GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Acum ceva timp (prin luna septrmbrie a. c) cautam o locatie la munte sa sarbatorim ziua sotiei mele si sa evadam putin din Bucuresti. Luand “la mana” fiecare vila, am ajuns la Casa Ticino, apoi am citit review-le atat pe forumul nostru, cat si extra. In urma unor pareri personale ale unor colegi de forum, m-am decis: am luat legatura in Italia cu Mihai Vlasceanu si l-am rugat sa-mi inchirieze intreaga vila pentru cateva zile. Totul a decurs rapid, apoi am fost contactat de la Predeal si mi s-a confirmat rezearvarea.
Astfel, pe 5 noiembrie 2010, intr-o superba zi de toamna tarzie (parca dupa dorintele noastre), ne-am inbarcat in masini, 11 adulti (de data aceasta fara copii) si intr-un suflet am ajuns……Imi invatasem lectia despre locatie, insa ce am gasit si vazut a fost peste asteptarile mele si a tuturor celer care citesc impresiile noastre. Casa Ticino este un muzeu privat, deschis celor veniti la relaxare. Turistii (chiar si cei care nu au atractie pentru arta) au norocul sa descopere profesionalismul artei. Aici se inbina comertul cu arta, NU kitch-ul. Dar sa uncepem cu inceputul:: impresii despre Casa Ticino, plusuri & minusuri si sfaturi utile.
La Casa Ticino se ajunge usor: pe DN1 inainte de pod si intersectia cu Rasnov, la dreapta, pe strada Olaresei, penultima vila de la poalele muntelui. Vila este relative noua: Mihai Vlasceanu a revenit in tara in 2005 si cu banii castigati prin munca in Italia a inceput constructia vilei cu si din placere, cot la cot cu muncitorii pana in anul 2008, cand a fost deschisa circuitului turistic. Este compartimentata pe 2 nivele, parterul si etajul 1 fiind disponibile turistilor, etajul 2 fiind locuit de familia Vlasceanu pana in august 2010 cand, satul de birocratia si piedicile sistemului romanesc (nascut mort dupa revolutie) s-a hotarat sa plece in Italia, casa fiind administrata de familia Gaina (doi tineri inimosi si deschisi) pana la eventuala vanzare a acesteia.
Parterul reprezinta piesa de rezistenta a vilei: un living impunator, modulat (imaginar) cu o zona de relaxare avand mobilier din piele si lemn nobil, in ton cu draperiile; zona barului; zona de servire a mesei si bucataria (inchisa cu un perete de geamuri pentru ca mirosul si aburul mancarurilor san nu strice clasicul livingului). Aici putem admira peste 21 de tablouri, 5 tesaturi si 3 goblenuri de o calitate si coloristica deosebite. Picturile de pe tavan au fost realizate pe o panza imensa, apoi decupate si lipite cu grija, dand un aer clasic de castel venetian. Scara ce uneste livingul cu etajul 1 este o galerie de arta: 37 de tablouri in aceiasi linie, cu o expresivitate deosebita a naturii (peisaje, dar si natura moarta), reprezentand secvente mult mai frumoase decat fragmentele realitatii inconjuratoare din care artistul totusi s-a inspirat. Fiindca veni vorba de artist: pictorul este I. Radu, nu stiu daca acelasi Ionel Radu, artist plastic membru UAPR, fost elev a lui Vespasia Lungu la scoala populara de arta din Braila (care impreuna cu familia –sotia si fiul –au o “ Galerie de arta “in Braila si multe alte expozitii.
Etajul 1 este dedicate turistilor prin cele 4 camere:
Camera 1 avand balcon catre curtea principala, cu un pat matrimonial si atmosfera relaxanta data decele 10 tablouri (tematica fiind flori si fructe). Camera 2 cu vedere spre aceiasi curte, este deosebita prin patul extra large cu baldachin, avand si o canapea extensibila. Arta este si aici la ea acasa: 9 tablouri si 2 tesaturi. Camera 3 este de departe regina decoratiunilor: avand un pat extra large (cand spun exta, spun imens), cu o canapea din pielede unde poti studia 17 tablouri-peisaje si un tablou-tesatura. Este o camera ideala pentru tineri casatoriti avand balcon catre terasa cu coloane. Camera 4 se distinge prin stampele egiptene (in numar de 15), avand un pat matrimonial (normal); fara balcon. Toate camerele dispun de tv, minibar incarcat, cu servire contra cost. , baie cu cada de dus. (vezi poze)
Scara ce duce la etajul 2 este in aceiasi linie artistica: 6 picturi pe lemn, 4 picturi pe sticla si 5 tablouri pe panza. Etajul 2 este privat, format din 2 camere si un apartament intr-un spatiu tip mansarda, cu mobiler interbelic, care in razele luminatorului din tavan inspira un aer boem.
Sa coboram cu picioarele mai la sol: din living, pe o scara deloc saraca in tablouri si poze, se ajunge la demisol unde gasim garajul, centrala si camera de recreere: o masa de tennis, un mini billiard cateva scaune pentru suporteri si fotografii pe toti peretii cu fete toples …penrtu ca nici un barbat sa nu fie atent la jocul propiu zis!!
Bucataria este complet utilata, de la pahare si cele necesare pentru 12 persoane, pana la cuptor cu microunde si masina de spalat vase. Tinerii administratori, mai ales dna Vasi Gaina fiind atenti la toate cele necesare confortului turistilor, chiar insistand sa nu spalam nimic din vase; fiind o rutina pentru dansii chiar si la ore tarzii. In fapt, atunci cand aveam nevoie de un pahar curat, ne ghiceau gandul si apareau cu o tava de pahare.
Pentru “comoditatea “ turistilor, livingul este “dotat “ si cu toaleta!
Pe laterala livingului se iese pe o terasa acoperita, unde noi ne-am instalat postul de DJ. Bucurosi de timpul nesperat de frumos (22^ C la amiaza) ne-am petrecut majoritatea timpului pe terasa, la gratar, sau la mini terasa cu coloana, admirand Bucegii impunatori in razele soarelui. Dar ceea ce ne-a “obosit “ cel mai tare (sau vorba unuia dintre prieteni: am baut degeaba, ca a iesit totul prin piele!), a fost terenul de tennis: de la rasaritul soarelui (cu aroma cafelei in cesti) pana in miez de noapte (in pauzele de gratar) s-a jucat tennis de camp, cu piciorul si fotbal. Aerul de liniste din interior era in contradictie totala cu atmosfera de voie buna de afara. Poate de aceea – prin intermediul acestui review – incerc sa-mi fac “ mea culpa “, daca am stirbit ceva din singuratatea si linistea zonei si a vilei.
Sa punctam plusurile si minusurile:
Tot ce inseamna atmosfera, confort, locatie …. reprezinta plusuri. Minusurile o sa le avem atunci cand Casa Ticino o sa fie vanduta si poate scoasa din circuitul turistic. Dar pana atunci sa ne bucuram de existenta unor asemenea locuri si de fapt suntem niste romani fericiti……de alti romani inimosi si iubitori de frumos.
Sfaturi: La numai 140 km de bucuresti si 2,5 km de centrul Predealului si 150 m de DN1se afla locatia dorita care te scoate din cotidian, din cenusiul romanesc……. Straine, deschide usa la Casa Ticino…. si nu uita cand o inchizi sa lasi totul la fel, ca si altii sa se bucure de ea. !!
Trimis de onlyoctavian in 17.11.10 21:49:37
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (onlyoctavian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.48321000 N, 25.56717000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Un review bun si o locatie de vis. Nu stiu exact povestea pensiunii, dar am inteles ca este pusa spre vanzare. Mare pacat daca nu o cumpara cine trebuie. Cat a costat inchirierea intregii pensiuni? Doar 4 camere sunt de inchiriat?
Frumoasa vila, o ochisem de la alte impresii, mi-ar parea rau sa nu petrec si eu cateva zile acolo...
@onlyoctavian
Pentru ca si eu am fost acolo nu pot decat sa ma bucur ca Vila Casa Ticino a reusit sa bucure inca o gasca de oameni inimosi, fericiti si dornici de frumos.
Imi pare nespus de bine ca apar cat mai multe pareri pozitive despre aceasta locatie absolut inedita si cu orice postare pe site se adevereste, asa cum am spus eu prima data cand am scris despre Vila Casa Ticino, ca este un adevarat paradis al tablourilor si goblenurilor click aici
Ma bucur ca si voi v-ati simtit bine acolo si sper ca dl. Mihai Vlasceanu sa citeasca aceste randuri si sa se razgandeasca in privinta vanzarii acestei locatii de vis, in care a pus atata suflet atat el, cat si sotia.
@anadragusin
Exact acum un an, pe vremea asta, din cate mi-aduc bine-aminte, parca era 100 RON camera. Probabil daca se inchiriaza toata vila, pe mai multe zile preturile se negociaza. Merita sa va petreceti macar un week-end acolo! Cu siguranta nu veti regreta si veti ramane impresionati de ce veti descoperi.
@magdalena
Acelasi lucru iti recomand ca si Anei Dragusin. Daca ai ocazia, nu rata macar o vizita la Casa Ticino, daca esti in trecere prin Predeal.
@onlyoctavian
Noi am stat in camera 4, cea cu tablouri egiptene. Voi ?
@anadragusin
da, doar 4 camere sunt pentru turisti la pretul individual de 80-90 ron/ camera. intreaga vila (etaj 1 parter si locurile de recreere) este la un pret foarte bun, dar si cum te intelegi cu proprietarul (administratorii).
@dananecula
eu cu sotia am stat in camera 1, am ales-o ca are balconul spre curtea principala, in celelalte camere am fost musafir (am inchiriat toata vila).
Am tresărit cu emoţie citind rândurile tale, amintindu-mi de cele 2 nopţi pe care le-am petrecut şi eu aici la sfârşitul lunii august. Mă întrebam nedumerită care ar fi minusurile acestei pensiuni care mie mi s-a părut perfectă, mai ales observând notele maxime pe care le-ai acordat şi care reflectă pe deplin realitatea. Nu pot, totuşi, să nu îţi dau dreptate, este o mare pierdere pentru turişti dacă această pensiune va fi vândută, lucru care eu sper să nu se întâmple. Am convingerea că oamenii de bună-credinţă vor aprecia eforturile făcute de proprietari şi mă bucur să văd că aprecierile scrise de cei care au fost aici au un ecou pozitiv.
Benji ce mai face, nu ai spus nimic de el, sau a plecat şi el în Italia?
@krondia
Benji - (apare si intr-o fotografie) -a fost foaaarteee fericita de mancarea care am servit-o noi si implicit si ea (parca e femela!), o singura problema am avut cu ea... cu mingile de tenis care le prindea, ni le dadea dupa indelungi mangaieri
cu dna Vasi (administratora) am vorbit despre tine si mini vacanta ta
Nu ştiam că Benji e fată, am văzut acum şi fotografia cu pricina. Mă bucur că nu m-au uitat actualii administratori, sunt o familie de tineri foarte inimoşi. Vila este pe mâini bune.
Si mie mi-a placut aceasta pensiune, am trecut-o la favorite inca de cand am citit povestirea krondiei. Felicitari pentru ca ai fost acolo si pentru pozele postate!
Cat despre braileni... destepti si talentati...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2018 Totul la superlativ — scris în 08.02.18 de iuliana77 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2018 Vila Casa Ticino — scris în 30.01.18 de aadi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Vis — scris în 09.08.15 de snowinwinter din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Se poate si in Romania — scris în 31.08.13 de Shenck din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Impresii despre cazare la Vila Casa Ticino — scris în 19.07.13 de Luminita Vica din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Vacanta 100% (merita toti banii din lume, totul este ok) — scris în 25.08.11 de anoutrei1971 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Oameni minunati — scris în 22.08.11 de Adina Apostol din BUCURESTI - RECOMANDĂ