GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Buna ziua,
Mai intai, fiind inca la inceputul lui 2012, doresc sa urez familiei si prietenilor “amfostacolo.ro” un an nou fericit, cu sanatate, LA MULTI ANI si multe excursii placute.
Dupa sarbatorile de iarna, pe 2 ianuarie, am pornit din Bucuresti spre munte, ca tot s-a prelungit vacanta elevilor. In plus mi-am zis ca o sa fie mai putin aglomerat si mai ieftin decat in perioada sarbatorilor.
Am pornit la drum fara a face rezervari in prealabil, mizand ca vom gasi camere la discretie, eliberate de cei care urmau sa inceapa lucrul a doua zi. Aveam mai multe adrese in Sinaia, Busteni, Moeciu.
Pana la intrarea in Comarnic drumul a fost liber. La intrarea in Comarnic prima surpriza- ambuteiaj si nu pe sensul spre Bucuresti ci pe cel spre munte…La intrarea in Sinaia era o aglomeratie groaznica. Ne-am zis ca n-are rost sa ne taram mai departe pe valea Prahovei, asa ca am inceput sa dam telefoane pe la vilele si pensiunile din Sinaia, ca tot stationam in trafic…Aglomeratia de pe sosea ne-a fost confirmata si de faptul ca pensiunile cu preturi mai accesibile erau déjà ocupate. Tot cautand am gasit o camera la vila Camelia. Pentru o camera cu 3 locuri, cu mic dejun, pentru 4 zile ne-au cerut 975 lei. Cum altceva nu am mai gasit am acceptat sa ne cazam aici. Mi s-a parut mult, dar pozitia centrala si arhitectura deosebita cantareau mult in pret. In timpul altor vizite la Sinaia admirasem constructia eleganta a vilei, acum aveam ocazia sa o admir si pe dinauntru... Ni s-a repartizat ultima camera disponibila, la mansarda. Pentru a ajunge in camera trebuiau parcurse mai multe culoare si doua scari. Pentru cei cu bagaje multe sau cu copii mici accesul trebuie sa fie dificil. Camera e ok, inalta, cum sunt camerele in casele mai vechi, cu un pat dublu si o canapea extensibila, cu frigider, televizor, acces internet, baie cu dotari moderne. Fiind la mansarda, peretii sunt inclinati, astfel ca accesul la prize necesita un pic de grija la cap…Ce impresioneaza placut este arhitectura vilei. Realizata pe la 1884, vila ofera o ambianta nobila cu lambriuri, vitalii si semineu la parter, totul dublat de accesorii moderne. La atmosfera de vis a contribuit si decorul specific sarbatorilor de iarna.
Cat am stat caldura a fost mai mult decat suficienta, curatenie s-a facut zilnic si tot zilnic ni s-au schimbat prosoapele.
Micul dejun, de tip bufet, se servea intr-o camera cam micuta, in care erau 5 mese cu cate 4 scaune. Decorul se continua si aici cu lambriuri. Cum am mai spus deja, camera era cam micuta, si era pericol de tamponare cu ceilalti turisti cand trebuia sa mergi cu farfuria in mana sa te servesti... Dar pana la urma a fost ok, mai ales ca micul dejun a fost bogat si variat, iar doamnele de la bucatarie erau foarte dragute si imediat completau platourile sau canile cu cafea, lapte, etc...
In cele 4 zile ne-am plimbat prin Sinaia, bucurandu-ne sa revedem locuri cunoscute, dar si descoperind lucruri noi, totul intr-o atmosfera primavaratica.
Dupa vizitele devenite standard la Cota 1400 si 2000, la castel si la manastire, ne-am plimbat in una din zile prin cartierul Cumpatu. In ciuda unui acces mai dificil pentru cei ce vin din centru pe jos, ne-am bucurat si aici de peisaje deosebite.
Am vizitat Casa Memoriala Geoge Enescu si am admirat numeroase constructii aratoase din jur. La Casa Memoriala pe langa pretul biletului 6 lei adulti si 3 lei copii, mai trebuie platita suma de 30 lei ptr. a putea face poze; destul de mult... Inarmat cu un audioghid si cu o pereche de papuci am admirat muzeul, coplesit de maretia mostenirii lasate de marele Enescu si de indoiala ca noi, cei de azi ne ridicam la inaltimea trecutului...
Cu ocazia aceastei vizite in cartierul Cumpatu am descoperit restaurantul La Marmote. Citisem cateva impresii pe “amfostacolo.ro” si am dorit sa ne facem si noi o impresie personala. Era gol cand am ajuns noi, atmosfera in interior deosebita, doamna care ne-a servit a fost foarte amabila. Din partea casei am avut parte de o tratatie cu visinata... Ce vreau sa remarc este faptul ca aici am gasit o numita flexibilitate in servirea felurilor alese. De exemplu portia de papanasi continea 2 bucati, dar la cerinta noastra ni s-a servit doar jumatate de portie (desi erau ff buni). In plus preturile nu mi s-au parut exagerate...
Cat am stat in Sinaia am mai servit masa la Taverna Sarbului si la un restaurant foarte apreciat de noi, Alex.
Si la Taverna Sarbului a fost prima vizita; atmosfera placuta, pe ritmurile unor melodii sarbesti; personal amabil, meniu foarte bogat, portii generoase, totusi preturile mi s-au parut destul de mari …Daca tin bine minte o ciorba de zarzavat, de exemplu era in jur de 13 lei.
Despre restaurantul Alex pot spune ca ne este foarte drag, de fiecare data cand trecem prin Sinaia il vizitam. Exista din partea casei o tratatie simbolica cu o felie de paine cu slana si ceapa si o felie de paine cu untura. Pe ritmurile muzicii unguresti se pot savura aici numeroase bucate unguresti si romanesti, la preturi nu foarte mari. As mentiona in mod deosebit palinca, care mie personal mi se pare fara seaman….
In ultima zi am dat o raita prin Predeal, unde atmosfera hibernala era mai prezenta decat in Sinaia, cu partia Clabucet acoperita de zapada dar si foarte aglomerata. Am vizitat si Trei Brazi. Si aici era zapada, plus o panorama extraordinara.
Cum am mai spus aglomeratia in Sinaia era foarte mare. Ce am remarcat era numarul relativ mare de straini. Chiar in vila, am intalnit indieni, olandezi, englezi si rusi.
Ca o concluzie pot spune ca la o distanta mica de Bucuresti, se poate petrece o vacanta foarte placuta, pentru care strainii sunt dispusi sa strabata distante mari. Sinaia, cu atmosfera de nou si vechi, este cel putin pentru mine un loc in care revin de fiecare data cu drag, atat vara cat si iarna.
Trimis de Romeo2011 in 12.01.12 18:56:25
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Romeo2011); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.35322240 N, 25.54900710 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2021 Minivacanta de iarna — scris în 20.03.21 de Blacky09 din CONSTANţA - nu recomandă
- Jan.2020 Vila Camelia - „Casa ta departe de casa'' — scris în 28.01.20 de monaca din TECUCI [GL] - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Undeva, cândva... sau o noapte în casa de la Peleș — scris în 14.04.16 de makuy* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2013 O vila de 2 margarete — scris în 10.11.13 de roseeds din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2013 Dragut dar nu recomand la pretul afisat — scris în 01.09.13 de JonyIasi din IAșI - nu recomandă
- Mar.2013 Foarte multumiti; vom reveni — scris în 12.03.13 de cosmin77 din CLUJ - RECOMANDĂ
- Apr.2011 O locatie linistita si oameni primitori — scris în 07.04.11 de icounter din PLOIESTI - RECOMANDĂ