Poze Descoperă orașul și Palatul Caserta / CASERTA — by geani anto

elimină filtrul FILTRU ACTIV: doar poze atașate articolului Palatul regal din Caserta, resedinta regilor Bourboni (partea I)
P01 [DEC-2023] Palatul regal al regilor Bourboni (Reggia di Caserta) din timpul domniei lor in Regatul celor Doua Sicilii. Cladirea are dimensiuni impresionante: 45000 metri patrati, inaltime de 42 metri, 5 nivele, 1400 de incaperi.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [DEC-2023] Intrarea demna de un rege, este reprezentata de Scara Regala, din marmura, care se deschide in dreapta Vestibulului Inferior, cu o rampa centrala care se desparte in doua rampe laterale, care conduc la Vestibulul Superior.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [DEC-2023] Intrarea demna de un rege, este reprezentata de Scara Regala, din marmura, care se deschide in dreapta Vestibulului Inferior, cu o rampa centrala care se desparte in doua rampe laterale, care conduc la Vestibulul Superior.
[50 PMA, fără bonus]
P04 [DEC-2023] Bolta tavanului Scarii Regale are o structura dubla, cea exterioara este decorata cu alegorii ale anotimpurilor, iar cea interioara are pictat Palatul lui Apollo, in fresca. Impresionant este ca, in spatiul dintre cele doua bolti, ascunsa vederii, orchestra era aranjata pentru a insoti triumfator alaiul regal.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [DEC-2023] Doi lei de marmura strajuiesc rampa centrala, simbolizand puterea regala.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [DEC-2023] Pe perete se remarca trei sculpturi mari: in centru, ,,Majestatea Regala”, care il infatiseaza pe regele Carol calare pe un leu, flancat de ,,Meritul” si ,,Adevarul”, reprezentand calitatile pe care fiecare oaspete al Casei Regale trebuia sa le posede pentru a ajunge in prezenta Regelui.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [DEC-2023] Pe perete se remarca trei sculpturi mari: in centru, ,,Majestatea Regala”, care il infatiseaza pe regele Carol calare pe un leu, flancat de ,,Meritul” si ,,Adevarul”, reprezentand calitatile pe care fiecare oaspete al Casei Regale trebuia sa le posede pentru a ajunge in prezenta Regelui.
[50 PMA, fără bonus]
P08 [DEC-2023] La capatul treptelor se ajunge direct in Vestibulul Superior, punctul de sprijin al palatului, aflat exact in miezul palatului, caracterizat de numeroase arcade, bolti, coloane, in mijloc fiind domul central. Acesta are forma octogonala, iar din mijlocul lui pornesc 3 holuri, unul in fata si cate unul in stanga si dreapta.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [DEC-2023] Capela Palatina a fost proiectata dupa modelul celei din Versailles, cu o nava mare dreptunghiulara flancata de doua randuri de coloane care se inalta pe o baza inalta. Marmura policroma a podelei, tavanul acoperit cu aur si decoratiunile somptuoase impletesc stilul baroc cu cel clasic.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [DEC-2023] Deasupra altarului se afla singurul tablou care a supravietuit bombardamentelor din 1943. Cateva coloane mai pastreaza inca semnele provocate de bombardamente.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [DEC-2023] Camera „Romanelli” si-a luat numele de la pictorul ce a pictat peretii incaperii. In mijlocul acesteia este o macheta a palatului, camera ar fi trebuit sa fie prima incapere a Apartamentelor Reginei.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [DEC-2023] Sala Halebardierilor a fost gandita pentru a permite desfasurarea aici a 100 de halebardieri. Sala e luminata de candelabrele din bronz aurit, iar pe consolele care mobileaza incaperea sunt afisate busturile de marmura ale reginelor, inclusiv cel din alabastru infatisand-o pe regina Maria Carolina.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [DEC-2023] Motivul crinului, simbolul familiei Bourbon, se repeta deasupra usilor.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [DEC-2023] In fresca boltii, pe langa simbolul crinului sunt si armele Casei de Bourbon, sustinute de Virtuti.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [DEC-2023] Sala garzilor de corp se caracterizeaza prin abundenta stucaturilor si a decoratiunilor in stil neoclasic, reprezentand episoade din Razboaiele punice.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [DEC-2023] A fost conceputa pentru a gazdui 200 de tineri, garzi de corp, alesi din randul cadetilor din familiile nobile ale regatului.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [DEC-2023] A fost conceputa pentru a gazdui 200 de tineri, garzi de corp, alesi din randul cadetilor din familiile nobile ale regatului.
[50 PMA, fără bonus]
P18 [DEC-2023] Sala Alexandru (Macedon) poarta numele frescei de pe tavan reprezentand nunta lui Alexandru Macedon cu Roxana, creata pentru a celebra unirea familiilor Bourbon cu Habsburg, prin casatoria dintre Ferdinand al IV-lea cu Maria Carolina a Austriei.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [DEC-2023] Pictura reprezinta intoarcerea Bourbonilor in 1815, cu victoria lui Carol al III-lea. Marturie a perioadei napoleoniene, sunt tronurile in lemn aurit, aduse din Paris, care se numara printre cele mai frumoase piese ale colectiei de mobilier a Palatului Regal din Caserta.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [DEC-2023] Initial a fost folosita ca si sala de mese a familiei regale, insa a fost transformata intr-o sala a tronului in timpul dominatiei franceze, cand rege a fost Joachim Murat, casatorit cu sora mica a lui Napoleon, Caroline Bonaparte. Pe semineu exista o sculptura ce reprezinta chipul din profil a lui Joachim Murat, inspirat din perioada romanilor. Pictura reprezinta abdicarea de pe tron a lui Carol al III-lea, in favoarea fiului sau, Ferdinand.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [DEC-2023] Sala Marte este cea de a patra anticamera a Salii Tronului, corespunzand si primei camere a Apartamentelor Regelui. Vasul din alabastru cu agat si marmura, expus in mijlocul incaperii a fost donat regelui Ferdinand al II-lea al Bourbonilor de catre Papa Pius al IX-lea.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [DEC-2023] Camera a fost decorata de-a lungul dominatiei franceze, numele provenind de la zeul razboiului, simbolul virtutilor militare. Zeul Marte este infatisat pe fresca tavanului si in basorelieful usilor, avand trasaturile lui Murat, reprezentand scene de lupta, cu episoade din Iliada.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [DEC-2023] Destinatia camerei era de a gazdui baroni, ofiteri si intendenti straini.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [DEC-2023] Sala Astraea era folosita pentru desfasurarea activitatilor diplomatice. Ultima anticamera a Salii Tronului, este decorata, ca si Sala Marte, in perioada dominatiei franceze. Este dedicata figurii mitologice, Astraea, zeita justitiei, care apare pe fresca de pe tavan, pe un nor langa Jupiter.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [DEC-2023] Stucatura aurita, retusata de Bourboni, reprezinta pe Minerva flancata de Stabilitate si Ordine.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [DEC-2023] Astraea aflata intre Regele celor Doua Sicilii si Hercule, ce tine in mana crinul, simbolul Bourbonilor.
[0 PMA, fără bonus]
P27 [DEC-2023] Sala Tronului, cu o lungime de 40 metri, cea mai importanta si frumoasa, pentru amenajarea careia a fost nevoie de o jumatate de secol, este un simbol al maretiei si puterii regatului.
[0 PMA, fără bonus]
P28 [DEC-2023] Cei mai buni artisti napoletani de la mijlocul secolului al XIX-lea au participat la decorare, utilizand din abundenta aurul. Pe cat de monumentala este sala, pe atat de mic este tronul din lemn aurit sculptat, tapitat cu o catifea albastru deschis, actualmente supus unor procese pentru restaurare. Deasupra acestuia, vegheaza zeita din mitologia greaca, Nike, zeita Victoriei.
[0 PMA, fără bonus]
P29 [DEC-2023] Fresca monumentala de pe tavan aminteste de punerea primei pietre a Palatului Regal de catre regele Carol al III-lea, alaturi de care sta regina Maria Amalia, omul de stat Bernardo Tanucci si arhitectul Luigi Vanvitelli, inconjurati de intreaga curte adunata pentru eveniment.
[0 PMA, fără bonus]
P30 [DEC-2023] Camera Consiliului era folosita pentru intalnirea cu oamenii de stat.
[0 PMA, fără bonus]
P31 [DEC-2023] In centrul camerei este o masa in stil neo-baroc din lemn aurit si sculptat.
[0 PMA, fără bonus]
P32 [DEC-2023] In centrul camerei este o masa in stil neo-baroc din lemn aurit si sculptat.
[0 PMA, fără bonus]
P33 [DEC-2023] Lucrarile de decorare ale camerei au inceput din anii dominatiei franceze, cu realizarea unei fresce de tavan infatisandu-l pe zeul Pallas rasplatind stiintele si artele.
[0 PMA, fără bonus]
P34 [DEC-2023] Deasupra consolei monumentale este o oglinda aurita.
[0 PMA, fără bonus]
P35 [DEC-2023] Sala de muzica
[0 PMA, fără bonus]
P36 [DEC-2023] Camera de biliard
[0 PMA, fără bonus]
P37 [DEC-2023] Doua busturi din marmura reprezentandu-i pe regele Francisc I si pe regina Maria Isabela.
[0 PMA, fără bonus]
P38 [DEC-2023] „Scaunul zburator” , adica liftul, care facea legatura intre nivelele 1 si 2. „Cutia” ce adapostea scaunul este din lemn de castan, iar interiorul din lemn de artar. Accesul la mecanismul care il misca se facea din casa ingusta a scarii, din partea stanga.
[0 PMA, fără bonus]
P39 [DEC-2023] O comoda din abanos cu muchiile rotunjite si cu patru picioare din bronz aurit in forma de labe de leu, tipice stilului Empire.
[0 PMA, fără bonus]
P40 [DEC-2023] Un valoros birou de scris din lemn de trandafir, abanos si castan, bogat incrustat cu motive florale si decoratiuni din bronz, usa culisanta a acestuia fiind decorata cu stema Savoiei.
[0 PMA, fără bonus]
P41 [DEC-2023] Patut leagan pentru bebelusi, din lemn bogat sculptat, simbolizand frumusetea si bogatia naturala a zonei napoletana, acoperit cu sidef.
[0 PMA, fără bonus]
P42 [DEC-2023] Alt leagan, din lemn de mahon, ce poarta stema Savoiei in argint, sustinuta de un vultur.
[0 PMA, fără bonus]
P43 [DEC-2023] Camera ce l-a gazduit pe Papa Pius al IX-lea.
[0 PMA, fără bonus]
P44 [DEC-2023] Scaunul purtat pe umeri de hamali, pe care l-a folosit cand era oaspete al domnitorilor napoletani, la Gaeta.
[0 PMA, fără bonus]
P45 [DEC-2023] In capela mica a lui Pius al IX-lea se afla un altar din marmura de Carrara din prima jumatate a secolului al XIX-lea.
[0 PMA, fără bonus]
P46 [DEC-2023] In fata Capelei se afla bustul din marmura al Papei.
[0 PMA, fără bonus]
P47 [DEC-2023] Mobilierul pretios din dormitorul lui Joachim Murat este in stil Empire si provine, ca si cel al urmatoarelor doua camere, din Palatul regal din Portici, resedinta preferata a lui Joachim Murat si Carolina Bonaparte.
[0 PMA, fără bonus]
P48 [DEC-2023] Este alcatuit din doua comode cu frize din bronz aurit, doua noptiere, o comoda cu blat din mozaic in stil Pompei, scaune tapitate in matase, in care sunt brodate initialele J si C. Pe biroul de mahon este un ceas in forma de piramida de fabricatie vieneza. Patul din mahon prezinta un decor din bronz aurit cu patru sabii care sustin baldachinul incoronat si un acoperis din satin albastru cu franjuri.
[0 PMA, fără bonus]
P49 [DEC-2023] Este alcatuit din doua comode cu frize din bronz aurit, doua noptiere, o comoda cu blat din mozaic in stil Pompei, scaune tapitate in matase, in care sunt brodate initialele J si C. Pe biroul de mahon este un ceas in forma de piramida de fabricatie vieneza. Patul din mahon prezinta un decor din bronz aurit cu patru sabii care sustin baldachinul incoronat si un acoperis din satin albastru cu franjuri.
[0 PMA, fără bonus]
P50 [DEC-2023] A doua anticamera este decorata cu doua console pe care sunt sfesnice si statui ecvestre din bronz reprezentandu-l pe Napoleon si pe Joachim Murat.
[0 PMA, fără bonus]
P51 [DEC-2023] Tavanul il reprezinta pe Hector care il mustra pe Paris pentru rapirea Elenei.
[0 PMA, fără bonus]
P52 [DEC-2023] Pe un perete este portretul mamei lui Napoleon.
[0 PMA, fără bonus]
P53 [DEC-2023] Ca decoratiuni in Prima anticamera, sunt doua console in lemn alb si aurit cu marmura.
[0 PMA, fără bonus]
P54 [DEC-2023] Tavanul din Prima anticamera il reprezinta pe Telemachus, protejat de sagetile lui Cupidon, de catre Minerva.
[0 PMA, fără bonus]
P55 [DEC-2023] O jardiniera pentru flori cu trei brate, in stil Empire, cu blat de marmura impodobit cu bronz aurit se afla in mijlocul incaperii.
[0 PMA, fără bonus]
P56 [DEC-2023] O jardiniera pentru flori cu trei brate, in stil Empire, cu blat de marmura impodobit cu bronz aurit se afla in mijlocul incaperii.
[0 PMA, fără bonus]
P57 [DEC-2023] Dormitorul lui Francisc al II-lea este decorat in stil Empire, in lemn de mahon si bronz aurit, constand intr-un pat cu baldachin, 2 masute de pat, 2 comode cu sertare, un birou de scris si o masa rotunda cu trei picioare in forma de leu inaripat. Pe cele doua comode sunt statui din marmura.
[0 PMA, fără bonus]
P58 [DEC-2023] Tavanul, aflat in reconstructie, are o fresca cu alegoria victoriei lui Napoleon asupa bourbonilor: Theseu, omagiat pentru uciderea minotaurului. Pe pereti sunt doua portete ale lui Francisc al II-lea de Bourbon si ale sotiei sale, dar si doua picturi religioase.
[0 PMA, fără bonus]
P59 [DEC-2023] Pe peretii anticamerei dormitorului lui Francisc II, sunt portrete cu busturile lui Francisc I si Ferdinand al II-lea de Bourbon, la tinerete si la maturitate.
[0 PMA, fără bonus]
P60 [DEC-2023] Bolta tavanului este pictata in tehnica trompe l’oeil, tehnica ce creeaza iluzie vizuala, avand impresia ca personajele stau sa cada peste noi, cu atat mai mult cu cat acestea participa la o petrecere unde vedeta este licoarea lui Bachus.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 60] din total 60 FOTOGRAFII Descoperă orașul și Palatul Caserta / CASERTA — by geani antodoar poze atașate articolului Palatul regal din Caserta, resedinta regilor Bourboni (partea I)
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.0537269115448 sec