ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.06.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 28.08.09
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Muzeul Trovantilor / Ce a mai creat natura!!!

TIPĂREȘTE

Situat pe drumul ce leaga Ramnicu Valcea de Pitesti, in satul Costesti apartinand comunei Otesani din jud. Valcea, Muzeul Trovantilor existent in aer liber (chiar pe marginea drumului principal) reprezinta o atractie turistica interesanta si inedita in acelasi timp pentru orice trecator...

Pe o canicula ucigatoare si dornici de noi obiective turistice interesante, zarim pe linia de mers dinspre Ramnicu Valcea spre Pitesti un panou ce indica existenta in zona a acestui Muzeu in aer liber. Noroc ca stiam de el caci panoul cu pricina era acoperit partial de o craca a unui pom si nu zaresti decat cateva litere!!! Parcam si in fata noastra se desfasoara o imagine interesanta... o multime de pietre cu forme circular-sferice, mai mari sau mai mici, distribuite pe un mic platou si amenajat probabil inclusiv de autoritatile locale. Nu stiu daca fenomenul acestor pietre misterioase este sau nu unic in Romania, dar noi am vrut sa le vedem cu ochii nostri... Prin ce sunt ele misterioase? Ei bine, localnicii le numesc “ pietrele care cresc “ intrucat s-a constatat ca ele suporta un proces de crestere naturala, aproape inexplicabila, zic aproape intrucat au exista si exista tot felul de explicatii stiintifice in acest sens... dar sa fim seriosi, stiinta incearca sa gasesca explicatii stiintifice la orice, inclusiv la existenta sufletului sau a sentimentului de dragoste... si uite asa aflam ca hormonii bata-i vina ne fac sa iubim sau sufletul isi are sediul in inima... , ignorandu-se aproape total explicatiile de ordin spiritual sau ezoteric... Dar sa revin la pietrele noastre. “Troavant” este denumirea stiintifica a acestor roci de siliciu pietrificat si care suporta procesul de formare doar intr-un “mediu” nisipos. “Inmultirea” lor este vizibila cu ochiul liber in sensul ca fiecare piatra mai mare prezinta pe partea ei exterioara alte pietre mai mici iar modul de distribuire lasa impresia ca isi au radacina in piatra mama si ca de aici se vor desprinde de aceasta, in timp, dupa ce se “maturizeaza”. Ochiometric muzeul cuprinde si pietre mari, de circa 2 metri inaltime si posibil 5 m in diametrul circular, poate chiar mai mult. A nu se intelege ca platoul este plin de niste bile imense... nu, pietrele amintite au forme circulare spre sferice, marea majoritate fiind oval-lunguiete. Trecand insa si in sfera paranormalului, localnicii marturisesc ca nu se simt prea bine in preajma lor, un domn aflat in trecere mentionandu-ne ca stand mai mult langa ele iti creste ritmul cardiac, ca poate aparea o stare de disconfort, iar prin atingerea lor si incercarea de a intra in meditatie/rugaciune simti o stare de sufocare. Nu am experimentat cele auzite fiind si foarte cald, dar la o noua vizita in zona chiar am intentia sa traiesc “ Starea Trovanta”... ha.

Mit sau realitate... nimeni nu stie exact... iar dincolo de povestile zonei, locul este unul aparte, interesant si cum spuneam, inedit!

Pozele sunt sugestive, cu explicatiile necesare... dar mai bine mergeti acolo!


[fb]
---
Trimis de mirelutza in 14.06.10 14:33:11
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1896 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mirelutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Panoul existent pe directia de mers dinspre Pitesti si care nu e acoperit de craca buclucasa ca celalat panou, din sensul opus.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4600 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

zangela69
[14.06.10 15:19:43]
»

am fost de multe ori pe drumul asta nu am observat niciodata muzeul asta. Daca nu stiam de el nici macar nu am observat indicatorul. Pentru mine Am fost acolo este nemaipomenit, amatoare de calatorii fiind am descoperit o multime de locuri noi si interesante.

cosminp
[14.06.10 20:12:47]
»

@mirelutza, nu te-ai lasat si ai fost acolo. bravo. +vot.

magdalena
[14.06.10 21:01:17]
»

Foarte frumos povestit, am mai citit pe acest site de trovanti, nu mai stiu exact unde si de atunci ma hotarasem sa merg si eu acolo.

Impresiile tale ma conving inca o data ca merita vizitat acest muzeu inedit.

Admin
[15.06.10 03:25:55]
»

mutat la 'Descopera Oltenia', unde mai exista un set de impresii pe aceasta tema

dannek
[19.06.10 00:05:27]
»

daca Trovanti era un pic mai mari jurai ca esti pe Insula Pastelui

interesant

ascent
[25.08.10 21:14:50]
»

Foarte interesanta aceasta locatie. Anul acesta datorita AFA am ajuns si noi sa vedem trovantii. Intr-adevar, un loc deosebit! Un vot pentru descrierea ta!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ascent, cosminp, dannek, magdalena, zangela69
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Trovantilor [Costești]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070878982543945 sec
    ecranul dvs: 1 x 1