mese la taverna sau demipensiune?
Poate ma ajutati sa fac un buget, cat costa o masa la taverna in halkidiki , pentru o familie , sau merita luat demipensiune la hotel. Am citit ca nu au mare varietate hotelurile daca mananci DP la ei.
Multumesc.
Răspunsuri la solicitare
Eu zic ca merita DP. Mancarea de la taverne mi s-a parut destul de scumpa(o portie de peste + cartofi 15 euro) si sa-ti tot bati capu' unde sa mananci...
In ceea ce priveste varietatea, in cazul nostru a fost destul de mare si cel mai pretentios putea sa gaseasca ceva pe plac. Nu mai stiai ce sa alegi... Mancarea f buna, acum depinde si la ce hotel stati, eu zic sa alegati 3* + sau 4*.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- [JUN-2011] Ioanna Rabota Studios & Apart. / VOURVOUROU [Sithonia]
- [JUN-2010] Katerina Maria Studios / VOURVOUROU [Sithonia]
- [MAR-2010] Vacanța în Atena / ATENA
musaca-6 euro,bere 2.5 euro-mythos,3,5 amstel,paste 6-7 euro,friptura (cu garnitura) 6-8 euro,friptura miel-7-8 euro preturile sunt intre 6-8.5 euro/portie dar portiile sunt mari.in schimb pestele este mult mai scump de la 9 euro in sus pina la 20 euro.pt 3 persoane o masa copioasa este in jur de 22-25 euro,dar fara peste.astea sunt preturile de astazi 23.06.2012 din halkidiki.eu sunt in vourvourou dar am fost ieri si in sarti si in neos marmaras.desertul la unele restaurante este din parte casei si consta in pepene galben sau rosu ,inghetata sau o mica prajitura
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
@adi n: eu sunt nebun dupa fructe de mare, deci sa-mi pregatesc buzunarul?
@Zsozso: Hotel Atrium, Pefkohori,(Halkidiki) 4*, patronul e neamt si se vede
Servire buna, personal prietenos, hotel f frumos, cu multa verdeata, ingrijit. Nimik de comentat.Ba chiar n-am fost multumiti ca ne-au dat camera la parter si am cerut sa ne-o schimbe. Nu-ti spun de cate ori ne-au tot intrebat, dak e in regula, daca suntem multumiti dupa schimbarea camerei..
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- [JUL-2011] Danny's & Kali Pigi Hotel / ALYKANAS
- [JUN-2011] Descoperă Zakynthos / #EXCURSII și CĂLĂTORII
- [AUG-2010] Sonia Village Resort Hotel / GERAKINI [Sithonia]
Cred ca e bine sa iei demipensiune, micul dejun si cina sunt ok, mai cu seama daca hotelul are masa in stil bufet suedez, asa cum este la Hotel Sonia Village din Gerakina. Pranzul il poti lua la o taverna,in functie de locul unde te afli. In orice caz, pot spune ca nici masa la taverna nu este foarte scumpa, cu 20-25 euro mananca destul de bine 2 persoane, iar in unele taverne portiile sunt uriase. In Halkidiki am avut surpriza placuta de a primi mereu ceva din partea casei: prajitura, pepene, apa, etc.Mai este si chestiune de comoditate, mai ales cu privire la micul dejun cand nu prea ai chef sa mergi prea departe de hotel pt. a manca.Oricum vei alege, nu vei face o alegere gresita ...
Vacanta placuta!
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Tot la Atrium am fost si eu anul trecut in septembrie cu 400 EUR/2 persoane cu AL inclusive. Conditii excelente pentru acest pret si mi-a convenit faptul ca hotelul nu este in centrul statiunii. O mica plimbare in fiecare seara de 5-8 minute dus si intors a fost chiar benefica. Mancarea a fost buna si variata, in fiecare seara era si peste si fructe de mare.
Eu zic sa-ti iei macar DP. Eu cu tot cu All tot am mancat prin statine cate o portie de calamari, gavros, miel etc.
Chiar intr-o seara in piata mica la a doua carafa de vin comandata am primit din partea casei un platou pentru doua persoane cu cartofi prajiti si carne din partea casei.
In piata mica din Pefkohori ( in piata cu fintana arteziana ) sand doua sau trei taverne cu adevarat traditionale unde vin familiile de greci sa manance. Am prins intr-o seara o masa de greci care s-au descaltat si au inceput sa danseze in piateta. Toti turistii aplaudau, a fost un spectacol ad-hoc.
Deci asigura-ti macar micul dejun si cina, si in rest mai mananci pe la taverne pe malul marii la pranz, sau seara pe la tavernele traditionale din statiune la o carafa cu vin. ( au vinuri bune ).
Concediu placut.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Pretul la taverna depinde de marimea familiei. De regula la taverna platesti ceva mai mult, fata de DP, din cel putin doua motive : oferta fiind mai bogata, poftele cresc, iar bauturile sunt in general mai scumpe. Doi adulti si un copil se incadreaza la cca 35eur. Daca insa veti servi peste, puteti sa va asteptati chiar la la 80-100eur.
Eu merg de foarte multi ani in Grecia (un copil), stau in general 6-8 saptamani anual. De regula merg la apartamente cu kitchineta (bucatarie) bine dotata, unde este curte mare sa se joace in voie copii. Am "experimentat" un program de masa dupa cum urmeaza : Luni si Marti servim masa acasa (prepara sotia), Miercuri taverna, Joi si Vineri acasa, Sambata si Duminica, taverna, Avem insa avantajul ca sotia mea are talent gastronomic, chiar ii place sa prepare tot felul de chestii. Chiar si Grecii, care locuiesc cu noi poftesc si bineinteles primesc o portie din ce gateste ea. Avem o locatie unde mergem de 4 ani, iar in fiecare an sotia prepara o masa copioasa pentru 20 persoane (platim totul noi, bineinteles) la care invitam proprietarii, cu toata familia, rude si prieteni ai lor. Vreau sa va spun ca anul trecut s-a intrecut pe sine, cu un neglijabil ajutor din partea mea, a preparat totul (vreo 7-8 feluri) in circa 3 ore, de au ramas Grecii "masca" si s-au lins pe degete. Am vrut sa le dam putin peste nas, pentru ca prea se dau "mari" si se lauda tot timpul. Insa fanfaronada lor, la modul general vorbind, i-a adus unde sunt acum. Nu puteau sa inteleaga cum eu stau de dimineata pana seara pe terasa cu computerul si ca lucrez in perioada cand stau acolo (doar seara la ora 6 plecam la plaja, insa sotia si copilul merg zilnic la plaja dimineata si dupa-amiaza). Norocul meu este ca pot sa-mi supraveghez, prin computer, destul de bine afacerea. Oricum, au zis ca ei nu pot rezista sa lucreze asa mult, sa vorbeasca mereu la telefon, sa urmareasca computerul si bla bla ..
Pentru voi, daca n-ati mai fost in GR, cred ca la inceput e bine sa luati DP, vedeti cum sta treaba si pe la taverne (normal ca nu veti rezista poftelor),iar la anul veti avea de ales. Bafta si drum bun. Eu plec pe 15 Iulie si ma intorc pe 9 Septembrie.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
@Zsozso: Da, fara probleme. Este totusi constant mai rece toata vara in partea de Vest a Greciei (Lefkada, Igoumenitsa...)
Eu cred ca mancatul pe la taverne este mai atractiv. Din terzte motive: diversitate mare, locuri noi si inedite, posibilitatea de a alege ce mananci, cunosti o multime de oameni (asa am cunoscut anul trecut cateva familii de romani si astfel am aflat o multime de lucruri interesante: despre seara tavernelor in Agios Nikolaos, targul de obiecte de artizanat in Neos Marmaris, targul din Nikiti, maraton de inot, golful X, ect).
Preturile sunt asa cum le prezinta Glary, ceva mai sus.
Pana la urma, totul tine de gust.
Important este sa revenimsi sa reveniti: deconectati, veseli si sanatosi.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
@adi n: Nu vreau sa te superi , dar daca ai fost asa amabil, poti sa-mi dai si niste preturi de fructe de mare, sunt nebun dupa ele, calamari , octopusi, multumesc mult.
In general, la taverna, nu sunt la fel de scumpe ca si pestele, poate octopus sa fie ceva mai mult. Calamari e chiar ieftin, ca oricare alt fel de mancare.
Noi ne ne prea dam asa in vant dupa ele. Mie si copilului ne place caracatita, dar sotia "sa nu vada" fructe de mare. Noi avem un pescar care ne aduce regulat orice fel de peste (spada, somn, un peste mai mic rosiatic, popular in Grecia, - nu-mi aduc aminte acum numele, extrem de gustos, caracatite mari - le "aranja" el, pentru ca trebuie "caftite" bine inainte de preparare), astfel ca evitam sa mergem la restaurant de peste (mergem totusi de vreo doua ori/sejur si acolo). Pescarul pleaca in larg cate 3 zile, aduce peste de nu-ti vine sa crezi cat este de mare, aprovizioneaza si restaurantele! Iti dai seama ca trebuie sa cam stai destul pe la ei, ca sa ajungi sa ai relatii (in sensul bun) si sa beneficiezi de "retete" speciale de accomodation, fata de turistii care vin si pleaca saptamanal si care sunt cam jefuiti, dupa parerea mea.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
@doacea: Ati fost anul acesta la H. Atrium? Avem si noi bilete la acest hotel in august si ma intereseaza tot ce este legat de hotel, dar si de zona.
Ce excursii putem face, avem pe unde sa ne plimbam seara prin statiune, de unde sa facem cumparaturi?
Multumesc.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
La taverna mananci cam cu 20 euro persoana, mie mi se pare mult, eu compar daca mananc acelasi meniu cu masa inclusa, cinstit daca va doriti sa faceti excursii este mai rentabil sa mancati la taverna cu conditia sa nu va doriti cine stie ce specialitati ca de ex noi am platit pe 4 portii calamar si 5 beri 60 euro. Daca doriti leneveala este mult mai rentabil all. Nu este cine ce stie mare varietate de mancari mai ales daca esti la 3 stele, dar mancarea e destula si gustoasa. Noi nu suntem foarte pretentiosi. Important e sa ai ce manca si bea. Din punctul meu de vedere e cea mai rentabila varianta si apoi demipensiunea si etc. Chiar anul trecut noi am fost cu uall la Istion club (vezi impresii) si niste prieteni care aveau aceeasi componenta a familiei ca si noi aveau demipensiune, dupa o zi au cerut in tara la agentie sa le cumpere suplimentul uall pentru ca riscau sa ramana fara bani la ei daca mancau cu noi si daca stateau cu noi la masa.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Vreau sa va zic ca nu sunt genul care merg in concediu sa gatesc , prefer o locatie buna si sa am masa.
In 2010 am fost. Prin statiune aveti destule locuri pe unde sa va plimbati, era chiar si un miniparc de distractii cu tot felul de masinarii, cum cobori de la hotel multe magazine, taverne, minimarket-uri cu preturi destul de ok.
Hotelul e situat pe un deal, nu este la drumul principal, ne-am invartit destul de mult pana l-am gasit, dar oamenii sunt f amabili si te ajuta. Excursii nu am facut, ca la noi a fost scurt timpu, dar vedeam tot timpu' vaporase cu turisti. Hotelul e cam la 800 m de mare, dar stradutele alea is superbe, ai ce vedea.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- [AUG-2013] Oceanis Hotel / KAVALA
- [AUG-2013] Toroneon Hotel Studios / KALLITHEA [Kassandra]
- [AUG-2012] Maya Bay Hotel / KALLITHEA [Kassandra]
- [AUG-2012] Descoperă Kallithea / KALLITHEA [Kassandra]
- [AUG-2012] Descoperă Edessa şi împrejurimile / EDESSA
- [JUN-2011] Maya Bay Hotel / KALLITHEA [Kassandra]
- [AUG-2010] Alkion (Alkyon) Hotel / KRIOPIGI [Kassandra]
- [AUG-2007] Excursie de o zi în Santorini / #EXCURSII şi CĂLĂTORII
- [AUG-2007] Vacanța în Creta / #EXCURSII şi CĂLĂTORII
In Grecia nu concep sa nu mananc la taverne diverse specialitati. Noi suntem fani fructe de mare, dar nu ratam la nicio masa tzatziki (care intre noi fie vorba e cea mai buna in Grecia, nu stiu ce ii adauga de te lingi pe degete), de asemenea si musakaua e delicioasa. Recunosc ca in concediu imi fac toate poftele culinare, deci cu aproximatie o masa consta in: obligatoriu 2 salate tzatziki si la alegere intre o portie de caracatita (10 euro portia)si una de calamari sau creveti saganaki (care sunt deliciosi)/dorada/red mullet (un peste care are gust de creveti), o singura portie de cartofi prajiti (ca de, ingrasa!) si o singura salata, plus obligatoriu 3 beri Amstel ne costa in jur de 40 de euro (desertul cam intotdeauna a fost din partea casei. De ani de zile de cand merg in Grecia nu am mancat ceva sa nu imi placa si slava domnului ca am colindat destul. Sa mergi la demipensiune si sa mananci mancare obisnuita pe care oricum dai bani, mai bine mai adaugi cativa euro si te rasfeti.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- [JUN-2012] Sun Hotel / POLICHRONO [Kassandra]
Incercati sa aflati daca hotelul ales serveste si alte mese decat micul dejun si daca si cina este bufet suedez (micul dejun este, de regula, dar cina poate sa nu fie bufet). Daca da, atunci chiar merita sa va luati demipensiune. Daca nu, daca meniul este "portie", oricum nu veti primi zilnic acelasi lucru si portiile sunt destul de mari, dar... in acest caz trebuie sa va ganditi mai bine. Oricum, de la supermarket puteti lua diverse alimente specifice grecesti cum ar fi tzatziki si telemea feta, pentru "gustari" intre mese, in camera.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Pentru corinutza in legatura cu Hotel Atrium.
Am fost la acest hotel in septembrie 2011. La noi este clasificat de 3*, dar pe agentiile germane de turism este de 4* ( probabil sunt proprietarii germani ). Conditiile de cazare, masa, piscina au fost foarte bune ( exceptie camera de baie care nu este de 4* ). Este pe deal si pana in statiune trebuie sa mergi cca. 5-10 min. , iar pe plaja te duce si aduce cu microbuzul hotelului ( plecari dimineata si retur dupamiaza din 1/2 h ). Poti sa pleci la hotel la amiza sa te odihnesti si sa te intorci. La plaja poti sa alegi plaja publica unde nu platesti nimic ( dar nici nu ai sezlong sau umbrela ) sau sa alegi o plaja unde trebuie sa consumi ceva ( apa 0,9 Eur, bere 2-5 eur, suc, cafea 1,5 eur) si ai la sispozitie sezlong, umbrela , masuta, dus, baie. In jur ai taverne unde poti sa mananci la amiaza, tot ce iti doresti.
Ca si excursii eu fiind cu masina proprie am mers intr-o zi la Meteora ( cu toate ca am mai fost o data ) si am inchiriat o barca cu motor pentru o zi ( cca. 60 EUR ) si m-am plimbat in larg ( in afara bratelor peninsulei ) am ancorat in alte staiuni, am facut baie, am mancat pe acolo si m-am intors seara.
Nu stiu la ce pret ai gasit acest hotel, dar la mine raportul calitate pret a fost super, super ok, deoarece hotelul este ingrijit, curat, mancarea buna si diversificata, liniste, nefiind in centrul statiunii, dar nici foarte departe de taverne. Daca ai si copii mai mici, hotelul dispune de gradinita si animatori care se ocupa de ei in fiecare seara.
Panorama este superba de la bar. Chiar daca este mai departe de mare, din camera vedeam marea, de la piscina si din sala de mese si de la bar se vede marea peste acoperisul vilelor. Stradutele inguste sunt flancate cu palmieri, portocali, lamai , rodie. Pe stradutele ce duc la malul marii si pe faleza sunt numai palmieri.
Concediu placut.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Multumesc pentru raspuns.
La Meteora sper sa ajungem si noi, chair daca am inteles ca este destul de departe de Pefchokori. Si noi mergem cu masina, tocmai de aceea am intrebat ce putem vizita.
In ce priveste distanta de la hotel pana la plaja, stiam despre aceasta cand am achizitionat biletul dar nu ne deranjeaza, dupa mancarea de la all nu strica plimbarea pana la plaja.
Avem un copil de 9 ani si ma intereseaza daca exista locuri de distractie pentru ei, parc de distractie sau altceva prin statiune.
In oferta de la agentie hotelul este descris ca avand parcarea gratuita, precum si teren de volei, baschet si masa de ping pong. Va rog sa mi spuneti daca toate acestea sunt reale la fata locului?
Multumesc.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Nu am observat sa fie parc de distractie in statiune, dar eu am fost pe final de sezon si nu am copil mic sa fi cautat asa ceva. Parcarea este gratuita in cadrul complexului hotelier. Mi-am parcat masina pe alee la 10 pasi de camera. Exista masa de ping -pong, biliard, dar terenul de volei si de tenis mi s-au parut cam neingrijite, oricum nu am vazut pe nimeni sa practice aceste sporturi.
La Meteora, daca porniti dupa micul dejun, pe seara sunteti inapoi, poate chiar prindeti masa de seara. Mai sunt o serie de excursii a caror oferta o gasiti in statiune ( zona tavernelor ) afisata. Apa marii este foarte cristalina si calda in august, in schimb nisipul este putin cam aspru ( ne-am cumparat pantofi de plaja ).
La plaja puteti sa mergeti cu microbuzul, care incepe sa circule de la ora 9 din jumatate de ora in jumatate de ora. Inclusiv la amiaza puteti sa mergeti la masa si sa reveniti inapoi pe plaja ( eu personal am mancat la tavernele de pe plaja la amiaza ). Seara de asemenea vine microbuzul dupa turisti.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- [JUL-2016] Ponti Beach Hotel [Ponti] / VASILIKI
- [JUL-2016] Metropolitan Hotel / SALONIC
- [JUN-2014] Esperia Hotel [Pefkari] / POTOS
- [JUN-2013] Philoxenia Hotel / PSAKOUDIA [Sithonia]
- [JUN-2012] Ammon Zeus Hotel / KALLITHEA [Kassandra]
- [JUN-2011] Sithonia Village (ex Gerakina Beach Bungallows) / GERAKINI [Sithonia]
Salut,ieri m-am intors din Kalithea,si am scris aici despre preturi la masa,daca vrei la taverne cauta sa ai in buzunar macar 30-35 de euro,depinde si ce vrei sa mananci si mai ales cauta acolo unde vezi si greci la masa sau cat mai multi turisti. La psarotaverna ,adica pescareasca,fara vreo50 de euro pt 2 persoane nu ai ce cauta,daca vei citi ce am scris ,si am pus si o poza cu preturi ai sa vezi ca un kg de COD este 39 EURO. La 18 euro un peste cat am dat pe un cod nici macar nu te saturi. In fine ar fi pacat sa ajungi acolo si sa nu gusti din peste sau fructe de mare. La HB deobicei masa este repetitiva mai ales dimineata insa seara daca ai noroc este destul de diversificata. Esti in concediu,nu vrei sa depinzi de hotel,ai bani,iti place sa fi servit alege taverna,altfel HB SAU AC. BAFTA!!
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
SCRIE UN RĂSPUNS
- Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
- Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec