Poze Excursie Pompei şi/sau Vezuviu / SORRENTO / AMALFI — by geani anto

elimină filtrul FILTRU ACTIV: doar poze atașate articolului Pompei, orasul incremenit in timp (partea a II-a)
P01 [DEC-2023] Casa lui Marco Lucrezio (Regio IX, 1), rezultatul unirii a doua case initial independente. La capatul gradinii, vizibila de la intrarea in casa, este o fantana eleganta de marmura ce adapostea o statuie a lui Silenus, din care se revarsa apa si cadea in cascada pe trepte.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [DEC-2023] Teatrul Mare (Regio VIII, 10) a fost construit prin exploatarea pantei naturale a dealului, fiind prima cladire publica mare care nu a fost acoperita ca urmare a eruptiei Vezuviului. Treptele erau impartite prin coridoare in trei zone si fiecare zona era la randul ei impartita in cinci sectoare.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [DEC-2023] Teatrul Mic – Odeion (Regio VIII, 12), care era dedicat reprezentarii celui mai popular gen teatral al vremii, mimica, dar putea fi folosit si pentru spectacole muzicale si de canto.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [DEC-2023] Teatrul Mic – Odeion (Regio VIII, 12), care era dedicat reprezentarii celui mai popular gen teatral al vremii, mimica, dar putea fi folosit si pentru spectacole muzicale si de canto.
[50 PMA, fără bonus]
P05 [DEC-2023] Teatrul Mic – Odeion (Regio VIII, 12), care era dedicat reprezentarii celui mai popular gen teatral al vremii, mimica, dar putea fi folosit si pentru spectacole muzicale si de canto.
[50 PMA, fără bonus]
P06 [DEC-2023] Teatrul Mic – Odeion (Regio VIII, 12), care era dedicat reprezentarii celui mai popular gen teatral al vremii, mimica, dar putea fi folosit si pentru spectacole muzicale si de canto.
[50 PMA, fără bonus]
P07 [DEC-2023] Teatrul Mic – Odeion (Regio VIII, 12), care era dedicat reprezentarii celui mai popular gen teatral al vremii, mimica, dar putea fi folosit si pentru spectacole muzicale si de canto.
[50 PMA, fără bonus]
P08 [DEC-2023] Casa lui Menander (Regio I, 7), un exemplu tipic de locuinta a unei familii de rang inalt. Numele a fost dat ca urmare a unui portret al lui Menandru, un dramaturg atenian, asezat in portic.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [DEC-2023] Casa Ceii (Regio I, 6), unde, in gradina mica, peretele din spate este decorat cu animale salbatice, o tema folosita in decorarea zonelor deschise. Pe peretii laterali sunt reprezentate peisaje egiptene cu animale din Delta Nilului, care indicau probabil ca proprietarul era adeptul cultului lui Isis
[50 PMA, +BONUS]
P10 [DEC-2023] Spalatoria lui Stephanus (Regio I, 3) este o casa transformata in spalatorie de rufe si degresare tesaturi. In centrul atriumului a fost amplasat un bazin mare si in alta incapere a fost construit un luminator care sa foloseasca ca terasa pentru uscat rufele.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [DEC-2023] In bucatarie a fost reprodusa amenajarea originala, cu vesela agatata pe perete si cu oale si trepiede, dispuse pe blat.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [DEC-2023] Cand s-a excavat, langa intrare a fost gasit un schelet, probabil al lui Stephanus, care purta cu el un tezaur de monede.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [DEC-2023] Casa Lalarium a lui Ahile (Regio I, 4). Una dintre camerele cu vedere la gradina este decorata cu o fresca mare cu doi elefanti uriasi condusi de Cupidon, care foloseste drept fraie, ramuri de mirt, planta sacra pentru Venus. Scena ar trebui probabil interpretata ca o sarbatorire a puterii zeitei.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [DEC-2023] Casa Paquio Proculo (Regio I, 8), care te intampina la intrare cu mozaicul de podea reprezentand un caine ghemuit, legat cu un lant. Atriumul este acoperit in intregime cu un mozaic reprezentand animale, care face aluzie la prosperitate.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [DEC-2023] Casa si termopoliul lui Vetutius Placidus (Regio I, 12), locul unde se serveau bauturi si mancaruri calde. Interesanta este pictura de pe peretele din spate, care constituie un altar dedicat zeilor protectori ai casei, zeului comertului si zeului vinului.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [DEC-2023] Casa si termopoliul lui Vetutius Placidus (Regio I, 12), locul unde se serveau bauturi si mancaruri calde. Interesanta este pictura de pe peretele din spate, care constituie un altar dedicat zeilor protectori ai casei, zeului comertului si zeului vinului.
[50 PMA, fără bonus]
P17 [DEC-2023] Casa Livada (Regio I, 13) are un atrium cu un spatiu verde in spate. Incaperea este caracterizata de trei copaci de dimensiuni diferite, dintre care cel mai mare din centru, un smochin, este refugiul unui sarpe, simbol al prosperitatii.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [DEC-2023] Reprezentarile sunt imbogatite si de motive egiptene precum atributele lui Isis, care poate fac aluzie la devotamentul proprietarului fata de zeita.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [DEC-2023] O camera prezinta o gradina cu plante ornamentale si pomicole, printre care recunoastem lamaii si capsunii.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [DEC-2023] Casa lui Octavius Quartius (Regio II, 1), o vila aristocratica in miniatura. Canalul este decorat cu statui ale muzelor si sculpturi in stil egiptean, ce se termina intr-o nisa care imita o pestera cu o fantana. Peretii sunt decorati cu picturi mitologice.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [DEC-2023] La intrare, pastreaza aspectul original, cu un atrium, insa casa este aranjata in doua zone rezidentiale, aflate una mai jos decat cealalta, caracterizate ambele de doua canale perpendiculare unul pe celalalt si conectate prin cascade si fantani.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [DEC-2023] Casa Venus intr-o scoica (Regio II, 2) are peretele decorat cu fresca mare si spectaculoasa cu Venus in interiorul unei scoici, care da numele casei. In stanga, statuia lui Marte pe un piedestal, cu o sulita si un scut, iar in dreapta, o fantana din care pasarile beau apa.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [DEC-2023] Casa Venus intr-o scoica (Regio II, 2) are peretele decorat cu fresca mare si spectaculoasa cu Venus in interiorul unei scoici, care da numele casei. In stanga, statuia lui Marte pe un piedestal, cu o sulita si un scut, iar in dreapta, o fantana din care pasarile beau apa.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [DEC-2023] Amfiteatrul (Regio II, 5) este cel mai vechi cunoscut din lumea romana, fiind construit in anul 70 i. Hr. (Colosseumul a fost terminat la un secol dupa, in anul 80). Putea gazdui pana la 20.000 de spectatori veniti nu numai din Pompei, ci si din orasele invecinate.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [DEC-2023] Un coridor ofera acces la treptele inferioare.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [DEC-2023] Scarile exterioare cu rampa dubla au acces la treptele superioare. In Amfiteatru aveau loc luptele intre gladiatori sau spectacole cu animale salbatice. Constructia este situata intr-o zona periferica pentru a facilita circulatia unui numar mare de persoane.
[0 PMA, fără bonus]
P27 [DEC-2023] In Marea Sala de sport (Regio II, 6) sunt acum expuse obiecte gasite in timpul excavarii, printre care si o paine carbonizata.
[0 PMA, fără bonus]
P28 [DEC-2023] Arheologul Giuseppe Fiorelli, vazand spatiile goale unde fusesera materii organice, de exemplu trupurile oamenilor, a avut ideea de a le umple cu gips, obtinand astfel mulaje care surprind oamenii exact in pozitiile in care in care au pierit.
[0 PMA, fără bonus]
P29 [DEC-2023] Fresca in rosu-pompeian, a unei cladiri, Complexul Triclini din Moregine.
[0 PMA, fără bonus]
P30 [DEC-2023] Fresca in rosu-pompeian, a unei cladiri, Complexul Triclini din Moregine.
[0 PMA, fără bonus]
P31 [DEC-2023] Fresca in rosu-pompeian, a unei cladiri, Complexul Triclini din Moregine.
[0 PMA, fără bonus]
P32 [DEC-2023] Fresca in rosu-pompeian, a unei cladiri, Complexul Triclini din Moregine.
[0 PMA, fără bonus]
P33 [DEC-2023] Fresca in rosu-pompeian, a unei cladiri, Complexul Triclini din Moregine.
[0 PMA, fără bonus]
P34 [DEC-2023] Fresca in rosu-pompeian, a unei cladiri, Complexul Triclini din Moregine.
[0 PMA, fără bonus]
P35 [DEC-2023] Sanctuarul Sfintei Fecioare a Sfantului Rozariu si un turn clopotnita cu cinci etaje. Printre papii care au vizitat catedrala se numara Sfantul Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea si Papa Francisc, sanctuarul avand statutul unei bazilici pontificate si fiind sediul delegatiei papale.
[0 PMA, fără bonus]
P36 [DEC-2023] Sanctuarul Sfintei Fecioare a Sfantului Rozariu si un turn clopotnita cu cinci etaje. Printre papii care au vizitat catedrala se numara Sfantul Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea si Papa Francisc, sanctuarul avand statutul unei bazilici pontificate si fiind sediul delegatiei papale.
[0 PMA, fără bonus]
P37 [DEC-2023] Sanctuarul Sfintei Fecioare a Sfantului Rozariu si un turn clopotnita cu cinci etaje. Printre papii care au vizitat catedrala se numara Sfantul Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea si Papa Francisc, sanctuarul avand statutul unei bazilici pontificate si fiind sediul delegatiei papale.
[0 PMA, fără bonus]
P38 [DEC-2023] Sanctuarul Sfintei Fecioare a Sfantului Rozariu si un turn clopotnita cu cinci etaje. Printre papii care au vizitat catedrala se numara Sfantul Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea si Papa Francisc, sanctuarul avand statutul unei bazilici pontificate si fiind sediul delegatiei papale.
[0 PMA, fără bonus]
P39 [DEC-2023] Sanctuarul Sfintei Fecioare a Sfantului Rozariu si un turn clopotnita cu cinci etaje. Printre papii care au vizitat catedrala se numara Sfantul Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea si Papa Francisc, sanctuarul avand statutul unei bazilici pontificate si fiind sediul delegatiei papale.
[0 PMA, fără bonus]
P40 [DEC-2023] Sanctuarul Sfintei Fecioare a Sfantului Rozariu si un turn clopotnita cu cinci etaje. Printre papii care au vizitat catedrala se numara Sfantul Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea si Papa Francisc, sanctuarul avand statutul unei bazilici pontificate si fiind sediul delegatiei papale.
[0 PMA, fără bonus]
P41 [DEC-2023] Piazza Bartolo Longo
[0 PMA, fără bonus]
P42 [DEC-2023] Strazile invadate de locuitorii imbracati elegant, care ai iesit pentru a sarbatori ajunul Craciunului.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 42] din total 42 FOTOGRAFII Excursie Pompei şi/sau Vezuviu / SORRENTO / AMALFI — by geani antodoar poze atașate articolului Pompei, orasul incremenit in timp (partea a II-a)
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048315048217773 sec