GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hoinărind prin Atena și Santorini (2): Santorini
Dacă mâncarea grecească din Atena a reușit să ne încânte papilele gustative, imaginile din Santorini ne-au „mângâiat” văzul.
Am plecat la ora 7.30 din Piraeus, cu un feribot de la Blue Star. Biletele ne-au costat 80 de euro, câte 40 de persoană. Spre deosebire de feribotul de la Hellenic Seaways, cu care ne-am întors și care ne-a costat mai puțin (25 de euro de persoană), cel dintâi ne-a oferit condiții mult mai bune – curățenie impecabilă, o varietate de mâncăruri și băuturi, plus respectarea orei de sosire la destinație.
Ajunși în 14.30 în Santorini, am luat un autobuz, care ne-a lăsat în Fira. Ne-am cazat la Pensiunea Petros, unde rezervaserăm camera cu două luni înainte. Am făcut o alegere bună, pensiunea fiind aproape de centru. Camera a fost curată și personalul, drăguț. A doua zi, am avut surpriza să constatăm că, de pe terasa noastră, se putea vedea răsăritul.
După ce ne-am cazat, am pornit în explorare. Am descoperit o alee cu scări, care indica „Palia Kameni Bar” (6) și care ducea spre un drum îngust, presărat cu restaurante, ale căror terase ofereau imagini spectaculoase cu soarele apunând.
Ne-am fi plimbat veșnic pe acel drumuleț, de pe care aveam o panoramă de vis – pe de-o parte, marea care se contopea cu soarele, formând o creație dumnezeiască, și pe de altă parte, orașul alb care prindea viață la amurg.
După ce terminam de coborât scările, dădeam de o biserică veche, nerenovată. (7) Pe scările acesteia, ne-am așezat în fiecare seară, așteptând fascinați apusul. Cu privirile și inimile fermecate, porneam apoi prin orașul încărcat cu forfotă, lux și clădiri încântătoare. Străduțele și clădirile luminate ne atrăgeau și ne determinau să ne plimbăm cât mai mult.
Ne-am bucurat de Santorini, alături de doi prieteni foarte buni – un geograf împătimit de plimbări și locuri noi și o specialistă în filologie profundă și iubitoare de frumos.
Nu ne-am mirat deloc când geograful nostru ne-a propus să ne trezim devreme a doua zi, pentru a parcurge drumul de la Fira la Oia. Am avut parte de un traseu încântător de 11 kilometri parcurși de-a lungul crestei, de unde puteam privi fascinanta mare (8). Am pornit de dimineață, pentru a evita soarele puternic. Având o companie mai mult decât agreabilă și fiind înconjurați de o imagine minunată, nici nu am simțit când am parcurs toți kilometrii.
Dacă Fira ni s-a părut un oraș luxos, vă dați seama cum am perceput Oia (9). :) Somptuozitatea este la ea acasă în acest oraș, iar oamenii se îngrămădesc, în număr mai mare decât în Fira, să o viziteze. :)
A doua zi, arheologul și-a manifestat dorința de a merge la Situl Akrotiri. Așadar, am luat un autobuz spre Red Beach, unde urma să avem lecția de istorie și întâlnirea cu marea.
Drumul în sine a fost foarte amuzant. Am dat de un șofer morocănos, care tăia și spânzura în autobuz. Unui domn i-a spus să-și ducă bagajul în portbagaj, altuia, că nu are voi să mănânce, altuia, să-și termine mărul. După ce am pornit, o domnișoară a venit agitată spre el și l-a rugat să oprească puțin, pentru că iubitul ei ajunsese în stație, cu întârziere. A întrebat-o „really?” și și-a continuat traseul, fără ca măcar să încetinească. La prima stație, o altă domnișoară l-a întrebat dacă merge spre plajă. El a întrebat-o la care plajă ar dori să ajungă, iar ea i-a răspuns „any beach”. Atunci, el, cu un aer foarte înțelegător, i-a replicat „Aaa, any beach. You should take the next bus”. Evident că noi am pufnit în râs, iar el și-a întors privirea și a întrebat „What’s so funny, my friend? ”. :) De frică să nu ne dea jos, căci ar fi fost în stare, ne-am încremenit și zâmbetele. :)
Cu peripețiile aferente, am ajuns la Situl Arheologic Akrotiri (10), un oraș cuprins de furia vulcanului, care amintește cât de imprevizibilă este viața. Așa cum spunea prietena noastră, poate durerea și suferința acelor oameni au fost răsplătite prin faima pe care o cunoaște astăzi Santorini. Pe lângă curiozitatea de a înțelege acea pagină de istorie, ne-am întristat la gândul morții care s-a abătut asupra acelui oraș.
Ne-am scuturat repede de tristețe și ne-am îndreptat spre Plaja Roșie (11), unde am petrecut câteva ore frumoase.
Concluzia este că am petrecut o vacanță minunată și că am adăugat încă o pagină de amintiri frumoase în caietul vieții noastre.
Trimis de Maria Cata in 16.09.17 19:50:22
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Maria Cata); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Maria Cata, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
--
” Ne-am cazat la Pensiunea Petros, unde rezervaserăm camera cu două luni înainte. Am făcut o alegere bună, pensiunea fiind aproape de centru. Camera a fost curată și personalul, drăguț.
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2022 Santorini – Insula ce oferă amintiri magice — scris în 21.12.22 de alinafulg din OţELU ROşU [CS] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Santorini 2021 — scris în 17.07.21 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Zece kilometri de drumeție, zece kilometri de peisaje superbe — scris în 13.01.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 In vino veritas: Muzeul Vinului Vothonas, Santorini — scris în 06.01.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Incursiune în centrul insulei Santorini (satul Pyrgos) și pe acoperișul său (muntele Profitis Ilias) — scris în 16.12.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Orașul antic Thera din Santorini — scris în 18.11.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Odiseea mea santorineză sau calea de la extaz la agonie și viceversa — scris în 29.10.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ