GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am fost la Vila Tisa din Ocnele Mari în al doilea week-end din februarie pentru că am avut de sărbătorit 4 vărsători din grupul nostru. Am încercat să marcăm evenimentele grupului în tot felul, dar într-un spațiu în care să fim numai noi ne place cel mai mult, pentru că avem tabieturile noastre și în timp ne-am dat seama că așa ne e cel mai bine. Așa că mereu suntem în căutare de locuri și nu e așa simplu pentru că avem nevoie să fim doar noi, să nu ne stea vreun proprietar pe cap, să ne permită să mai decorăm sala, să ne suporte pentru că dansăm și cântăm până târziu, să fie cel puțin decent, nici prea scump, nici..., nici...
De data asta a ales unul dintre sărbătoriți care în decembrie a fost într-o delegație la Ocnele Mari, a stat la Vila Tisa, i-a plăcut foarte mult și ne-a propus să mergem acolo. Ne-am uitat și noi puțin pe net, corespundea întru totul cu dorințele noastre, iar prețul a fost de nerefuzat pentru că am fost mulți și am ocupat-o aproape pe toată, beneficiind astfel de un discount.
Drumul din București până la Ocnele Mari a fost o surpriză plăcută. Autostrada până la Pitești ne-a ajutat să facem sub două ore și jumătate, cu o oprire scurtă pe autostradă și alta pentru alimentare înainte de Rm Vâlcea. Eu am fost singura care am ajuns sâmbătă, după prânz. Ceilalți, vineri, la ora 10 dimineața erau cazați și își făceau cura în salina Ocnele Mari. Eu am plecat din fața Hotelului Sheraton din Piața Romană și până în fața vilei am făcut aproape 2,5 ore cu cele două opriri de care am spus.
Deci, am mers pe Autostrada București-Pitești și apoi, înainte de Râmnicu Vâlcea am făcut la stânga pe drumul spre Târgu-Jiu, am urcat pe pod, apoi pe sub el până am ajuns la altul, unde ne-am întors din nou pe direcția București, până am ajuns la un giratoriu și din nou am urmat drumul de Târgu-Jiu. Este puțin sofisticat acolo, cu podurile, dar te duce drumul. Până la intrarea în Rm Vâlcea unde am făcut la stânga au fost vreo 175 de km, iar până la Ocnele Mari încă puțini, sub 10 km, cred. Înainte de a intra în localitate este o stradă la dreapta, strada Ghiocelului. Pe ea trebuie mers, pe lângă linia de cale ferată până vezi indicatorul de Vila Tisa. Se poate merge și prin localitate și undeva aproape de salină se face dreapta, se traversează podul peste Pârâul Sărat și pe lăngă parcarea de la salină se merge puțin înapoi, până la Vila Tisa. Este mai simplu însă pe strada Ghiocelului. La întoarcere, pentru că eram aproape, ne-am dus până la Govora vreo 7-8 km, iar spre casă am luat-o pe lângă Mănăstirea Govora, am mers până în drumul de Drăgășani și nu numai că n-am mai mers pe același drum ca la dus, dar am ajuns înapoi pe drumul de București fără să ne mai complicăm cu podurile.
Vila Tisa, soră cu Hotel Tisa din Băile Olănești, pe care l-am vizitat cu ocazia revelionului din 2014-2015 când am petrecut la vecinul Stogu, este o pensiune de 4*, o construcție simplă cu 2 etaje, la care ajungi, pe o alee de acces din strada principală. Chiar la intrare este parcarea destul de generoasă pentru camerele pe care le are și înăuntru se intră prin lateralul din stânga. Este cumva intrarea principală, dar prin spatele clădirii, fața se vede doar din stradă. Sunt două alei înguste stânga-dreapta care pornesc din parcare pe lângă casă. Ambele sunt destul de înguste. Pe cea din stânga unde este și intrarea se află grătarul, dar nu vă imaginați vreo curte mare. Nu prea ai o vedere clară a întregii clădiri, nu poți să faci o poză în care s-o surprinzi pe toată pentru că spațiul este mic și este înconjurată de vecini. Doar din parcare poți să faci o poză doar cu vila, dar este un lateral, în rest doar poze împreună cu vecinii.
Vila are 12 camere duble și 2 apartamente și o notă bună pe booking, 9. Clădirea este destul de nouă (din 2014 am înțeles) și se află într-o zonă liniștită a localității. În planul 2 de la strada pe care am ajuns, dar care nu este strada principală a localității.
Camerele sunt dispuse la parter, etajul 1 și etajul 2 iar capetele sunt mansardate, ceea ce face ca unele camere și băi de aici să fie ușor incomode. Vila este gândită destul de simplu și practic. La fiecare etaj sunt holuri lungi care au în capătul din dreapta câte un oficiu, iar în celălalt capăt se află, la parter, restaurantul, iar la etajul 1 și 2 cele 2 apartamente, unul sub altul. Camerele sunt dispuse pe o singură latură de sus până jos, pe cea cu vedere la salină și sunt câte 4 pe fiecare palier. Noi am avut 11 camere pe care ni le-au încurcat puțin, dar când totul se termină cu bine nu mai contează.
Pentru că am ajuns ultimii, am luat ce a mai rămas, adică apartamentul de la etajul 2, de care nu aveam nevoie, dar n-am avut încotro. Toate camerele au costat 100 de lei pe noapte, iar apartamentul 140. Fiind cel de la ultimul etaj, mansardat, nu a fost la fel de mare ca celălalt de sub noi, ocupat tot de grupul nostru, dar arhisuficient pentru cele câteva ore pe care le-am dormit acolo, că altfel nu am stat deloc în cameră.
Camerele sunt toate aproximativ la fel, pentru că am trecut aproape prin toate și mi-am făcut o idee. Mari, spre foarte mari, cu chicinetă foarte bine dotată, cu plită electrică, veselă, combină frigorifică, cuptor cu microunde, inclusiv detergent de vase și burete pentru spălat. Toate camerele sunt dispuse pe aceeași latură a clădirii, cum spuneam, și toate au balcon.
Apartamentul nostru era compus dintr-un hol la intrare cu cuier și oglindă, apoi în față era chicineta, iar în dreapta intram în prima cameră, livingul, de fapt, cu o canapea dublă întinsă, din care se intra în dormitor unde erau 2 paturi twin, dulapul de haine în care era seiful și un fotoliu. Din această cameră era și ieșirea pe balcon unde erau 2 scaune și o măsușă, nefolositoare la vremea aceasta, dar cu o vedere bună asupra dealurilor din jur. Cred că vara este foarte frumos să-ți bei cafeaua pe balcoanele acelea, cu toate că bieții vecini din față nu cred că sunt foarte încântați. Vila Tisa nu are curte prea mare cum spuneam, vecinul din față este destul de apropiat și toate balcoanele dau în curtea lui, nu prea are intimitate din păcate.
Apartamentul în care am stat noi poate fi împărțit de o familie cu copii foarte bine, mai greu de 2 cupluri. Noi am dormit pe canapeaua din living pentru că dormitorul avea paturi twin și n-am mai pierdut vremea să le apropiem. Intrarea în baie este din living, iar baia noastră a fost mică și puțin incomodă din cauza tavanului mansardat, față de camere unde băile erau mai mari. Am avut articole de toaletă, prosoape multe, foehn. A fost cald, a fost bine, a fost foarte curat și cu toate că facilitățile nu ne-au folosit la nimic le ținem minte pentru o dată viitoare.
Restaurantul care funcționează a-la-carte ne-a fost cedat în întregime, împreună cu bucătăria profesională, chiar dacă mică, foarte bine dotată cu 2 frigidere, 2 chiuvete, dulapuri, blaturi, aragaz cu hotă industrială și ce mai e de folos într-o bucătărie. Noi nu gătim când ne ducem cu autogospodărire, dar avem nevoie de frigidere ca să depozităm ce aducem de acasă și de un grătar, iar la Tisa am avut frigidere din plin.
Sala de restaurant a fost absolut suficientă pentru noi. Destul de mare, am rearanjat mesele și am avut loc suficient și pentru dans și pentru bufetul suedez încropit într-un colț al sălii. În restaurant este și un bar micuț de care se folosesc ospătarii cînd servesc, care pe noi ne-a ajutat pentru că acolo am instalat muzica. Din restaurant se iese pe o terasă mare, acoperită, foarte bună pentru fumători.
Printre alte facilități ale vilei sunt sauna și Jacuzzi pe care noi le-am avut incluse în preț și de care au beneficiat câțiva băieți. Mai sunt acolo și câteva aparate și de asemenea, la cerere puteți beneficia de masaj, contra cost. Vila Tisa se află aproape de intrarea în salina Ocnele Mari, sub 500 de m și am înțeles că tot timpul au grupuri de copii sau familii cu copii care vin pentru o cură.
Nu o să scriu un articol de călătorie. Am mai fost în Ocnele Mari, am mai scris despre salină și n-are rost pentru că acum am stat destul de puțin, iar scopul a fost petrecerea vărsătorilor. Vreau să spun însă că nu ai ce să faci acolo, mai ales iarna. Stațiunea Ocnele Mari este declarată oraș, dar nu vă gândiți prea departe. Este o localitate de pe Valea Pârâului Sărat, înconjurată de dealuri și este renumită pentru ștrandurile cu apă sărată, cel mai cunoscut fiind Ștrandul fără fund și pentru Salina Ocnele Mari care a fost amenajată în anul 2009. Am fost ultimii vizitatori ai salinei în noiembrie 2015, înainte să fie închisă de ISU, iar acum funcționează din nou, dar are alt acces decât acela pe care am fost noi de 2 ori.
La sub un km de salină este o biserică, apoi supermarket-ul Diana, după el Primaria Ocnele Mari și câteva blocuri. Mai este o biserică la intrarea în localitate, cum vii dinspre Rm Vâlcea. În rest, gospodării, care se întind de-o parte și de alta a Pârâului Sărat. Și câini. N-am văzut în viața mea atâția câini într-o localitate, lăsați slobozi pe stradă. După ce am ajuns sâmbătă, am vrut să iau pulsul satului până începea petrecerea. Îmi place să mă plimb prin sate, să o iau pe ulițe, să mă îndepărtez cât mai mult de strada principală și aveam vreo 3 ore la dispoziție să hălăduim. Am plecat cu o prietenă și am ieșit de pe stradă pe o uliță. O grămadă de câini care umblau nestingheriți pe șosea ne lătrau. Nu mi-e frică neapărat de câini, dar atâția de mulți, care se întărâtau unii pe alții, nu ne-a prea plăcut. Ne-am întors spre sat și am hotărât să mergem pe șoseaua principală spre biserică și magazin. Aproape de biserică erau vreo 7 câini care stăteau pe marginea șanțului și lătrau. Ne-am întors, am intrat pe altă uliță, și de-acolo ne-am întors iar când am dat de altă haită. Și tot așa. Unde ne duceam, unde ne întorceam, câini la tot pasul. Chiar am oprit doi nenea cu care ne-am întâlnit pe drum și i-am întrebat de ce naiba lasă lumea câinii așa pe stradă și amândoi au dat din umeri. „Dar mușcă? ” „Nu prea, mergeți liniștite”. Nu un nu categoric, ci „nu prea”. Cam așa a fost plimbarea noastră vreo două ore și ceva făcând slalom printre câini. A doua zi am plecat și cu băieții după noi și am fost mai curajoase. Am luat-o de la Vila Tisa pe prima uliță la dreapta, pe un drum care merge pe lângă pădurice și case din ce în ce mai răzlețe și ne-am pierdut pe el, am urcat, am coborât, până s-a înfundat și nu ne mai ducea nicăieri, dar a fost o plimbare plăcută, mai mult de o oră, iar vara cred că este frumos. Cam asta poți să faci la Ocnele Mari, iarna. Mai mult decât liniște și câini, nu prea ai ce să găsești. Dar primăvara/vara, când explodează natura, cred că este altceva.
Nici să mă tăiați nu știu despre WiFi, dar cred că există și funcționează bine, pentru că n-am auzit pe nimeni dintre dependenții noștri de net să se plângă. N-am avut o problemă cu check-in-ul și check-out-ul. Prietenii noștri au ajuns foarte devreme vineri și am înțeles că nu au fost toate camerele gata, întrucât avuseseră un grup de copii, dar s-au cazat oricum mai devreme decât trebuia în mod oficial. La plecare, n-a trebuit să predăm la o anumită oră. Ne-am întins până târziu cu micul dejun, apoi ne-am mai dus la o plimbare și să ne cumpărăm sare de la salină și ne-am întors undeva pe la 13 când am și plecat. Cu o escală de vreo 2 ore la Băile Govora unde am petrecut un sejur acum câțiva ani și eram curioși să vedem ce s-a mai schimbat și o oprire la Valea Ursului, chiar înainte de Pitești, unde ne oprim mereu să mâncăm, week-end-ul nostru prea scurt s-a încheiat și la ora 19 intram în București.
Cam așa a fost la Tisa. Am mâncat, am băut, am dansat, am cântat, am plăcut gazdelor care ne-au spus că n-au avut niciodată un grup care să se distreze așa frumos, unii au făcut două zile de cură în salina Ocnele Mari și ne-am plimbat pe ulițele satului, că eu oraș nu prea pot să-i zic. Dacă aveți preocupări din acestea lumești și sunteți mai mulți ca să puteți ocupa toată vila, sau cel mai mult din ea, Tisa o să vă placă cu siguranță. Pentru petreceri de grup este ideală. Noi suntem încântați că am găsit-o și cu siguranță o să mai marcăm evenimente acolo.
PS - Am și eu o datorie față de draga colegă, @Zoazore. Cu toate că i-am cerut ajutor pe pm, vreau să-i mulțumesc public pentru pontul pe care mi l-a dat și de care m-am folosit la această ieșire. Draga mea, surprinsul, un tip mai sobru de felul lui, s-a abținut cu greu să nu plângă. N-a plâns la propriu, dar i-a tremurat bărbia și a clipit foarte des. Mulțumesc încă o dată.
Trimis de Aurici in 25.02.17 21:07:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în OCNELE MARI.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.08340600 N, 24.31058800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vila Tisa, OCNELE MARI" (deja existentă pe sait)
rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=12631.
- - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
@webmaster: Acolo este
@Aurici: Dac-ai sti cat am asteptat articolul asta... !
Tare ma bucur c-a iesit bine si ca sarbatoritul a fost incantat!
La multi ani si de la mine (cam tarziu) si daca mai pot ajuta, sa stii c-o fac cu mare drag!
Sa va fie de bine!
P. S. Dar ce-avea vila de era cam greu s-o prinzi in poza din curtea ei? Fugea?
@Zoazore: Surprinsul, a fost... foarte surprins. A trait doar pana la 6 ani in Braila, se uita tamp si nu intelegea de unde stim asta, plus alte detalii pe care ni le impartasise sotia lui si pe care noi le-am cantat pe melodia sugerata de tine, foarte potrivita. De la primele acorduri a inteles si noroc ca l-am asezat pe un scaun in fata noastra in timp ce ne-am dat in spectacol, ca nu cred ca se putea tine pe picioare. Sar'na inca o data.
Pai nu fugea biata vila, doar ca avea prea putin loc pe langa ea si n-aveai cum sa-i faci o poza. Pana la gardul vecinului avea 2-3 m, I-ar fi prins bine o curte mai mare ca in rest are cam tot ce trebuie. Un loc foarte bun.
Te pup, merci inca o data si multumesc si pentru ecou si urari. Fii convinsa ca daca mai am vreo nevoie nu ezit. Doar sa dea Domnul sa fie numai de genul asta.
@Aurici:
Bine de stiut, caci noi suntem frecventi consumatori de aer salin si uneori ne punem intrebarea unde sa dormim si nu numai
Felicitari pentru articol. Foarte util.
@Aurici: Foarte, foarte utilă recomandarea ta. Am să țin cont de ea pe viitor.
Mi-a plăcut tare mult cum ai descris totul. Simplu, ușor de citit, un adevărat mini ghid al acestui loc.
Referitor la aceste localități declarate orașe eu am mai spus si în articolul meu despre cazarea în Ocna Sibiului: abureală, nici vorbă de oraș, sunt doar niște sate mai mari, niște comune.
Câinii sunt "aruncați" de săteni pe ulițe, o fac doar pentru a scăpa de niște guri în plus.
Felicitări, mi-ai încântat ochii!
@Dan&Ema: Cu copilași așa mici, sigur că sunteți amatori de aer salin. Vila Tisa este o opțiune foarte bună pentru cazare, iar oricare din cele 2 apartamente ar fi numai bun pentru familia voastră. În plus salina este mare și frumoasă, cu multe posibilități de petrecere a timpului, mai ales pentru copii.
@krisstinna: La tine m-am gândit imediat cum m-am cazat și am văzut cam ce oferă vila. Este grozavă pentru grupuri și știu că și voi sunteți într-o căutare permanentă. E bună și ca buget iar condițiile sunt dintre cele mai bune pe care le-am găsit noi în astfel de locații.
Cât despre orașul Ocnele Mari, doar în zona primăriei și a supermarket-ului este mai acătării puțin, dar asta nu justifică nici pe departe titulatura. În plus să te consideri zonă turistică și să lași atâția câini pe stradă, când știi că principalii turiști sunt copiii, mi se pare o lipsă de responsabilitate crasă. Din punctul meu de vedere autoritățile locale sunt vinovate pentru asta. Indiferent ce fac sătenii, ele, autoritățile, ar trebui să ia măsurile necesare în legătură cu câinii ăia. Nu exagerez deloc. În viața mea n-am mai văzut atâția câini, care mai umblau și în haită. Peste tot de la 3-4 în sus.
Chiar să iei vila asta în calcul pentru întâlnirile voastre de grup, o să-ți placă.
Săr'na pentru ecou, te pup
@Aurici: Vila Tisa era opțiunea aleasă drept cazare acum vreo 2-3 ani pentru petrecerea câtorva zile la salina Ocnele Mari - acțiunea nu s-a mai concretizat, dar mi-au rămas în minte aprecierile bune despre această unitate de cazare.
Se pare că așa-numitul „oraș” Ocnele Mari a rămas de fapt o așezare rurală ceva mai răsărită, un târg - cum era pe vremuri. Dezvoltarea localității și viața economică s-au învârtit întotdeauna în jurul zăcămintelor de sare. Citeam chiar despre lacurile sărate utilizate în tratamente terapeutice sau despre „fierbătoarea” prin care ieșeau gaze hidrocarbonate folosite la fabrica de limonadă. Câteva imagini vechi și alte detalii despre Ocnele Mari găsiți aici: vechiul-regat.blogspot.ro ... ri-in-1893.html.
@tata123: Vila Tisa este o opțiune foarte bună de cazare, dar localitatea Ocnele Mari nu este oraș. Este mai degrabă o așezare rurală, cum bine zici, renumită pentru salină și pentru ștrandurile sărate. Dar nu mi s-a părut "mai răsărită". Și nu doar din cauza câinilor.
Interesante statisticile din link-ul cu amintiri din vechiul regat, mulțumim. Și mulțumesc și pentru ecou, numai bine.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2017 Afara vopsit gardul inauntru leopardul — scris în 10.08.17 de Diana2017 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2016 Investiție serioasă, personal neinstruit — scris în 07.06.17 de Danielxxl din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Confortul de acasa in vacanta — scris în 26.05.18 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Vila Tisa Ocnele Mari - exceptional! — scris în 01.10.15 de didona_stelea din BRASOV - RECOMANDĂ