ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.10.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Botoșani
ÎNSCRIS: 27.08.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2023
DURATA: 2 nopți
Prieteni
10 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Hai in Bucovina

TIPĂREȘTE

Pandemia a trecut, am revenit oarecum la viata de dinainte de martie 2020 si „Moldovenii de la AFA” au prins dor de revedere. Cum la nivel national nu se intampla nimic si cum noi aveam deja traditie (este a 3 „editie” ), ne-am sfatuit la ceas de seara sa ne intalnim. Ne intalnim, dar unde?

Si tot la ceas de seara (ziua eram pe la munci) incepem sa propunem, sa votam, sa discutam cine vine, unde sa vina si cand sa vina?

Discutiile au tot durat ceva timp, dar nu fara rezultat. Aveam o data stabilita, sa fie 19-21 mai, aveam un loc, sa fie si de aceasta data Bucovina si aveam si un grup, care initial era mai mare, dar pe masura ce timpul trecea grupul nostru „intra la apa” . In final am fost cam asa: 2 suceveni, 2 botosaneni, 2 bacauani, 2 romascano-londonezi, 1 iesean si 1 barladean. Si ca in Miorita,” miorita laie” , a fost sacrificata pentru un gratar pe cinste si un bors pe masura.

Cum a fost? Pai, nu prea stiu daca sa va spun sau nu? Poate ar trebui sa veniti sa vedeti cum e traiul in Bucovina la o intalnire a moldovenilor... de la AFA.

Pentru inceput am sa incerc sa va spun cate ceva despre locul unde s-a sunat adunarea. A iesit castigatoare, in urma votului democratic, „Comoara Raraului” , pensiune situata in apropierea orasului Campulung Moldovenesc, la o aruncatura de bat de „Stanistea Cerbilor” locul primei „editii” si despre care v-am mai spus eu ce sedere frumoasa am avut cu ceva timp in urma (vezi impresii) si unde am „botezat „un pui de caprioara, pe Beby.

Pensiunea aleasa este intr-o zona minunata, departe de aglomeratiile urbane, dar foarte aproape de Pietrele Doamnei (peisajul de vis de pe Rarau), dar si de partia cu o lungime de 2840m. Aviz schiorilor si celor dornici de drumetii!

„Comoara Rarului” este o pensiune relativ noua (am fost cazati in toamna, dar despre care nu am fost in stare sa va povestec!), foarte ingrijita si bine gospodarita, cu 12 camere duble si 2 apartamente. Camerele de la parter si etaj dispun de balcoane, dar acestea lipsesc la camerele aflate la mansarda. Nu cred ca e chiar asa un dezavantaj caci curtea pensiunii dispune de multe locuri unde poti sa te bucuri de natura si trilul pasarilor.

La demisol se afla receptia, camera pentru echipamentele de schi, un oficiu de bucatarie si probabil camere tehnice. La parter, se afla un spatiu comun de socializare si de servit masa si unde gasesti cam tot ce ai nevoie, frigider, aparat de cafea cu cafeaua inclusa, vesela, tacamuri, tocatoare, vase pentru gatit si servit. Tot la parter se afla si camera in care am stat noi si pe care am sa v-o prezint, sa vedeti daca v-ar fi pe plac de-o fi sa ajungeti in zona.

Camera 14 a fost locul in care ne-am aciuat noi si cam la fel erau si celelalte camere. La intrare un mic hol unde se afla un dulap, un cuier si o bancheta. Din hol se intra in baie si in camera. Baia este mare, curata, cu toate cele necesare si pe care le stiti voi, nu le mai spun. Camera mobilata cu un pat dublu, doua noptiere cu lumina locala, un birou cu un scaun, un racitor, cos de gunoi (imi place sa existe un cos in camera!) iar pe perete un televizor sa fie si sa nu trebuiasca. Ce mai avem? Avem inclazire in pardosela, lenjerie curata, saltea confortabila, prosoape pufoase si un balcon spatios dotat cu o masa, doua scaune si o vedere de vis spre crestele muntilor invaluite in norii pufosi ce se ridica agale in diminetile racoroase.

Revenind in spatiul comun de la parter putem, de aici se iese pe terasa comuna, se urca la etaje sau se coboara la demisol si se iese in curte, unde vom gasi si multe, multe ATV-uri.

Curtea este mare, curata, ingrijita si cu siguranta iti poti gasi un loc dupa bunul plac. Multe flori, plante decorative, un iaz artificial cu pesti colorati si plante iubitoare de apa. In jurul iazului sunt banci unde poti savura cafeaua de dimineata in compania pestilor si ascultand trilul pasarilor. La cativa pasi de acest loc o alta atractie este sauna si ciubarul cu bulbuci, dar pentru care trebuie sa platesti in plus si nu e chiar ieftin, asa ca noi am stat mai mult pe langa gratar!

Gratarul se afla in pavilionul mare ce inchide una dintre laturile curtii. Construit din lemn si piatra e locul preferat al multora din cei care ajung la pensiune si bineinteles ca si al nostru.

In pavilion pe langa gratar avem plita si cuptor, mese si scaune, frigider, apa curenta, deci tot confortul pentru a putea sa petrecem bine. Aici am facut gratarul, aici am gustat si chiar mancat pe saturate din bunatatile gatite sau aduse de fiecare dintre noi, aici am incins horele moldovenesti si nu numai.

Nu pot trece mai departe fara sa va spun ca am fost rasfatati de Catalin, care ne-a facut o demonstratie de „master chef” londonez, gatind un bors de miel moldovenesc tare, tare gustos! Sau cum ar spune moldoveanu” de dai cu caciula -n caini” . Langa ceanul aburind si mirosind a leustean au tabarat romanii, dar si americanii si nu glumesc...

De ai casei fiind, am primit si oaspeti de peste mari si tari caci grupul nostru a mai recuperat din pierderi si aveam un cuplu tanar de cetateni americani veniti cu oarece treburi in Romania si care au vrut sa petreaca o noapte la pensiune. Ghinion sau noroc pentru ei???

Ospitalieri cum sunt romanii si in acest caz moldovenii, i-am „adoptat” si ospatat cu bors de miel, salata boeuf si carnuri la gratar, o tuica locala si apoi o hora romaneasca. A fost o seara minunata pentru noi, dar cred ca de neuitat pentru Isabella si Michael. Speram sa isi doreasca sa mai petreaca timp in Romania si de ce nu in Moldova!

Moldovenii au petrecut, nu chiar 3 zile si 3 nopti, dar atat cat a fost ne-a priit si speram sa pastram traditia.

Si pentru ca am aflat eu ca o fotografie spune cat o mie de cuvinte, poate ca ar fi bine sa ma opresc si sa va invit sa vedeti cate ceva in pozele atasate.

Sa ne vedem cu bine la o eventuala intalnire mare sau una mai mica, a moldovenilor!

P. s pana m-am hotarat eu sa postez despre a noastra intalnire, iaca se anunta si marea revedere. Sa fim cu totii sanatosi si sa ne vedem cand s-o putea!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de DOINITA in 24.10.23 09:23:31
Validat / Publicat: 24.10.23 10:21:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG MOLDOVENESC.

VIZUALIZĂRI: 513 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Ne intampina natura
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[24.10.23 10:19:15]
»

Mutat în rubrica "Vila Comoara Rarăului, CÂMPULUNG MOLDOVENESC" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

(Unitatea se auto-denumește impropriu „pensiune” -- din moment ce nu asigură, din câte înțeleg, servicii de masă / de ex MD, cină // inclus în pachet sau contra-cost)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Carmen Ion
[24.10.23 10:58:25]
»

@DOINITA: Bravo vouă că păstrați tradiția mini-întâlnirilor moldovenești!

Și ce loc grozav ați ales și de această dată!

DOINITAAUTOR REVIEW
[24.10.23 16:23:28]
»

@webmasterX: Da, este in regula. Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
DOINITAAUTOR REVIEW
[24.10.23 16:53:29]
»

@Carmen Ion: Multumim pentru aprecieri! Sper sa ne mai tina...

webmaster
[24.10.23 18:03:17]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

DOINITAPHONEAUTOR REVIEW
[24.10.23 21:13:06]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, DOINITA

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059983015060425 sec
    ecranul dvs: 1 x 1