MiniGhiduri AmFostAcolo toate destinațiile [pg.21/636]
N.B.:
Filtrare per țară disponibilă - vezi mai sus meniul
HOME
Evident, în cele (aproximativ) 4 zile pe care le-am petrecut în Český Krumlov a trebuit să ne ocupăm, pe ici, pe colo, și de una din nevoile primare cele mai importante: aportul caloric. Că-i el sub formă solidă sau lichidă... ăsta e doar un amănunt.
Restaurant Jelenka
Probabil cea mai bună alegere pe care o puteți face într-un loc atât de turistic precum Český Krumlov! L-am remarcat încă dinainte de a coborî din mașină, când am ajuns, pentru că se află fix în [...]citește review
- scris de crismis
în 03 Feb 2024 în rubrica Unde mâncăm în Cesky Krumlov? [ 26 voturi, 33800 PMA, 440 viz.]
Český Krumlov este un orășel situat în sudul Cehiei (Boemia Inferioară), locuit de 14000 de suflete, dintre care doar câteva zeci mai trăiesc în zona istorică, îmbrățișată de 3 dintre meandrele râului Vltava (zis și Moldau). Numele „Krumlov” derivă din germanul krumme aue = „luncă strâmbă” , iar istoria sa se suprapune aproape perfect peste istoria Castelului Krumlov (vezi articolul precedent), prima atestare documentară provenind din anul 1253, când se face [...]citește review
- scris de crismis
în 28 Jan 2024 în rubrica Descoperă Cesky Krumlov [ 33 voturi, 29700 PMA, 494 viz.]
Caserta este un oras aflat la circa 40 km nord fata de Napoli, incarcat de istorie si cultura, cunoscut in special pentru Palatul regal al regilor Bourboni (Reggia di Caserta) din timpul domniei lor in Regatul celor Doua Sicilii.
In regiunea Napoli, regii bourboni au construit patru palate, Palatul regal din Napoli, Reggia di Capodimonte, Palatul Portici si Reggia di Caserta. In prima zi am vizitat Palatul regal din Napoli, iar in ultima zi am programat Palatul regal din Caserta.
Am pornit [...]citește review
- scris de geani anto
în 24 Jan 2024 în rubrica Descoperă orașul și Palatul Caserta [ 20 voturi, 17100 PMA, 1955 viz.]
Săptămâna trecută, mai precis miercuri 17 ianuarie, am făcut o plimbare la București printre altele și pentru a vedea Palatul Cotroceni, Muzeul nu Sediul Administrativ, la care rezervasem cu câteva zile mai înainte bilete la turul de la ora 13. Am plecat pe la ora 8 din Pitești, am circulat bine, nu-mi place viteza dar am acceptat viteza maximă legală, prin București am circulat cum se circulă de obicei, am avut și blocaje și mers bară la bară, pe la 10:10 parcam în [...]citește review
- scris de mprofeanu
în 23 Jan 2024 în rubrica Muzeul Naţional Cotroceni [ 41 voturi, 36900 PMA, 700 viz.]
Castelul Krumlov este așezat pe creasta unui pinten stâncos ce se înalță între 2 râuri: la sud Vltava (care în zona asta face vreo 3 bucle mari, în formă de potcoavă, înăuntrul cărora se cuibărește orașul vechi Český Krumlov) și, mult mai firavul Polečnice la nord. Cu o întindere de 11 ha de grădini, cu 41 de clădiri și 5 curți, Castelul Krumlov este al doilea cel mai mare din Cehia, după complexul similar din Praga.
Deși diferența de altitudine e de câteva zeci de [...]citește review
- scris de crismis
în 21 Jan 2024 în rubrica Descoperă Cesky Krumlov [ 29 voturi, 25650 PMA, 525 viz.]
Cea de a treia zi in Napoli am dedicat-o Pompeiului, desi in planificarea pe care o facusem acasa ne propusesem sa vizitam Herculaneum.
Daca despre Pompei stim cu totii ca este orasul ingropat odata cu eruptia Vezuviului, in anul 79 d. Hr., Herculaneum este mai putin cunoscut, desi a avut aceeasi soarta ca si„fratele” sau. In Pompei traiau 20000 de oameni, mestesugari, comecianti, agricultori si marinari, iar Herculaneum era o destinatie de vacanta, pentru cei mai instariti care aveau [...]citește review
- scris de geani anto
în 21 Jan 2024 în rubrica Excursie Pompei şi/sau Vezuviu [ 20 voturi, 17550 PMA, 2196 viz.]
Japonia Introducere
„Ce-i Parisul, ce-i Viena? Amândouă sunt pe Sena.” De prostioara asta mi-am amintit când m-am gândit „ce mi-i China, ce mi-i Japonia, amândouă sunt în Asia” .
De mult timp tot am vrut și tot n-am putut să vizitez China. În 2020 am dat chiar un avans pentru o excursie extraordinară acolo. Și a venit pandemia. Și am luat avansul înapoi după ce m-am lămurit că asta nu va trece. Și mi-a pierit și cheful de China. Astfel că atunci când de la [...]citește review
Mereu mi-am dorit să ajung şi eu la Barcelona, mai cu seamă că în ultimii ani metropola devenise o destinaţie din ce în ce mai iubită şi mai populară, deşi parcă dintotdeauna a avut acel lipici care a făcut-o uneori să fie copleşită, aproape sufocată de turişti. N-a fost să fie, însă în decembrie 2022 am primit o notificare de zbor la un preţ greu de refuzat pentru începutul lunii martie anul trecut. A fost scânteia care a dat tonul unei minivacanţe catalane de numai [...]citește review
Anul trecut am petrecut o minunata vacanta de Craciun in oraselul Veria din Grecia (vezi impresii). Asa ca am hotarat ca si anul acesta sa mergem pe meleaguri elene, dar de data asta am ales un oras situat mai aproape de granita cu Bulgaria, ca sa ajungem pe lumina, sa nu ne mai prinda intunericul pe drum. M-am uitat pe google maps si am vazut ca Xanthi se afla la mai putin de o ora de granita Makaza. Perfect, mi-am zis, chiar daca nu stiam nimic despre aceasta localitate…
Am inceput [...]citește review
Acum ceva ani, am mai scris despre această mănăstire, am pus și poze și-am descris-o, așa după cum indicau izvoarele de le citeam atunci.
Acuma vă voi povesti despre ea cu liniștea și înțelegerea a ceea ce-nseamnă ea pentru mine și familia mea. Ca mai întotdeauna, vă spun că nu descriu mănăstirea ca lăcaș de cult ci ca obiectiv de vizitat, turistic.
Unde este?
Strict geografic, în județul Bacău, în com. Ștefan cel Mare, într-o localitate aflată la 14 km de [...]citește review
- scris de Yersinia Pestis
în 07 Jan 2024 în rubrica Mănăstirea Bogdana [Ștefan cel Mare, BC] [ 23 voturi, 20700 PMA, 1543 viz.]
Afișate [201—210] MG // din total 6354