ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.07.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Tecuci [GL]
ÎNSCRIS: 22.01.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2009
DURATA: 7 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
ARTICOL ARHIVAT
TIMP CITIRE: 5 MIN

Colturi de Rai

TIPĂREȘTE

Desi am facut o vacanta in Thassos in urma cu ceva ani, scriem acest rw in urma incurajarilor postate de admini la recentul nostru rw referitor la vacanta din Bulgaria (Obzor) - Club Miramar, 2012.

Ca principiu, in alegerea vacantelor evitam agentiile de turism. Dupa luarea deciziei privind tara si perioada, ne dedicam documentarii Google! Iar daca optiunea noastra e impartasita si de alte familii de prieteni/colegi de serviciu, cu atat mai bine! Apoi, in urma vizionarii (cu sutele!!!) pozelor diverselor locuri/facilitati de cazare, precum si evaluarilor financiare, luam legatura (prin e-mail de obicei) cu respectivii si le spunem ce dorim (nr. /tip de camere, perioada de cazare, etc).

Deci, destinatia fiind insula Thassos, am ales pentru cazare localitatea Pefkari (langa Potos), in partea sudica a insulei. Pentru ca aflasem ca insula poate fi inconjurata intr-o ora cu masina, in mod intentionat am ales o cazare relativ izolata, dar care avea tot confortul necesar pentru odihna dupa o zi de alergatura pe insula.

Ne-am adunat 3 familii in 3 masini si am pornit la drum. Am trecut in Bulgaria pe la Giurgiu. Mai tranzitasem Bulgaria in drum catre Turcia (pe atunci inca nu incercasem litoralul bulgaresc ) si, cu ajutor din partea ViaMichelin (harti printate), am optat pentru traseul prin Muntii Sipka (Bjala, Veliko Tarnovo, Kazanlak, Stara Zagora, Haskpvo, Svilengrad). Principalele motive: drum relativ bun, putin circulat, cu o portiune de 60 de km de peisaj montan fabulos. Am trecut vama la greci pe la Ormenio. In Grecia, am urmat traseul Orestiada- Soufli- Alexandroupoli- Komotini- Porto Lagos-Xanthi-Crissoupoli-Keramoti. La Keramoti, ferryboat la ½ ora, traversarea in ½ ora si gata, hopa in Thassos. Pont: pe ferryboat musai sa aveti paine/biscuiti pentru a hrani pescarusii, este un spectacol magnific cand acestia vin in zbor pentru ati manca din palma...

Dupa debarcare si un drum magnific de-a lungul tarmului, in 20 de minute am ajuns la Pefkari, in 5 minute ne-am cazat. In total drumul a avut 919 km pe care i-am parcurs in 13 ore si ceva... ne-am oprit cate 5-10 minute de fiecare data cand am simtit nevoia, ½ ora la vama dintre Bulgaria si Grecia si aprox 1 ora pt traversarea cu feribotul.

Pe autostrazile grecesti, ireprosabile, pe la sfarsit am mai sarit nitel calul cu viteza, de plictiseala. Niciun echipaj de politie in Grecia. Referitor la antiradar, in Grecia l-am avut in portbagaj, la roata de rezerva (am citit legislatia lor!!!), iar in Bulgaria era pe bord, insa montat cu „arici” sub o sapca, iar la „urgente” (a fost cazul de vreo 2 ori), il smulgeam cu tot cu sapca.

Cazare: 3 camere duble, cu mic dejun inclus, in hotelul Kapahi. Este un hotel mic, cu taverna, situat langa plaja, camera curata, cu televizor, aer conditionat; baia micuta, cu dus, apa calda permanent. Noua ne-a placut si-l recomandam, mai ales ca proprietarii sunt foarte prietenosi (ca toti grecii, de altfel). Ponturi: sa nu lipseasca aerul conditionat si sa se evite cazare la ultimul etaj, datorita caldurii, inabusitoare chiar si in iunie (cand am fost noi).

Mancare: micul dejun oferit de hotel nu era foarte sofisticat (oua fierte/prajite, salam, unt, gem, branzeturi, lapte), dar te satura. Un plus, masa se servea pe terasa de langa plaja. In grupul nostru ne-am nimerit 2 gurmanzi, asa ca in ultimele zile femeile care puneau de-ale gurii pe mese spuneau, asa in general, ca un om mananca dimineata 1 sau 2 oua, nu 3 sau 4, cum obisnuiam noi! Pentru restul zilei, fara exceptie, toti am fost incantati de mancarea servita pe insula, foarte buna si diversificata. Stiau sa gateasca si bucate romanesti! Eu nu sunt amator de miel, dar cunoscatorii din grup au apreciat diverse feluri pe baza de miel. Am apreciat TOATE preparatele pe baza de vietati din mare (nota 10 pentru calamarul umplut cu branza feta, care chiar era FETA!). De asemenea, gatesc doradele (care se gasesc si la noi) la fel de bine ca si italienii si spaniolii. La ei se numeste „tzipouro” (a nu se confunda cu o bautura alcoolica locala, cu pronuntie 90% la fel). Costa 10 euro un peste, dar credeti-ma, nu sunt in general amator de peste, insa cum il gatesc ei face toti banii!!! Din multimea de taverne unde am mancat si am baut, nu am avut un repros culinar de facut, de fiecare data primesti ceva din partea case (o bere, prajitura...). Ne-a placut atat de mult vinul local Retzina incat am cumparat 24 de sticle pt. consum/cadouri in Romania. De remarcat si produsele de patiserie, care dovedesc cu prisosinta ingeniozitatea si bunul gust al acestui popor. Si inca un lucru, pe care l-am mai vazut, mai rar insa, prin alte tari: bauturile reci se serveau in pahare de sticla tinute in prealabil in vitrinele frigorifice, astfel incat senzatie de racoare era accentuata.

Plaje: in cele 7 zile cat am stat pe insula nu am facut plaja de 2 ori in acelasi loc. Pentru vizitarea insulei am folosit masinile personale, fara probleme. Referitor la consumul de alcool la volan: in insula nu sunt decat 2 politisti (ne-a spus patronul hotelului) si turistii nu sunt opriti decat daca incalca flagrant legea... oricum noi nu intentionam sa ne dedam la... excese bahice, dar cate o bere am mai baut . Ce ne-a placut cel mai mult: faptul ca nu trebuia sa mergi decat max. 5-10 minute cu masina ca sa dai de o plaja cu totul diferita fata de cele anterioare, de la nisip, pietre, mare, vegetatie si pana la dotarile pentru turisti. Si erau... nenumarate, mici si mari, pe toate gusturile, cu sau fara dotari! Golden Beach, Scalele, Marble Beach, Aliki... despre care s-a mai scris. Noua cel mai mult mi-a placut o locatie numita Psili Amos, intr-un golfulet cu 2 insule, cu un bar facut intr-o corabie.

Am vizitat manastirea Sf. Arhanghel Mihai (turistilor li se dau haine pentru a-si acoperi corpul cand intra, privelistea este superba si puteti cumpara suveniruri ieftine) si un satuc de munte, Theologos, foarte pitoresc (drumul este magnific, prin livezi de maslini si cariere de piatra)

Lucruri interesante de vazut, o vacanta in care peisajele mirifice ne-au scos din minte privelistile urbane autohtone.


[fb]
---
Trimis de amarili in 26.07.12 18:27:37
Validat / Publicat: 26.07.12 19:44:06
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2278 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amarili); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 portul Potos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

dorgo
[27.07.12 07:02:56]
»

@amarili

Partea de est si de sud a insulei Thassos, sunt fascinante!

amariliAUTOR REVIEW
[27.07.12 10:25:59]
»

@dorgo: intr-adevar, partea estica este mai frumoasa, poate si datorita satelor mai... cochete. Dar si pe partea vestica am descoperit peisaje care iti taie rasuflarea. Noi ne-am indragostit iremediabil de Grecia si este in topul destinatiilor de vacanta.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amarili, dorgo
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Thassos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.0585618019104 sec
    ecranul dvs: 1 x 1