Solicitare CMR / ROMÂNIA

Circuit Transfăgărășan - Transalpina

Trimisă în 26.07.20 12:55
autor AnaMariaPutiCH [Ploieşti]
» VIZUALIZĂRI: 3284

As dori un traseu de 9 zile cu obiective si cazare pe traseul Ploiesti- Curtea de Arges- Transalpina -Transfagarasan


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 8
  • BUGET: 4000 -- TRANSPORT: auto propriu
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 8/13

Răspunsuri

BOGDAN DSNCOCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA46r[26.07.20 13:17]

@AnaMariaPuti:  În Curtea de Argeș nu trebuie ratată o vizită la Mănăstire, obiectiv descris de mulți colegi de AFA. Pe Transfăgărășan te poți opri și urca la Cetatea Poenari. Apoi o altă oprire la barajul Vidraru - poți face o plimbare cu vaporașul pe lac (durează cam 45 de minute și costă 15-20 lei/adult).

​Mai sus este obligatoriu să te oprești la Cascada Capra, iar apoi la Bâlea Lac. Poți face un tur de lac pentru a avea o perspectivă din toate unghiurile.

Coborând spre Cârțișoara, mai faci o oprire pentru a vedea cascada Bâlea, iar apoi poți înnopta la complexul Albota, unde tocmai am stat 2 nopți (cu posibilitatea de a mânca) sau în alte locații de pe traseu (nu toate oferă masă) ​.  albota.sobis.ro/

La o distanță de 40 de minute este Mănăstirea Sâmbăta, iar de aici, o plimbare ușoară de o oră, prin pădure, pe drumforestier, te va duce la Păstrăvăria Sâmbăta, unde poți mânca un păstrăv bun. Cazări găsești destule în zona Sâmbăta.

O altă vizită poate fi făcută la Castelul de lut din valea Zânelor- valeazanelor.ro​​

​Apoi te poți opri în Sibiu - găsești pe AFA multe info despre cazări și obiective.

La revenirea de pe Transalpina, poți fac o oprire în zona Horezu, apoi la salina Ocnele Mari (de lângă Rm. Vâlcea) - valceaturistica.ro/atract ... -ocnele-mari/

Sunt sigur că vei primi și alte recomandări de la colegii de aici.

Vacanță frumoasă! ​​​

N.B.: BOGDAN DSN este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5250 PMA (8 voturi)

mariana.olaruPRCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA36r[26.07.20 17:48]

Sunt piteșteancă, iar circuitul pe care ți l-ai propus l-am făcut și eu în două rânduri, exceptând firește, drumul de la Ploiești la Pitești. Așa încât, din propria mea experiență pot să-ți spun că traseul poate fi parcurs în două sensuri :

Varianta 1

-ziua 1 : Ploiești-Pitești-Curtea de Argeș (sunt cca. 165 km, care la un trafic obișnuit se pot parcurge cam în trei ore, incluzând și  3-4 popasuri de 10 minute fiecare, pentru înviorare). La Curtea de Argeș se impune prima cazare, ofertele sunt foarte multe, consultă site-urile de specialitate și fă rezervare din timp. Vizitează în această zi mănăstirea și Biserica Domnească.

De la Curtea de Arges poți alege după preferință :

- în ziua a 2-a  : DN 73C spre Tigveni-Ciofrângeni, cu ieșire în DE 81 până la Râmnicu Vâlcea și de acolo DN 67 spre Horezu (cam 100 km). Poți să te cazezi aici o noapte și să vizitezi în cursul aceleași zile Mănăstirile Hurez iși Bistrița , aflate în proxima apropiere, apoi,

-în  a treia zi să continui drumul până la Rânca, unde se impune o nouă cazare, oferta e foarte generoasă. Alege traseul prin Vaideeni, Polovragi, Baia de Fier (DN 665), pentru că pe parcurs puteți vizita Mănăstirea Polovragi și cele două peșteri, Polovragi și Muierii. În Rânca nu prea aveți ce face in afară de a admira peisajul montan înconjurător.

-în ziua a patra parcurgeți Transalpina, de la Rânca până la Sebeș (120 km, 3-4-5 ore în funcție de trafic, vreme și de opririle de rigoare), unde vă cazați. Vizitați Sebeșul, e un oraș pitoresc, care merită cunoscut.

-în ziua a cincea parcurgeți traseul Sebeș - Sibiu, drumul este pe autostrada A1 și durează mai puțin de o oră, cu condiția să nu faceți niciun popas. Dar vă recomand să vă abateți puțin din drum, fie pe DE 81 ca să vizitați Săliștea Sibiului, un orășel foarte drăguț, care mie mi-a plăcut foarte mult, fie pe DJ 106B, ca să vă faceți o idee și despre stațiunea Ocna Sibiului. La Sibiu vă puteți caza două nopți, ca să puteți vizita pe îndelete capitala turistică a României (ziua a 6-a), sau chiar trei, dacă vreți să dați o fugă și până la Păltiniș (ziua a șaptea). Despre obiectivele ce pot fi vizitate vă puteți informa de pe orice site de turism, sau puteți consulta un centru de informare turistică (e unul chiar la intrarea în Muzeul Brukenthal din Piața Mare a Sibiului).

-în ziua a șaptea (sau a opta, după caz),  porniți către Porumbacu de jos, Cârțișoara și de acolo pe Transfăgărășan, până la Barajul Vidraru. Sunt vreo 140 km, timpul de parcurgere fiind variabil, în funcție de trafic, vreme și opriri. La baraj puteți înnopta la hotelul Posada Vidraru ( impresii proaspete: vezi impresii)  . În zonă se poate vizita Cetatea Poenari.

-în ziua a opta faceți drumul spre casă : Vidraru-Curtea de Argeș-Pitești-Ploiești sau, pentru a împlini cele nouă zile de voiaj asumate, puteți ocoli pe la Târgoviște, cu o seară de cazare.

Varianta 2

Drumul poate fi parcurs în sens invers, de la Curtea de Argeș pornind spre Arefu- Barajul Vidraru- Transfăgărășan-Cârțișoara-Sibiu-Sebeș-Obârșia Lotrului-Transalpina-Rânca-Horezu-Râmnicu Vâlcea-Pitești-Ploiești., alocarea pe zile fiind cam aceeași. Eu și familia mea am încercat ambele variante, prima fiind preferata noastră, despre care am scris și două review-uri cu impresii din care te poți inspira (vezi impresii  și vezi impresii)

Îți doresc un circuit minunat cu multe amintiri de neuitat!

N.B.: mariana.olaru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

AnaMariaPutiCHAUTOR SOL[26.07.20 18:42]

@mariana. olaru:  mulțumesc frumos... am omis sa adaug si Cazanele Dunării 


BenitoUC1r[27.07.20 02:58]

@AnaMariaPuti:  nu va pot recomanda un traseu pentru ca traiesc in Toronto, Canada din 1988 dar cind am fost in vizita in 2015 si 2017 am stat la Vila Stefana in Paltinis si cazarea a fost super.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mariana.olaruPRCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA36r[27.07.20 16:01]

@AnaMariaPuti:  Atunci e de preferat varianta a 2-a a circuitului pe care ți-am propus-o, urmând ca de la Rânca să mergeți spre Târgu Jiu-Baia de Aramă-Tismana-Orșova, urmând drumul național 67D și apoi să vă întoarceți pe la Drobeta Turnu Severin, Craiova, Pitești, Ploiești.

​Mă tem însă că o zi e prea puțină pentru acest traseu, foarte frumos, spectaculos în multe cazuri, de care merită să te bucuri mai pe îndelete. Asta înseamnă că trebuie să renunți la una din cele două zile de la Sibiu și să folosești din plin ziua a noua.

​Oricum, ca una care am fost pe aceste trasee, consider că este foarte obositor și veți vedea totul pe sărite și din fuga mașinii, vă veți întoarce din concediu mai obosiți ca la plecare.

N.B.: mariana.olaru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

NELU64GD13r[27.07.20 19:36]

Dupa parerea mea, in aceasta perioada trebuie evitate vizitele in orase sau la biserici/manastiri. De curand am trecut pe langa manastirile Lainici si Polovragi si parcarile erau full, mi-a fost frica si sa trec pe langa ele.

​Va recomand obiective accesibile, legate de traseul propus, dar care au lume putina si imprastiata.

​De exemplu Cheile Sohodolului, Cheile Banitei, cascada Scorus (am intalnit 5 oameni in 2 ore) sau Cheile Latoritei care sunt superbe si nu am intalnit pe nimeni in 3 ore.

​Drum bun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Dan&EmaTIT466r[28.07.20 20:45]

@AnaMariaPuti:  

Buna seara! Am lipsit niste zile bune din aria semnalului de telefon​ si citesc acest CMR, sper ca nu prea tarziu. Dupa mine lipseste in enunt cam in ce mod doriti sa petreceti cele 9 zile. Multi km cu masina, km de mers pe jos (obiective care necesita miscare per pedes), relaxare etc.

Daca se potriveste stilului Dvs eu va propun obiective ""neaglomerate"" pentru aceste zile cu inamicul invizibil la orice pas.

​​

​SEGMENTUL 1. Ploiesti - Targoviste - Pitesti - Curtea de Arges ca. 170 km, 2,5 ore condus efectiv.

Cateva muzee de exceptie, unice si putin cunoscute in Targoviste precum: Muzeul National al Politiei Romane vezi impresii, Casa Romantei vezi impresii, Muzeul Evolutiei Omului si Tehnologiei in Paleolitic vezi impresii. Daca vreti obiective mai "celebre" Turnul Chindiei si Curtea Domneasca.

​In Curtea de Arges - Curtea Domneasca si Manastirea. ​

SEGMENTUL 2. Curtea de Arges - ​Ramnicu Valcea - Calimanesti - Brezoi - Malaia ca. 100 km 2,5 ore condus

​Piramidele din Valea Stancioiului vezi impresii

Muzeul Satului Valcean vezi impresii

Castrul Roman Arutela (Calimanesti) vezi impresii

Cascada Lotrisor (3 km din DN7) vezi impresii

Cascada Scorus (1 ora din DN 7A) vezi impresii

Cazare in Malaia - recomand Pensiunea Bucureasa vezi impresii

SEGMENTUL 3. Malaia - Curmatura Oltetului - Pestera Polovragi - Baia de Fier ca. 70 km 2,5 ore condus

​​Valea si Cheile Latoritei cu Cascada Apa Spanzurata si 2 lacuri de acumulare (drum accidentat dar deosebit de spectaculos, masina cu garda inalta e un avantaj) ​ vezi impresii

Curmatura Oltetului (traversare peste muntii Lotrului / Latoritei / Capatanii) ​

Cheile Oltetului si Pe​stera Polovragi

Cazare Baia de Fier - recomand Pensiunea Andreea

SEGMENTUL 4. Baia de Fier - Transalpina - Obarsia Lotrului - Petrosani - Pestera Bolii - Cheile Banitei - Hateg - Sarmizegetusa ca. 150 km 3,5 ore​​

Pestera Muierii​​

Transalpina vezi impresii

Cazare Pensiunea Ulpia Traiana vezi impresii, unde gazda va poate fi ghid in toata Tara Hategului sau in Tinutul Padurenilor sau in Muntii Tarcu​

SEGMENTUL 5. Sarmizegetusa - Tara Hategului (Pesteana - Densus - General Berthelot - Hateg) - Alba Iulia ca. 140 km, 2,5 ore

Circuit in Tara Hategului vezi impresii

Rezervatia de zimbri Slivut

Rapa Rosie (Sebes AB)

Cazare Alba Iulia

SEGMENTUL 6. Alba Iulia - Sibiu (sau Marginimea Sibiului) ca. 80 km 1 ora

Vizitarea Cetatii Alba Carolina​​​​​ vezi impresii

Vizitarea Sibiului Muzeul locomotivelor cu Abur sau plimbare in superbul oras ardelean

Cazare Sibiu sau Marginimea Sibiului​

SEGMENTUL 7. Sibiu - Balea Lac - Cetatea Poenari - Curtea de Arges ca 170 km 3,5 ore

Cascada Balea

Cascada Capra

Posibil si drumetie pe Varful Vanatarea lui Buteanu

Cetatea Poenari

SEGMENTUL 8. Curtea de Arges - Campulung - Pitesti ca. 100 km 2 ore

SEGMENTUL 9. Pitesti - Potlogi - Bucsani - Ploiesti​​​​​​​​ ca. 160 km 2,5 ore

Palatul Brancovenesc

Rezervatia de zimbri Bucsani

Spre ca nu am plictisit! Numai bine! ​​​​

​​​

​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

  • [7] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.31267404556274 sec
    ecranul dvs: 1 x 1