ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.01.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Suceava
ÎNSCRIS: 04.09.15
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Vulcanii Noroiosi (Paclele Mici)

TIPĂREȘTE URM de aici

Asa cum am descris intr-un post anterior (vezi impresii), dupa cazarea de o noapte de la Casa Matei din Berca, dimineata ne-am pornit sa vizitam cateva puncte de interes din zona Buzaului, pe care mi le fixasem navigand pe AFA si pe un site foarte bun de promovare a turismului buzoian (felicit cu aceasta ocazie pe cei care se ocupa de site-ul respectiv si ma gandesc ce bine ar fi ca fiecare judet sa beneficieze de o astfel de promovare)

Evident ca mi-as fi dorit sa le punctez pe toate, dar fiind doar o destinatie intermediara a concediului nostru, trebuia sa fac niste compromisuri si sa aleg doar cateva obiective, cat sa-mi acopere o zi intreaga dedicata judetului Buzau. Asa ca m-am oprit asupra Vulcanilor Noroiosi de la Paclele Mici, Trovantii (sau babele) de la Ulmet, asezarile rupestre de la Alunis, cascada Casoca, barajul Siriu, mina de petrol si statiunea Sarata - Monteoru si o oprire pe la Pietroasele... DAAA... stiu... prea multe... si total nerealist! Poate daca drumurile ar fi fost macar decente... poate... poate... le-as fi "bifat" pe toate. Asa insa m-am oprit la primele 3 :)

Dintre Paclele Mari si Paclele Mici, am ales vulcanii de la Paclele Mici pe motiv ca sunt inca "vii" si ai ce vedea, mai ales daca ii prinzi intr-o "dispozitie" nervoasa. Comparatia nu o pot face, pt ca la Paclele Mari nu am ajuns, asa ca va voi vorbi despre cei "mici si furiosi". De la Berca, este un drum comun spre cele doua zone ale vulcanilor, drum care se va bifurca abia in apropierea Paclelor Mici. Drumul este bun, dar are cateva zone in care au fost alunecari de teren si trebuie sa incetiniti. (de altfel, aluncerile de teren par a fi principala problema a judetului sau mai bine zis a drumurilor din judet... si chiar daca o sosea pana la un obiectiv turistic se va asfalta, este posibil ca imediat sa o ia la vale... pana se vor face la noi consolidari la drumuri cu siguranta acest dezavantaj nu-l vom putea elimina).

Era inca dimineata pt cei din concediu, in jur de ora 9, asa ca masini pe drum... ioc. Dupa fiecare curba, ma asteptam ca dupa deal sa vad MARETII VULCANI... Am ajuns la bifurcatia mai sus mentionata, si ni s-a parut straniu ca indicatorul ne indemna catre un drum pietruit, care ulterior se transforma intr-un drum ingust (cat pt o masina) de placi de beton. In foarte scurt timp am ajuns la o zona amenajata, cu o parcare mare si o constructie ce semana cu un grajd frumos. Vulcanii insa tot nu ii zaream si nici indicator ca am fi ajuns la destinatie, asa ca am presupus ca e doar o parcare privata. Am decis sa mai urcam cu masina, dar cum drumul parea ca nu duce nicaieri, ne-am oprit la o balastiera din zona si am intrebat pe unde se ajunge. Ni s-a spus ca putem merge cu masina tot inainte si ajungem cumva la baza vulcanilor dupa care avem de urcat pe o zona neamenajata sau ne putem intoarce la parcarea de mai jos. Ne-am intors. Aici am platit biletul de parcare (vreo 3 lei - nu mai stiu pretul exact) si ni s-a spus ca mai beneficiem de apa (aveam sa aflu mai tarziu de ce) si inca ceva (parca wi-fi). Am pornit urcusul, la pas, pe o poteca placata cu dale de piatra naturala. Am ajuns aproape in varf si tot nu vedeam nimic. Incepusem sa cred ca e un mare FAS. Vad panoul de prezentare, loc de poza cu chipul tau si corp de cosmonaut... si in zare, o ghereta cu om care taia bilete (4 lei biletul/adult). Evident am fost primii pe ziua respectiva, dar ne-am simtit ca si cum am fost primii dintotdeauna. Primul pas "real" pe luna. Sub privirile noastre incremenite, vulcanii bolboroseau de zor, in fata noastra intinzandu-se un peisaj selenar deosebit. Din nou singuri, cu aceasta minunatie a naturii doar pentru noi... am zburdat de pe un crater pe altul si bineinteles nu am rezistat tentatiei de a-mi lasa amprenta (palmele) pe prelingerea semi-uscata a noroiului. (vezi avantajele apei de la parcare).

Cel mai mult insa mi-a placut cum auzeam gazele formandu-se undeva in buricul pamantului si urcand zgomotos pana la suprafata, unde bolboroseau energic. La coborare, cativa magneti de la simpaticul barn/grajd/sura sau cum vreti voi sa-l numiti... spalat bine... si pornim mai departe spre trovantii de la Ulmet.

Eu insa ma opresc aici cu review-ul pt ca exista riscul sa devina prea lung/plictisitor, dar voi reveni in alt post cu experienta babelor ... de la Ulmet :)

Per total un loc foarte frumos, deosebit, care merita vazut, desi la un moment dat ma indoisem de el.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de dawnsash in 15.01.16 00:27:34
Validat / Publicat: 15.01.16 06:52:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂGURA & BERCA.

VIZUALIZĂRI: 4007 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dawnsash); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Barn/grajd/sura... in parcarea de la poalele vulcanilor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster39
[15.01.16 06:44:36]
»

Câteva fotografii realizate de voi acolo — ai putea încărca? Ar ilustra perfect textul, fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie...
Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=5439

=

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vulcanii Noroioşi, BUZĂU" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVulcanii Noroioşi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059118032455444 sec
    ecranul dvs: 1 x 1