Solicitare CMR / TURCIA - # Excursii și călătorii

Traversarea Istanbulului

Trimisă în 17.02.15 10:51
autor travelpointGD [Craiova]
» VIZUALIZĂRI: 6826

va rog sa imi spuneti ce varianta mai rapida de traversare a istanbulului catre antalya cunoasteti? O-1 sau O-2?

Si in ce parte a zilei este recomandat sau de evitat (de ex. ideal la 7 dimineata si de evitat la 15.00).

multumesc.


  • PERIOADA: iulie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 1000 -- TRANSPORT: individual
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 3,5

Răspunsuri

adrianbogdanAU100r[17.02.15 13:15]

Personal recomand traversarea Istanbulului in jurul orei 6 dimineata chiar mai devreme, atentie mare lungimea autostrazilor oricare din ele este foarte mare mai bine de 100km deci atentie la semnalizare, daca nu ai probleme reale sa nu cumva sa opresti pe banda de retragere, totul se petrece in mare viziteza la ora aceea, dupa ora 8 incepe calvarul si ambuteiajele.

o alta variant ar fi dupa ora 22.

Calatorie frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (4 voturi)

radu.crisanGD4r[17.02.15 14:21]

Salut,

Sint 2 elemente de luat in considerare:

- intrarea in Istanbul

- traversarea Bosforului.

E mai simplu sa zic cind sa NU treci:

- intrarea in Istanbul: de evitat 7-10/11 si 17-20/21

- traversare Bosfor: de evitat 16/17-21.

Avind in vedere cele doua aspecte, ar fi doua intervale ce, teoretic, sint ok:

- 21-6 (ora intrare Istanbul)

- 11-15 (ora intrare Istanbul).

Bineinteles ca in varianta de ziua e mai aglomerat, dar rezonabil.

Asta ar fi pt varianta Europa-Asia. In varianta inversa - Asia-Europa, traversarea Bosforului e "interzisa" dimineata 7-10/11. De plecat din Istanbul spre casa am plecat si dimineata si dupa-masa si nu pot sa zic ca a fost f. aglomerat. La ora 12 e f ok, dar nici la 17 nu pot spune ca am stat f. mult (max. 30 min in plus pina in autostrada).

In ceea ce priveste O-1 vs. O-2, eu am trecut doar pe O-1. Din ce am citit sint cam la fel de aglomerate si nu merita ocolul catre O-2. Plus ca intrarea in Istanbul e aceeasi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

RossoNerroPA35r[17.02.15 15:17]

Foarte bun raspunsul dl. Radu (asm si votat) cu o corectie si anume minim orele 22 de intrare in Instanbul. In weekend e mai liber.


manuta_1969PM14r[17.02.15 16:59]

Salut, tot la fel fac si eu traversez Istanbulul de cativa ani si pot da cateva sfaturi daca nu trebuie sa te opresti la aeroport si te duci direct pana in Antalya traficul este m-ai ok in weekend, orele sunt bune cele de dimineata sau ff tarziu in noapte ptr zile de luni pana - vineri. Daca te duci cu avionul trebuie sa tii cont de hgs [ kgs] pe care trebuie sa il procuri de pe drum asta in conditiile in care ghiseul de la bariere este deschis dupa ora 8. Daca nu trebuie sa te opresti este mult m-ai simplu te poti opri dupa ce treci de Istanbul fara probleme, sunt de accord cu radu cristian O-1 e ok. In calculul tau trebuie prevazuta aglomeratia din Istanbul ptr ca nu se stie ce gasesti la fata locului...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[17.02.15 22:35]

@adrianbogdan -

Personal recomand traversarea Istanbulului in jurul orei 6 dimineata chiar mai devreme,

o alta variant ar fi dupa ora 22.

Sunt convinsă că aceste perioade sunt mai puțin aglomerate, însă legate de restul călătoriei, prezintă alte dezavantaje.

Ca să traversezi Istanbulul înainte de șase dimineața înseamnă să traversezi Bulgaria noaptea, ceea ce nu este tocmai recomandabil.

Dacă traversezi după ora 22.00, cel mai probabil vei dori să te cazezi prin apropiere și să-ți continui drumul a doua zi. Poți conduce toată noaptea spre Antalya, dar ai ajunge prea obosit și prea devreme la hotel.

Niciuna din variante nu este acceptabilă pentru mine. Dintre două rele, Bulgaria noaptea și Istanbul aglomerat, eu aleg clar aglomerația din Istanbul.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

DabatorSE12r[17.02.15 23:06]

Eu unul, dacă tot aș merge pe lângă Istanbul, m-aș opri măcar 2 nopți și aș alege o cazare în Sultan Ahmet.

Apoi evadare cu feribotul spre țărmuri mai puțin aglomerate (căci drumul este foarte scurt). După calculul meu costul benzinei, timpul pierdut la volan, tributul plătit aglomerației pe autostradă dar și taxelor de autostradă este compensat de costul feribotului, mai ales dacă biletele sunt luate din timp.

De altfel eu așa am și procedat, dar invers . Adică am venit dinspre Marea Egee, m-am îmbarcat la Bursa (una din opțiuni, sunt mai multe) și am făcut efectiv 5 minuted e la debarcare până la hotel. Iar Istanbulul l-am părăsit pe furiș dimineața la 5:30-6:00. Fiind aproape de bulevard, până s-a prins el că l-am părăsit eram deja pe autostradă

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[17.02.15 23:07]

@travelpoint -

Este important de precizat dacă traversarea are loc în timpul săptămânii sau în week end, condițiile de trafic fiind diferite.

Am traversat de trei ori Istanbulul sâmbăta la dus și duminica la întoarcerea din Antalya, atât pe O1, cât și pe O2, și varianta pe O2 mi s-a părut mai lejeră.

Probleme am întâmpinat la dus, ajungând în jurul prânzului 12-13, aglomerația fiind tot mai mare an de an, iar traversarea durând între o oră și patruzeci de minute și două ore și jumătate, cu stresul și nervii de rigoare.

La întoarcere, duminica dimineața între 9-10, traversarea a fost mereu mai lejeră, am făcut mereu mai puțin de o oră atât pe O2, cât și pe O1.

Am ajuns în Istanbul și în timpul săptămânii în urmă cu ceva ani, dar venind dinspre Kușadasî și traversând cu ferry de la Bandirma la Yenikapi, direct în partea europeană unde aveam cazarea. Drumul de doar câțiva kilometri din port la hotel a durat mai mult decât traversarea Mării Marmara, zona Cornului de Aur fiind extrem de aglomerată în jurul orei 17. Spre casă am plecat imediat după prânz, tot într-o zi lucrătoare, am ieșit lejer din oraș, dar drumul nostru nu a implicat traversarea Bosforului, noi fiind deja în partea europeană.

În concluzie, cred că traversarea în week end, eventual doar duminica ar putea fi cea mai bună soluție. Eu voi merge tot sâmbăta și cu întoarcere duminica, nedorind să pierd o zi de concediu.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[17.02.15 23:12]

@manuta_1969 -

Daca nu trebuie sa te opresti este mult m-ai simplu te poti opri dupa ce treci de Istanbul fara probleme, sunt de accord cu radu cristian O-1 e ok.

Ești sigur că nu confunzi O1 cu O2?

Cine nu intenționează să oprească în Istanbul nu are niciun rost să meargă prin centrul orașului, întotdeauna mai aglomerat.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

marian_bucPM9r[18.02.15 09:37]

marian_bucPM9r[18.02.15 09:43]

@nicole33 - Lamureste-ma si pe mine care este traseul O1 si care este O2?


manuta_1969PM14r[18.02.15 11:32]

Salut, nu vreau sa intru in polemica cu nimeni eu asa am facut si a fost ok. Fiecare isi da cu parerea si tu decizi, daca vezi si eu am spus de traversarea in week end ca este m-ai usoara., chestia cu Bulgaria noaptea este problema fiecaruia noi conducen noaptea in Bg ptr ca ne esre mult mai usor. Si o intrebare ptr nicole33 de ce nu recomanzi traversarea Bulgariei noaptea??

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

radu.crisanGD4r[18.02.15 12:07]

@marianbuc -

O1 - e traseul ce merge prin oras, peste capul Horn si traverseaza Bosforul pe primul pod (cel mai aproape de Marmara).

O2-ul se desprinde din O3 (autostrada de Edirne) inainte de centru si ocoleste Istanbulul prin Nord, trecind Bosforul pe cel de-al doilea pod (cel mai aproape de Marea Neagra).

Cum am spus, eu am mers tot timpul pe primul pod si a fost relativ ok (evitind orele de trafic maxim).

Pe de alta parte, m-am uitat acum, din nou, pe Google Maps si am vazut ca traseul O2 e doar cu 3 Km mai lung decit O1 (eu aveam impresia ca e mai mult...).

In aceste conditii simt nevoia sa ma corectez si sa-i dau dreptate @nicole33: exceptind trasersarea noaptea, O2 va fi mai rapid la orice ora ziua. Dar traseul O1 este mai frumos :-)

Eu as propune O2 la dus si O1 la intors. :-)))))

Imaginea Galatei si a Sultanahmet-ului de pe pod este unica.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[18.02.15 21:15]

@manuta_1969 -

Salut, nu vreau sa intru in polemica cu nimeni eu asa am facut si a fost ok.

Polemică, nepolemică, ideea este că până nu încerci ambele variante nu poți aprecia care este mai ok. Traversează Istanbulul și pe podul din nord, mereu mai liber, și vei vedea că se poate și mai bine decât erai tu obișnuit.

chestia cu Bulgaria noaptea este problema fiecaruia noi conducen noaptea in Bg ptr ca ne esre mult mai usor.

Fii sincer până la capăt. Voi mergeți mereu în gașcă de minim 5-6 mașini. Totul este mult mai simplu pentru cei din spate, efortul îl resimte doar șoferul primei mașini din convoi, restul merg unul în plasa celuilalt.

Si o intrebare ptr nicole33 de ce nu recomanzi traversarea Bulgariei noaptea??

De ce nu recomand? Simplu, noi avem altă vârstă decât tine, avem probleme cu vederea, acomodarea pe timp de noapte, ne deranjează foarte tare orbirea cu farurile de către ceilalți șoferi, deși ne-am cumpărat cei mai pricopsiți ochelari de pe piață. Umblând în beznă și cu viteză, că doar drumul este liber, nu apuci să vezi nici gropile din carosabil, nu puține pe traseul Razgrad -Târgoviște. Un alt aspect, care poate deranja pe oricine, tânăr sau nu, este legat de iluminarea minimă spre inexistentă și de semnalizarea rutieră deficitară. Nu se pune problema că nu știm drumul după atâtea concedii în Turcia, ci pur și simplu noaptea este mult mai greu să iei în viteză orice curbă nesemnalizată cum trebuie, ziua apreciezi altfel lucrurile. Nici măcar GPS-ul nu-ți este de mare folos, eu nu l-am mai folosit de vreo șase ani. Uitasem să precizez faptul că mergem doar noi doi-o singură mașină. Deși nu mi s-a întâmplat niciodată, mi-am pus și problema ce aș face în cazul unei banale pene de cauciuc, chestie care ți se poate întâmpla oriunde și oricând. Nu m-ar amuza câtuși de puțin să stau într-o beznă totală să dau toate bagajele jos, să schimb roata cu una provizorie, să caut în zadar noaptea o vulcanizare deschisă, altfel trebuind să-mi continui drumul cu măreața viteză de 40 km/oră și să ajung în Turcia după o săptămână.

Ideea este că îmi fac mereu calculele în așa fel încât să nu fiu nevoită să traversez Bulgaria noaptea.

Fiecare alege varianta cea mai bună pentru el.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[18.02.15 21:20]

@radu. crisan -

Pe de alta parte, m-am uitat acum, din nou, pe Google Maps si am vazut ca traseul O2 e doar cu 3 Km mai lung decit O1 (eu aveam impresia ca e mai mult...).

In aceste conditii simt nevoia sa ma corectez si sa-i dau dreptate @nicole33: exceptind trasersarea noaptea, O2 va fi mai rapid la orice ora ziua. Dar traseul O1 este mai frumos :-)

Traseul pe O2 putea fi și cu 30 de kilometri mai lung, că tot merita, consumul de carburant fiind mai mic dacă mergi chiar mai mult, decât dacă stai și stai blocat în trafic și întrebându-te de ce s-au făcut mașini cu șase viteze când tu nu folosești decât una sau maxim două.

Eu as propune O2 la dus si O1 la intors. :-)))))

Am încercat și varianta asta

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

travelpointGDAUTOR SOL12r[18.02.15 21:42]

@nicole33 - "deși ne-am cumpărat cei mai pricopsiți ochelari de pe piață. "

chiar daca este un aspect ce nu tine de topic, este ceva ce ma intereseaza. ce ochelari ati luat? va ajuta efectiv noaptea? am vazut multe reclame si ma gandeam sa imi cumpar si eu o pereche. multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

manuta_1969PM14r[18.02.15 22:53]

Draga Nicole 33, normal ca mergem in gasca pentru ca avem aceeleasi gusturi, o prietenie de ani de zile plus ca majoritatea copiilor sunt apropiati de varsta, avem un plan pe care il respectam pe drum fiecare, cine este veteran la acest drum conduce un anumit timp si schimbam, plus statile de comunicare in caz ca cineva doreste o oprire. Noi nu facem experiente pe durata drumului mergem pe ce stim si incercam sa castigam timp cat m-ai mult ptr vacanta, fara batai de cap. De aceea am spus ca este bine ca fiecare sa se cunoasca pe el si sa se organizeze dupa sfaturile primite aici in functie de felul de a conduce, de starea copiilor la drum lung, plus de dorintele de a ajunge la anumite ore la cazarile intermediare sau la destinatia finala. Tu ai o experienta mare despre Turcia si am invatat multe din tot ce ai scris despre locurile vazute de tine. Acum timpul si variantele sunt diferite pe parcursul acestui drum. Apropo anul acesta unde mergi??

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RossoNerroPA35r[19.02.15 08:42]

@manuta_1969 - Cum unde? ... in Belek - Sueno Deluxe Belek 5*.

Revenind la topic... traversarea Bulgaristanului se poate face si dimineata (nu numai noaptea), consider ca ora 4:00 (Ruse) este cea mai indicata pentru acest lucru. Se ajunge fara efort la orele 8 in cealalta vama (Hamzabely/KapiKule) iar in jurul orelor 12-13 esti la intrare in Instanbul/Canakkale.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

adrianbogdanAU100r[19.02.15 09:57]

@RossoNerro - Buna! pentru drumul pana la Canakkale aceasta si formula noastra dimineata ora 4 Ruse, ora 12 Canakkale cu tot cu fery, noi nu ne oprim mergem pana in Selciuk sau Kusadasi daca avem cazare acolo tocmai bine la 18 suntem si cazati.

Pentru Anatlya cand travesrsam Istanbulul pentru noi este o alta mancare de peste mai ales daca ramnem sau nu in Istanbul.

Daca nu ramanem in Istanbul pentru noi e clar traseu de noapte Balgaristan, daca ramanem in Istanbul aproape ca nu mai conteaza oricum dam piept cu otomanul, asa ca fiecare e liber sa aleaga! Nu?

Calatori usoare!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[19.02.15 20:54]

@RossoNerro -

Cum unde? ... in Belek - Sueno Deluxe Belek 5*.

Adevărat, așa este, dar mai înainte voi ajunge și prin Side și Lara.

traversarea Bulgaristanului se poate face si dimineata (nu numai noaptea), consider ca ora 4:00 (Ruse) este cea mai indicata pentru acest lucru. Se ajunge fara efort la orele 8 in cealalta vama (Hamzabely/KapiKule) iar in jurul orelor 12-13 esti la intrare in Instanbul/Canakkale.

Dacă la 4 ești în Ruse, tot faci jumătate de Bulgarie pe întuneric, funcție și de data plecării.

Am plecat la drum din București la 4,30 și la 5,30 de două ori și am ajuns la Istanbul cam tot pe la aceeași oră. Nu am nicio garanție că prind un trafic mai lejer dacă ajung să zicem cu o oră mai devreme. Aș încerca să plec de acasă cu o jumătate de oră maxim mai devreme, dar soțul zice că nu câștigăm nimic, doar că vom ajunge la Kutahya cu oră mai devreme, unde oricum nu avem nimic de făcut și mai riscăm să dăm cu mașina în gropi prin Bulgaria.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

RossoNerroPA35r[19.02.15 21:32]

@nicole33 - Stimata doamna, m-ati dat gata, un asa periplu as vrea si eu. Deja cand am vazut suma pentru Sueno, mi s-a ridicat tensiunea, a ajuns la 16 cu 9... Si eu ca fraieru' ma duc doar la Venosa si Slavey, sa-mi fie rusine. Punct.

Da, o traversez pe intuneric... dar se lumineaza repede, iar daca fac pana... o rezolv eu cumva.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[19.02.15 21:50]

@RossoNerro -

Cu Sueno am cam riscat, ceea ce nu-mi stă în obicei, dar am plecat de la premiza că dacă nu ajung anul acesta nu voi mai ajunge niciodată. Am beneficiat și de o reducere de 30%. Așa s-a întâmplat cu Maxx-ul la care nu am mers în primul lui an în septembrie 2011 când puteam, iar acum amețesc când văd la ce scoruri a ajuns.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

AryaPM[19.02.15 23:10]

@RossoNerro -

Nu te înțeleg. Venosa are exact același concept AI ca si Palm Wings Kusadasi de unde te-ai întors nemulțumit ca multe chestii nu erau incluse. Dar plaja este mult mai proastă. Oricum, bine că ai mai prins locuri că a cam intrat în stop sales.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

RossoNerroPA35r[20.02.15 06:10]

@Arya - Am ales Venosa doar pentru servicii si implicit pret. Am vrut sa imbin utilul cu placutul, poate mai la toamna o sa ajungem in Cesme & Chios ....asta daca, da cel de sus sa fim sanatosi, daca nu, la anu'.

In principiu am vrut sa mergem la Ramada Resort Kusadasi & Golf si/sau Amara Sealight Elite, ambele se deschid anul acesta, dar costurile destul de maricele pentru cele 2 camere, m-au facut sa abandonez, alegand varianta de mai sus, aceasta a iesit castigatoare fiind mai ieftina (nu imi e rusine de acest lucru, sa recunosc).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marian_bucPM9r[20.02.15 08:59]

RossoNerroPA35r[20.02.15 10:13]

@marianbuc - Salutare,

[****]

Din pacate ghiseele pentru plata / incarcarea sticker-ului (timbru - autocolant cu tehnologie RFID ce se lipeşte pe mijlocul parbrizului, în spatele oglinzii) sunt situate la iesirea din Turcia, deci trebuie sa te duci pe celalalt sens de mere - iesire, cu : codul' de bare (a 2 parte a stiker-ului), pasaportul si cu L (ire) T (urcesti.) pentru a il reincarca. Atentie, anul trecut s-au remontat barierele la iesirea din Turcia pe O 3(otoyol). Era o coada la ghisee, mama, mama.

Sistemul de taxare HGS

• Plata pentru circulaţia pe autostrăzile din Turcia se face pe baza autocolantului (sticker) HGS (sistem automat de trecere) cu tehnologie RFID.

• Acest autocolant se lipeşte pe parbriz (în spatele oglinzii retrovizoare, la 5-10 cm de marginea superioară a parbrizului). La intrarea şi iesirea de pe autostradă, trebuie încetinit la 30 km/h. Sistemul citeste cipul din autocolant şi numărul maşinii.

• Acest autocolant se poate cumpăra de la ghişeele poştale din Turcia (PTT), de la ghişeele speciale aflate la intrare, şi pe autostradă, sau de la oficiile bancare care comercializează aceste autocolante.

• Autocolantul HGS costa 5 lire în varianta netransmisibilă, şi 15 lire în varianta transmisibilă. În momentul cumpărării trebuie prezentat paşaportul şi talonul maşinii; se completează un formular cu numele, numărul paşaportului şi numărul maşinii. Suma minimă de încărcăre este de 30 lire. În general, plata pentru autocolant şi credit se efectuează numai cu numerar.

• Împreună cu autocolantul HGS se mai primeşte un talon cartonat care este folosit la reîncărcare.

• Autocolantul HGS poate fi achiziţionat în termen de maxim 7 zile de la trecerea prin punctele de taxare de pe autostradă. După cele 7 zile este posibil să se aplice o amendă cu o valuare de 11 ori suma de plată.

• Se poate verifica dacă există amendă pe numărul de înmatriculare al maşinii pe site-ul oficial HGS Serviciul Clienţi.

Sub "Araç Plaka Numarasını Giriniz" se introduce numărul de înmatriculare al maşinii (scris legat şi cu litere mari). Se scriu exact numerele şi literele afişate în casuţa pentru verificare. Se apasă "sorgula".

Daca apare textul "Girdiğiniz plaka numarasına ait geçiş ihlal kaydı bulunmamaktadır" (Numărul de înregistrare introdus nu a încălcat legislaţia) înseamnă ca nu există amendă pe acel numar de înmatriculare al maşinii.

• Moneda Turciei este lira turceasca (TRY), care este este împărţită în 100 kuruș.

Bafta si vacante frumoase sa aveti oriunde va aflati.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

webmaster70[20.02.15 12:48]

@RossoNerro - Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, textul scris cu roşu mai jos.

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RossoNerroPA35r[20.02.15 15:54]

@webmaster26 - Scuze de neintelegere, Multumesc inca o data pe ziua de azi. TCB.


Muzeograf RAFCH[22.02.15 22:34]

Salutare tuturor!

Am si eu o mica strangere de inima; undeva in aprilie ajung impreuna cu 2 cotzophani pe la 6 si 10 ani, impreuna cu una bucata sotie pe la 5 - 5.30 a. m. la Emnyet Garaj, adica autogara Aksaray, dupa un drum de 12 ore cu autocarul; alta varianta de ajungere la Istanbul deocamdata nu am...

Va trebui sa tranzitez Istanbulul si va cer o parere, daca cei din link-ul atasat pot fi de incredere, deoarece doresc sa ajung la aeroportul Sabiha Gokcen!

Va multumesc anticipat, din toata inima!

http://www.istanbulairporttransfer.com/EN/transfer/Turkey-18/airport-to-resort-1/Sabiha-Gokcen-Airport-37/to/Laleli-Aksaray-790

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marian_bucPM9r[23.02.15 08:18]

@RossoNerro -Împreună cu autocolantul HGS se mai primeşte un talon cartonat care este folosit la reîncărcare.

Eu nu am primit asa ceva, acum 2 ani cand am achizitionat stickerul.

Am inteles ca se poate incarca cu lire si in baza talonului masinii?

ai cunostinta si de aceasta modalitate?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

radu.crisanGD4r[23.02.15 08:39]

@marianbuc -

Imi permit sa-ti raspund eu ca am fost in aceeasi situatie - nu am primit acel sticker de "reincarcare". Eu am intrebat inca de atunci si mi-a spus care este "procedura":

M-am prezentat la ghiseu cu o foaie pe care am scris numarul masinii, cu 10 lire si cuvintul magic "credit". :-)

Atit!

M-a gasit in calculator, mi-a spus cine e proprietarul, pt confirmare, si gata. Dupa 2 minute cind am trecut prin bariera am avut creditul pe card.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

travelpointGDAUTOR SOL12r[23.02.15 09:40]

@RossoNerro - mai intai multumesc pt informatiile date. am verificat pe site-ul turcesc si nu am nici o amenda. te rog sa imi spui cum pot afla cat credit mai am? mentionez ca anul trecut mi-am cumparat autocolantul si l-am incarcat suficient. mi-am creat si cont si am si vericat contul, am vazut si intrarile si iesirile de pe otoyol. dar nu mai stiu cum trebuie intrat. ma poti ajuta? multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

travelpointGDAUTOR SOL12r[23.02.15 09:48]

@RossoNerro - am revenit pt ca intre timp, tot buchisind pe site-ul hgs si bajbaind cu turca lor (puteau pune si o limba mai domestica) am reusit sa intru. eu am incarcat destul de mult contul, 150 tl mai exact. daca nu ii consum ii mai pot recupera? sau ii pot transera altcuiva, pe alt cont? multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[23.02.15 20:54]

@travelpoint -

eu am incarcat destul de mult contul, 150 tl mai exact. daca nu ii consum ii mai pot recupera? sau ii pot transera altcuiva, pe alt cont? multumesc.

Vestea bună este că nu vei avea nicio bătaie de cap mulţi ani de acum înainte dacă vei dori să-ţi petreci concediile în Antalya. Cu condiţia să nu schimbe iar sistemul de taxare.

Mi-e greu să înţeleg de ce ai încărcat atât de mult.

Cei care au rămas cu credit pe fostele carduri KGS nu au mai putut recupera mai nimic, funcţie de tipul cardului avut. Pe mine m+au trimis la banca emitentă a cardului şi, evident, am renunţat. Alţii au fost mai norocoşi şi au putut transfera creditul de pe KGS pe HGS, însă peste creditul minim de 30 TL. Bani cash încă nu am auzit să fi recuperat careva.

Pentru cei care vor să utilizeze în comun acelaşi HGS sau au mai multe maşini şi nu sunt hotărâţi cu care vor merge în concediu există şi varianta transferabilă la costul de 15 TL faţă de 5TL cel netransferabil, dar aici este vorba de autocolant şi nu de credit.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

marian_bucPM9r[24.02.15 07:42]

@nicole33 - eu am putut transfera creditul de pe KGS pe HGS in luna August 2013 chiar in ghiseul alaturat de unde am cumparat HGS-ul la bariere in Edirne (am avut cca. 5 sau 6 TLY).

P. S. Partea proasta este ca in afara de HGS si chitanta nu mi a dat nimic pentru a putea incarca in acest an, si nu stiu cum voi proceda (am si lipit stickerul definitiv in parbriz).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RossoNerroPA35r[24.02.15 08:12]

@travelpoint - Buna dimineata,

Exista doua variante a autocolantului (sticker) HGS (HGS 1 si HGS 2), prima varianta este cea netransmisibila (nu poti sa treci (cu) un alt auto, acesta este valabil doar pentru auto inregistrat (d) in pasaport, iar cealalta transmisibila cu care poti trece mai multe auto (ne) personale. Eu folosesc varianta nr. 2 (foarte benefica cand detii mai multe autovehicule), nu l-am lipit niciodata, acesta salasuieste intr-un suport de legitimatie transparent (Badge Holder), pe care il lipesc cu banda adeziva de parbriz, foarte practic.

Personal nu am putut sa incarc nici un card KGS, am 3 (trei) buc. cu o valoare totala de 100 lire. Pe unde am fost, mi-au comunicat ca nu se mai poate transfera. Cred ca nu se poate recupera/transfera sumele ramase pe aceste sisteme electronice.

@marianbuc, se poate incarca HGS-ul exact cum a precizat dl. Radu. Bafta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

marian_bucPM9r[24.02.15 10:10]

@radu. crisan - Si a functionat? Ai reusit sa incarci asa? unde ai incarcat, la Edirne?


radu.crisanGD4r[24.02.15 14:15]

@marianbuc -

Da, la Edirne la iesirea de pe autostrada.

Creditul pe care il mai aveam era sub cel necesar pt plata.

Am incarcat si apoi am iesit imediat. Totul ok. Suma era incarcata si mi-a luat cit trebuia sa-mi ia pt acel drum :-)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

marian_bucPM9r[25.02.15 07:57]

M'LiviuPA48r[12.09.16 21:08]

@nicole33: Vin si eu la acest articol cu o noua intrebare. Al 3 lea pod peste bosfor care s-a construit de curand poate fi cea mai bun varianta de traversare a bosforului? Este podul care trece din cartierul eminonu in parte asiatica sau ma insel. Daca este asa este mult mai ok si ptr cei care opresc ptr o zi sau 2 in zona bazarului. Dupa mine acest pod este o scurtatura ptr cei care merg spre Antalya sau gresesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

radu.crisanGD4r[12.09.16 21:58]

@m liviu:

Al treilea pod peste Bosfor e cel mai departat de centru, aproape de Marea Neagra. Nu are rost sa ocolesti atit, poate doar pentru noutate/peisaj :-)

Poti cauta pe Google "Yavuz Sultan Selim Bridge" sa vezi exact pozitia lui.

Ceea ce ar fi cu adevarat interesant/util e tunelul pt masini pe sub Bosfor. Va pleca din zona Sultanahmet/Bd. Kenedy catre Kadikoy. Bulevardele de acces vor fi latite la profil de autostrada... Unii zic ca se inaugureaza in Decembrie 2016, altii de 2017...

Tot pentru "diversitate"/alternativa ar fi si un alt "mega-pod" inaugurat anul asta: Osman Gazi Bridge/Izmit Bay, peste capatul marii Marmara. Scurteaza drumul Istanbul-Bursa-Izmir, dar Istanbul-Bursa poate fi, acum, si o alternativa de drum pt Antalya.

Ai ceva detalii despre cele 3 mega-proiecte aici:dailysabah.com/money/2016 ... t-for-this-year

Hai ca mi-ai stricat seara... :-)

Iar mi-am amintit ce lucrari science-fiction fac turcii si noi...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[12.09.16 22:25]

@m liviu:

Radu are dreptate. Al treilea pod peste Bosfor poate fi pentru noi cea mai proastă variantă, nicidecum o scurtătură. Singurul avantaj potenţial ar fi o degajare a traficului de pe celelalte două poduri mai vechi, aspect extrem de important pentru cei care ştiu cât de obositoare este traversarea Istanbulului.

În cazul în care te refereai la noul pod peste Marmara, atunci, da, scurtezi nişte kilometri buni. Nu ştiu exact ce fel de drum voi găsi la ieşirea de pe pod.

Intenţionez să abordez această variantă chiar sâmbăta viitoare, respectiv să trec Bosforul pe O-2 şi apoi să traversez Marea Marmara pe podul de la Gebze, cu cazare intermediară tot la Kutahya

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

M'LiviuPA48r[13.09.16 23:46]

@radu. crisan: ai perfecta dreptate. Este cel mai indepartat. Stiam ceva despre un proiect in zona kadikoy si am crezut ca este vorba de acest pod. Bun si acest tunel. Evident la turci se poate sa vorbim de mega proiecte de domeniul sf... la noi...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

M'LiviuPA48r[13.09.16 23:48]

@nicole33: asteptam detalii despre acest drum. Incearca si la Afyon cazare. Daca tot mai scurtezi din drum. Ptr a 2 zi mai raman doar 3 ore de mers... drumuri bune si concediu placut


Cryss73CH[11.05.18 12:52]

Noi am traversat anul trecut Istanbulul vineri în jurul orei 15:30 si am făcut 4 ore pe E80. Deci incercați să evitați ziua de vineri.


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[11.05.18 19:27]

@Cryss73:

Noi am traversat anul trecut Istanbulul vineri în jurul orei 15:30 si am făcut 4 ore pe E80.

Niciun drum nu seamănă cu altul, iar Istanbulul este, din păcate, tot mai aglomerat an de an.

Deci incercați să evitați ziua de vineri.

De ce ar fi de evitat ziua de vineri şi nu şi cea de joi sau sâmbătă sau... ? Ce te face să crezi că joi la 15.30 nu ar fi fost la fel de aglomerat? Personal nu cred că are vreo legătură cu ziua de vineri, ci mai degrabă cu ora traversării. Sunt convinsă că dacă ajungeai cu două-trei ore mai devreme durata traversării marii metropole ar fi fost cu cel puţin o oră şi jumătate poate chiar două ore mai scurtă.

Dacă pe O2 ai făcut 4 ore, mai mult ca sigur pe O1 ar fi durat şi mai mult, autostrada care traversează chiar prin centrul oraşului fiind mereu mai aglomerată.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

travelpointGDAUTOR SOL12r[13.05.18 21:14]

@radu. crisan: am vazut ca ai amintit de podul de la gebze catre bursa si izmir. am fost anul trecut pe el, a fost o alegere neinspirata, chiar daca traversarea marii este una spectaculoasa (podul superb iar panoramicul pe masura). costul traversarii a fost si el pe masura panoramicului, undeva la 60 lire, foarte scump in comparatie cu celelate taxe rutiere din turcia. apoi a urmat o portiune de 10 km in constructie, circulatia fiind greoaie deoarece se facea pe o singura banda pe sens. cu siguranta ca acea portiune a fost finalizata, insa nu stiu daca taxa de pod de la gebze s-a modificat. anul acesta voi alege vechiul drum D650, cel mai cunoscut si, conform zicalei, cel mai... ieftin.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [47] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.89256310462952 sec
    ecranul dvs: 1 x 1