GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Stonehenge este un loc din Marea Britanie plin de istorie unde se afla cateva pietre imense din timpul preistoric asezate in pozitie verticala in forma de cerc. Constructia acestui imens monument a inceput acum 5000 de ani in urma, iar faimoasele pietre care se afla si in ziua de azi asezate in pozitie verticala au fost duse acolo acum 4000 de ani.
Misterul acestui loc atrage anual cateva sute de mii de vizitatori, cei mai multi vin in timpul verii sa admire rasaritul de soare din aceasta zona veche si mistica. Faptul ca pietrele sunt aliniate perfect cu soarele in timpul solstitiului de vara, i-a determinat pe cercetatori sa creada ca acest loc a fost special construit ca un loc de cult.
Aceste pietre fiind atat de vechi este inca necunoscut modul in care ele au fost aduse acolo si nu se stie cu exactitate nici cine le-a adus. Acest loc a devenit un loc de pelerinaj pentru turistii care sunt atrasi chiar de acest mister.
Trimis de Ioana_cj in 08.04.11 10:35:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ioana_cj); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Cum ai ajuns pana la Stonehenge? Ai avut inchiriata masina, sau ai fost cu vreun tur? Ai intrat si inauntru, sau doar le-ai vazut de afara?
Ce ai mai vazut in aceeasi zi? O calatorie de o zi, ce ar mai include pe langa Stonehenge? Ce se afla prin zona?
Mersi.
Am plecat din Londra intr-o excursie de 3 zile cu o masina inchiriata. In aceste 3 zile am vizitat: Stonehenge, Bath - baile romane, Plymouth, Cornwall, Land's End, Birmingham, Liverpool. Am si intrat inauntru la Stonehenge, dar cam ceea ce se vede de afara e cam tot ce poti vedea si dinauntru.
In apropiere de Stonehenge mai poti vizita orasele: Bath si Bristol.
Mersi pentru raspuns.
Asa am auzit si eu despre Stonehenge. Chiar si inautru, tot trebuie sa pastrezi distanta si nu se merita cu adevarat sa cumperi biletul. Am inteles ca undeva de pe un deal din apropiere, se pot face poze foarte bune.
Probabil ca ai sa scrii un review si despre Bath. Am inteles, ca e putin greu cu parcarea in Bath. Parcarea e undeva destul de departe de centru - unde sunt Baile Romane si The Pump Room (asa-i zicea?). Din parcare, cica trebuie luat autobuzul si parcarea e destul de scumpa. Nu stiu cat de adevarat e.
Am sa inchiriez si eu masina si nu m-am hotarat ce sa mai vizitez pe langa Stonehenge, intr-o calatorie de o zi din Londra.
Da intr-adevar ai dreptate cu parcarea. Este scumpa, dar sunt locuri de parcare. Noi am parcat acolo si cred ca am platit (18 lire/zi). Am pfererat sa platim parcarea decat sa incasam o amenda, avand in vedere ca eram si cu masina inchiriata.
@Ioana... intreg review-ul tau e un mister... hai sa aruncam o unda de lumina... misterul ramane un mister dar exista multe teorii asupra constructiilor megalitice din Stonehenge din Marea Britanie, din Carnac - Bretania, numite "menhire" sau megalitii geomorfi (cu chip de om) din Insula Pastelui, studiati printre altii si de navigatirul Thor Heyerdahl, in expeditialui RA II, ajuns acolo intr-o corabie din lemn de balsa si vele din papirus. In acea insula, inca nu se stie prea bine cum au fost asezate tichiile de cateva tone pe capul oamenilor de piatra. La Stonehenge exista acele dale imense asezate orizontal, la inaltime mare, care intriga omenirea si azi. Cum au fost ele ridicate, intr-o vreme in care macaraua era doar un vis frumos? Megalitii orizontali se pare ca au fost asezati ca si in insula Pastelui, aducandu-i acolo pe trunchiuri de copac, in sistem "constructia piramidelor egiptene", trunchiul din fata dupa rulare era trecut in spate, se aseza megalitul pe pamat, se sapa pe sub el, pana la o treime, o groapa, si apoi se bascula gigantul de granit in groapa. El ramanea astfel in pozitie verticala. Problema asezarii megalitilor orizontali se pare ca a fost rezolvata prin planuri inclinate si siteme de scripeti, prin tractiune cu parame groase (franghii) si alunecare, prin munca a sute de oameni.
Mai exista si teoria levitatiei prin interrventia unor fiinte extratereste care se pare c-au aterizat pe platoul de la Nazca si-au lasat urme de acest fel in toata lumea, dar aceasta pierde teren in fata unor demonstratii efectuate in ziua de azi cu mijloacele de atunci.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2018 Stonehenge - sfat de vizitare — scris în 30.04.19 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- May.2018 Stonehenge și Bath - milenii de istorie lângă Londra — scris în 26.06.18 de Pușcașu Marin din UM01065 - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Stonehenge si Salisbury — scris în 09.02.14 de Bea din ARAD - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Vârtejul de la Stâncile Suspendate... — scris în 19.11.13 de makuy* din BUCURESTI - RECOMANDĂ