ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.02.2010
DE ms65
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 23.09.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2009
DURATA: 4 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Raiul animalelor-Gradina Zoologica din parcul palatului Schonbrunn

TIPĂREȘTE

Dupa ce am vizitat palatul Schonbrunn si celelalte atractii din gradina palatului mi-am dat seama ca mi-a ramas foarte putin timp pana la terminarea programului (ora 18. 00) si ca, decat sa ma grabesc si sa fiu pe fuga, prefer sa vin a doua zi si sa ma bucur de tot ce putea sa-mi ofere cea mai veche gradina zoologica din lume. Si nu am regretat aceasta decizie. Am sosit pe la ora 11 dimineata si am inceput sa descoperim animale pe care nu prea le intalnesti in multe alte gradini zoo din capitale europene, fara sa indraznesc sa ma gandesc aici la vreuna din Romania... rinoceri, girafe, pinguini de tot felul si ursi polari, in mediu creat special pentru ei, foci, hipopotami, lei de mare, ursi panda, Koala, furnicari... (in general animale pe care le-am vazut doar in poze sau in emisiunile de pe Animal Planet).

Pe alei sunt si foarte multe statui reprezentand animalele pe care le poti vedea in zona respectiva. Sunt foarte haioase si nu trebuie sa te chinuiesti sa realizezi o fotografie asa cum a fost cazul cu ursii panda. La fiecare rascruce de drumuri sunt panouri care iti indica locul unde te afli si in ce directie trebuie sa o apuci ca sa iti vezi animalul preferat. In fata fiecarei specii erau panouri care dadeau detalii aspra denumirii animalului si unde isi avea habitatul natural pe harta lumii.

Animalele au suficient spatiu la dispozitie si pentru fiecare specie s-a incercat sa i se dea sansa sa stea intr-un mediu cat mai apropiat de cel de origine deci nici vorba de inghesuiala sau de conditiile improprii de la zoo baneasa...

O alta cladire ce merita vizitata este cea a pinguinilor. Pe care ii poti vedea si de afara, in aer liber, dar sunt mult mai spectaculosi cand inoata in acvariu si ai impresia ca i-ai putea atinge.

Exista foarte multi pui, nu numai de elefanti, aici nascandu-se primul pui de elefant in captivitate din lume, ci si de tigri, gheparzi, ursi polari, girafe, foci, morse, lei de mare, pinguini, hipopotami si din toate speciile loco.

Schönbrunn se numara printre cele mai moderne gradini zoologice din lume.

Ceva special a fost zona climei tropicale, care a fost de fapt o seră enormă cu temperatură caldă şi umiditate 80%, cu zgomot de fundal de furtună, cu lilieci, mango, insecte ciudate, ţestoase şi păianjeni, şerpi şi şopârle. Se pornea pe o alee si usor, usor printre tot felul de plante, liane, palmieri ajungeai la etaj, unde intalneai tot felul de animalute, pasari, lacuri artificiale cu mai multe soiuri de pesti, broaste testoase, erau create minicascade artificiale iar din tavan te urmarea imaginea unor lilieci atarnati. Interesant, cladirea era dotata si cu lift. Chiar daca era de vizitat numai zona respectivă si tot merita toţi banii. De aici am plecat spre o cladire care adapostea numai insecte, gandaci si tot felul de ganganii.

Acvariul si terariul permit vizitatorilor sa treaca printr-un tunel, chiar prin mijlocul pestilor. Tot aici poti fi intalniti crocodili sau imense testoase Galapagos. Inainte sa ajungem la ursii panda, pe care nu vroiam sub nicio forma sa-i ratam, am vazut pasarile flamingo, foarte roze si gratioase, pelicanii, girafele si multe, multe alte vietuitoare. In sfarsit, am ajuns si la casa ursilor panda. Acestia se purtau ca adevarate vedete, fitoase, stateau numai cu spatele la noi si rontaiau bambus. Am reusit sa fac cateva poze dupa care am cotit-o spre ursuletii koala. Aici probabil am nimerit intr-un moment bun, cand erau hraniti, asa ca i-am admirat in liniste.

Ce sa va zic, ca era deja aprox. ora 17. 00, ca trebuia sa plecam si nu am reusit sa vedem tot ce putea sa ne ofere aceasta gradina zoologica? Nici nu iesisem bine pe poarta si deja imi faceam promisiuni si planuri sa revin cat mai repede...

Schönbrunn se numara printre cele mai moderne gradini zoologice din lume. Nu ratati acest obiectiv, copii dvs. vor fi fericiti iar dvs. veti redevenii copii. Idealul acestei gradini este ilustrat de sloganul: "Animalele din Gradina zoologica Schönbrunn trebuie sa fie fericite! " - iar asta se vede cu prisosinta!


[fb]
---
Trimis de ms65 in 15.02.10 02:38:48
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6450 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ms65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 EL a fost primul care ne-a iesit in cale...Promitator,nu?
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2800 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

AnAlina*
[09.11.13 01:15:17]
»

Felicitari pentru review! Pentru mine a fost o reamintire la ce am trait eu cand treceam prin habitatul animalutelor.

Imi place tare mult cum ati descris Gradina Zoo din Viena!

Imi plac foarte mult si pozele, parca sunt acolo, acum!

As vrea sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie la gradina zoo in anul 2011 prin primavara. A fost un moment un pic jenant dar unic!

Am avut norocul si surpriza sa asistam la o imperechere intre broastele testoase gigante (aveau in jur de 2 m marimea). Inainte sa intram in habitatul lor, la usa, statea un domn, care ne anunta sa trecem prin acea incapere in mare liniste, sa nu provocam zgomote puternice sau sa fotografiem cu blit. Zis si facut! Ne-a mai specificat ca suntem norocosi ca vedem acest lucru, pentru ca in general testoasele se imperecheaza la cateva sute de ani, iar actul in sine dureaza in jur de 2 saptamani.

Nu va puteti imagina cat de unica a fost experienta, insa un pic ciudat. (saracutele de ele, erau in vazul tuturor).

Inca o data felicitari! Gradina Zoo din Viena merita vazuta!

O seara placuta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AnAlina*, ms65
Alte impresii din această RUBRICĂZoo Vienna:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045881986618042 sec
    ecranul dvs: 1 x 1