ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.02.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 5 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Vila Crinilor din Căciulata - o variantă bună de cazare

TIPĂREȘTE

Dacă în ultima perioadă am prezentat câteva obiective pe care le-am vizitat vara trecută pe Valea Oltului în cele cinci zile petrecute de noi acolo, cred că a venit momentul să scriu despre o locație de cazare unde am stat în primele noastre două nopți la Căciulata. Este vorba despre Vila Crinilor, amplasată pe partea stângă a străzii principale ce străbate stațiunea (privind în sensul de mers către Sibiu); adresa exactă a locației este: strada Calea lui Traian, numărul 485, Căciulata. Vila este amplasată aproape de ieșirea din stațiune spre Călimănești.

Să vă spun cum ne-am cazat aici. Am ajuns în stațiune după-amiaza, cred că pe la 16.30 aproximativ și nu aveam cazare rezervată, nu aveam decât o pagină printată cu vreo două numere de telefon ale unor locații despre care citisem înainte comentarii favorabile. De obicei sunt norocos la găsirea unei cazări rapide fără rezervare prealabilă, însă acum socoteala de acasă nu s-a mai potrivit cu cea din târg. Am epuizat rapid variantele de pe lista mea, primind invariabil la telefon răspunsul ”Ocupat! ” :(Măi să fie! Am parcat mașina pe marginea străzii principale, am luat-o la picior din poartă în poartă și, după câteva minute, norocul avea să îmi surâdă la Vila Crinilor. Am discutat repede cu proprietarul în curtea vilei, mi-a arătat apoi o cameră pe care o avea liberă la mansardă -pentru două nopți numai- și asta a fost. I-am dat omului banii (90 de lei pe noapte) și mi-am sunat apoi soția, explicându-i să vină cu mașina în locul unde mă aflam eu (avantajul de a fi doi șoferi în familie :P).

Vila Crinilor este o construcție cu parter, etaj și mansardă. Așa cum am precizat, noi ne-am cazat la mansardă, într-o cameră mare, accesul realizându-se pe o scară la început exterioară (până la etajul I), apoi interioară (către mansardă).

Camera dublă în care am stat era spațioasă, însă avea un oarecare inconvenient: era destul de întunecoasă, având o singură fereastră cam mică. În rest, chiar dacă am stat la mansardă și tavanul era parțial aplecat din cauza acoperișului, am avut suficient spațiu. Într-o parte a camerei am avut la dispoziție două paturi twin pe care le-am unit, iar puținul spațiu rămas între ele l-am astupat cu un cearceaf, astfel că și cel mic s-a odihnit bine. Am găsit lenjeria curată, iar saltelele și pernele au fost confortabile. Lângă pat erau amplasate două noptiere micuțe cu două veioze, una singură fiind funcționabilă.

În cealaltă parte a camerei se afla un frigider micuț cu congelator, un dulap încăpător în două uși pentru haine și o măsuță de lemn pe care am apropiat-o dimineața de pat pentru a ciuguli câte ceva la micul dejun pe care îl încropeam noi. Televizorul se afla lângă dulapul de haine și era un model vechi cu diagonală mică, prea mică parcă pentru dimensiunile camerei. Oricum, nu ne-a incomodat prea mult, nu l-am folosit decât seara înainte de culcare pentru câte o porție de desene animate :). Camera noastră, fiind la mansardă, era prevăzută cu aer condiționat, destul de util înainte de scurta perioadă de odihnă de după prânz. Sub fereastră exista și un calorifer, așadar unitatea de cazare funcționează și în perioada rece a anului.

Nicio cameră de la această vilă nu este prevăzută cu balcon. La capătul holului de la mansardă se aflau o canapea și o măsuță, loc de fumat pentru cei care doreau acest lucru.

Baia camerei – cam înghesuită, dotată însă cu strictul necesar. Dușul a constat doar într-o cădiță scundă, așa că stropii au sărit din belșug prin toată baia atunci când l-am folosit; noroc cu sifonul din pardoseală care și-a făcut treaba. Am avut la dispoziție hârtie igienică, săpun lichid, dar și patru prosoape albe, două mari și două mici. Apa caldă a curs în permanență.

Vila Crinilor pune la dispoziția turiștilor o bucătărie dotată cu cele necesare pentru pregătirea meselor. Această bucătărie se află la parterul vilei; am găsit aici două aragazuri, frigider, chiuvetă, un cuptor cu microunde și o cămară plină cu farfurii. Lângă bucătărie se afla o sală de mese, unde se putea mânca dacă vremea era nefavorabilă.

În ceea ce privește curtea vilei, este locul unde am stat în cele două seri petrecute la vilă. Pe gazonul din curte sunt amplasate câteva măsuțe, iar cel mic s-a jucat cu alți copii cazați aici în același timp cu noi. Lângă niște brazi din apropierea gardului era legat cățelul curții, un huski pe care copiii l-au îndrăgit și l-au hrănit permanent. În cealaltă parte a curții era amplasat un grătar pe care l-am testat și noi în a doua seară. Am avut noi cărbuni, însă sub grătar erau și câteva lemne pe care le puteai folosi pentru aprinderea focului. Un lucru util este amplasarea lângă acest grătar a unei chiuvete cu apă caldă curentă.

Tot în curte, în jurul vilei, există mai multe locuri de parcare. Chiar dacă am mai plecat cu mașina către obiectivele din zonă, am găsit de fiecare dată loc liber pentru parcarea autoturismului în curtea vilei.

În ceea ce privește internetul wireless, am avut semnal excelent în cameră, însă în curte existau uneori întreruperi. Am avut posibilitatea să aflăm informațiile necesare despre obiectivele pe care urma să le vizităm în zonă.

Pentru capitolul distracție și relaxare voi acorda notă maximă. Zona beneficiază de un cadru natural deosebit, iar posibilitățile de relaxare sunt numeroase. În primul rând, noi am profitat de piscinele cu apă termală din stațiune, unde ne-am bălăcit pe săturate (vezi impresii). Însă nu a fost singurul lucru pe care l-am făcut aici; am vizitat și lăcașele de cult din zonă, am mers la cascada Lotrișor într-o după-amiază (vezi impresii), am vizitat muzeul satului ori grădina zoologică de la Râmnicu Vâlcea, așa că zilele petrecute la Căciulata au zburat rapid.

Ajuns la final de review, trebuie să vă spun că intenția noastră inițială a fost să rămânem în zona Călimănești-Căciulata pentru două-trei zile, în funcție de cum găseam cazare. Dar ne-a plăcut atât de mult aici, încât după ce am plecat de la Vila Crinilor ne-am mutat pentru trei nopți într-o altă unitate de cazare, despre care voi reveni cu impresii în viitorul apropiat. Așa cum v-am mai spus, la Vila Crinilor nu am mai putut rămâne pentru că locația era rezervată complet pentru următoarele zile.

În concluzie, noi considerăm că raportul dintre condițiile oferite și prețul plătit a fost unul bun. Așadar, recomand cazarea la Vila Crinilor din Căciulata!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 29.02.16 15:43:56
Validat / Publicat: 29.02.16 17:41:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.

VIZUALIZĂRI: 3237 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Vila Crinilor văzută din strada principală.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[29.02.16 17:41:56]
»

@Crazy_Mouse - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

===

Mutat în rubrica "Vila Crinilor [Căciulata], CĂLIMANEŞTI-CĂCIULATA" (nou-creată pe sait)

Floryn81AUTOR REVIEW
[29.02.16 18:08:27]
»

@webmaster26 - Poziționarea locației de cazare este corectă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Floryn81
Alte impresii din această RUBRICĂVila Crinilor [Căciulata]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059638023376465 sec
    ecranul dvs: 1 x 1