GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un turist la restaurantul cabanei exclamă:
-Cabanier
-Da vă rog
-Mai prăjește puțin puiul ăsta, că mi-a mâncat toată salata...
Nu, nu este o recenzie despre un loc de servit masa. Doar că mi-a plăcut gluma și am râs crescând și eu găini o dată. Este o recenzie despre un loc de cazare din Sinaia, ce-i drept puțin mai departe de centru.
Pe unde ajungem acolo
De când am început vacanța de după vacanță a trebuit să caut și cazare. După planurile și lecția făcută pentru a doua zi adică vizita platoului Bucegi cu mașina și pe jos a trebuit să caut un loc de dormit, asta pentru două nopți. Nu am încercat să caut în Sinaia, am dorit cazare aproape de drumul meu propus adică combinația DN71/DJ713. Se va vira la stânga dinspre Ploiești în direcția Târgoviște. Aflându-mă pe drum am căutat la nimereală și pe scurt uitându-mă superficial la poze și recenzii AFA toate astea în pauzele făcute în drum. Așa am găsit Vila Vânturiș o afacere de familie adică casă de locuit combinată cu încăperi destinate turiștilor (mulți proprietari practică această variantă)
Descrierea pensiunii
În descrierea vilei am aflat că există 4 camere duble pentru turiști fiecare cu baie proprie, o bucătărie, un loc de grătar, foișor și parcare. Pozele m-au convins oarecum, este vorba de o clădire construită aproape de natură iar în spatele lui curge un râu Izvorul Dorului. Ca și preț există un tarif unic pentru tot anul 85 ron/noapte. Am sunat din drum și după răspunsul favorabil am întrebat dacă se dorește viramentul unui avans, fiind zi de lucru intra în contul proprietarului până să ajungem, doar că nu s-a dorit acest lucru. Am anunțat că sîntem trei și am întrebat dacă se poate să folosim o saltea gonflabilă pentru a treia persoană, am primit răspuns favorabil deoarece pensiunea nu dispune de paturi suplimentare de amplasat în camere.
Încă de pe drum mi-a dat seama că este vorba despre o cazare pentru persoane mai nepretențioase iubitori de natură. Până la urmă am ajuns târziu fiind la cumpărături în Penny de Sinaia și la un loc de luat masa pentru mașină la Petromul de la Casinoul din Sinaia nu m-am putut abține să nu facem o plimbare deoarece ultima vizită a fost acum 5 ani aici. Este ceva distanță de la pensiune cca. 3 km dar la un trafic rezonabil nu este o problemă pentru cei care dispun de un vehicul motorizat pe 2 sau 4 roți.
Vila Vânturiș se află pe partea stângă a drumului (Calea Moroieni) În fața vilei se află o grădină de flori frumos amenajată și admirată de mine. Accesul pietonal către vilă este în mijlocul curții iar pe partea stângă și dreapta încap aproximativ 6-7 autoturisme. Noi am primit loc pe partea dreaptă din curte, pe stradă este un pic mai greu peste tot este semnul interzis.
Partea frontală a vilei este privat aici locuies prorietarii. Turiștii au intrare separată, fiecare cameră parter sau etaj. Noi am primit o cameră la parter imediat la stânga.
Camera
Camera dispune de hol, cameră și baie. Holul este mare (cca 5mp) și se vede după faianța pusă că era și un fel de minibucătărie aici spațiul ar permite acest lucru. Aici am găsit cuier, și un raft pentru depozitare diferite lucruri. Aici ne-am pus noi bagajele deoarece nu am desfăcut tot fiind doar 2 nopți. Tot aici ne așteptau niște păpuci de casă (3 perechi) pe care nu le-am folosit deoarece le aveam pe ale noastre. Am găsit curățenie și am lăsat curățenie în cameră.
Camera primită nu era mare (cca 12 mp), aveam un pat matrimonial fără noptiere, o măsuță cu două scaune, un tv mic cu programe prin cablu tv și o singură priză în care era băgat un prelungitor triplu. Pe jos era parchet laminat și un covor. Fereastra dădea spre pădure și râu. Curățenia era exemplară probabil din această cauză ne-au lăsat păpucii de casă pentru a putea păstra curățenia.
Baia este mică (cca 3 mp) dar dispune de strictul necesar adică cabină duș, WC, chiuvetă, etajeră, cuiere, rposoape, săpun lichid, șampon și hârtie igienică. Am anunțat din prima zi că omul apelor adică AZE mic va face duș prelungit cum face el de obicei dar nu au fost probleme cu apa caldă, și nici cel mic n-a mai întrecut măsura.
Bucătăria
La bucătărie se ajunge de la stânga vilei pe niște scări exterioare. Se pare că se face o oarecare economie de curent deoarece singura lampă exterioară de aici nu lumina, așa este necesar lanternă sau discutat cu proprietarii. Eu am ales lanterna. Bucătăria este ok dacă o folosești pentru scopul de a prepara și servi masa. să zicem că are aproximativ 20 mp. și dispune de o masă, bancă și scaune aproximativ pentru 6-8 persoane, o combină frigorifică mare, o chiuvetă, o plită dublă electrică cam veche dar funcțională, ceva tacâmuri și veselă puțină stricul necesar, recomand la mai multe persoane ceva farfurii în plus de luat de acasă sau discutat cu proprietarii nu cred că n-ar înțelege. Bucătăria dispune de mai multe prize așa că aici mi-am încărcat toate dispozitivele necesare pe un drum de munte. Atmosfera în bucătărie este a cabană de munte, se aude râul, pădurea, plăcut ce să mai zic.
Totuși am avut o dilemă: anul nou a trecut, paștele a trecut, este vară, de ce mai există decorul acela de crăciun în bucătărie? Ori s-a decorat preventiv pentru crăciun/revelion 2019? Rămâne o dilemă...
În fața bucătăriei tronează o mătură și un făraș semn că ar putea și turiștii să mai măture câteodată în bucătărie. Mă rog noi cu sejurul acesta scurt nu ne-am atins de aceste ustensile cu coadă dar nici mizerie n-am făcut.
Pe peretele bucătăriei nota de la booking.com un mare opt,au și ei ceva de spus..
Curtea vilei
Dar mai frumos este atunci când cobori spre râu. În drum vom găsi grătarul zidit din piatră și cărămidă, aveam poftă de grătar dar n-aveam timp ajungând foarte târziu atât prima cât și a doua seară. În afară de grătar am mai observat o terasă la înâlțime și am întrebat dacă este zonă privată sau pentru turiști: răspunsul a fost: pentru turiști.
Coborând și mai jos vom găsi un foișor acoperit. Este ok, în imediata apropiere a răului, există o masă și o bancă aici dar nu este lumină. Noi aici am servit masa seara (dimineața în bucătărie) și pot să zic că a fost foarte plăcut. Coborând și mai jos la dreapta de scări există o cabană de lemn cu etaj în paragină. Nu recomand intrarea în ea (mai ales pentru copii) există pericol de prăbușire. Conform proprietar va fi renovat sau demolat, dar până atunci grijă turiști...
În sfârșit ajungem jos la malul râului Izvorul Dorului pe o platformă betonată unde s-ar putea amenaja o terasă faină și de ce nu pescui? Ne-am și băgat puțin cu picioarele în apă care era tulbure, dacă era curată făceam și o baie existând locuri mai adânci. Deh poluarea asta, nu scapi de ea nici la munte...
Alte puncte
Ce aș mai putea adăuga aici la această recenzie de cazare: gazda a fost amabilă, la plată a întrebat dacă am nevoie de bon fiscal. Pe toată durata sejurului nu au fost prezenți proprietarii cel puțin în zona destinată turiștilor, apreciez asta.
Semnalul WIFI există, funcționează, parola este afișată totuși am folosit rezervle personale aveam viteză mai bună.
Pe o pagină de prezentare a vilei se specifică faptul că proprietarii sînt dispuși contra cost să ofere anumite servicii cum ar fi excursii montane sau altele. Nu ne-a interesat dar mai mult ca sigur gazdele poate să ofere un răspuns.
Cabana are câteva recenzii negative mai vechi pe AFA 2014 ultima. Cel puțin în perioada rece turiștii s-au plăns acum câțiva ani de frigul din camere. Nu știu cum este acum poate s-a imbunatatit, dar cert este faptul că mai demult s-a făcut o oarecare economie la lemne sau gaz. Totuși recomand cabana în perioada anotimpului cald, pentru cei mai puțin pretențioși se poate petrece fain un sejur aici.
Trimis de AZE in 02.08.18 00:22:51
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.32989000 N, 25.55360100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@AZE: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
@webmaster26: Acolo este
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2014 De ocolit sau de recomandat dusmanilor — scris în 24.11.14 de avcab din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2014 Ospitalitate şi relaxare — scris în 25.08.14 de ghserban2003 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Relaxare si incantare — scris în 11.08.14 de savumari din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2013 Camere 'lângă' Vila VÂNTURIȘ — scris în 14.04.14 de celena din TULCEA - nu recomandă
- Aug.2011 Exagerat de 'amabil' — scris în 26.08.11 de Geeorgianna din PITESTI
- Aug.2011 Ca intr-o tabara cu doamna diriginta — scris în 25.08.11 de deutsche_luft din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2011 Doamna de fier — scris în 26.08.11 de Speedbird101 din BUCURESTI