Radare fixe bulgaria
Anul trecut pana la V. Tarnovo se lucra la montarea unor stalpi cum erau SI la noi. Stie cineva la ce folosesc?
Răspunsuri la întrebare
@eug - Ca urmare a ultimelor decizii a ministerelor de interne s transporturi bulgare referitoare la RCA-urile masinilor inmatriculate in Bulgaria este posibil sa fie instalate camere video. Ca de obicei, insa, s-ar putea sa adauge si cate un radar. Daca nu exista radare si doar camere video, efectul devastator pentru soferi ar fi la fel prin urmarirea timpului de deplasare intre doua repere video si extrapolarea vitezei de parcurs. Bulgarii se pare ca au invatat de noi cum sa-si eficientizeze bugetul...
@muppetz: multumesc de deranj. vreau de la cei ce cunosc. certitudini!
@eug - dap se pare ca sunt radare fixe jurnalul.ro/auto/atentie- ... ixe-694561.html.
Nu stiu cit de actualizta este harta dar uite si punctele unde sunt amplasate harta.
Cauta pe internet speedcam Bulgaria, descarca fisierul. txt aferent pune-l in folderul speedcam in soft gps si ai rezolvat problema.
@eug - Am prins anul trecut în septembrie fix perioada în care se instalau. Astfel că la dus nu am observat nimic, pe când la întoarcere bulgarii puneau frâne evidente în dreptul stâlpilor acestora. Posibil ca la acel moment radarele să nu fi fost în funcțiune, ci doar verificarea documentelor (cum sunt la noi camerele de vignetă). Spun asta pentru că noi "am dat în ele" și nu am primit acasă nicio amendă... până astăzi (poate nu e timpul pierdut, doamne ferește!).
Dacă nu traversați Bulgaria pe timp de noapte vă vor fi foarte ușor de reperat aceste radare, cel puțin în dreptul orașelor mari, căci lumea atenționează ba prin flash-uri, ba prin frâne, cum am menționat mai sus. Drum bun și fără probleme!
@eug - Aparitia acelor camere fix se pare ca are si o explicatie Curtea Supremă Administrativă din Bulgaria a decis în unanimitate că şoferii vor fi amendaţi doar pe baza înregistrărilor făcute de camerele fixe, iar camerele mobile cu radare au fost interzise.
''Obiectivul camerelor de pe radare trebuie să fie prevenirea faptelor, nu sancţionarea, iar şoferii ar trebui avertizaţi că vor trece pe lângă o cameră cu radar, nu filmaţi în secret. ''
@eug - la noi e pe dos... l-au declarat neconforme pe ce le fixe si au impinzit tara cu ''pindaci''
@Nasshu: Deși această discuție este mai mult decât Offtopic, țin să precizez că situația celor două state este complet diferită. Dacă la bulgari dezvoltarea parcului auto rutier și a tehnologiei aferente era sub pragul de jos (ceea ce ducea și la o corupție excesivă în această direcție), la noi problema consta în legislația proastă ce se alătura radarelor fixe. Legile noastre includ o condiție esențială a procesului verbal de contravenție și anume semnătura agentului constatator.
Ținând cont că statele occidentale au implementate concomitent ambele sisteme (și radare fixe și mașini de poliție în trafic) o problemă nu există nici la noi (prin existența polițiștilor rutieri pe stradă), nici la bulgari (prin implementarea radarelor fixe).
Să ne aducem aminte discuțiile despre traficul din Bulgaria de acum 3 ani (nici nu zic re acum 7-8). Inclusiv pe acest site se exprima opinia conform căreia cu 20 euro în talon poți face cam ce vrei pe teritoriul bulgar. Contrar opiniei oamenilor neavizați, corupția în MAI a scăzut considerabil din 2004 până în prezent în țara noastră. Nu am auzit de străini care adoptau atitudinea pe care noi o aveam față de polițiștii bulgari.
Ca o concluzie, să nu judecăm gospodăria proprie, lăudând o alta necunoscută, până nu vedem toată perspectiva.
@cloverina -
”Ca o concluzie, să nu judecăm gospodăria proprie, lăudând o alta necunoscută, până nu vedem toată perspectiva.
Eu nu am laudat si nici criticat, insa mi se pare mai civilizat si educativ sa previi (pe fata) decat sa sanctionezi (pindind).
” Nu am auzit de străini care adoptau atitudinea pe care noi o aveam față de polițiștii bulgari.
Nu ai auzit pentru ca sunt educati altfel.
”. Legile noastre includ o condiție esențială a procesului verbal de contravenție și anume semnătura agentului constatator.
Corect, de multe ori m-am intrebat cu ce constata politistul care opreste masinile in trafic - in 90% din cazuri - viteza?!
A... cu statie de emisie receptie...
Dar ai dreptate o dam in offtopic!
@Nasshu: Nu continui discuția din punct de vedere subiectiv. O singură remarcă: noutatea este că polițiștii români NU au voie să constate prin "stație". Produc efecte juridice doar procesele verbale întocmite ca urmare a constatării prin propriile simțuri. Un altfel de proces verbal pică în instanță fără cea mai mică problemă.
SCRIE UN RĂSPUNS
- Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
- Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec