- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Curtea Domnească - un must-see în Bacău / BACĂU
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 4
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.62
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
- COORDONATE GPS: 46.563532, 26.916098 [coord. incorecte?]CONFIRMATE » de tata123 🔱 (cert)NAVIGARE: GPS
Curtea Domnească - un must-see în Bacău / BACĂU - impresii și recomandări
[4] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2020
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 14.09.20
Popas la Curtea Domnească din Bacău
În drumurile noastre către Neamț, tăind Bacăul de-a lungul, am trecut de nenumărate ori pe Strada 9 Mai, acolo unde - la numărul 48 - se află ceea ce a mai rămas din Curtea Domnească din Bacău. Ansamblul Curții Domnești nu este semnalizat vizibil. Doar dacă parchezi în micul spațiu aflat vis-à-vis de MUSEUM - Complexul muzeal “Iulian Antonescu” - observi săgeata aninată de un stâlp care te informează că te afli aproape de obiectivul istoric. După bătăliile de la [...] — vezi review [+26 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 06.12.19
Ansamblul „Curtea Domnească” din Bacău
Principatul Moldovei a avut de-a lungul secolelor mai multe capitale: Baia, Siret, Suceava, Iași. Totuși, ținându-se cont de caracterul intinerant al domnilor Moldovei putem vorbi de existența mai multor curți domnești în orașele moldave care căpătau astfel statutul de capitale temporare pe perioada cât domnul locuia acolo. O curte domnească reprezintă un ansamblu architectonic situate într-un perimetru bine delimitat alcătuit din casa sau palatal domnesc (având pe lângă [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2018
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 18.07.18
În Ţara de Jos a Moldovei
Curtea domnească din Bacău a fost construită de Alexandru, fiul cel mai vârstnic al lui Stefan cel Mare în jurul anului 1481. Mama acestuia a fost fie Evdochia de Kiev, prima soţie a domnitorului fie o ţiitoare Maruşta pomenită la Mrea Bistriţa. După războaiele de la Vaslui (1475) şi Războieni (1476), domnitorul- Stefan cel Mare- în scop de o mai bună apărare, a simţit nevoia să împartă administrativ Moldova în Ţara de Sus cu capitala la Suceava şi Ţara de Jos, [...] — vezi review [+13 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: FEBRUARIE, 2018
- trimis de: Yersinia Pestis AUGUSTUS, din [Mărăşeşti [VN]] — în 27.02.18
Călător prin țara mea: Bacău. Curtea Domnească și alte aleaMG
Bancul de rigoare: Un tip se duce la psihiatru. Ăsta îl consultă și, după ceva timp, îi spune: -Felicitări, domnule, tratamentul este un real succes! Se vede că recuperați intensiv, mă rog, un succes! Pacientul: - Ce succes, domnule, ce succes?! Acum 6 luni eram Napoleon, și astăzi, după tratamentul dumneavoastră, am ajuns un oarecare...   De ceva timp sunt obsedat de iarna ce nu vrea să plece și de primăvara care nu vrea să vie. Mă rog, strict calendaristic, [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]