GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vila Silvia și Flavia [Mamaia Sat](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Cazare convenabilă căutăm, cazare căutăm!
Cam așa a început lupta mea anti-Mamaia și anti-prețuri nesimțite de pe litoralul românesc. Gândul că tot concediul este dedicat obiectivelor de vizitat și orașelor aglomerate nu mi-a dat pace, așa că am hotărât: trebuie să mergem și la mare!
Familia extinsă a fost mai mult decât încântată și fiecare avea câte o altă părere despre locul de cazare dorit. Astfel că unii doreau clasica Mamaia, pe când alții au decretat că ar risca și un 2 Mai ori o Vamă, doar doar să nu pompăm bani într-o cazare ce 50 km mai încolo costă de 3 ori mai puțin. Decizia a rămas, ca întotdeauna în cazul vacanțelor, la moi, norocoasa de mine (mă vait și eu acuma, căci am o plăcere de a pierde timpul pe site-urile de profil turistic). Așadar, caută cazare în plin sezon cu 2 săptămâni înainte!
Am început căutarea de jos în sus, excluzând Vama, întrucât aveam cu noi un copil ce nu trebuia să vadă câte lucruri oferă această stațiune adolescenților, căci poate se îndrăgostea și adio vacanțe cu mami și tati! :))
În 2 mai nu am găsit decât un mare complex, care, deși era pe plajă, oferea doar camere duble și... v-am mai spus, aveam un copil, pentru care ar fi trebuit să luăm o cameră separată (încă 120 lei pe noapte nu ne convenea).
Eforiile... pline! Costinești plin! Am vrut la un moment dat să pun întrebare pe AFA: domne, voi toți ați plecat pe litoral și ați ocupat toate pensiunile? :) Ajunsesem să sun la orice pensiune cu preț până în 200 lei, care nu era la 5 km de plajă. Pretențiile deja erau minime. Rezultatele... negative!
Oftând, am dat căutare: Mamaia. Am încremenit. Citesc aproape toate recenziile de pe AFA în legătură cu litoralul românesc și mă uit la prețul indicat în căsuța detaliilor tehnice. Însă majoritatea pleacă cu bilet, care încă este mai avantajos decât să iei 3 nopți de cazare în mod individual. Un preț de 300-400 lei pe noapte la un hotel de 2 stele, cu mic-dejun sau fără masă mi se pare nu exagerat, ci de-a dreptul nesimțit! Nu sunt atât de neștiutoare în ale facilităților oferite de hotelurile din Mamaia, căci în ultimii ani am fost mereu invitați de către socrii mei să împărțim o cameră un weekend, ei fiind plecați pe bilet subvenționat de fabrică. Deci, vă rog, să nu îmi spună nimeni că o cameră la un astfel de hotel merită banii ăia. Poziția? Fala? Promenada? Eh, astea or merita, dar eu nu vreau așa ceva. Eu vreau o cazare decentă aproape de plajă. Atât! Stau în București, deci poziție și promenada tot văd de-a lungul anului.
Așa am ajuns să descopăr că după Mamaia mai există ceva. Bineînțeles că știam că urmează Năvodariul, dar nu știam că între cele două mai există o localitate nouă, numită Mamaia Sat. Căutările mereu mă duceau cu gândul la Satul de vacanță, loc în care nu aș lua cazare nici dacă mi-ar oferi-o în mod gratuit. Noi nu suportăm gălăgia! În niciun caz la mare.
Dar... surpriză! Mamaia Sat nu e nici ea foarte ieftină, astfel că era vizibil că plimbându-te pe hartă, spre Mamaia-the-one, prețurile o luau în sus. Așa că noi am luat-o... în jos, spre Năvodari. Așa am găsit Vila Silvia & Flavia, Mamaia Sat, Bd. Nord Mamaia, nr. 10. Numărul vă spune cât de aproape eram de podul din Năvodari :)
Scuzați introducerea, dar știu că mulți dintre voi îmi împărtășiți părerea și că ați fost măcar o dată frustrați din cauza prețurilor.
Rezervarea și prețul
Am găsit vila pe un site de pensiuni foarte cunoscut și am sunat. Mi-a răspuns doamna Mihaela, cu care am comunicat de-a lungul sejurului minunat. Mi-a spus că are 3 camere, dar una dublă, una triplă și una de 5 persoane. Zic "aoleu și cum facem? ". Doamna Mihaela a fost o drăguță și ne-a oferit camera de 5 persoane la preț de dublă.
Preț: 100 lei/dublă/noapte, 120/triplă/noapte. Adjudecat!
Am plătit un avans de 100 lei prin bancă și asta a fost. Să mergem la mare!
Poziționare și descriere generală
Cum v-am spus, vila se află în localitatea Mamaia Sat, la ieșire spre Năvodari, până în pod, pe partea stânga cum vii dinspre Mamaia. E preferabil să veniți dinspre Lumina, Năvodari, ocolind aglomerația de pe traseul celălalt.
Pensiunea nu este nouă, însă nici veche și se află la drumul principal, adică la bulevard, birjar! Din păcate nu are vedere la mare, din cauza construcțiilor de vis-a-vis.
Am citit în multe reviewuri că este o zonă urâtă, industrială, cam ca la țară, dar cu multe șantiere. Da, așa e. Dar suntem oameni cu toții și cine a trecut printr-o construcție de casă știe ce presupune asta. Lumea își construiește case, hoteluri, drumul era proaspăt asfaltat, iar la trotuare încă se lucra. Dar ce să facem? E o zonă în dezvoltare și trebuie să fim înțelegători. Nimeni nu lucrează noaptea să ne deranjeze în timpul somnului.
Traversând strada principală se intră pe o străduță (mai degrabă uliță) ce desparte două campinguri, Ena și Pirivoli la Mal (dacă nu mă înșel). Astfel drumul spre plajă durează 5-10 minute pe jos și 2 minute cu mașina.
Vila are 9 camere, o grădiniță mică, loc de joacă pentru copii, grătar zidit, un mic foișor și locuri de parcare. În curte se pot parca 3 mașini, iar pe aleea din spatele pensiunii încă vreo 7-8. Noi le-am avut afară, pe alee, fiind deja ocupate locurile din curte.
Cazarea și camerele
Am ajuns devreme, la ora 9 dimineața, ora fiind anunțată de cu o zi înainte. Doamna Mihaela ne-a oferit una din cele 3 camere să ne putem schimba și spăla până când se făcea curățenie în celelalte două. Am plecat la plajă și ne-am întors la prânz când am luat în primire toate camerele.
Pe rând!
Camera triplă se află la parter, având ieșire pe o terasă - foișor proprie, unde ne-am făcut veacul seara. Camera are un pat dublu, o canapea extensibilă și un dulap. Beneficiază de televizor, dar nu și de aer condiționat. Nu a fost nevoie, vila fiind umbrită de viță de vie și pomi fructiferi. Pe terasă am găsit o masă de lemn masiv, băncuță și scaune.
Camera dublă am avut-o la etajul 1, având un pat dublu, șifonier și televizor. Totodată avea balcon cu măsuță și scaune, dar și cu uscător de rufe. Nici în aceasta nu era aer condiționat.
Camera de 5 locuri se află la etajul 2 și se bucură de următoarele: pat dublu, un pat single si o canapea extensibilă. În plus, televizor LED, șifonier, masă, un șifonier și o comodă cu rafturi. Aceasta era singura cameră din cele 3 cu aer condiționat, aflându-se la mansardă (căldura fiind evident de neevitat).
Baia
Fiecare cameră beneficiază de baie proprie, toate după același sistem: wc, chiuvetă și cabină de duș cu perdea. Vila oferă și prosoape, curate, dar nu tocmai noi și pufoase. Dimpotrivă. Nu se oferă șampon sau gel de duș, ci doar săpun la chiuvetă și hârtie igienică.
Bucătăria
Pensiunea are o bucătărie destul de mare, cu o masă de 8 persoane si 3 frigidere. Nu vă pot spune prea multe despre ea, întrucât în sejurul nostru de 4 zile era non-stop ocupată de o echipă de conaționali, care când nu mâncau, găteau și invers. Nu judec pe nimeni, căci fiecare își face concediul cum dorește și după posibilități. Însă în 4 zile s-a gătit la greu! :) Nu ne-a deranjat foarte mult, având acea terasă de la parter despre care v-am povestit. Eram veniți de acasă cu tacâmuri și veselă de picnic (nu plecăm niciodată nepregătiți). Am apreciat cele 3 combine frigorifice, căci nu ne călcam pe picioare cu nimeni.
În loc de concluzii
Vă mai stresez puțin ca în introducere. De ce să dau eu 400 lei/noapte pentru a sta 7 kilometri mai la sud? Am avut parte de o cazare mai mult decât decentă la prețul plătit. Am avut parte de plajă la 500 metri distanță, de loc de parcare fără să dau șpagă unui parcangiu, de loc de luat masa și de liniște! Ceea ce vă doresc și vouă într-un sejur la mare! Iar dacă vi se face dor de promenadă, vă urcați în mașină și în 10 minute sunteți în mijlocul agitației din Mamaia... stați liniștiți, nici noi nu am rezistat tentației :)
Trimis de cloverina in 21.08.16 11:24:05
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cloverina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.31018230 N, 28.62396330 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Vila Silvia și Flavia [Mamaia Sat], MAMAIA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Corect. Mulțumesc.
Nu inteleg de ce trebuie sa ajungi neaparat la Mamaia? Ca sa vezi pe cineva sau sa fii vazut de cineva? Noi astia care nu suntem milionari putem pleca doar in locuri mai ieftine (Monte Carlo, Bahamas, Tahiti, Bora Bora)
De ce sa ma zbucium in aglomeratie, de ce sa ma uit in portofel de doua ori inainte de a intra intr-un restaurant, de ce sa se uite receptionerul la mine ca la un milog ca n-am decat Super Nova?
Mai bine o paella si trei plecaciuni de la chelner in Malaga. Mai bine niste fructe de mare si un desert din partea patronului in Chania.
Si Navodari-ul nu-i chiar picior de plai
Oricum ai votul meu pentru curajul de a merge pe litoralul romanesc
O singură nelămurire am: Voi unde aţi mâncat? Sau de unde v-aţi procurat mâncarea?
Am înţeles din review că bucătăria pensiunii nu aţi folosit-o din cauza conaţionalilor care găteau toată ziua.
@Radu Tudoran: Cine citește articolele mele știe că sunt fană Turcia și Grecia. Însă anul ăsta a fost special, hotărând o vacanță de "vizitat și rupt picioarele", în ideea în care la anu' avem luna de miere, deci vacanță de lenevit la soare și mâncat paella, iar cu ajutorul lui Dumnezeu, peste 2 ani vom fi 3, nu doar 2.
Așa că am ales Italia ca vacanță principală. Cum am zis în acest articol, ideea de "hai la mare" a venit din scurt și nu aveam cum să plecăm 3 nopți în Malaga ori Turcia.
Nu țin să ajung în Mamaia. Chiar nu țin. Însă persoanele cu care am fost, nu au mai ajuns pe litoralul românesc de mai bine de 8 ani, așa că e de înțeles curiozitatea
Mulțumesc pentru apreciere!
@cris1982: Am mâncat micul-dejun pe terasa despre care vorbeam, folosind ustensile din bucătărie (puteam împărți chiuveta ori paharele, chiar dacă ei găteau acolo). Am venit pregătiți cu nimicuri pentru masa de dimineață și le țineam în frigider. Colegii noștri de pensiune au venit și cu carne congelată pentru ciorbă și cu pește și cu de toate. Bravo lor că au răbdare să gătească în concediu (nu sunt ironică).
Prânzul și cina le luam la terasele din Năvodari, de pe plajă ori din Mamaia.
@cloverina -
” Bravo lor că au răbdare să gătească în concediu (nu sunt ironică).
Nu cred că ai nevoie doar de răbdare pentru a găti în concediu. Mai ai nevoie şi de chef şi de timp pierdut pentru aşa ceva, în defavoarea unor activităţi plăcute şi specifice concediului.
Mie nu-mi place să gătesc nici acasă, fac această activitate de nevoie, aşa că refuz să fac ceva neplăcut în concediu.
În plus, nu aş renunţa la activităţile specifice litoralului (plaja de dimineaţă, odihna de după-amiază, plaja de seară şi plimbarea pe faleză sau alte asemenea activităţi de seară) pentru a sta în bucătărie.
Sunt convinsă însă că aceste persoane ies mult mai ieftin cu concediul si pentru ei acest aspect este foarte important.
@cris1982: Tocmai d-asta am zis că nu pot judeca. Câte bordeie atâta obiceie, zice o vorbă. Mie îmi place foarte mult să gătesc, dar la fel ca tine, iubesc plaja și ce implică ea. Am avut norocul să ne permitem să mâncăm unde vrem și să nu ne facem griji de gătit în concediu. Fiecare le știe pe ale lui și își petrece concediul cum crede de cuviință. Am învățat să nu critic oamenii pe care nu îi cunosc, mai ales după ce am aflat că sunt oameni care nu au văzut niciodată marea și merg în vacanță cu 500 lei pentru 4 persoane. Nu se știe niciodată ce e în spatele criticilor noastre.
Important e ca toți să avem un concediu plăcut, să ne odihnim și să simțim că nu am muncit degeaba un an de zile
@cloverina -Iarasi spun ca este alegerea fiecaruia cum isi petrece concediul si @adryana are cel mai recent articol al ei minunat.
Ce pot spune, am petrecut concedii minunate la cort unde eram invidiati de cei care stateau la hotel dar am stat si la 5* si m-am simtit bine. Totul e sa stii la ce sa te asepti si sa fii cu inima impacata ca asta ti-ai dorit. In urma cu vreo 35 de ani fiind intr-un camping in Navodari aveam ca vecini un grup de prieteni/ rude din Roman. Aveau cu ei un aragaz clasic si cu butelia aferenta. Trasesera la sorti si in fiecare zi o alta familie se ocupa de gospodarie. Faceau inclusiv gogosi (ne-au adus si noua ca niste vecini draguti ce erau).
La cort socializezi altfel cu cei din jur, am jucat la un moment dat un campionat de table cu ei.
Da, @Radu Tudoran are dreptate privind felul in care esti tratat aici (pe banii tai) insa pot spera ca mai exista inca o urma de speranta, insa nu vreau sa incerc pe pielea mea, asa cum nu joc la loterie nu voi incerca nici loteria concediului.
Felicitari, votat cu mare placere.
@mishu: Asta nu am încercat niciodată... o vacanță la cort. Dar nu e deloc timpul pierdut. Visul nostru de după nuntă nu e să cumpărăm vreun bolid, ci o rulotă cu care să cutreierăm Grecia
Eu nu cred că mai există vreo speranță în Mamaia. Se cere extrem de mult și se oferă mult prea puțin. În schimb, sătucul ăsta de până în Năvodari a fost o surpriză frumoasă. Aș reveni cu drag pentru un weekend.
Mulțumesc!
@cloverina - O rulota imi doresc si eu dar cu tot cu masina, ca am vazut unele de ti-e mai mare dragul. In fine, concedii frumoase sa avem.
Interviu luat lui Țiriac:
- Unde ați petrecut vacanța de vară, domnule Țiriac?
- În insulele Seychelle.
- Dar, la Mamaia n-ați fost?!
- Aaa, nu, nu sunt atât de bogat!
@cloverina: Cata dreptate ai. Zilele trecute cautam cazare in Mamaia pt acest week-end si exact cum spuneai si tu nimic nu este sub 400 de lei. A ajuns Mamaia la preturi de Monaco. Avand in vedere preturile precum si prognoza meteo, am decis sa o las pe altadata.
@iancusabin: Vorba aia, a ajuns mai ieftin sa iei low cost-ul pana în Atena si sa mergi pe o plajă din apropiere. ???? Ăsta ne e litoralul, ăsta ne e statul. Sau... mai bine la munte
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2019 Un loc frumos — scris în 09.08.19 de coco 06 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Impresii — scris în 29.07.18 de Decebal St din BRAşOV - RECOMANDĂ