GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Va salut,
Am abandonat de mai multe ori tentativa de a scrie acest review, nestiind daca sa relatez pe scurt sau in amanunt, dar fiind atatea care nu se pot descrie in cuvinte, m-am hotarat sa fiu cat mai concis, deci sa incepem:
Dupa mai multe escapade scurte anul acesta, cele mai multe la vecinii nostri (vezi revieuri), a venit si vacanta cea lunga programata din ianuarie pt a beneficia de early-booking, destinatia aleasa fiind Kamari-Santorini.
Cu emotii, ne-am suit in charterul Aegean care a plecat din Bucuresti la 18.30 si care dupa aprox. o ora si 15 min, timp in care am mancat tot felul de bunatati grecesti servite de frumoasele stewardeze grecoaice, am inceput sa ne apropiem de destinatie, avionul a pierdut din altitudine, s-au stins luminile, si, intr-un apus tarziu, mai intai Mikonos, Paros, Naxos, apoi Santorini s-au dezvaluit in toata splendoarea lor, cu casele albe vazute de sus si cu luminile de la terase si taverne intr-o parte iar in cealalta parte a avionului marea, senzatia a fost coplesitoare, nimeni nu mai scotea un cuvant, toti incercam sa vedem cat mai mult de la hubloul celuilalt, nu stiam unde sa na uitam mai repede...
Dupa o aterizare destul de brusca, pista fiind scurta, ne-am trezit in sfarsit in Santorini, destinatia noastra fiind Kamari, hotel Artemis (despre care o sa scriu un review separat), avand transferul asigurat de la aeroprt.
Kamari este foarte aproape de aeroport, max. 10 min cu auto, iar hotelul am descoperit ca era relativ aproape de plaja, aprox 5 min mers lejer pe jos.
Dupa ce ne-am lasat bagajele in camera, la ora 21.30 deja exploram statiunea, fiind nerabdatori sa vedem inca din prima seara, absolut totul...
Kamari este o statiune mica, cu taverne absolut peste tot, la fiecare coltisor, cu mini supermarketuri unde gasesti de toate si acum sa va spun de preturi:la taverna preturi sensibil mai mari decat pe continent, o salata greceasca aprox. 7-8 eur, friptura sau gyros, souvlaki, aprox 10-12 eur, caracatita, calamari aprox 15 eur iar un platou de mix fish cu dorada, caracatita, calamari, etc pt 2 persoane aprox. 28-30 eur, vinul casei varsat alb sau rosu intre 6-8 eur 500 ml, berea Mithos sau Alfa cam 4.5 eur.
In Kamari, cele mai multe taverne sunt insirate pe plaja, fiecare avand umbrelele si sezlongurile sale de care poti beneficia gratis daca bei o bere, un frappe sau iei pranzul la acea taverna, noi era sa luam teapa, asezandu-ne la insistentele copilului la primele care ne-au iesit in cale, aici fiind 10 eur.
Plaja este numai din nisip si pietris negru care pur si simplu te ardea la orele pranzului daca nu aveai papuci in picioare, in general intrarea in apa este lina, cu pietricele rotunde pe fund care daca iti place senzatia, iti fac un adevarat reflexo masaj, apa limpede, ca o imensa piscina curata, cu pesti inotand printre picioarele noastre.
Statiunea este populata de italieni foarte multi, englezi, americani, francezi, nemti, olandezi, spanioli, cativa romani (noi cei din avion), cativa romani i-am intalnit si servind la restaurante sau in Oia la magazine de suveniruri.
Senzatia este de siguranta totala, nu am vazut niciun politist, toata lumea este relaxata, centre de inchirieri atv uri si auto, moto sunt peste tot, toata lumea plimbandu-se cu atv ul sau masina, ceea ce am facut si noi, si anume am inchiriat o masina, un Fiat Cabrio pt care am platit 80 eur, 2 zile plus benzina (aprox. 16 eur).
Puteti inchiria fara nicio teama, nu ne-a cerut nimeni vreo garantie, noi am facut poze din toate unghiurile, la toate zgaraieturile, speriati fiind de povestile auzite in tara, dar apoi am remarcat ca toate masinile pe insula, fara exceptie, sunt mai mult sau mai putin zgaraiate :)
Cu harta insulei luata de la receptie si cu plinul facut, cu masina cabrio cu muzica greceasca data la maxim, impreuna cu sotia si fata am inceput sa exploram insula, curand ne-am data seama ca nici nu aveam nevoie de harta, era simplu, intr-o parte aveai marea iar in cealalta partea insula arida cu casele alb-albastru pesarate peste tot, cu vita de vie intinsa pe pamant si pe garduri, peste tot (am aflat ca este la nivelul solului datorita vantului care cateodata sufla cu putere), peste tot erau vinarii unde sa face celebrul vin de Santorini (nu le-am vizitat), multe vestigii istorice, bisericute si... magarusi, dealtfel despre Santorini se zice ca:sunt mai multi magari decat barbati, mai multe biserici decat case si mai mult vin decat apa (asta nu cred la cat de scump era vinul).
In prima zi am vizitat Pyrgos unde se spune ca sunt 75 biserici, apoi am coborat spre Akrotiri si de aici la Red Beach, unde nisipul este rosu, la fel si falezele rosii, spectaculoase, modelate de furia vulcanului care inca este activ, am facut baie ca sa ne racorim, printre sutele de turisti din toata lumea care veneau incontinuu, apoi am plecat in capatul de sud vest unde este Farul, asezat pe o stanca, drumul pana acolo serpuieste de-a lungul tarmului prapastios, cu un peisaj care iti taie rasuflarea, de unde poti admira caldera, si, in departare, Fira (capitala) si Oia cu celebrul sau apus...
La intoarcere, ne-am oprit in Perissa, o alta asezare, cu plaja imensa cu nisip negru, unde am mancat de pranz (putin mai ieftin ca in Kamari) si ne-am rasfatat la plaja pana seara
O alta zi ne-am rezervat-o sa vizitam Fira, care este capitala insulei, este incredibila, cu stradute inguste, cladiri vechi albe transformate in magazine si taverne pline de turisti, cu o promenada de unde poti admira caldera, apoi ne-am grabit sa ajungem in Oia, sa nu pierdem asfintitul care se zice ca este cel mai frumos din lume, vazut de acolo.
Oia, sau Ia cu zic grecii este un orasel plin numai de turisti, sute de autocare. veniti din toate colturile lumii sa admire peisajul si asfintitul, am vazut chiar si niste miri (americani) care isi jurau credinta acolo, in asfintit, pe faimoasele de-acum alei si cladiri care au facut inconjurul lumii, taverne pe marginea apei la inaltime unde un pahar de vin este 15 eur, hoteluri sapate in stanca (camera este intre 500-1000 eur/noapte), magazine de lux...
Pt cine nu inchiriaza masina sau atv, transportul in comun este foarte bine pus la punct, sunt autocare care pleaca din 15 in 15 min, pretul difera inre1.80 - 2.40 eur, in functie de distanta, insula are cam 30 km dintr-un capat in altul, deci distantele intre localitati sunt parcurse relativ repede.
Deasemenea sunt foarte multe excursii optionale, la diferite lacasuri, la vinarii, la vulcan (nu o recomand, este f obositoare si dureaza mult), noi am optat pt cina romantica pe vapor cu vizionarea apusului de pe mare, toate excursiile costa aprox. 40-50 eur.
Am plecat la ora 17 din Kamari, am ajuns in portul Thira (port unde vin toate ferryboaturile din Atena si alte insule), ne-am imbarcat pe un iaht mare aprox 50 persoane, am facut inconjurul calderei, am vazut de pe mare Fira (din port in oras se poate ajunge ori cu funicularul ori pe magarus), Imerovigli si Oia apoi am acostat intr-un superb golf langa insula Thirasia unde ni s-a servit cina (bufet suedez) si bauturi (contra-cost). Dupa ce am plecat din golf, am mai avut o oprire in mijlocul calderei unde am vazut cel mai fantastic apus de soare din viata mea, pur si simplu nu pot descrie in cuvinte...
Se mai pot vizita Hot Springs, unde marea este fierbinte din cauza vulcanului si unde se face baie (am trecut pe langa), toata excursia dureaza aprox. 4 ore
Ca si distractie, am vazut cluburi si cafenele multe in Fira mai ales, noi preferam sa luam cina la una din tavernele din Kamari, pe malul marii, acompaniati de bouzukia, apoi ne mutam la un club in aer liber, unde savuram cate un coctail si ascultam muzica live (rock sau pop).
Zilele pur si simplu au zburat si a venit ziua in care ne-au luat de la hotel (hotelul nu a fost cea mai inspirata alegere, o sa revin cu review despre el) si ne-am intalnit aceiasi, in aeroport, un pic mai negri, poate de la soare si poate de suparare ca a durat asa putin :)
Drumul de data asta a fost numai ziua, tot cam o ora si 15 min, parca nu ne venea sa credem cand ne-am vazut in Bucuresti, cu o ora in urma eram in acel mic paradis, inconjurati de turisti din toata lumea, relaxati si politicosi, iar acum in vacarmul si haosul din aeroport, lume grabita, stresata...
Trimis de antheos in 27.09.17 16:03:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (antheos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
” iar hotelul am descoperit ca era relativ aproape de plaja, aprox 5 min mers lejer pe jos.
Unde ați fost cazați, la care hotel?
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
Frumos! Cunosc senzațiile, de uluire la început, când vezi toate aceste frumuseți, apoi de supărare, când te trezești la realitate, acasă, sau pe un aeroport aglomerat, plin de călători agitați... Am fost în iunie, în vecina Perivolos.
@webmasterX:"Dupa o aterizare destul de brusca, pista fiind scurta, ne-am trezit in sfarsit in Santorini, destinatia noastra fiind Kamari, hotel Artemis (despre care o sa scriu un review separat), avand transferul asigurat de la aeroprt"... deci am specificat
Superb, foarte frumos povestit incat am simtit ca ma plimb si eu pe insula care-mi doresc sa o vad. Am fost de 3 ori in Creta si de fiecare data ne propuneam sa sacrificam o zi pentru Thira si de fiecare data renuntam. Acum cred ca ne vom trece in agenda macar un city -break pentru aceasta mireasa a Greciei.
Un vot dat din toata inima. A fost o placere sa citesc.
@DOINITA: multumesc... chiar nu am stiut ce sa scriu, am fost cat am putut de concis, dar tot ar fi multe care cuvintele nu le pot descrie... daca vrei sa ma intrebi ceva legat de Santorini, iti stau la dispozitie cu placere
@antheos: O destinație minunată care merită votul cu numărul 20. Santorini este un loc unde poți capta imagini fantastice. Mulțumim pentru relatare.
@tata123: am sa pun si alte poze, intr-adevar fantastice...
@antheos: Foarte frumos! Mi-ai amintit de vizita noastră în Santorini. Anul trecut am fost o săptămână în Creta și acolo am sacrificat o zi pentru Santorini despre care auzisem că este o insulă minunată. Ferryboat-ul ne-a dus în portul Athinios de unde ne-a preluat un autocar care ne-a plimbat la Fira și la Oia. N-am prins și asfințitul soarelui despre care ni se spusese că este mirific, în schimb m-am delectat acum cu pozele tale. O minicroazieră prin caldera ne-a oferit alte unghiuri pentru a admira insula, dar și stâncile negre de tuf vulcanic. Din nou zic… foarte frumos!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2022 Santorini – Insula ce oferă amintiri magice — scris în 21.12.22 de alinafulg din OţELU ROşU [CS] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Santorini 2021 — scris în 17.07.21 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Zece kilometri de drumeție, zece kilometri de peisaje superbe — scris în 13.01.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 In vino veritas: Muzeul Vinului Vothonas, Santorini — scris în 06.01.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Incursiune în centrul insulei Santorini (satul Pyrgos) și pe acoperișul său (muntele Profitis Ilias) — scris în 16.12.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Orașul antic Thera din Santorini — scris în 18.11.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Odiseea mea santorineză sau calea de la extaz la agonie și viceversa — scris în 29.10.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ