GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Salut
Anul trecut dupa ce grupul s-a micsorat considerabil fata de alti ani, am decis sa mergem la Balcic de Revelion.
Contactat agentia si am primit o oferta buna 330 euro 3 nopti cu AI sau FB+ cum se mai zice.
Am plecat spre Balcic prin Vama Veche, trafic ok.
Vremea urata cu multa zapada si vant puternic din lateral. Masina rezista eroic si ajungem la Hotel - White Rock Hotel.
Personalul amabil, ne cazeaza, ne da CI-urile imediat inapoi si ne informeaza ca parcarea este gratuita. Inceputul este promitator.
Caram bagajul si hai sa mancam ceva de pranz. Surpriza vine cand ni se comunica ca nu avem pranz azi... o fi de la vreme.
Iesim si cautam ceva pe langa... a se citi Ariciul... dar totul inchis.
Asadar ne intoarcem la hotel in speranta ca primim ceva cu bani.
Nu se da nimic cu bani - nu exista bucatar. Asa apare primul semn de "?" RevelionTaTa?
Nu-i nimic chiar ne era dor de restaurantul Corona cu meniul ei "Gradena" acum tradus in romana "Gradinita".
Ne suim in masini si in 5 minute am ajuns.
Masa de 10 persoane, servire pe familii, pret de 48 leva pentru rachie, bayleys crema de whiskey, meniul gradena la dublu, cu cartofi prajiti, o portie de rapane si o salata Cezar. Ieftin!
Platit cu card lasat 20 lei tips.
Ne intoarcem la hotel, facem o gargara cu niste bautura din rezerva privata si hai sa vedem ce e pe la masa.
Greu de zis daca ceea ce se poate pune pe o masa de 2 ml poate satura vreo 20 de mese de 5 -6 persoane. Aparea mancarea - disparea mancarea. Nu exista nici afise care sa spuna ce mancare era acolo.
In sfarsit ne dumirim - erau legume cu bucati de carne de porc. Carnea de porc in schimb facea Revelionul in alta parte. Nu prea era prezenta.
Salata - 2 castroane cu rosii si castraveti.
Niste pandispan si niste prajituri magenta. Parca era reclama la Telek...
N-am indraznit decat sa ii fac sotiei un platou de ceva mancare si sa ii duc in camera.
Apoi sa-i trimit prin Whatsup agentiei (...) mesaje de "felicitare".
Ok. ce merge dupa mancare? o bautura. Deci dai cu vin si alte tarii pana mai tarziu.
Apoi somnic dulce.
Sa scriu ceva si de camera: camera micuta dar ok. Niste dulapuri incapatoare de culoare deschisa. Fara balcon
Lumina - surprinzator - multe becuri. Eu urasc sa stau in semiintuneric asa ca dau un mare 10 acestui lucru.
Pat mare format din 2 single.
Perne multe spre fericirea sotiei si a mea. De exemplu am dormit pe fata de perne in alte hoteluri, perne inexistente vezi pe la Atena si Venetia.
Trezire si pofta de mancare.
Masa - surpriza, super... putina.
Usual - cum a zis si sotia... poti sa bei cat vrei dar sa nu faci exces de mancare. Si nu am facut. Felicitari Hotelului. Ca sa intelegeti: eu la mic dejun cand merg la un hotel cu AI de regula servesc cam 2-3 farfurii cu diverse mancaruri pentru dejun. Acum am fost limitat la 1/2 farfurie (omleta, crenvusti, rosii, branza, castravete), 2 felii de paine cu unt si lapte.
Cred ca am mancat si niste placinta cu branza.
Trec peste si ii fac cadou sotiei o cafea de la bar cu 2 leva. Isi luase saraca de la dozator cafea - de fapt era ceva apa in care aparatul scuipase niste ness si niste praf de lapte.
Observ ca suntem numai romani si toti sunt un pic ingrijorati: unde se va amenaja Revelionul?
Ne dam cu parerea dar, nu va zic acum... ba da... ca sunt treaz - In Restaurant.
Mai servim cate ceva, ne mai retragem prin camere. Mai jucam o carte, mai facem o plimbare.
Ne apuca foamea si pe principiul hai la Corona - ne suim in masini si surpriza... Corona se pregatea de Revelion. Injur in gand ca nu mi-a dat prin cap sa iau masa de Revelion la ei.
Ne intoarcem la hotel si hai sa vedem ce facem. La 20:00 coboram la restaurant, gatiti si hotarati. Dupa ce suntem informati ca trebuie sa mai asteptam vreo 30 minute ca nu era gata, ne tragem in poze, singuri, in grup, cu noi cu altii, ne mai imprietenim cu alte familii suntem primiti in Restaurant.
Masa e pregatita - 10 persoane - singura de altfel.
Pe scurt:
Aperitiv: rachiu, vin, suc: 50ml, 1/2 sticla, 1 sticla de 333 ml de persoana. Sunt norocos ca sotia nu bea decat crema de wiskey asa ca fuga la bar si pe datorie - 50 ml.
Beau eu rachia. :) asta e primul zambet treaz.
Pe platou erau... o sa va pun poze si vedeti voi ce gasiti.
Terminam aperitivul si apar sarmalele - 2 buc pe farfurie de desert. nu Polenta, nu Ardei, Nu varza, nu sunt sigur daca erau cu carne. Orezul era PREPONDERENT.
Radem, glumim si halim. Vinul cere mancare in stomac.
Bem, beau, bem. Socializam. Eu in special cu (...) - Agentia. Cu poze si etc.
Sunt inteles dar se pare ca am ghinion. Nu se pot face prea multe.
Asa ca iau problema in maini si fuga la Receptie. Nu e treaba lor meniul, sa vb cu sefa de sala.
Ma gandesc si zic in sinea mea... am comandat Peste pentru noaptea de Revelion. daca ma iau de iei cine stie... raman fara.
Tac si inghit... aer si alcool. Se termina sticla de vin proprietate, si alta a altui proprietar, apare tuica de pruna, dispare tuica, vinul, etc.
Dragi prieteni cei care iubiti Jazz-ul va rog sa nu ma impuscati. Sunt Roman si ca mine 99% din Hotel. Nu cred ca cineva poate sa se gandeasca ca in noaptea dintre ani sa asculti Jazz cantat prost de o fata si unul cu coada.
Sonorizarea facuta prost, se auzea gajait, intrerupt si peste toate vocea aproape falsa a artistei.
Sper sa pot pune fisier video, sper.
A venit 12:00 trec in noul an - sper sa fie mai bine. Apar portiile de peste pentru toata masa. Sunt fericit!
Tortul - nu-mi aduc aminte nici ce gust avea nici alte detalii. Stiu ca era cu ciocolata si avea stelute verzi. Sper ca nu le-am vazut doar eu.
Ma plang pe facebookul hotelului. Vorbesc la receptie ca macar tipa sa nu mai cante.
Nu mai canta. Vine DJ-ul. Nu am inteles decat tarziu ca avea doar 2 stick-uri cu muzica. Nimic folclor. Oare din asta traia? Ca parea bine hranit... Cred ca asta era hobby cu muzica.
Un casetofon cu una intrare Rack si un USB.
Un mixer cu 10 butoane. Atat.
La 2:00 m-am retras in camera.
Trezirea pe la 10:00 apoi hai la Brunch (breakfast cu lunch pentru cei care nu stiu).
Pe scurt se repeta data de 31.12 si se adauga ciorba de burta pe la 11:00 si niste aripioar de pui pe la 12:30.
Cum se zice ca nu e bine sa mananci pui intre ani si pe 01.01 ma risc cu o ciorba de burta. Burta de Porc.
Asta-mi aduce aminte de copilarie cand bunicii fierbeau caltabosii si mirosul specific de matse fierte umplea casa. Cam asa mirosea.
Se serveste cu usturoi si ceva condimente.
Pe fundul vasului gasesc polonicul. Sper ca nu a fiert odata cu ciorba :)
Acum inteleg de ce era nervoasa sefa de sala - avea lipsa in gestiune.
Trec peste si in lipsa oricarei mancari mai acatarii de comun acord fugim la Corona.
Zapada, soare, mare linistita.
Comandam. Fiecare pe familia lui. Noi - ciorba de peste, platou de peste (a se citi: o portie de 5 bucati guvizi, o portie de 5 buc zargan, barbun, stoc (?) adica vreo 20 de pestisori pe un platou si cu o farfurie plina de usturoi.
La sfarsit facem ca pestele pe uscat.
89 Leva.
Mergem la hotel, petrecem cu grupul pana seara tarziu.
Luni primim la mic dejun cate o coala de hartie pe care trebuia sa bifam raspunsuri la cum ne-a placut, si aflam de la alti romani ca am fost cautati de Manager.
Se pare ca au fost controlati de Sodex - reprezentantul de turism din Bulgaria :). Faceau poze la mancare, platouri, etc.
Vorbeau in Bulgara si parca pareau ca vb de noi.
N-am scris nimic pe hartie.
Am scris pe FB destul.
Cand sa plec primesc mesaj pe FB ce nu mi-a placut.
Nu raspund, mi-e lene. Trebuie sa plecam. Vremea frumoasa, calda, soare, ochelari de soare.
Drumul liber pana in vama - 110-120 -130 -140 Km/h. Trec de un radar fara sa ma opreasca.
La revedere Bulgaria - devii din ce in ce mai scumpa si mai proasta (ca servicii).
Acasa le scriu celor de la Hotel ce nu mi-a placut.
Azi am primit raspuns. Super tare: am un weekend gratuit la ei la Hotel oricand pana la sfarsitul lui MAI.
Mai ma gandesc si imi pica fisa... sa le cer banii pe sejurul asta gratuit...
Oare imi vor vira suma :)?
Nu cred dar vineri ii intreb cu tot cu contul bancar.
Va multumesc prieteni care ati fost cu mine, langa mine, ne-am distrat si am trecut in noul an impreuna.
Trimis de cilie in 04.01.17 23:20:07
36 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cilie); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.40771000 N, 28.14837500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review - pg. 1 / 2
36 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@cilie: si eu care ma gandeam sa isu un sejur de Pasti????????????????
M-am razgandit! Noroc cu articolul tau! Banuiesc ca serviciile vor fi la fel!
A mai scris un coleg de suferinta un review referitor la aceasta destinatie. Trist. Sa bati si atata drum ca sa te simti bine si sa te astepte surpriza....Sper ca agentia de voiaj sa ia masuri pe viitor, si macar sa nu mai trimita pe nimeni acolo, daca pe voi nu va poate despagubi.
Ma batea si pe mine gandul sa ma duc in Balcik, da citind articolele voastre, ma felicit ca am stat acasa.
@cristina47:
Agentia are vina ca nu a verificat hotelul inainte sa-l propuna.
Managementul hotelului se face vinovat de modul in care a organizat acest eveniment.
Faptul ca nu numai noi am fost nemultumiti ma face sa sper ca se vor gandi de 2 ori inainte sa organizeze ceva pe viitor.
@maria55: Poti incerca Albena - Kaliakra Superior.
Nu am fost (inca) dezamagit de modul in care se organizeaza Pastele.
@cilie:
Distractiv articol, pentru cine nu a fost. Drept sa spun din poze m-a amuzat cel mai mult mamaliga in forma de semiluna. Si orezul cu lapte, neaparat de mers acolo pentru cine pofteste de anul nou!
@cilie: multumesc pt raspuns! Ai scris cumva despre asta? Pe aici pe site?! Dacă nu, te rog sa o faci???? am capãtat mare incredere in spusele tale!
@maria55: Conu' @fanespoitoru merge in fiecare an la Albena. Are si de la Kaliacra.
@cilie: La multi ani! Hazul de necaz ce ne mai tine-n viata pe noi, romanii! Desi distractiv, n-as fi vrut sa fiu in locul vostru! 330 E nu-s putini, totusi!
excelent articolul, m-am distrat copios si am retinut ca daca faci haz de necaz treci mai usor peste inconveniente
@Zoazore:
La multi ani!
Da umorul e de baza.
@fanespoitorul are cele mai bune recenzii pe Bulgaria.
Eu sunt incepator cu 3 ani de iesiri.
@maria55 merci pentru incredere. Poti sa citesti recenziile lui fanespoitorul asa cum zice si Zoazore. Eu le-am considerat utile desi nu mereu am reusit sa ajung unde mi-am propus.
@maria55: Sunt si eu de acord cu parerile colegilor. Am fost o singura data (un weekend in iunie) la Kaliakra si a fost ok (cu mici exceptii cum ar fi sucurile care sunt dezastru), insa hotelul (mai ales varianta superior) minunat.
@maria55: La multi ani Maria si sanatate maxima iti doresc. Cand am trecut prin Eforie sa sti ca m-am gandit pe unde stai in Nord sau in Sud. Pret de o secunda m-am gandit la tine si am vorbit si cu sotia mea de tine: ca stai pe undeva prin zona
@fanespoitorul: off, off si măi, măi! Ati trecut prin fata blocului cu siguranta... pe E87, nu-i asa... ca pe altundeva nu aveati cum! Erati la 1minut distanta... daca data viitoare optati tot pt iesirea pe Vama Veche, va rog sa ma includeti in program????! Macar pt o cafeluta impreuna! Iar daca gasca ta nu comenteaza, invitatia este valabila si pt ei. Ma documentez pt Albena de Paste! Stii ca si noi, adica eu +gasca mergem de niste ani tot la vecini de sarbatori, dar pe la Nisipuri si in ultimii 3 ani la Sunny Beach. Acum insa, trebuie, adica trebuie nu ca-mi doresc, o destinatie mai aproape fiindca subsemnata nu mai poate tine piciorul pe acceleratie decat pe distante scurte si foarte scurte! Asa ca Albena are sa fie! Azi am citit ambele articole ale tale care erau din perioada de Pasti si ma incanta Kaliakra! Dar spune-mi care e diferenta de la standard la superior?! Adica daca crezi ca ar merita... ca dealtfel noi nu suntem fitzosi... vorba colegei@roth, "poa sa fie si-n cort " eu sa ma simt bine! Ori eu nu sufar de stele... se stie!
La multi ani si sanatate va doresc!
@maria55:
”Azi am citit ambele articole ale tale care erau din perioada de Pasti si ma incanta Kaliakra! Dar spune-mi care e diferenta de la standard la superior?! Adica daca crezi ca ar merita... ca dealtfel noi nu suntem fitzosi...
Diferenţa este de preţ , de suprafaţă a camerei şi de vedere. Preţul este mai mare la Superior faţă de Standard, dar şi suprafaţa camerei este vizibil mai mare. Vederea la mare este frontală la Superior şi laterală la Standard, dar nu cred că asta te încălzeşte prea mult. Am stat la Superior şi mi-a plăcut. Pentru o săptămână sau mai mult aş alege tot Superior, dar pentru trei zile, ar merge şi Standard. Restul serviciilor sunt identice. Brăţările au aceeaşi culoare, indiferent de corpul în care eşti cazat.
@nicole33: multumesc! Acum sunt lamurita! Nu ma deranjeaza dimensiunea mai mica a camerei si nici nu sant interesata de vedere frontala la mare, o vad zi de zi din balconul apartamentului meu... si culmea???? e aceeasi mare! Dar daca totusi crezi ca merita diferenta de pret din alte puncte de vedere, atunci ma sfatuiesti sa aleg Kaliakra Superior?! Sau imi sugerezi si un alt hotel din Albena! Sunt hotarata pt Albena, clar!
Super review
Dar dă-mi voie să-ți spun că bucătarul vostru era oltean. Acolo se fac sarmale atât de mari cât două- trei din cele de București ... au găsit ei un alt mod să muncească mai puțin.
Dar ca o altă exemplificare a faptului că suntem atât de diferiți și avem așteptări și gusturi atât de diferite, am prieteni care au fost acolo cu voi.
Au venit mulțumiți de hotel, de servicii, de mâncare și... fericiți că au întâmpinat noul an cu muzică de jazz
@TEOANCA: Ii stiu sigur. Erau o masa de 4 sau 6 persoane. Singurele care au aplaudat pana la sfarsit. Chiar in fata artistei. Am aplaudat si noi dupa primul cantec.
Dar vroiam sa dansam.
Hmmm
Mancarea... Poate au avut alt meniu.
@TEOANCA:
”Dar dă-mi voie să-ți spun că bucătarul vostru era oltean. Acolo se fac sarmale atât de mari cât două- trei din cele de București... au găsit ei un alt mod să muncească mai puțin.
Mi-a plăcut ideea cu bucătarul oltean.
Sarmalele bulgăreşti seamănă cu cele făcute prin Oltenia doar în ceea ce priveşte dimensiunea. În rest, diferenţa mi se pare mare. Ei nu folosesc carne tocată amestecată cu orez şi altele, ci carnea este tăiată cubuleţe, cam ca la turci. Gustul se simte altfel. Am mâncat asemenea sarmale cel mai recent de Crăciun la Azalia şi au fost excelente. Pentru variaţie, au oferit şi sărmăluţe în foi de viţă, dar acelea sunt bune pentru cei care postesc.
PS A fost foarte bine, mai bine decât mă aşteptam.
hai sa vedeti jazzul cum s-a auzit din spate.
@maria55:
Nu are sens pentru câteva zile. Dai bani aiurea în plus ca să te simţi ca acasă Camera de la Standard este absolut suficientă pentru voi trei, chiar dacă ai de gând să te îngraşi până atunci . E drept că la Superior patul este atât de mare de încap trei-patru ca mine fără să se deranjeze, dar tu te-ai rătăci în patul ăla.
Şi pe mine mă tentează Albena tot datorită distanţei mai mici, pentru că altfel aş merge la Duni fără să clipesc.
@maria55: Promit. Mergem de Paste la Kaliakra superior cu plecare din 14.04 si inainte iti dau MP ca sa-mi spui cum te gasesc. Sanatate maxima
@fanespoitorul: wow! Multumesc mult! Dau comanda ot Kaliakra! Astept PM!
@TEOANCA: Cred ca stiu cine sunt. Au fost 3 perechi si fiecare avea cate o fata. Ei sunt??
@nicole33: Crezi ca ne putem intalni la Kaliakra de Paste?? O sa ramai uimita cati nebuni suntem dar nefumatori
@fanespoitorul:
”Crezi ca ne putem intalni la Kaliakra de Paste??
Şi anul trecut am vrut să ajung la Kaliakra de Paşte, ştii că am vorbit, dar până m-am hotărât să rezerv s-au vândut toate locurile şi, de supărare, am plecat în Iordania.
Ai rezervat deja?
Nu fumaţi voi, nu-i problemă, pentru că fumez eu şi Maria pentru toţi la un loc.
@cilie: Super tare articolul tău! Am râs cu lacrimi. Un mini jurnal de vacanță, scris cu tentă telegrafică într-o notă extrem de originală. Am simțit ceea ce a vrut să îmi transmiți! Felicitări, chiar ai talent! Mă bucur să te cunosc, mă bucur că negativul îi îmbraci în roz. Vă doresc un an bun, cu multe vacanțe. Reușite! Pentru că meritați.
@krisstinna:
Multumesc pentru apreciere.
Vad ca se aduna grupa mare pt Albena
Ma bag si eu.
Fumatorii sunt bineveniti intre noi... fara tigari.
PS eu m-am lasat de 4 ani
@fanespoitorul: Nu, nu erau ei. La noi la Campina avem numai baieti ????
@cilie: ce fel de prieten ne esti?! Pai, eu si @krisstinna nu renuntam la tigari! Deci pica invitatia! Ete ca o sa alegem alta locatie sau alt anturaj, care sa ne primeasca cu obiectul viciului cu tot! ????
@maria55: Hai măi că e simpatic! Îl primim noi, el nu are încotro, este în inferioritate numerică. Cred că nu are habar că țigările sunt parfum pe lângă nebuniile pe care le facem noi. E pe gustul meu, ai văzut Maria ce frumos a scris? Și e tânăr!!!
@maria55:
Sunt un prieten bun ca altfel va cumparam eu tigari si tin la sanatatea voastra .
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 Vacanta Balcik — scris în 10.07.22 de Margi din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2020 White Rock Castle Spa, un hotel confortabil si dragut — scris în 11.09.20 de Patrim din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Balcik. Despre cazare și mâncătorii — scris în 14.09.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Dezamăgire — scris în 26.06.18 de oanagogan din IASI - nu recomandă
- Dec.2016 Un Revelion peste asteptari! — scris în 09.01.17 de Mihaela-Diana din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Dec.2016 Doar pentru optimiști — scris în 04.01.17 de fanespoitorul din BUCUREșTI - nu recomandă