Solicitare CMR / TURCIA - M.EGEE [Kus/Bod/Mar/Fet]încărcată de pe telefon!

Traseu Iasi-Kusadasi

Trimisă în 06.06.17 09:06
autor Eugen01CH [Iaşi]
» VIZUALIZĂRI: 7171

Buna ziua stimati prieteni.

Anul acesta am decis sa mergem la odihna in kusadasi pentru prima data. Hotelul deja l-am ales, insa as dori sa-mi recomandati cel mai optimal traseu Iasi-Kusadasi si aici ma refer la cel mai scurt/bun drum, deoarece am vazut ca sint mai multe variante de traseu.

Orice sfat v-a fi binevenit, va multumesc anticipat.


  • PERIOADA: iunie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 1500 -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri

tata123 🔱POS18r[06.06.17 09:52]

Bună dimineața,

Presupun că până la București ruta cea mai rapidă este celebrul E85 cu a lui o bandă și jumătate pe sens. Varianta pe care am ales-o eu doi ani la rând spre Didim și Bodrum, trecând pe lângă Kușadasi este:

1. Partea bulgară: București – Giurgiu – Ruse (vamă) – Razgrad – Targovishte – Omurtag – Kotel – Yambol – Elhovo – Lesovo – Vama Hamzabeyli.

2. Partea turcească: Vama Hamzabeyli – Edirne – Havsa (pe E87) – Uzunköprü – Keșan – Gelibolu – Eceabat (ferryboat) – Canakkale – Ayvacik – Ayvalik – Aliaga – Izmir – Selcuk – Kușadasi.

Șoseaua prin Bulgaria are calitate bună, în iunie nu e foarte aglomerată, partea montană nu e de speriat, puține echipaje de poliție. Vinieta bulgărească se achiziționează din vama de la Ruse.

În Turcia pe acest traseu se poate evita autostrada unde ai nevoie de un sticker HGS. Poți alege trei puncte de traversare cu ferryboatul: Gelibolu, Eceabat sau Kilibahir (cea mai scurtă distanță).

Întotdeauna am ales o noapte de cazare intermediară, la dus în Bergama, la întoarcere în Canakkale. Având în vedere că voi veniți tocmai de la Iași, presupun că noaptea de cazare intermediară se impune neapărat. Acum depinde de rezistența voastră, de existența a doi șoferi, de dorința de a savura peisaje etc.

O vacanță frumoasă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

adrianbogdanAU100r[06.06.17 09:57]

Buna!

Dupa mine traseul optim ar fi;

Iasi, Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Razgrad, TARGOVISTE, Kotel, Yambol, Elhovo, Hamsabely, Edirne, Ecebat, ferrybot, Ayvalik, Izmir, Selciuk, Kusadasi.

CUm treci de vama Rise, cumperi vinieta pt. Bulgaria varianta de 7 zile sau de o luna.

Pentru Turcia ai doar o bucatica de aitostrada (70km- Izmir- Selciuk) care se plateste cu un card cumparat de la posta in termen de 7 zile de cand ai efectuat trecerea pe autoband.

Daca nu vrei sa mergi pe autoband poti sa mergi pe soseaua lor care este paralela cu autobandul, numai sa ai grija la Izmir sa te incadrezi corect.

Drum bun!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (5 voturi)

eugencJR2r[06.06.17 11:28]

Buna ziua

Dupa 5 ani in care am traversat Bulgaria cu destinatia Bodrum cel mai recent fiind anul trecut si dupa mai multe variante de traseu incercate, recomand traseul descris de "tata 123".

Este usor de parcurs, soseaua buna spre foarte buna isr politie nu am intalnit nici la dus nici la intors.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

adrianbogdanAU100r[06.06.17 12:01]

Buna!

Traseul este acelasi atat in raspunsul 1 cat si in raspunsul 2, numai ca sunt prezentate diferit, spun asta pentru a nu incurca omul care cauta un raspuns optim.

Cu bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

maria55 †SECONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA21r[06.06.17 18:42]

@Eugen01: dupa raspunsurile foarte bune ale colegilor mei, am stat si m-am gândit dacă e cazul să mai intervin sau nu!

O fac totusi fara ca ei sa se supere si as indrazni sa-ti sugerez un alt traseu din Iasi spre Turcia, adica Via Vama Veche!!!

Distanta nu ar fi o problema, fata de varianta Giurgiu, ar fi maxim 10km in plus prin Vama Veche!!! Chiar si autocarele de linie cu plecare spre Turcia, uziteaza acest traseu!

Deci: Iasi-Mangalia-Vama Veche-Varna-Burgas-Malko Tirnovo (pct frontiera bulgar) -Derekőy (pct frontiera turcesc) -Kirklareli-Havsa-Haskoy-Űzűnkopru... etc. traseu descris de @Tata123!

Avantaje:

Toate punctele de frontiera sunt strict turistice (auto +autocare) fara tir-uri si camioane!

Drumul prin Bulgaria, E87, bun si liber!

Pentru cazarea intermediara ai mylte variante in zona Burgas sau mai aproape pe la Varna... apreciez ca este necesar!

Distanta pe teritoriul bulgaresc pe care o ai de strabatut, este de 305km

Ai foarte multe obiective din E87, pe care le poti vizita fie la dus fie la intors!

Cam asta ar fi!

Alegeri inspirate si vacante reusite... daca vrei 2in 1 ????

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

MsAnnSV[06.06.17 19:33]

Neaparat cumparat sticker-autocolant pentru portiunea de autostrada din Turcia. Acest autocolant se poate cumpăra de la ghişeele poştale din Turcia (PTT), de la ghişeele speciale aflate la intrare, şi pe autostradă, sau de la oficiile bancare care comercializează aceste autocolante. Autocolantul HGS costa 5 lire în varianta netransmisibilă, şi 15 lire în varianta transmisibilă.

În momentul cumpărării trebuie prezentat paşaportul şi talonul maşinii; se completează un formular cu numele, numărul paşaportului şi numărul maşinii. Suma minimă de încărcăre este de 30 lire. În general, plata pentru autocolant şi credit se efectuează numai cu numerar.

Autocolantul HGS poate fi achiziţionat în termen de maxim 7 zile de la trecerea prin punctele de taxare de pe autostradă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE42r[06.06.17 21:12]

portiunea de autostrada poate fi usor ocolita, nu merita sa dai 50 lire (cam 60 lei) pentru 70 km autostrada cand drumul paralel este foarte bun si liber.

autostrada nu costa mult, in sine, 2-4 lire dar nu poti incarca doar atat pe card si daca nu mai mergi in Turcia banii sunt pierduti

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Eugen01CHAUTOR SOL[06.06.17 22:39]

va multumesc la toti pentru raspunsurile oferite, cred ca am sa aleg prima varianta, din cite am vazut sint in jur de 1600 km pina la kusadasi?

sper ca am sa vin din concediu atit cu impresii pozitive, cit si cu sfaturi pentru cei care vor pleca in lunile urmatoare, bafta la toti!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[06.06.17 23:08]

@Eugen01:

Hotelul deja l-am ales, insa as dori sa-mi recomandati cel mai optimal traseu Iasi-Kusadasi si aici ma refer la cel mai scurt/bun drum, deoarece am vazut ca sint mai multe variante de traseu.

Nu-ţi voi recomanda traseul de la Iaşi până la ieşirea din ţară, convinsă fiind că găseşti cea mai bună variantă de a ajunge la Bucureşti, de exemplu.

Cel mai scurt traseu spre Kuşadasi cu plecare din Bucureşti este cel recomandat de Tata123 şi de AdrianBogdan. Acesta este şi preferatul meu de mai mulţi ani, după ce, între timp, am încercat cam toate variantele posibile, mai puţin cel recomandat de Maria55 , perfect în opinia mea pentru cei din Dobrogea şi nu în plin sezon.

Este important însă să ştii că traseul propus mai sus, pe care şi eu îl recomand în continuare, chiar dacă anul acesta m-a cam dezamăgit, este cel mai scurt, dar nu şi cel mai bun din punctul de vedere al calităţii carosabilului.

Nu are lăţimea drumului european, este mai liber, chiar dacă a început să fie şi acesta ales de către şoferii camioanelor, ceea ce a contribuit la degradarea acestuia, şi este mai puţin vizat de echipajele de poliţie.

Spre deosebire de anii trecuţi, tronsonul Razgrad-Târgovişte se prezintă mult mai prost, mai exact este plin de gropi, unele chiar adânci, pe o distanţă de vreo 25 kilometri în zona localităţilor Manastirko şi Trapişte.

Tronsonul Yambol - Elhovo nu mai are gropi, dar este foarte vălurit şi te obligă să reduci viteza de deplasare.

Dacă faci drumul cu o oprire intermediară, recomand Canakkale. Faci mai mulţi kilometri în prima zi, dar îţi rămân mai puţini pentru a doua zi, ajungând mai repede la destinaţie.

Referitor la folosirea sau evitarea autostrăzii, părerile au fost mereu împărţite. Eu am recomandat mereu achiziţionarea stickerului HGS, creditul rămas putând fi utilizat cu ocazia vizitelor viitoare în Turcia. Pe autostradă se poate circula cu viteză mai mare.

Dacă alegi să nu foloseşti autostrada, cea mai bună variantă ar fi Izmir - Menderes - Ahmetbeyli - Kuşadasi. Varianta propusă de colegi, paralel cu autostrada şi apoi prin Selcuk (pe D550 şi apoi D515) ocoleşte prea mult în opinia mea.

Pentru traversarea Strâmtorii Dardanele, dintre cele trei variante Gelibolu, Eceabat şi Kilitbahir, eu îţi recomand traversarea pe la Eceabat - Canakkale. Pe la Gelibolu - Lapseki traversează majoritatea camioanelor, durata traversării este cea mai mare şi nu cred că te vei simţi prea confortabil printre camioane. Mie nu mi-a plăcut. Ferry de la Kilitbahir nu circulă pe timpul nopţii, este de capacitate redusă (încap mai puţine maşini) poţi avea surpriza să mergi cu spatele, iar drumul de la Kilitbahir la Eceabat este foarte îngust şi sinuos. Dar pe aici este mai ieftin, iar durata traversării este minimă.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[06.06.17 23:19]

@eugenc:

Este usor de parcurs, soseaua buna spre foarte buna isr politie nu am intalnit nici la dus nici la intors.

Şi eu folosesc de mai mulţi ani şi de câte două ori pe an tot traseul prin Razgrad - Târgovişte, dar niciodată şoseaua nu a fost "bună spre foarte bună". Este o mare exagerare.

Cu ani în urmă, drumul avea porţiuni catastrofale. De la an la an, lucrurile s-au tot îmbunătăţit, dar şi drumul a început să se mai aglomereze, rămânând în continuare mult mai liber decât cel european.

Anul trecut a fost rezonabil, altfel nu aş fi trecut de două ori tot pe acolo. Anul acesta însă am găsit din nou gropi multe şi adânci.

Poliţie este mult mai puţină decât pe alte variante, dar radare au fost mereu.

Este cea mai scurtă variantă, dar corect este să prezentăm şi plusurile, dar şi minusurile.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[06.06.17 23:33]

@maria55:

Drumul prin Bulgaria, E87, bun si liber!

Nu mă voi contrazice cu tine pe tema asta. Niciodată nu am făcut cap-coadă traseul propus de tine prin Bulgaria şi nici nu intenţionez , dar multe bucăţi le-am parcurs de mai multe ori cu diferite ocazii.

Liber o fi doar în extrasezon . Eu l-am prins destul de aglomerat de Paşti sau de Rusalii. Nu-mi place tronsonul Varna-Burgas, cu serpentine, cu o bandă pe sens şi cu multă poliţie.

Pentru cazarea intermediara ai mylte variante in zona Burgas sau mai aproape pe la Varna... apreciez ca este necesar!

Recomandarea ta este bună doar dacă alege să facă traseul cu câte două opriri intermediare pe fiecare sens. Altfel, ajunge noaptea la Kuşadasi. Ştiu că distanţa de parcurs este mare, dar eu aş trage mai tare în prima zi să ajung măcar până la Edirne, deşi ideal ar fi Canakkale.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

maria55 †SECONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA21r[07.06.17 00:00]

@nicole33: mereu ai dreptate! Nu te contrazic decât intr-un singur loc!

Paste si Rusalii, sunt doar o singura data pe an!!! Asa ca aglomeratia nu e nici mai mica dar nici mai mare decat pe la Giurgiu! Poate doar pe tronsonul de drumEforie Nord /Eforie Sud????????

Stii bine ca in cei xxx ani de preumblări prin Turcia, am mers cu auto, stii la fel de bine ca pentru Grecia de ex., iesim pe la Giurgiu, ei dar E87 imi pare mult mai ok din toate pdv.

Este parerea mea, nu doar pentru cei din Dobrogea ci si pentru cei din zona Moldovei! Ca doar soferii turci de pe autocare, n-or fi nebuni de uziteaza acest drum!

Inca de la inceputul primului ecou am specificat ca sugerez o alternativa si atat... ba nu, am mai specificat ceva: " nu vreau sa-mi supar colegii care au sugerat alta varianta"!!!

A fost doar o sugestie... cu diferenta de 10km intre cele doua trasee!

Atat si la vară cald????????????!

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

johnscorpionPM19r[07.06.17 22:09]

Noi am fost anul trecut pe traseul Focsani - Urziceni - Slobozia - Calarasi - Silistra - Shumen - Karnobat - Yambol - Hamzabeyli - Edirne - Canakkale - Didim si pot spune cu tarie ca mi-a placut enorm traseul asta

si asta pentru ca am nimerit de cateva ori aglomeratii pe centura Bucurestiului si pe pod la Giurgiu ca eram hotarat ca urmatoarea data sa fac un ocol pe la Vama veche (si l-am facut pana sa gasesc traseul cu Silistra) chiar daca pe acest traseu, drumul in Bulgaria (mai ales spre granita cu Turcia) este cam prost.

Pe tot acest traseu cu Silistra am pierdut doar aproape o ora in vama de la Silistra, la intoarcere, insa nu se compara cu cele trei ore de pe centura Bucurestiului intr-o dimineata aglomerata. Drumul prin Romania este chiar foarte bun pe acest traseu, si foarte liber.

Nu mai zic de traseul prin Bulgaria, asfalt ca in palma, drum foarte liber, nici un echipaj de politie pe tot traseul iar vama cu Turcia este foarte lejera.

Singurul minus ar fi bacul ce arata destul de rau si am mai avut si un incident ca ramasese blocat pe tarm si au apelat la ceva permutari de tiruri si balans dar am uitat acest mic incident si tot pe acolo ma voi duce.

Singura varianta cu traversare pe la Bucuresti-Giurgiu ar fi la miezul noptii cand e soseaua libera, in rest, nu vreau sa mai aud de aceasta varianta.

Succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (4 voturi)

  • [14] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.37652111053467 sec
    ecranul dvs: 1 x 1