar de a ajunge la Mănăstirea Neamț, pe lângă Seminarul Teologic Ortodox "Veniamin Costachi", din șoseaua [...] — vezi review [+30 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2020
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 04.09.20
Popas la Târgu NeamțMG
Încheiam articolul precedent - La Humuleștii copilăriei lui Creangă - cu mențiunea că nori negri, amenințători, ne-au făcut să grăbim vizita la Muzeul Memorial “Ion Creangă” și să renunțăm pentru moment la deplasarea în comuna Petricani, la Târpești, pentru Muzeul de Artă Populară “Nicolae Popa” . Din Humulești, am plecat către oraș în ideea că vom găsi mai ușor un loc în care să ne adăpostim, dar ploaia nu a mai avut răbdare. Repezită, cu stropi [...] — vezi review [+26 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[FĂRĂ NOTE]
- perioada: IUNIE, 2019
- trimis de: pusi SILVER, din [neamt] — în 17.07.19
[Pens. La Răscruce de Vânturi:] Piscina olimpica --- e o gluma
Desi nu suntem fideli ai piscinelor interioare, intr-o zi de vara cu multe grade in termometru, am cautat o piscine exterioara... dar datorita intemperiilor ce au avut loc cu cateva zile inainte... nicio piscine exterioara nu era deschisa pe raza a orasulu targu Neamt sau pe o distanta de 15 km. ok... Copii (3 fetite cu varste intre 8-11 ani) ne-am indreptat sper piscina de pensiunea LA RASCRUCE DE VANTURI... per ansamblu din exterior e ok... dar prima senzatie pe care o ai cand urci scarile [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
- ---
- REVIEW [FĂRĂ NOTE*] — vezi, în articol, motivele
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2017
- trimis de: Lucien SENATOR, din [Miercurea Ciuc] — în 07.05.18
Depozitul de Armăsari de la Dumbrava — pe urmele lui Catalan, calul năzdrăvan al lui Ștefan cel Mare
Depozitul de armăsari este situat la 8,5 km est de Târgu Neamț, pe malul drept al Râului Ozana (Neamț), la sud de satul Dumbrava. Cel mai simplu se ajunge aici plecând din Târgu Neamț în direcția Timișești - Cristești (Pașcani, Roman), iar după ce ați parcurs vreo 6 km pe DJ 15B, din intersecția situată în centrul satului Dumbrava (unde este și un panou cu Depozitul) faceți la dreapta (sud) pe DC17, traversați Ozana (Neamț) și imediat ajungeți la destinație. [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2017
- trimis de: Lucien SENATOR, din [Miercurea Ciuc] — în 19.06.18
Biserica de lemn din secolul al XVIII-lea și noua biserică din Dumbrava
Cu ocazia vizitei făcute la ”Depozitul de armăsari Dumbrava”, impresii aici întâmplător ne-am întâlnit și am intrat în discuție cu preot Mihai Fuioagă, parohul bisericii din sat, alăturate Depozitului de armăsari. Dumnealui, foarte amabil, ne-a invitat să-i vizităm bisericile. Cum ispita era prea mare (o biserică veche din lemn din secolul al XVIII-lea, monument istoric), după ce am vizitat Depozitul de Armăsari Dumbrava, ne-am îndreptat spre biserica mare, impunătoare, [...] — vezi review [+18 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IANUARIE, 2016
- trimis de: Lucien SENATOR, din [Miercurea Ciuc] — în 31.12.16
Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou de la Târgu Neamț
youtube Diverse tradiții și obiceiuri de Anul Nou sunt peste tot în zonele locuite de români, dar cele din Târgu Neamț se remarcă prin amploare, diversitate și prin faptul că maximul lor, de când lumea și pământul, are loc exact în ziua de 2 ianuarie a fiecărui an. Din copilărie, eu știam că pe 2 ianuarie vin ”mascații” la fotograf să-și imortalizeze ținutele frumoase sau haioase și, desigur, în acei ani, chiar așa se intâmpla. Strada centrală se umple de [...] — vezi review [+15 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2015
- trimis de: cezarrog JUNIOR, din [Galaţi] — în 05.08.15
Targu Neamt
De la Borsec (vezi impresii cazare) am plecat spre Targu-Neamt, urmatorul nostru obiectiv de concediu. Daca nu aveti nici un motiv sa opriti la intersectia de la Poiana Largului, sa stiti ca au niste sandwich-uri formidabile din foietaj cu salam si cascaval la 6 lei bucata. Am regretat ca nu am putut sa mananc decat doua. Mult mai tarziu mi-am dat seama ca puteam sa arunc toate hainele din valiza si sa o umplu cu sandwich-uri. Cand a auzit propunerea, nevasta-mea a zis ca am probleme la [...] — vezi review [+14 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2015
- trimis de: Qvadratvus PARTENER, din [Piatra Neamț] — în 26.04.15
Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci (Poiana - Brusturi) și amintirea măcelului din 'Borta Dracului'
Trecătorule mergi și spune lumii că noi am murit aici apărând patria. “Ne-am stins printre străini departe de casă stând cu arma în mânăNe-am prăbușit loviți de moarte sub negru giulgiu de țărânăȘi cum nici cruci la capul nostru n-avem dragi urmașiÎn rugăciune măcar un gândPăstrați-ne din când în când.” Trecătorule grăbit…de treci vreodată venind din Târgu-Neamț spre Fălticeni, privește în jurul tău la satele din jur și gândește-te că în vara [...] — vezi review [+12 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2013
- trimis de: diana-camelia* PREMIUM, din [Bacau] — în 12.08.13
Spre Schitul 'Icoana Veche' - Vanatori, Neamt
Duminica dimineata am revizitat Manastirea Neamt. Era aglomerat, dar ceea ce m-a bucurat mult ,a fost faptul ca am auzit vorbindu-se spaniola, germana ,,maghiara si am vazut autocare cu turisti ce isi doreau suveniruri de acolo. De la impunatoarea si cunoscuta Manastire Neamt, drumul nostru a continuat (la sugestia, unor localnici) tot inainte, pana la un drum forestier. Am intalnit o biericuta din lemn, solitara, cu flori galbene itindu-se printre gard. Am continuat lasand in dreapta [...] — vezi review [+12 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: MAI, 2013
- trimis de: traian.leuca † AUGUSTUS, din [Ploiești] — în 10.06.13
Călătorii în împrejurimile oraşului Târgu-NeamţMG
Din localitatea Bălţăteşti unde am fost cazaţi, călătoria noastră a continuat pe DN 15C spre Târgu-Neamţ, iar primul obiectiv vizitat a fost Casa memorială Ion Creangă şi muzeul alăturat, din localitatea Humuleşti. Casa în care s-a născut marele nostru scriitor a fost restaurată şi cu excepţia acoperişului, păstrează toate elementele care amintesc de universul copilăriei lui Creangă şi a cunoscutelor sale năzbâtii. Pătrunşi de spiritul marelui povestitor, ne-am [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: MAI, 2013
- trimis de: traian.leuca † AUGUSTUS, din [Ploiești] — în 24.05.13
Revenire în frumoasele ţinuturi nemţene.MG
Noua noastră călătorie pe meleaguri nemţene ne-a impresionat parcă mult mai mult decât cele anterioare. Probabil pentru că acum am privit totul cu alţi ochi, iar perioada aleasă a fost una în care natura se îmbracă în straie de sărbătoare. Este perioada când verdele crud pune stăpânire peste tot, florile albe şi rozalii îmbrăcă merii şi zarzării, iar trilurile păsărelelor se aud pretutindeni.Alături de această renaştere a naturii sufletul nostru capătă parcă [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: DECEMBRIE, 2011
- trimis de: Qvadratvus PARTENER, din [Piatra Neamț] — în 07.12.11
La pas spre Cetatea Neamtului si Monumentul Vanatorilor de Munte dinspre Statiunea Oglinzi
Două trasee destul de facile și recreative, fac legătura peste Culmea Pleșului între Stațiunea Oglinzi aflată la aproximativ 3 km de Tîrgu Neamț și Cetate sau Monumentul construit în cinstea primului Batalion de Vînători de Munte al Armatei Române, creeat organizat și instruit în 1917 în zona Neamțului. Traseele pornesc din central stațiunii Oglinzi, unde se ajunge luînd-o pe drumul spre Fălticeni – Suceava și virînd la indicatorul “Spre Stațiunea Oglinzi” la [...] — vezi review [+13 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: APRILIE, 2007
- trimis de: adri-nico PRETOR, din [Buzău] — în 27.11.11
Scheleti 'nebunatici' la Manastirea Secu
Intr-o seara de vineri ne-am gindit sa acceptam invitatia de a vizita o prietena draga care locuia in Tirgu Neamt, localitate pe care eu nu o vazusem pina atunci. Am ajuns noaptea tirziu, asa ca n-am vazut mai nimic din frumusetile patriei in drum pina acolo. Ne-a oferit o camera la vila superba unde locuia si dimineata cind m-am uitat pe geam ce credeti ca am vazut? Zidurile Cetatii Neamtului... Am ales ca prim obiectiv Cetatea, unde, dupa un urcus cam greut am gasit niste ziduri groase de [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review