Poze Descoperă orașul și Palatul Caserta / CASERTA — by geani anto

elimină filtrul FILTRU ACTIV: doar poze atașate articolului Palatul regal din Caserta, resedinta regilor Bourboni (partea a II-a)
P01 [DEC-2023] In Sala primaverii, pe tavan se afla o fresca ce reprezinta Alegoria primaverii. Pe pereti sunt cinci panze infatisand porturile Campaniei, parte a seriei dedicate porturilor regatului Napoli.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [DEC-2023] Candelabrul este din sticla de Murano, iar in centrul camerei se afla o jardiniera din lemn sculptat si aurit, cu vase din portelan.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [DEC-2023] Sala verii- in centrul camerei este masa din sec. al XIX-lea, cu un blat din lemn pietrificat, atribuit unui naturalist, chimist si savant in mineralogie, care nu a dezvaluit secretul procesului de pietrificare a conceptului sau, ramanand necunoscut chiar si in zilele noastre.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [DEC-2023] Sala verii isi datoreaza numele frescei de pe bolta, infatisand intalnirea dintre zeita Ceres si fata sa, Proserpina.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [DEC-2023] Pe console sunt doua vase din portelan francez, cu decoratiuni bogate reprezentand fructe si legume viu colorate. Pe pereti sunt portrete ale nepotilor lui Ferdinand al IV-lea. Din aceasta sala se intra in Oratoriu, o capela privata a lui Ferdinand al II-lea.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [DEC-2023] Sala toamnei- camera a fost folosita de suverani ca sala de mese publica. In camera mica din spate se afla stramosul liftului de marfa si scarile care fac legatura cu etajul superior, dedicat servitorilor si cu etajul inferior, unde erau amplasate bucatariile.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [DEC-2023] Pe bolta Salii toamnei este infatisata intalnirea dintre Bacchus si Ariadna.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [DEC-2023] Pe console sunt doua vaze de portelan albastru Capodimento, evidentiat de auriu, gen oriental, cu motive florale, figuri de barbati, femei si animale exotice. Picturile cu natura moarta de pe pereti sunt semnate de mari artisti napoletani ai sec. al XVIII-lea, specializati in acest gen de pictura.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [DEC-2023] Sala iernii este indicata in inventare ca fiind „camera in care regele se schimba de haine” .
[50 PMA, +BONUS]
P10 [DEC-2023] Fresca de pe bolta infatiseaza povestea mitologica a rapirii Oreithyiei de catre Boreas. Picturile de pe pereti reprezinta scene de vanatoare si exercitii militare. Mobilierul, venit din Villa Favorita din Herculaneum, consta in canapele si scaune din lemn alb si auriu cu decoratiuni pe spatar in stil pompeian.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [DEC-2023] In centrul camerei este o masa decorata cu pietre semipretioase, in centru avand doua agate mari ovale inconjurate de insertii de mozaic reprezentand flori, fluturi si alte insecte, pe un suport de piatra, opera directorului Laboratorului regal de pietre semipretioase din Napoli.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [DEC-2023] Cabinetul lui Ferdinand al IV-lea este extrem de rafinat, locul unde suveranul se retragea sa scrie si sa gandeasca in liniste. Este mobilat in stil neoclasic, de inspiratie germana, in concordanta cu originile reginei. Peretii acoperiti cu panouri din lemn sunt decorati cu sapte medalioane care inf
[50 PMA, +BONUS]
P13 [DEC-2023] Mobilierul din lemn de abanos si lac chinezesc in stil oriental, era un curent la moda, larg raspandit la curtile regale europene in sec. al XVIII-lea. Acesta este o copie, originalul achizitionat de rege in Frankfurt fiind expus la Muzeul Metropolitan de Arte din New York.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [DEC-2023] Dressingul regelui- decoratiunile tavanului amintesc de stilul pompeian, referire la campaniile de excavare de la Pompei si Herculaneum incepute de Carol de Bourbon. Camera este mobilata in stil Ludovic al XVI-lea, iar peretii sunt acoperiti cu hartie de damasc de orgine franceza. Pe comoda este un
[50 PMA, +BONUS]
P15 [DEC-2023] Dormitorul regelui Ferdinand al IV-lea si al reginei Maria Carolina a suferit o transformare radicala la moartea regelui Francisc al II-lea, despre care se presupune ca ar fi murit din cauza unei boli contagioase. Pentru a reduce efectele contagiozitatii, mobilierul original a fost înlocuit.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [DEC-2023] Budoirul Mariei Carolina este decorat exuberant in stil rocaille, cu oglinzi si stucaturi din abundenta, care contrasteaza cu stilul neoclasic sever al camerelor regelui Ferdinand.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [DEC-2023] Pentru spatiul ei privat, Maria Carolina s-a inconjurat de tot confortul: cada din marmura alba de Carrara placata cu aur dotata cu robinete pentru apa calda si rece, unul dintre primele bideuri din Italia, din lemn de mahon si bronz aurit, pastrat intr-o nisa, chiuvetele din marmura.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [DEC-2023] Pentru spatiul ei privat, Maria Carolina s-a inconjurat de tot confortul: cada din marmura alba de Carrara placata cu aur dotata cu robinete pentru apa calda si rece, unul dintre primele bideuri din Italia, din lemn de mahon si bronz aurit, pastrat intr-o nisa, chiuvetele din marmura.
[50 PMA, fără bonus]
P19 [DEC-2023] Pe bolta Cabinetului de toaleta, este adus un omagiu reginei, prin fresca reprezentand Toaleta lui Venus.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [DEC-2023] Pe bolta Cabinetului de toaleta, este adus un omagiu reginei, prin fresca reprezentand Toaleta lui Venus.
[50 PMA, fără bonus]
P21 [DEC-2023] Pe bolta Cabinetului de toaleta, este adus un omagiu reginei, prin fresca reprezentand Toaleta lui Venus.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [DEC-2023] Dormitorul principesei Maria Cristina adaposteste picturi ale unora dintre cei mai mari artisti napoletani ai sec. al XVIII-lea. Mobilierul este din lemn sculptat si pictat cu decoratiuni policrome in relief pe fond bej. Camaruta din spate dreapta a fost destinata Oratororiu.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [DEC-2023] Dormitorul principesei Maria Cristina este cunoscut si ca Sala epocii de aur, datorita frescei de pe bolta.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [DEC-2023] Studioul principesei Maria Cristina este camera in care a studiat printesa, aduce un omagiu universului feminin. Fresca de pe bolta reprezinta episodul mitologic al rapirii lui Cephalus de catre Aurora. Usile exterioare au medalioane pictate ce vorbesc despre eroinele antichitatii.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [DEC-2023] Cabinetul reginei Maria Carolina adaposteste in prezent mobilier din epoca Savoia care seamana ca decor si ca forma cu cel din unele incaperi ale Vilei Favorita din Herculaneum.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [DEC-2023] Cabinetul reginei Maria Carolina adaposteste in prezent mobilier din epoca Savoia care seamana ca decor si ca forma cu cel din unele incaperi ale Vilei Favorita din Herculaneum.
[0 PMA, fără bonus]
P27 [DEC-2023] Prima Sala de lectura- pe console se afla doua perechi de vase de alabastru, un ceas in stil rococo de la mijlocul sec. al XVIII-lea, realizat in Franta si un ceas templu in stil Empire. Pe pereti sunt alegorii ale toamnei si verii.
[0 PMA, fără bonus]
P28 [DEC-2023] Cea de a doua sala de lectura a fost folosita de Maria Carolina ca sala de conversatie, ulterior transformandu-se in sala de lectura. In spatele acestor incaperi se afla Sacristia si capela reginei, unde se tinea de obicei slujba de sarbatori.
[0 PMA, fără bonus]
P29 [DEC-2023] In Prima incapere a Bibliotecii Palatine, fresca de pe tavan infatiseaza planisfera inconjurata de semnele zodiacului si constelatii. Vasele din teracota aranjate pe rafturi originale de mahon contribuie la stilul neoclasic.
[0 PMA, fără bonus]
P30 [DEC-2023] Cu cele peste 14.000 de volume de literatura, istorie, filozofie, teatru, drept si arta militara, colectia de carte a Bibliotecii Palatine contine cele mai semnificative exemple de cultura europeana si napoletana, o reflectare a gusturilor literare ale proprietarilor sai: Maria Carolina de Habsburg, Carolina Murat si Ferdinand al II-lea. Cele doua regine au fost in primul rand responsabile pentru imbogatirea colectiei in timp.
[0 PMA, fără bonus]
P31 [DEC-2023] In cea de a treia incapere a Bibliotecii Palatine, exista patru picturi monumentale care celebreaza triumful artelor si stiintelor, in timpul domniei Mariei Carolina si a lui Ferdinand al IV-lea. Tema are un mesaj ezoteric, regina fiind simpatizanta a Francmasoneriei.
[0 PMA, fără bonus]
P32 [DEC-2023] Sala Eliptica gazduieste„Marea Iesle de la Palatul Regal” . Bourbonii iubeau traditia straveche a confectionarii scenei Nasterii Domnului, ieslea napoletana imbogatindu-se cu personaje reprezentand viata societatii in secolul al XVIII-lea.
[0 PMA, fără bonus]
P33 [DEC-2023] La palat, traditia aceasta a fost inaugurata de Carol de Bourbon si apoi preluata de succesorii sai, astfel ca in fiecare an avea loc o competitie intre artizanii curtii si suverani. Francisc I era un adevarat iubitor al figurilor, devenind un mare colectionar de pastori.
[0 PMA, fără bonus]
P34 [DEC-2023] In Arhivele Istorice ale Palatului se afla documente care arata cum a fost creata, cu ocazia Craciunului, Marea Iesle de la Palatul Regal, la care au contribuit nu numai artistii si mesterii curtii, ci si regii. Imbracamintea pastorilor constituie astazi un document pretios pentru istoria obiceiului vremii.
[0 PMA, fără bonus]
P35 [DEC-2023] Pe asa-numita „stanca”, lucrata in principal din pluta, sunt asezate cele 1200 de figuri, dupa reguli stricte si respectand scenele canonice. Capetele, mainile si picioarele figurinelor erau din teracota, in timp ce corpul era din stofa si sarma.
[0 PMA, fără bonus]
P36 [DEC-2023] In Sala eliptica a Palatului Regal de la Caserta, este o reconstructie a scenei nasterii comandata de Ferdinand al II-[url=https://koaha.org/wiki/Ferdinando_II_delle_Due_Sicilie]lea[/url], originalul fiind furat. In plus fata de scenele traditionale ale Nasterii, sunt si alte scene.
[0 PMA, fără bonus]
P37 [DEC-2023] Ultimele camere care se viziteaza sunt 9 incaperi ce reprezinta galeria picturilor, Pinacoteca, unde sunt expuse tablouri infatisand porturile vechi ale Italiei, vestimentatia si obiceiurile epocii, portrete ale familiilor regale, ale nobililor si curtenilor.
[0 PMA, fără bonus]
P38 [DEC-2023] Ultimele camere care se viziteaza sunt 9 incaperi ce reprezinta galeria picturilor, Pinacoteca, unde sunt expuse tablouri infatisand porturile vechi ale Italiei, vestimentatia si obiceiurile epocii, portrete ale familiilor regale, ale nobililor si curtenilor.
[0 PMA, fără bonus]
P39 [DEC-2023] Ultimele camere care se viziteaza sunt 9 incaperi ce reprezinta galeria picturilor, Pinacoteca, unde sunt expuse tablouri infatisand porturile vechi ale Italiei, vestimentatia si obiceiurile epocii, portrete ale familiilor regale, ale nobililor si curtenilor.
[0 PMA, fără bonus]
P40 [DEC-2023] Ultimele camere care se viziteaza sunt 9 incaperi ce reprezinta galeria picturilor, Pinacoteca, unde sunt expuse tablouri infatisand porturile vechi ale Italiei, vestimentatia si obiceiurile epocii, portrete ale familiilor regale, ale nobililor si curtenilor.
[0 PMA, fără bonus]
P41 [DEC-2023] Ultimele camere care se viziteaza sunt 9 incaperi ce reprezinta galeria picturilor, Pinacoteca, unde sunt expuse tablouri infatisand porturile vechi ale Italiei, vestimentatia si obiceiurile epocii, portrete ale familiilor regale, ale nobililor si curtenilor.
[0 PMA, fără bonus]
P42 [DEC-2023] Ultimele camere care se viziteaza sunt 9 incaperi ce reprezinta galeria picturilor, Pinacoteca, unde sunt expuse tablouri infatisand porturile vechi ale Italiei, vestimentatia si obiceiurile epocii, portrete ale familiilor regale, ale nobililor si curtenilor.
[0 PMA, fără bonus]
P43 [DEC-2023] Ultimele camere care se viziteaza sunt 9 incaperi ce reprezinta galeria picturilor, Pinacoteca, unde sunt expuse tablouri infatisand porturile vechi ale Italiei, vestimentatia si obiceiurile epocii, portrete ale familiilor regale, ale nobililor si curtenilor.
[0 PMA, fără bonus]
P44 [DEC-2023] Fantana Margherita
[0 PMA, fără bonus]
P45 [DEC-2023] Elementul principal al parcului este apa care este pusa in valoare prin 6 fantani monumentale si numeroase statui.
[0 PMA, fără bonus]
P46 [DEC-2023] Fantana Delfinilor - trei monstri marini animati de jeturi puternice de apa, cu o pestera in spate.
[0 PMA, fără bonus]
P47 [DEC-2023] Fantana lui Eol trebuia sa aiba un total de 54 de statui, care sa-l reprezinte pe zeu dezlantuind vanturile, asa cum se povesteste in Eneida. Au fost construite efectiv doar 29 de statui, iar Eol nu a fost niciodata construit. In spatele fundalului arhitectural se afla ascunsa o pestera cu 15 deschideri.
[0 PMA, fără bonus]
P48 [DEC-2023] Fantana lui Ceres celebreaza zeita fertilitatii campurilor. Inconjurat de Cupidon si Nereide, Ceres este flancat de personificarea a doua rauri si detine un medalion cu Trinacria, simbol al Siciliei.
[0 PMA, fără bonus]
P49 [DEC-2023] Fantana lui Venus si Adonis – cele 12 bazine, la fel ca cele 12 luni ale anului, aluzie la vanatoare, decorate cu capete de mistret, lup, berbec si urs. Principalul grup sculptural al fantanii este Venus care il tine pe tanarul Adonis, rugandu-l sa nu intre in padure, inconjurat de nimfe, ingeri si caini. Marte, in rolul mistretului care se uita amenintator, il va ucide mai tarziu pe Adonis din gelozie.
[0 PMA, fără bonus]
P50 [DEC-2023] Fantana Dianei si Acteon este intr-un bazin ce colecteaza apa din cascada Muntelui Briano, marginit de roci false. Actaeon, in stanga, fuge dupa ce a surprins-o pe Diana in baie. Zeita furioasa il pedepseste, transformandu-l intr-un caprior. Nerecunoscut, va fi mutilat de proprii caini.
[0 PMA, fără bonus]
P51 [DEC-2023] In cea mai indepartata zona a parcului se gaseste Gradina Engleza, construita la ordinul reginei Maria Carolina, o gradina romantica dominata de vederi aparent salbatice, dealuri si paraie.
[0 PMA, fără bonus]
P52 [DEC-2023] Cryptoporticus pare o pestera, insa a fost conceput pentru a crea impresia ca te afli intr-o zona de sapaturi arheologice, cu statui descoperite la Pompei si Herculaneum. Acesta are vedere la o intindere de apa ce o gazduieste pe Venus din marmura de Carrara, inspirata de Afrodita ghemuita.
[0 PMA, fără bonus]
P53 [DEC-2023] Cryptoporticus pare o pestera, insa a fost conceput pentru a crea impresia ca te afli intr-o zona de sapaturi arheologice, cu statui descoperite la Pompei si Herculaneum. Acesta are vedere la o intindere de apa ce o gazduieste pe Venus din marmura de Carrara, inspirata de Afrodita ghemuita.
[0 PMA, fără bonus]
P54 [DEC-2023] Cryptoporticus pare o pestera, insa a fost conceput pentru a crea impresia ca te afli intr-o zona de sapaturi arheologice, cu statui descoperite la Pompei si Herculaneum. Acesta are vedere la o intindere de apa ce o gazduieste pe Venus din marmura de Carrara, inspirata de Afrodita ghemuita.
[0 PMA, fără bonus]
P55 [DEC-2023] In Piazetta Vanvitelli se afla si statuia arhitectului datorita caruia Caserta a devenit un oras al regalitatii, incarcat de istorie si bogatie arhitecturala, cu cladiri monumentale si parcuri generoase.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 55] din total 55 FOTOGRAFII Descoperă orașul și Palatul Caserta / CASERTA — by geani antodoar poze atașate articolului Palatul regal din Caserta, resedinta regilor Bourboni (partea a II-a)
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047000885009766 sec