ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.05.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.11.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAR-2013
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Ciudad de las Artes y las Ciencias , Oceanografic si Palau de la Musica

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Valencia este impartita in sase cartiere sau districte. Orasul Valencia este format din cinci cartiere si anume: 1. Seu-Xerea, 2. Barrio del Carmen-Botanico, 3. Mercado Central-Ayuntamiento-Juan Llorens, 4. Ruzafa-Ciutat de les Arts i les Ciencies, 5. Blasco Ibanes-Cabanal-Puerto. Cel de-al saselea cartier este format din imprejurimile Valenciei si anume El Saler-Albufera-Sagunto.

Noi am inceput vizita noastra cu cel mai mare si mai impresionant cartier, Ruzafa, unde se gaseste Orasul Artelor si Stiintelor. Ne-a luat 3 zile jumate sa vedem toate obiectivele turistice din Ruzafa, Este totodata si cel mai verde cartier deoarece este strabatut de-a lungul sau de cele mai mari parcuri din oras, Jardines del Turia, gradini ce au fost formate pe cursul fostului rau Turia ce a fost deviat. Valencia este pentru mine cel mai verde oras pe care l-am vazut pana acum, nicaieri nu am vazut atat de multe parcuri si gradini cum am vazut aici.

De-a partea malului estic al raului Turia se gasesc minunatele gradini pe care sportivii sau simpli turisti le intalnesc la fiecare pod. In drumul lui, raul Turia desparte lumea universitatilor de aceea a cartierului Ruzafa, cu strazi vesele in plina dezvoltare: de-a lungul bulevardului Marques del Turia si in imprejurimi se invecineaza cu cele mai frumoase cladiri Art Nouveau, cu bouticuri ale celebrilor creatori de moda si cu elegantele cluburi de noapte. Deasupra Palatului Muzicii, din anii '80, cetatea avangardista a mileniului al treilea- Orasul Stiintelor si Artelor, creata de Calatrava, a invadat o fosta zona pustie si se intinde spre port.

Ce puteti vizita asadar in Ruzafa?

Ciutat de les Arts i les Ciencies

Avenida Autopista del Saler nr 1-7

Nepierzandu-si niciodata contactul cu istoria, Valencia este orasul spaniol care si-a adaptat cel mai bine imaginea catre secolul 21, adoptand un stil avangardist. Orasul Stiintelor si Artelor este fara indoiala simbolul futurist al Valenciei. Este vorba de un centru de activitati enorm dedicat artei, stiintei si naturii ce include mai multe cladiri spectaculoase strajuite de gradini si lacuri artificiale. Cetatea Artelor si Stiintelor, proiectata de Santiago Calatrava, revolutioneaza orasul! Creata pe tema naturii si a apei, ea prelungeste batranul rau Turia spre mare. La intrare domina gradina suspendata a Umbracle, ale carei 55 de arcade evoca sira spinarii unui peste.

Noi am impartit vizita noastra in complex pe doua zile: in prima zi am vizitat Muzeul de Stiinta si Hemisfericul si a doua zi am acordat-o Oceanograficului.

Biletele pentru muzeul de stiinta+ hemisferic+ oceanografic au costat pentru doi adulti 72,50 euro.

Palau de les Arts Reina Sofia

Balena, casca, cap de rechin... fiecare interpreteaza cum ii place arhitectura ciudata a acestui centru al artelor scenei, inaugurat in 2005 de catre Regina Sofia. Inauntru, lumina zilei patrunde prin fante sau prin ferestre largi. Patru sali auditorium, prevazute cu decoruri mobile si echipamente de varf: cele 1700 si 1500 de locuri sunt destinate marilor concerte, spectacolelor de balet si opera (traduse in opt limbi); celelalte doua, de 400 de locuri, tetrului si muzicii de camera. Inauntru se gaseste un restaurant, cafenea si un foaier panoramic.

L'Hemisferic

filme zilnic: 11-21

Este singurul loc din Spania care ofera nici mai mult nici mai putin decat trei mari sali de spectacol audio-vizual. Planetariumul are un ecran semisferic ce acopera 900 de metri patrati si are un diametru de 24 de metri.

Pe dinafara, are forma unui ochi ce isi reflecta forma intr-un bazin (jumatate de sfera), marginita de o pleoapa metalica. Noi am ales filmul "Misterele Nilului" si am fost total captivati de ceea ce am vazut! Filmul a fost special creat pentru a fi vizionat aici, o mare parte din filmari facandu-se din elicopter tocmai pentru a-ti da senzatia ca esti acolo, chiar ne-am ametit un pic, atat de real a fost filmul!

Museu de les Ciencies Principe Felipe

zilnic: 10-20

Este o cladire asemenatoare cu o sira a spinarii, a fost inaugurata in anul 2000 si gazduieste un muzeu interactiv pe trei niveluri. Veti intalni panouri, montaje, jocuri, pentru a explora misterele stiintei si pentru a va initia in cercetare: istoria vietii, reconstituirea unei furtuni, calatorie in inima Amazoniei, etc. Muzeul este cea mai mare cladire din complex, are 250 de metri lungime, 110 metri latime si 33 de metri inaltime. Intreaga cladire are la baza cinci coloane uriase ce sunt vizibile din interiorul muzeului. O vizita la muzeu va rapeste mai bine de o jumatate de zi.

l'Oceanografic

Ian-Iul, Sep-Dec zilnic, 10-20, Aug: 10-0

Ultima cladire a complexului, deschisa in 2002, are 110000 metri patrati si este cel mai mare parc oceanografic din Europa. Aici, intr-o serie de acvarii separate vizitatorii pot explora flora si fauna cea mai reprezentativa a Planetei. Parcul marin poarta semnatura arhitectului Felix Candela si reconstituie principalele mari calde si reci cu speciile care le locuiesc.

Zona dedicata Oceanului Atlantic are o structura dubla si un acvariu cu peste 7000000 de litri de apa si un tunel de 30 de metri din acril transparent. Cand patrunzi inautru ai senzatia ca esti sub apa, si poti admira rechini, toni, pesti spada si alte creaturi. Delfinariumul, ale carui piscine au in total 26 de milioane de litri de apa, are o capacitate de 2500 de locuri. Nu trebuie ratat sub nici o forma spectacolul cu delfini!

Oceanograficul este foarte mare si pentru a vedea totul fara sa fii pe fuga ai nevoie de o zi intreaga.

Centro Comercial El Saler

Este un mall ce se afla chiar vis a vis de Muzeul de Stiinta.

elsaler.com

Va recomand sa mergeti aici pentru a servi masa. Am preferat sa iesim din muzeu si sa luam masa aici decat sa mancam in restaurantul muzeului care are preturi mult mai mari si mancare mult mai proasta. Va recomand sa mergeti la restaurantul de la ultimul etaj, Neco, un restaurant cu bufet suedez cu mancare foarte buna. De pe terasa se ofera o panorama minunata catre Orasul Stiintelor. Pretul este de 9,95 euro, pret in care este inclusa mancarea si desertul, iar bautura o platiti separat. Veti putea alege intre diferite salate, paella cu fructe de mare, paella cu scoici, paste, peste, pui, porc. Eu fiind vegana, am gasit o paella de verduras foarte buna, salata si fructe proaspete. La desert aveau foarte multe prajituri de care nu m-am atins. Puteti vedea mai multe pe site-ul lor: necobuffet.com/es/restaur ... al-el-saler.php

Palau de la Musica

Paseo de la Alameda nr 30

Program: zilnic 10.30-13.30,17.30-21.30

Concerte de obicei 19-20

Cu o arhitectura absolut uimitoare, Palatul Muzicii, datorat lui Jose Maria Paredes, a fost, in 1987, un eveniment! Are o acustica nemaintalnita, favorizata de peretii ca un acordeon si plafonul din lemn. Dispune de doua sali de 1800 si de 460 de locuri pentru concertele clasice. Deo parte si de alata a palatului se gasesc gradini frumoase ce porta semnatura arhitectului Ricardo Bofill.

Museo Fallero

Plaza Monteolivete nr 4

Program: M-S 10-14,16.30-20.30, D 10-15

Este un muzeu dedicat in exclusivitate celei mai mari sarbatori a orasului, Las Fallas. In fiecare an dupa votare, o figurina scapa de flacari pentru a se alatura celorlalte "ninots indultats" (personaje gratiate), colectionate aici din 1934.

Mai multe informatii despre Las Fallas puteti citi in review-ul meu de aici

Cam atat din primele trei zile, mai departe las pozele sa vorbesca de la sine.

Va urma

Rog ilustratie video-muzicala: http://www.youtube.com/watch?v=OYpJncxnrfk

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Muffin2009 in 26.05.13 21:38:37
Validat / Publicat: 27.05.13 07:00:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Barcelona
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4313 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Muffin2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 ne apropiem de Orasul Stiintelor si Artelor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Admin
[27.05.13 18:13:33]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

chucky31*
[29.05.13 15:05:57]
»

wow... ce poze... WOW

andreea_c
[18.08.17 09:51:18]
»

Foarte bun articolul. Felicitari!

Am o nelamurire. Data trecuta am vizitat doar Oceanograful pt ca am fost in Valencia doar in trecere. Asadar nu stiu nimic de muzeul stiintelor si hemisferic. De data aceasta vrem sa ajungem si la cele doua.

Poti te rog sa ma lamuresti care e treaba cu hemisfericul? Ce e inclus in pretul biletului? E ceva de vizitat sau sunt doar filme? Cate filme se pot vedea in pretul biletului? Cat dureaza un film? Sunt ok pt copii?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
andreea_c, chucky31*
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Valencia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048166990280151 sec
    ecranul dvs: 1 x 1