EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vacanta noastra in Tunisia! Super experienta!
Vacanta noastra in Tunisia, hotel Bellvue park, 5 stele!
Am zburat spre Hammamet cu Air Bucharest. Au avut o jumatate de ora intarziere. La intoarcere intarzierea a fost de o ora si 10 min. Zborul a fost super ok, am fost serviti cu cate un croissant apa, cafea, ceai si niste sucuri. Am gasit troller-ul rupt, am facut reclamatie, si in baza damage report am trimis mail catre compania aeriana (inca n am primit niciun raspuns).
Transferul la hotel a fost f ok, cu un ghid care vorbeste romaneste, Aziz, care ne-a prezentat pe scurt excursiile optionale, urmand sa avem o intalnire cu el a doua zi, pentru mai multe detalii, poze si plata.
Excursiile optionale – conversie euro/dinar 3,2:
Sud - Sahara – 2 zile luni-marti sau miercuri- joi- 290 dinari/persoana – traseu: coloseum El Jem, Matmata – locuintele troglodite, Tamezret – vizitat casa berbera, pranz inclus (portii f mici), fara bauturi, la un restaurant berber), oprire pt gustat, contra cost, un ceai de cimbru- 3 dinari si niste prajiturele locale numite coarne de gazela- 2 dinari bucata, Douz – plimbare camila 15 euro – 50 min; ATV – 15 eur – 40 min. (cine lua si excursia optionala de a doua zi 4X4 pe dune care era 20 euro, platea pentru camila si 4X4 doar 30 eur).
Cazare hotel El Mouradi Douz 4 stele (mobilier usor invechit, dar pentru o noapte a fost ok), cina inclusa, fara bauturi, bufet suedez (f prost organizati, noi fiind foarte multi) dar pentru toate gusturile si suficienta. Trezire devreme dimineata, mic dejun inclus, plecare spre Chott El Jerid, cel mai mare lac sarat din Africa, pentru a vedea resaritul. Continuat spre Degache de unde am plecat in optionala 4x4. Vizitat Tamerza, la granita cu Algeria, oaza montana de la Chebika, adrenalina pe dunele de nisip spre locul unde s-a filmat Star wars si inapoi la autocar. Pranz la Metlaoui, apoi in Kairouan unde am asistat la o prezentare de covoare, vazut cea mai veche moschee de pe acoperisul unei cladiri din apropiere si inapoi la hotel. Merita toti banii si toata oboseala!! O recomand din tot sufletul!
Tunis – Cartagina – Sidi Bou Said – vineri -140 dinari/pers. Traseu: Cartagina, ruinele fostei cetati, Termele Romane, Orasul Sidi Bou Said (Santorini de Tunis), superb, pranz in Cartagina, fara bauturi, Tunis bazar si inapoi la hotel. Interesant si frumos!
Seara Ezzahra – joi – 100 dinari/persoana - seara tunisiana, intr un parc dedicat din apropriere, cu obiceiuri, masa traditionala cu apa, sucuri si vin incluse. S-a incheiat cu un superb laser show, o imbinare intre imagini, lumini si oameni, reprezentand toata istoria de 3000 de ani a Tunisiei.
Din hotel, ne-a acostat un tip, Fufu, care ne-a vandut o excursie pe mare cu vaporul de 2 ore, si transfer de la si la hotel. Costul a fost de 20 euro de persoana. Zicea el ca bauturile si fructe vor fi incluse si la discretie. Vrajeala... am avut niste apa, fanta si coca cola, iar ca si fructe, un pepene galben si cateva caise. Am avut ghinion si de vreme rece, nimeni n–a facut baie in larg, astfel incat ne-am intors dezamagiti. (ca si pont: ne-am luat cu noi o sticla de votca, iar Fufu ne-a adus o sticla de whisky, pe care zicea el, i-o platim ca si spaga cand ne intoarcem, daca ne va placea).
Ne-am dat cu skyjet-ul, 70 dinari/2 pers/ 15 min, negociate la sange. (luati de pe plaja din fata hotelului)
 
Despre hotel, numai de bine din punct de vedere al camerelor, personalul de la bar in schimb, lasa mult de dorit. Ti se punea in pahar multa gheata si un strop de alcool, pt ca sa fii nevoit sa faci mai multe drumuri la bar. Te rugai de ei cu cerul si cu pamantul pentru o cafea normala, deoarece nu stiu din ce motiv, serveau mai mult nesscafe. Aveau in spate, de unde veneau cu ness ul si un aparat pentru cafea macinata. Trebuia sa le refuzi 3 cafele (ness), pana iti aduceau cafea. (se faceau ca nu inteleg)
Am citit despre apa, ca nu trebuie nici sa te speli pe dinti cu apa de la chiuveta. Am carat din Bucuresti 4 l de apa. Era apa imbuteliata la discretie, peste tot (la bar, la sala de mese).
Cel mai urat lucru - Spaga peste tot, pentru orice! (Agasanti, din punctul asta de vedere) !
P. S. Nu este nicio taxa de intrare, și nicio viză! In avion am primit o fișă, pe care am completat-o in dublu, jumătate am prezentat-o la vama, cu pasaportul impreuna, cealaltă jumatate tot la vama, dar la întors. In duty free la aeroportul din Hammamet nu se primesc dinari, doar euro sau card! Daca va raman dinari, ii puteti folosi doar la restaurantul din aeroport. Cel mai bine e să scăpați de ei până plecați!
Una peste alta, o experienta nemaipomenita, a meritat!
Trimis de gabivoicu in 14.01.22 12:05:08
- A fost prima sa vizită/vacanță în TUNISIA
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gabivoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@gabivoicu, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
@gabivoicu:
”Am zburat spre Hammamet cu Air Bucharest. Au avut o jumatate de ora intarziere. La intoarcere intarzierea a fost de o ora si 10 min.
Pe lângă nemulţumirea legată de întârzierea zborurilor, eu aş fi menţionat şi avantajul pentru cei care au zburat din Bucureşti al unui orar de zbor extrem de convenabil, care oferea o vacanţă de opt zile aproape întregi, nu acelaşi lucru întâmplându-se cu cei care au zburat din alte oraşe.
”Zborul a fost super ok, am fost serviti cu cate un croissant apa, cafea, ceai si niste sucuri.
Asta a fost în 2019 . Doi ani mai târziu, invocând motive legate de pandemie, cateringul la bord s-a redus la o singură sticlă de apă plată. Atât!
”Vacanta noastra in Tunisia, hotel Bellvue park, 5 stele!
Mi-ar fi plăcut să-ţi citesc impresiile de la hotelul la care ai fost cazată.
Eu am ales doar excursiile în Sahara şi la Tunis, din care m-am întors încântată şi bine am făcut că le-am ales în 2019, deoarece în 2021, când am revenit în Tunisia, nu cred că aş mai fi avut aceeaşi dorinţă de a călători ore în şir într-un autocar plin.
”Te rugai de ei cu cerul si cu pamantul pentru o cafea normala, deoarece nu stiu din ce motiv, serveau mai mult nesscafe. Aveau in spate, de unde veneau cu ness ul si un aparat pentru cafea macinata. Trebuia sa le refuzi 3 cafele (ness), pana iti aduceau cafea. (se faceau ca nu inteleg)
Chestia asta am experimentat-o şi eu la alte două hoteluri de cinci stele mai cu pretenţii ca al tău şi nici eu nu am înţeles de ce trebuia să tot insist pentru a primi o cafea naturală, nu instant, de la aparatul ascuns în spatele barului.
”Am citit despre apa, ca nu trebuie nici sa te speli pe dinti cu apa de la chiuveta. Am carat din Bucuresti 4 l de apa. Era apa imbuteliata la discretie, peste tot
Povestea cu apa este pur folclor şi nu cred că foloseşte cuiva să o propagi la rândul tău. Mai mult chiar, la prima vizită în Tunisia, ghida din partea touroperatorului ne-a spus că apa de la robinet este potabilă şi poate fi consumată fără probleme, inclusiv pentru băut. Evident că nu am consumat decât apă îmbuteliată, la fel ca şi acasă, unde se spune că apa de la reţeaua din Bucureşti este ok de băut , dar ne-am spălat pe dinţi, pe faţă şi pe corp cu apa de acolo şi nu am păţit nimic. Nu acelaşi lucru aş putea spune despre apa din Egipt, dar asta este o altă poveste.
Cert este că, indiferent de situaţie, nu aş fi cărat pe avion APĂ până în Tunisia, când mergeam la un hotel de 5* nu în mijlocul deşertului
”Daca va raman dinari, ii puteti folosi doar la restaurantul din aeroport. Cel mai bine e să scăpați de ei până plecați!
Legislaţia tunisiană interzice scoaterea dinarilor din ţară. Înainte de controlul de securitate am fost întrebaţi dacă mai avem la noi dinari tunisieni. Eu am răspuns că nu, deoarece îi cheltuisem pe ultimii la magazinele de la intrarea în aeroport.
Intenţionam să opresc o sumă modică pentru o cafea înainte de zbor, însă nu am vrut să risc să am probleme. Am fost inspirată, deoarece la restaurantele aflate în zona porţilor de îmbarcare, după ce treci de controlul de securitate, nu mai puteai plăti decât cu euro sau card.
@gabivoicu: Frumoasă experiență tunisiană ai avut! Mi-ar plăcea și mie să ajung acolo dar tot prin agenție de turism deși eu sunt fană excursiilor pe cont propriu. Mi-ar fi plăcut și mie excursia de două zile din Sahara.
Felicitări pentru excursie, a meritat!!
@mprofeanu:
”Mi-ar plăcea și mie să ajung acolo dar tot prin agenție de turism deși eu sunt fană excursiilor pe cont propriu.
Tunisia este o destinaţie interesantă, cu istorie, dar şi un strop de exotism, însă, cel mai important mi se pare că este foarte accesibilă atât ca preţ, cât şi ca distanţă, vorbind de un zbor de doar două ore şi jumătate din Bucureşti.
Pachetul complet luat prin agenţie mie mi-a oferit un avantaj în 2021, scăpând de restricţiile impuse de pandemie, gen carantinare, teste etc.
”Mi-ar fi plăcut și mie excursia de două zile din Sahara.
Surprinzător pentru mine, excursia de două zile în Sahara a fost foarte bine organizată, atingând multe obiective.
Excursia la Tunis nu aş mai face-o organizat, ci pe cont propriu, pentru a putea atinge tot ceea ce mă interesează, gestionând mai bine timpul. Distanţa nu este prea mare, timp este suficient într-o singură zi.
@nicole33: plata acolo se face in dinari sau cu cardul? Unde schimbi in dinari? Ce e mai bine sa ai dolari sau euro?
@Stefanel1963: la receptia hotelului aveau si casa de schimb! Dolari de preferat!
@Stefanel1963:
”plata acolo se face in dinari sau cu cardul?
Puţine sunt locurile unde poţi plăti cu card bancar.
Dinarii tunisieni sunt aproape indispensabili pretutindeni, dacă nu vrei să fii păcălit prin calcularea unei parităţi dezavantajoase pentru tine la euro sau dolari.
”Unde schimbi in dinari?
Cel mai bun curs de schimb îl găseşti la bănci, dar, dacă alegi un hotel mai izolat, este mai greu de ajuns la bancă.
Cel mai comod este să schimbi euro sau USD în dinari tunisieni la recepţia hotelului la care vei fi cazat.
Cel mai prost ieşi retrăgând dinari de la ATM.
”Ce e mai bine sa ai dolari sau euro?
Tunisienii preferă euro.
Eu am avut şi carduri şi euro şi dolari. Cumpărăturile, taxiul şi excursiile luate de la touroperator le-am plătit doar în dinari. Dolarii americani i-am folosit pentru bacşişurile zilnice la cameristă, restaurant, bar etc. Am schimbat euro în dinari şi am plătit în euro în Duty Free în aeroport la plecarea spre casă.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 Tunisia, țara contrastelor — scris în 25.05.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 A doua oara in Africa - circuit Tunisia — scris în 30.04.24 de catrinel din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Descoperim măreția istorică și culorile vesele ale Tunisiei — scris în 26.01.24 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 A doua vacanță în Tunisia – iunie 2021 — scris în 19.07.21 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Cu avionul în Tunisia — scris în 19.06.19 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2019 Vacanță în Tunisia — scris în 03.06.19 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Tunisia, exotică și surprinzătoare — scris în 11.10.18 de cami1212 din RM. VALCEA - RECOMANDĂ