GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Valencia Rental Aparthotel(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
„Un nuevo concepto de alojamiento”
„Un nou concept de cazare” – cu această reclamă îşi întâmpină clienţii Hotel Valencia Rental, gazda noastră în sejurul de 7 zile (6 nopţi) petrecut în al treilea oraş ca mărime al Spaniei. Vom vedea împreună ce vrea să zică reclama. Pentru moment mă mărginesc a vă spune că opţiunea noastră s-a dovedit a fi una inspirată, chiar „genială” aş putea spune, şi asta pentru că am dat curs ofertei „genius” de pe booking, cu rezervare făcută încă din noiembrie 2014 contra sumei totale de 200 euro (33,33 euro/noapte!), plătită integral la sosire şi pentru care am primit factură. La alegere a contribuit, desigur, şi scorul de 8,4 de pe site.
Localizare
Hotelul Valencia Rental se află în cartierul Benicalap din partea de nord-vest a oraşului. Adresa este Avenida de las Cortes Valencianas nr. 46. Este situat la circa 4 kilometri de centrul vechi, mai precis de Plaza del Ayuntamiento, la care se ajunge în aproximativ un sfert de oră cu autobuzul 62 luat chiar de pe Cortes. Acesta circulă la fiecare 15 minute în zilele lucrătoare dar la 45 de minute în weekend şi de sărbători! Puteţi consulta însă orarul în staţie: de obicei, autobuzul vine la secundă. La 300 m distanţă de hotel este staţia de metrou Beniferri de pe liniile 2 şi 3. De aici, coborând la a treia staţie (Ángel Guimerà), se ia metroul – linia 3 sau 5 – către aeroport. De asemenea, în spatele hotelului, la circa 150 m, pe Calle Florista, se află o staţie de metrou linia 4 (de fapt tramvai), care te duce în circa 45 de minute până la plajă sau, mult mai repede, până la Pont de Fusta, în apropiere de Museu de Bellas Artes şi de Torres de Serranos, una din intrările în Ciutat Vella (Oraşul Vechi). În fine, autobuzul turistic şi cel de noapte N3 străbat şi ele Avenida de Cortes Valencianas.
După cum observaţi, fără a fi amplasat în „buricul târgului”, hotelul are legături bune cu punctele de interes din Valencia.
Ce altceva se mai poate spune despre cartierul Benicalap? Că este o zonă nouă a oraşului, cu clădiri masive de peste 14 etaje, hotelurile şi sediile de firme alternând cu blocurile de locuinţe. În imediata apropiere a Valencia Rental se găsesc două hoteluri de patru stele imense, cred că de 25 de etaje – Melià şi Palace –, care presupun că îi deservesc în special pe cei veniţi cu treburi la Palacio de Congresos, situat la următoarea intersecţie de după Beniferri, vizavi de un cazinou. Relativ aproape este şi un alt obiectiv turistic de prima mână – Bioparcul, precum şi un outlet Corte Inglés.
La staţia de metrou Beniferri, în centrul scuarului cu sens giratoriu a fost amplasată o lucrare de artă modernă dintr-un material neidentificabil de culoare mov, numită „Dama Ibéricá”, opera lui Manuel Valdès, al cărei sens îmi scap, dar mă rog... Imediat în spatele scuarului este o arenă sportivă neterminată şi aparent abandonată, despre care nu ştiu să vă dau alte amănunte. Mai important este însă faptul că în diagonală faţă de această construcţie se află un magazin mare Media Markt de unde am cumpărat DVD-uri pentru aparatul video iar vizavi un supermarket din reţeaua Consum pe care l-am frecventat cu asiduitate. Aici am găsit, spre surpriza noastră, preţuri mai mici decât la Mercado Central: doradă şi lup de mare 8 euro kilogramul, sardine 4,5 euro, stavrid 7 euro, creveţi 12 euro, midii 3,5 euro, sepii 12 euro, jamón 16-30 euro pe kg, unt 1,5 euro pachetul, bere 1,3-1,5 euro sticla, vin începând de la 1,40 euro sticla de ¾ l, pâine (baghetă) 0,35 euro, cartofi 0,65 euro kilogramul, roşii 1 euro, ardei gras 2 euro, cireşe 4-4,5 euro, restul fructelor 1-1,5 euro, ulei de măsline extravirgin 3,8-4,9 euro. Am putut astfel să facem o „mini-cură” de peşte şi fructe de mare, căci ce poate fi mai bun decât să le consumi proaspete? Dimineaţa am pregătit ouă omletă sau ochiuri, la prânz peşte prăjit cu cartofi fierţi, creveţi cu usturoi sau paste cu scoici, iar seara sandvişuri cu jamón sau brânză şi salată. Legumele şi fructele nu aveau niciun gust, nu se compară cu cele româneşti. De câteva ori am luat prânzul în oraş. Un alt punct de maxim interes pentru noi a fost minimarketul ţinut de un indian (cum altfel?) lângă staţia de metrou linia 4 de pe Calle Florista, de unde ne-am aprovizionat cu apă, pâine şi alte câteva mărunţişuri seara când ne întorceam de la plajă sau în ziua de duminică pe care am petrecut-o la Valencia, când Consum-ul era închis.
Avenida Cortes Valencianas este incredibil de lată: are patru benzi pe sens, plus alte două pentru intrări/ieşiri din lateral şi o bandă de parcare. Mai mult decât atât, are câte o bandă separată pentru autobuze şi taxiuri şi câte una pe sens pentru pietoni şi biciclişti, delimitate prin fâşii de iarbă cu palmieri şi alţi arbori şi presărate cu bănci de piatră. Nu-i de mirare aşadar că, în ciuda traficului infernal, se circulă fără gâtuiri, singura problemă pentru turiştii cazaţi în zonă fiind zgomotul. Pe noi nu ne-a deranjat – suntem obişnuiţi de acasă, unde locuim pe o arteră cu trafic intens.
Trotuarele sunt şi ele extrem de generoase – vreo 20 m lăţime, prevăzute cu bănci de lemn şi spaţii verzi, cu iarbă şi floricele. De-a lungul bulevardului se înşiră restaurante, terase şi baruri, unele cu dichis, altele mai „populare” (inclusiv un Burger King şi un Irish Pub). În timpul zilei majoritatea rămân relativ pustii din cauza căldurii, dar de cum începe să se însereze se populează, aşa încât de pe la 22 până pe la 1 noaptea (uneori şi mai târziu) mesele sunt pline de clienţi veniţi să se răcorească la un suc, o îngheţată sau o bere sau pur şi simplu să sporovăiască – un „peisaj” tipic spaniol. Mulţi îşi scot câinii la plimbare pe la 1-2 noaptea. Cum de ştiu asta? Simplu, sufăr de insomnie! Trotuarele sunt iluminate „a giorno” – stâlpii sunt plantaţi cam la fiecare 10-15 metri.
Hotelul
Valencia Rental ocupă o parte (echivalentul unei scări) dintr-un imobil cu 14 etaje, mezanin şi două nivele subterane care bănuiesc că adăpostesc parcarea. Restul clădirii este destinat apartamentelor de locuit. Holul de recepţie este de dimensiuni relativ mici dar cuprinde, în afara biroului obligatoriu, câteva scaune şi două fotolii. Hotelul dispune de două lifturi.
Singurul minus ar fi orientarea tuturor apartamentelor spre sud şi sud-est, ceea ce face ca soarele nemilos să bată în geamuri începând de pe la 10 dimineaţa.
În total sunt 61 de apartamente, toate dotate cu baie proprie, frigider şi chicinetă complet utilată. Să vedem acum ce-i cu „conceptul nou” de cazare cu care se laudă acest hotel. Valencia Rental oferă patru tipuri de „apartamentos turísticos”:
- „apartamentos estudio” – 25 mp, o singură încăpere cu două paturi sau un pat matrimonial; o baie; capacitate maximă 2 persoane
- „apartamentos doble” – 40 mp, o singură încăpere cu un pat matrimonial sau două paturi, plus o zonă „lounge” cu canapea extensibilă; o baie; capacitate maximă 3 adulţi sau 2 adulţi şi doi copii
- „apartamentos séxtuple” – 62 mp, două dormitoare, fiecare cu câte un pat matrimonial sau două paturi, plus un living cu canapea extensibilă; 2 băi; capacitate maximă 5 adulţi sau 4 adulţi şi 2 copii
- „apartamentos ático suite” – situate la mansardă; 150 mp, trei dormitoare, din care două cu două paturi şi unul cu pat matrimonial, plus un living cu canapea dublă; 2 băi; capacitate maximă 7 adulţi sau 6 adulţi şi 2 copii
Ei, acum aţi înţeles care e conceptul cel „nou”? Ideea e că dacă nu îţi doreşti un sejur mai mult sau mai puţin romantic (în doi), poţi veni la Valencia Rental cu copiii, bunicii, mătuşile şi unchii sau amicii din dotare. Oferta de variante de cazare e generoasă şi ai de unde alege, în funcţie de numărul de persoane, ba chiar şi de „afinităţile elective”. Mai precizez că toate apartamentele dispun de balcon, televizor şi aer condiţionat care a funcţionat ireproşabil, la fel ca şi internetul.
Personalul de la recepţie a fost extrem de amabil: foarte important pentru noi, deşi am ajuns la hotel în jurul orei 10.30 dimineaţa, check-inul s-a efectuat imediat, cu toate că în confirmarea de pe booking se preciza ora 16, iar la plecare ni s-a permis să urcăm la mezanin pentru a folosi toaleta şi baia. De asemenea, în ziua plecării (când am avut avion la ora 20) am putut lăsa bagajul într-o cameră de la mezanin şi ne-am întors după el pe la ora 17.30. Pe de altă parte, engleza personalului lasă mult de dorit iar „direcţiile” către mijloacele de transport pe care ni le-au dat la cerere au fost oarecum eronate – am fost îndrumaţi către staţii de autobuz şi tramvai aflate la mai mare distanţă.
Deşi pe booking se arăta că recepţia este non-stop, la sosire ni s-a înmânat o cartelă de acces atât în cameră cât şi la uşa de la intrarea în hotel şi am fost preveniţi că personalul nu este prezent decât între orele 9-21. Cu toate acestea, recepţionerii erau prezenţi dimineaţa pe la 8.30 când plecam noi în expediţie şi am văzut oaspeţi noi (cărau după ei valize) intrând în hotel pe la 12 noaptea – probabil anunţaseră că vor sosi târziu şi erau aşteptaţi.
Hotelul mai oferă servicii de spălătorie şi închiriere de biciclete – nu cunosc preţurile pentru că nu ne-au interesat. Curăţenie se face din trei în trei zile. În cameră am găsit un pliant al unei terase din apropiere şi un altul cu mâncare ce se putea comanda.
Camera
Evident, fiind în doi, am închiriat un studio, pe care l-am găsit într-o stare de curăţenie perfectă. Acesta cuprindea două paturi lipite între ele, pe schelete metalice (care scârţâiau) şi cu saltele de calitate îndoielnică. Ne-am cam chinuit în prima noapte, după care ne-am obişnuit. De o parte şi de alta a paturilor am avut noptiere cu două sertare, foarte utile. Şifonierul a fost încăpător. La geam, inclusiv la uşa de la balcon, aveam storuri. Mobilierul era banal, confecţionat din pal, nou şi strict funcţional. Pe jos era podea. Bucătăria ocupa un întreg perete şi conţinea un aragaz electric cu hotă şi cuptor (pe care nu l-am folosit), cuptor cu microunde şi ustensilele de bază: o tigaie, o cratiţă, o oală, farfurii şi tacâmuri. Nu am avut expressor sau toaster, dar ne-am descurcat şi fără.
Masa cu două scaune era aşezată lângă frigider, sub peretele pe care era prins televizorul cu ecran plat mare şi multe canale, unele din ele în engleză (noi urmăream seara BBC News), franceză şi germană. Aerul condiţionat şi internetul au funcţionat, aşa cum am mai spus, impecabil. Balconaşul l-am folosit ca să bem cafeaua dimineaţa, când nu bătea (încă) soarele, iar eu l-am frecventat cu oarece aplicaţie pentru fumat – în hotel practicarea acestui viciu este interzisă, dar oricum nu-mi place să dorm în miros de tutun.
Baia era suficient de mare şi cuprindea chiuveta, vasul de toaletă, bideu şi stative pentru prosoape şi foen. În cabina de duş era loc să te învârţi. Am avut la dispoziţie prosoape iar drept cosumabile doar săpun lichid şi hârtie igienică. Mă aşteptam însă la asta şi am luat de acasă şampon. Lenjeria de pat şi prosoapele au fost schimbate după trei zile iar consumabilele împrospătate tot atunci.
Am fost inspirată să iau cu mine aparatul contra ţânţarilor – vietăţile acestea scârboase ne-au dat de furcă, deşi (mare mirare!) nu bâzâiau. La Valencia or fi o rasă aparte... În schimb nu am zărit muşte.
Concluzii
Dacă aş recomanda Valencia Rental? Absolut! E un hotel modern, bine utilat dar fără pretenţii şi, fapt esenţial, conceput ca loc de cazare cu preţuri convenabile pentru o mare varietate de vizitatori, de la cupluri la grupuri numeroase. În plus, nefiind situat într-o zonă centrală hiperturistică, oferă clienţilor posibilitatea de a-şi face o idee, chiar şi doar aruncând o privire peste balustrada balconului, asupra stilul de viaţă al valencienilor (şi spaniolilor) obişnuiţi.
Pe de altă parte, dacă distanţele faţă de centru, de plajă sau de Oraşul Artelor şi Ştiinţelor vi se par prea mari, dacă nu vreţi să vă pregătiţi mâncarea în cameră şi preferaţi hotelurile mai elegante şi dacă vă deranjează în general zgomotul sau căldura excesivă (deşi acest din urmă inconvenient îl puteţi înlătura simplu, programând vacanţa primăvara sau toamna), atunci Valencia Rental nu este locul potrivit pentru voi.
Trimis de Carmen Ion in 03.08.15 10:20:56
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.49350400 N, -0.40121000 W - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
===
Mutat în rubrica "Valencia Rental Apartments, VALENCIA" (nou-creată pe sait)
@webmasterX - Da, e OK. Mulţumesc
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2019 Aparthotel Valencia Rental — scris în 14.05.19 de makuy* din BUCURESTI - RECOMANDĂ