GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Deși inițial am avut în intenție să vorbesc despre recent redeschisa grădină zoo din Oradea cred că datorită vitezei cu care am vizitat-o și a disconfortului provocat de mulțimea de vizitatori nu am reținut suficiente informații pentru a face o relatare corespunzătoare.
Insă, anul trecut am vizitat ultima oară grădina zoologică din Viena. Este cea mai veche grădină zoologică din lume și se află pe domeniul Castelului Schonbrunn (Fântână frumoasă). Făra a insista asupra acestuia (ar fi o altă poveste) voi spune că în afară de Grădina zoo aici se mai poate vizita Grădina Botanică, Franceză, Engleză și Gloriete.
De ajuns noi am ajuns o dată cu metroul M4 (metroul fiind utilizat de noi de fiecare dată când vizităm Viena) și o dată cu mașina pentru că eram în drum spre casă. Parcarea din fața castelului este suficientă dar foarte scumpă. Ulterior am aflat că există parcare gratuită la intrarea dinspre Tirolergarten dar ai nevoie de noroc să găsesti loc liber. Grădina are 3 intrări. De altfel dacă consultați site-ul lor care este și în română puteți afla toate informațiile de care aveți nevoie.
În orice caz trebuie să vă alocați cel puțin o jumate de zi pentru a vizita grădina pentru că este imensă. Programul este de la 9 la 16.30 iarna si 18.30 vara. Costul biletului este 15 Euro adulți, 7 Euro copii peste 6 ani, cei mai mici gratuit. Mai există facilități pentru grupuri, persoane cu handicap sau dacă achiziționezi online. De asemeni sunt abonamente anuale. În interiorul grădinii te poți deplasa pe jos, copiii pot lua niște cărucioare pe care le trag adulții sau există un trenuleț care circulă după un anumit program și oprește din loc în loc. Aceste trenulețe se pot și închiria dacă vrei să faci un party aici și te ține financiar. Făcând o paranteză, am observat și nu numai aici, ci în străinătate în general, cum fac bani din orice. Dacă vă uitați pe site o să vedeți câte chestii poți face într-o grădină zoo, bineînțeles contra cost. Austriecii s-au gândit la toate. Poate vrei să vezi animalele dimineața devreme, seara târziu, noaptea, vrei să faci un tur cu ghid privat, o oră de zoologie, pe lângă bilet plătești în plus... dar se poate. O petrecere privată, un seminar, zi de naștere, un studiu, etc. Și nu e ieftin, unele distracții (tururi de o oră jumate între 17 Euro și 200 Euro/ persoană plus biletul de intrare). Multe automate cu jucării pentru copii, amintiri cu bănuți ștanțati, etc.
Pe biletul care îl primești există informații referitoare la orele de hrănire a animalelor, ore stabilite astfel încăt să poți fi martor la mai multe, respectiv nu sunt hrănite toate odată ci fiecare la interval de jumate de oră și astfel încât să nu alergi dintr-o parte în alta a grădinii pentru a vedea acest lucru.
În interiorul grădinii există multe spații de joacă pentru copii, inclusiv un perete de cățarat dacă mai au energie. De asemeni ai de unde alege și dacă vrei să mănânci sau să bei ceva. Multe restaurante și terase de unde poți admira animalele: Grădina Tiroleză cu specifc grătare, Pavilionul Împăratului de unde vezi zebrele și alte 3-4 terase.
Noi am vizitat grădina în mai, vremea era numai bună de plimbare și nici nu ne-am dat seama cum au trecut 6 ore. Sunt peste 500 de specii de animale, multe din ele nici nu știam ce sunt. Nu voi insista asupra tuturor animalelor, doar ceea ce ne-a impresionat și-mi mai amintesc.
Pe lângă faptul că animalele au spații generoase, le poți urmări prin pereți de sticlă atât în spațiile închise cât și în aer liber. De exemplu hipoptamii la care a trebuit să revenim și a doua oară la insistența fiului cel mic, dimineața i-am văzut într-un bazin, printr-un perete transparent și la prânz erau afară în țarc. Am stat minute în șir să vedem cum apăreau doi ochi de sub apă de unde te aștepai mai puțin.
Ce ne-a mai impresionat de asemeni era un mușuroi de furnici tot cu perete de sticlă prin care puteai urmări viața furnicilor. Pentru a fi mai sugestivi și a înțelege modul de viață al animalelor erau tot felul de modele care simulau fenomene din viața animalelor. De exemplu era un furnicar (animal) care atunci când trăgeai de o manetă simula modul său de hrănire.
În zona de pădure se merge pe o pasarelă cam la nivelul crengilor superioare ale copacilor. De acolo poți vedea animalele din pădure. Ce nu mi-a plăcut și am mers extrem de rapid în acea arie (chestie de gusturi) a fost zona lilecilor pe care îi vedeam atârnați la distanță mică deasupra noastră.
Copii s-au mai bucurat de vevetițe care prietenoase vin la tine, de pinguinii și focile care înotau la câțiva centimetri de ei și la ieșire din grădină au intrat la acvariu. Deși rupți de oboseală au stat aproape o oră, nu se putea dezlipi de pești.
Anul trecut era în construcție și am văzut pe site că încă nu este terminat un habitat pentru ursul polar.
La fiecare sector există o zonă cu suveniruri, nu tocmai ieftine, specifice animalului respectiv.
Și dacă tot ați ajuns acolo, după ce ați ieșit, în curtea palatului este un restaurant unde alături de alte specialități puteți savura prăjitura lui Sissi, respectiv ștrudel cald cu mere, un glob de înghețată și frișcă. Nu l-am ratat niciodată când am vizitat Schonbrunn-ul.
Trimis de Gabise in 09.06.13 01:02:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Gabise); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
În P14 pare să fie un tapir. Furnicar cred că e animalul din P15.
Multumesc pentru observatie. Nu am fost suficient de atenta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2019 In vizita la ZOO VIENNA si CASTEL SCHONBRUNN — scris în 05.08.19 de Adela Mures din TG MURES - RECOMANDĂ
- May.2018 Cel mai frumos Zoo vizitat de noi — scris în 23.06.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Born to Be Wild. Sau nu? — scris în 05.05.16 de Maya_C din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Zoo Schoenbrunn - educaţie + divertisment de mare clasă — scris în 27.10.13 de Klaudyia din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Mai aproape de natura — scris în 19.07.12 de totanul din BACAU - RECOMANDĂ
- Apr.2012 Nu te saturi — scris în 22.05.12 de bogdanfifa din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2011 O gradina zoo de vis — scris în 07.06.13 de stncmadalina din BUCUREşTI - RECOMANDĂ