ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.07.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 17.09.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 10 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Peloponez - vacanta cu repetitie

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

"Nu stiu daca ma voi intoarce vreodata in Peloponez, dar mi-as dori din tot sufletul lucrul acesta. E un loc special, o altfel de Grecie, mai misterioasa si mai stranie, o ingemanare de istorie si legende, de munte si mare, de livezi de maslini si portocali si tinuturi aride si sterpe. "

Asa imi incheiam povestirea vacantei mele de anul trecut, o altfel de vacanta (cel putin pentru noi) din toate punctele de vedere. Atunci, nici nu banuiam si nici nu indrazneam sa visez ca voi avea o "vacanta cu repetitie" atat de curand.

Povestind prietenilor si rudelor cat de frumos a fost, un unchi al sotului care in dotare o rulota nemiscata din curte de vreo cativa ani si-a exprimat dorinta de a vedea cu ochii lui minunatiile Peloponezului, propunandu-ne sa mergem impreuna-o singura masina+rulota+cortul nostru.

Zis si facut. Avand experianta anului trecut, noi am fost responsabili cu organizarea si traseul acestui circuit pe care l-am respectat pana in final in proportie de 90%.

Am plecat din Gaiesti (locul de intalnire cu cealalta familie) in seara de 30 iunie dupa o zi cumplita la servici, dar bucuria reintoarcerii in tara asta pe care o iubim atat de mult a facut sa-mi dispara orice urma de oboseala.

Am intrat in Grecia pe la Makaza, iar dupa ce am trecut de Kavala, o ploaie marunta ca de toamna ne-a adus aminte ca suntem nedormiti de 24 de ore. Am tras intr-o parcare si am executat un somn de vreo trei ore in rulota, toti patru, somn acompaniat de picaturile de ploaie ce se auzeau rapaind pe acoperis.

Cand ne-am trezit, ploaia se oprise, asa ca ne-am continuat drumul spre Riviera Olimpului. Nu stiam unde vom inopta. Pe drum am hotarat sa ne oprim in Paralia si asa am facut. Seara ne-am petrecut-o pana tarziu pe stradutele si prin magazinele din statiune, apoi, dupa ce am mancat ne-am retras spre Korinos, undeva pe o plaja pustie unde am dormit prima noapte din acest periplu.

Am fi putut merge in camping, dar problema era ca dimineata devreme, cel tarziu la sapte, voiam sa pornim la drum, iar in campinguri, cu greu accepta sa platesti de seara si sa-ti recuperezi actele. In general receptiile se dechid dimineata pe la 8-8,30 si nici nu ai voie sa faci galagie (strans cort, motor pornit) pana la acea ora. De fapt bunul simt iti impune acest lucru, in conditiile in care, pana pe la acea ora, in camping, nu se aude decat ciripitul pasarilor.

A doua zi, dupa cafeaua bauta la usa rulotei, la ora sapte eram deja in drum spre Meteore. Pentru noi era a treia oara cand vedeam acest "must see" si am considerat ca si partenerii nostrii de vacanta trebuie sa vada asa ceva.

Am lasat rulota undeva lanaga muzeul de icoane si am urcat doar cu masina pana la intrarea in Marele Meteor oprind de cateva ori pe drum pentru poze si admirat peisajul. Pentru ei impactul a fost uluitor, maretia naturii inconjuratoare si intreg complexul de manstiri suspendate i-au last fara cuvinte. In acel moment, au spus ca daca s-ar intoarce acasa a doua zi ei sunt multumiti cu ce-au vazut, dar vacanta abia incepea.

Am coborat de la Marele Meteor, ei muti de uimire, noi bucurosi ca am rezazut aceste locuri si din alte ipostaze, ne-am recuperate "hardughia" si am pornit spre Egnatia Odos-Ioanina coborand apoi spre Arta prin defileul raului Louros.

Pentru dormit am ales tot camping Monoliti, pe care il stiam de anul trecut, aflat la 15 km nord de Preveza. In general, in toata excursia noastra am ales ca locuri de campare campingurile testate de noi, nu ne-am riscat sa facem experiente noi, stiind calitatea acestora si ceea ce ofera fiecare.

Dupa prima baie in mare si un pic de plaja la apusul soarelui am incheiat seara intr-un mod cat se pate de placut cu un sprit rece baut la usa cortului.

Am regasit campingul la fel ca anul trecut, nimic nou in dotari, dar mult mai aerisit, aproape pustiu. In momentul cand i-am spus receptionerului ca eram pentru a doaua oara ospetii sai, a fost un pic surprins, dar s-a bucurat, iar ca bonus din partea casei am avut acces la curent electric fara sa platim.

Urmatoarea zi am pornit spre Peloponez, oprindu-ne fara nici o abatere direct in camping Erodios de langa Gialova. Ca si anul trecut, am hotarat sa stam doua nopti aici, iar in ziua dintre ele sa vezitam cate ceva. Am mers la Voidokilia, plaja emblema a Messiniei pe care noi am ratat-o anul trecut, iar seara am petrecu-o in Pilos, un orasel incantator asezat ca un stup deasupra golfului Navarino.

Voidokilia isi merita pe deplin renumele. Aflata intr-un gofl aproape cicular, cu nisip fin si apa ca de cristal, vegheata de sus de ruinele castelului lui Nero, ofera o imagine si o atmosfera deosebita. E o plaja salbatica, neamenajata, intr-un cadru natural de exceptie.

Noi fetele, am ramas la plaja sa ne bucuram in sfarsit de o jumatate de zi de soare si apa calda in timp ce baietii au urcat pana aproape de ruinele castelului. Pozele facute de acolo, de sus, definesc frumusetea peisajului, a acestei plaje si a lagunei.

Seara, asa cum ne propusesem, am petrecut-o in Pilos, admirandu-i frumusetea, in apus de soare, de pe faleza sau de sus, de la castelul ce strajuie orasul. La intoarcere spre camping am intrat si in Gialova, o statiune mica dar cocheta, cu o plaja decenta dar nu spectaculoasa, multe taverne si magazine de tot felul, nu foarte agolerata, cu o atmosfera tihnita si relaxanta, de vacanta.

Dupa cele doua nopti petrecute la Erodios, ne-am continuat drumul spre Gythio, un oras superb care, din punctul meu de vedere rivalizeaza cu Nafplio.

Initial, din cauza rulotei si a masinii nu prea puternice, hotarasem sa evitam drumurile grele, in panta si cu serpentine, preferand sa facem un ocol, urcand de la Kalamata spre Tripoli pe autostrada si apoi sa coboram spre Sparta-Gythio, dar spiritual de aventura ce ne caracterizeaza familia, putina inconstienta si dorinta de a revedea peisajul si imaginile ca de reclama turistica de la intrarea in tinutul Mani, ne-au facut sa alegem traseul Kalamta-Aeropoli-Gythio.

De la Kardamili, drumul serpuieste pe langa mare, iar ceea ce vezi e despris parca din rai. E portiunea de drum despre care spuneam anul trecut ca mi-ar fi placut sa o parcurg pe jos, fara masina (lucru imposibil, dealtfel) ca sa ma pot bucura de fiecare golfulet cu apa limpede, de fiacre plaja ascunsa intre stanci, de fiecare insulita azvarlita in azuriul marii si nu in ultimul rand de semetia muntilor ce se ridica pana-n vazduh.

Datorita acestor frumuseti nu am mai ajuns la Gythio in acea zi. Ne-am oprit la camping Kalogria, langa Stoupa. Campingul se afla undeva deasupra plajei cu acelasi nume, o plaja maricuta, amenajata cu umbrele si sezlonguri, doua taverne-baruri, cu nisip fin, apa limpede si calda, marginita de stanci unde baietii au facut un snorkeling pe cinste. A fost o oprire neprevazuta, dar binevenita. Zona este deosebit de frumoasa, cu golfuri mici si salbatice, stancoase, cu petece mici de nisip, iar statiunea Stoupa merita cu prisosinta luata in calcul pentru o intreaga vacanta. Ne-a placut la nebunie atmosfera, faleza, tavernele (cateva, chiar de exceptie, prin amplasament), plaja din centrul statiunii destul de mare, cu nisip, iar cea din capat, dinspre camping, mai stancoasa. Am petrecut o seara de neuitat in statiune, incercand sa o descoperim cat mai profund si am stat in cumpana in a ne continua traseul sau a ramane aici pentru restul vacantei…... Dar era pacat de partenerii nostril de drum carora le promisesem atat de multe.

Dimineata, cu parere de rau ca ne despartim de Stoupa, ne-am continuat drumul spre Gythio si cum distanta era mica, ne-am permis o abatere de la traseu spre pestera Spilou Dirou, un obiectiv care nu trebuie ratat daca ajungeti prin zona. Noi il vizitaseram anul trecut si ne-a impresionat profound, insa anul acesta nu am mai intrat. Am vrut sa ramanem cu imaginea primei impresii si ne-am asteptat prietenii pe plaja de langa pestera facand si o repriza buna de baie in apa aceea calda si limpede ca lacrima. Pentru prietenii nostrii, vizitarea pesterii a avut un impact cel putin ciudat. Ceva timp n-au mai scos nici un cuvant, nevenindu-le sa creada ca au vazut cu ochii lor acea minune a naturii si ca ceea ce au vazut a fost aevea.

In jurul pranzului am ajuns in sfarsit la Gythio, de fapt la campingul Gythion Bay aflat la iesirea din Mavrovouni, ramanand aici pentru doua nopti. Prima zi am petrect-o la plaja campingului, iar seara vizitand orasul care ne-a ramas in suflet inca de anul trecut.

Plaja din Mavrovouni este imensa, are vreo 4 km, cu nisip mai grosier si pietricele marunte, pe alocuri amenajata cu umbrelute si sezlonguri, dar in mare parte salbatica si aproape goala. Cel putin, asa am gasit-o noi. Am petrecut aici o dupa amiaza, cu apa calda, un pic de valuri si o briza foarte placuta care mai potolea dogoarea de peste zi.

Seara, am vizitat Gythio, de data asta pe indelete. Un oras frumos, construit pe un deal, cu vedere la golful Laconia, iar in fundal, peisajul este desavarsit de maretia muntilor. Centrul orasului este situat in jurul portului, cu o faleza plina de terase si magazine de tot felul. Am fost si pe insulita Cranae legata de tarm printr-un drum pietruit si pe care se afla muzeul de etnologic si de istorie (inchis la acea ora), un far o bisericuta si o terasa. Imaginea orasului in asfinti, de acolo de pe insulita, e magnifica.

Ne-am plimbat, am mancat cea mai buna inghetata din viata mea, am facut aprovizionarea pentru a doua zi si ne-am intors "la baza".

Ziua urmatoare a fost o zi plina si mult asteptata de noi. Urma sa revedem doua locuri dragi care au fost "varful" vacante noastra de anul trecut:Elafonisos si Monemvasia

La prima ora a diminetii am plecat spre Elafonisos (doar cu masina, rulota a ramas in camping). Trecand prin livezi de portocali neculesi am ajuns la Pounta unde ne-am urcat pe ferry imediat si intr-o jumatate de ora eram pe plaja Simos. Culoarea ireala a apei si limpezimea ei, peisajul acela salbatic care mi-a ramas in mine un an intreg era neschimbat, lipseau doar crini de nisip neinfloriti inca. Parca ieri plecasem de acolo…. Doar ca era mult mai putina lume. Ne-am bucurat de soare bland, briza placuta si o apa incredibil de limpede si calda pana dupa pranz apoi am trecut prin camping, am facut un dus, ne-am racorit cu o inghetata si ne-am luat din nou "la revedere" de la aceasta bucatica de rai.

Drumul nostru a continuat spre Monemvasia, oraselul stravechi ascuns in spatele stancii, ca o bijuterie de pret. Anul trecut nu am avut timp sa vedem chiar tot. Timpul ne presa. De data asta ne-am plimbat pe stradutele inguste si intortochiate aproape trei ore. Am urcat spre cetatea veche pana unde ni s-a permis, iar panorama ce se deschide de acolo de sus iti taie rasuflarea. Casele vechi din piatra imbracate in verdeata si flori de bouganvillia, mirosul de iasomie, stradutele pietruite, ramasitele vechii cetati te transpun in alte veacuri si fac din acest loc ceva special, un giuvaer de pret al Peloponezului.

Am plecat din Monemvasia la apusul soarelui si am ajuns in camping pe inserate petrecandu-ne ultima seara in Peloponez in fata unui pahar de vin rece, laga cort.

Itinerariul facut de acasa cuprindea si doua nopti de cazare in zona Tolo de unde sa putem vizita Nafplio si o deplasare spre Hermioni de unde puteam face o vizita in Hydra. Cum planul nostru s-a dat putin peste cap cu oprirea neprevazuta la Stoupa si cum sambata dupa amiaza trebuia sa fim in tara, am renuntat cu inima stansa sa mai mergem la Tolo placand de la Gythio spre Atena, nu inainte de a vedea Canalul Korint. De data asta mi-am facut bine temele si am reusit sa ajungem sus pe pod, locul de unde se vede cel mai bine grandoarea acestei lucrari. Anul trecut am nimerit la podul submersibil de la Lautraki. Am facut poze, am admirat trecerea catorva vase mici de croaziera si am plecat spre Atena pe drumul paralel cu autostrada, un drum bun si frumos, pe malul marii si… fara taxe.

Cand am intrat in Grecia, de la Komotini pana la Salonic si apoi mai tarziu la intoarcere de la Meteora spre Ioanina am fost taxati pe autostrada Egnatia Odos ca orice autoturism normal. Cand am plecat din Paralia spre Larisa, pe autostrada Salonic-Atena, lucrurile s-au schimbat, avand rulota, ne-au taxat si de trei ori mai mult, bagandu-ne la alta categorie. Acest lucru ne-a dat de gandit si ne-a facut sa luam decizia de a ocoli cat se poate de mult autostrada pe drumul de intoarcere. Anul trecut am platit de la Korint la Salonic, cu o masina fara rulota, aproape 40 E, deci acum, cu rulota, saream sigur de 100 E.

Intrand in periferia Atenei am inceput sa ne uitam de o parcare mai mare, la un supermarket, unde sa lasam rulota si sa mergem doar cu masina spre Acropole, insa tot mergand si tot uitandu-ne ne-am trezit in inima Atenei cu hardughia dupa noi si cu Acropole la o aruncatura de bat. Stiam ca daca mai continuam sa mergem riscam sa ramanem blocati in furnicarul traficului asa ca pe prima straduta mai laturalnica am reusit sa gasim doua locuri libere si dupa ce am parcat am luat harta incercand sa ne localizam, sa stim unde sa ne intoarcem pentru a ne recupera "casuta". Ne aflam langa un sit arheologic si un ghid dragut de aici a vazut ca suntem in incurcatura si a sarit sa ne ajute. Ne-a insemnat pe harta locul unde ne alfam (cimitirul antic-Keramikos) si ne-a recomandat sa luam un taxi pana la Acropole chiar daca distanta nu era mare, se putea ajunge lejer, pe picioare, sa memoram strazile pe care mergem si sa ne intoarcem fie tot cu taxiul, fie pe jos. L-am ascultat si platind doar 6 E pentru taxi am ajuns elegant chiar la intrarea in sit. Noi eram pentru a treia oara aici, asa ca am preferat sa nu mai intram. Au intrat doar prietenii nostri. Noi am ramas sa facem poze de pe stanci, de la locul de panorama de sub Acroporele si apoi ne-am asteptat prietenii, la umbra, rasfatandu-ne cu o limonada inghetata. Ca o paranteza exista doua feluri de bilete de intrare:unul de 6 E cu care vizitezi doar Acropole si unul de 12 E in care ai incluse, pe langa Acropole, inca vreo 6 obiective aflate in jur. Prietenii nostri au cerut billet de 6 E, dorind sa viziteze doar Acropole, insa li s-a spus ca nu este posibil, trebuind sa cumpere bilet intreg, cel de 12 E. Nu cred ca a fost corect!

Dupa ce ne-am recuperat partenerii de vacanta, am coborat in piata Monastirakipe care am regasit-o schimbata fata de 2006 cand o mai vizitasem. Parca nu mai avea farmecul de atunci sau poate impactul primei impresii a fost altul. Acum era exagerat de aglomerata, mai putine taverne si terase si parca mai sufocata de magazinele de suveniruri. Nu o sa uit niciodata seara petrecuta aici in 2006, undeva la o taverna micuta. In piata se auzea in surdina muzica greceasca adevarata cantata de o formatie, iar deasupra noastra, luminat feeric, ne veghea Parthenonul. E o imagine care nu se uita niciodata.

Mergand pe jos am ajuns la masina fara probleme, iar stresul cel mai mare era cum sa iesim din Atena cit mai usor si mai repede. Am reusit acest lucru nesperat de bine si intr-un sfert de ora eram deja pe autostrada. De aici a inceput dansul, cand pe stanga, cand pe dreapta, mergand pe drumurile paralele cu autostrada, incercand sa ocolim portile de taxare. Oricum, fiind cu rulota, nu puteam beneficia pe deplin de viteza admisa pe autostrada. Am pornit spre Nei Pori-Platamonas, insa noaptea ne-a prins pe drum, undeva mai sus de Kamena Vourla, la Karavomilos. Eram obositi si flamanzi, asa ca am cautat sa oprim la o terasa. Am gasit una chiar pe faleza orasului, care avea si o parcare mare in spate unde am ramas peste noapte. A fost una din cele mai frumoase seri din acesta vacanta, acolo pe malul marii, singuri in toata taverna, cu luminitele Kamenei Vourla jucad in zare. Se auzea dor clipocitul apei. Dupa o masa copioasa si o bere rece ne-am dus in parcare, la casuta noastra si am dormit toti patru cateva ore bune, pana dimineata. Ne-am trezit, am facut un ibric de cafea pe care am baut-o pe bacuta de pe faleza admirand rasaritul soarelui Vacanta noastra se apropia de sfarsit. Oare reusisam sa oferim prietenilor nostrii vacanta de vis promisa? Pentru ca inainte de toate a fost mai mult vacanta lor decat a noastra. E drept ca ne-am bucurat si noi de revederea multor locuri dragi si de descoperirea altora noi, insa am vrut sa le demonstram de ce iubim atat de mult acesta tara minunata, de ce nu ne mai saturam de ea, de ce de zece ani nu cunostem un alt drum spre vacanta perfecta. Acolo, pe bancuta de pe faleza din Karavomilos, cu o cafea in mana si ochii pierduti in rasaritul soarelui am inteles nostalgia si multumirea din privirea lor. Se termina o mica aventura, o vacanta pe care nu o vom uita prea curand nici noi si mai ales ei

Am plecat din Karavomilos pana sa inceapa forfota diminetii sperand sa ajungem cat mai repede in zona campingurilor de pe Riviera si sa mai prindem o zi de plaja. Mergand tot pe drumuri laturalnice am reusit sa ocolim aproape toate Toll-Post-urile si am ajuns la Nei Pori aproape de pranz. Stiam ca sunt multe campinguri in zona, le vazusem cu ceva ani in urma. Din pacate multe nu mai existau, iar altele erau cu circuit inchis, cu locuri inchiriate pe tot sezonul in care proprietarii isi amenajasera adevarate casute de vacanta in jurul unei rulote vechi sau a unor corturi mai mari. Am intrebat in vreo patru campinguri, dar nu am gasit nimic sa ne convina sau nu erau locuri, asa ca am juns pana in Skotina, unde ne-am cazat tot intr-un asfel de camping, insa receptionerul auzind ca nu vrem sa stam decat o noapte ne-a lasat sa ne instalam pe parcela unui proprietar care inca nu venise "acasa".

Skotina e o statiune mica, la nord de Platamonas, cu o plaja mare, cu nisip, jumate amenajate, jumatate libera, cateva unitati de cazare, doua minimarketuri, 3-4 taverne si cam atat. Nimic spectaculos in afara de castelul Platamonas care se vede in zare, in capatul plajei Pantelimonas. Asa cum am spus, plaja e cu nisip, dar intrarea in mare e in general cu bolovani, va trebuie papuci speciali. Doar in centru, unde sunt umbrelele se poate intra mai usor. Statiunea nu ofera mare lucru, doar liniste, relaxare, plaja si apa marii. O fi mult, o fi putin? Depinde de fiecare ce-si doreste de la o vacanta. Pentru noi, aproape o zi petrecuta aici a fost suficient, dimineata urmatoare continuindu-ne drumul spre Paralia. Planul initaial era sa ramanem in statiune pentru baie, plaja, mancare, shopingareala ieftina, pana seara tarziu, apoi sa ne retragem pe plaja pustie dinspre Korinos, acolo unde incepuse vacanta noastra, sa ne odihnim cateva ore, iar pe la patru dimineata sa plecam spre tara pe la Kulata. Ne-am respectat programul pana pe la sase seara cand am constatat ca nu prea mai aveam ce face in Paralia, asa ca ne-am hotarat pe loc sa nu mai pierdem timpul si sa mai scurtam drumul spre casa de a doua zi, plecand in acea seara.

Am parasit Grecia in acea seara lasand in urma atat de multe amintiri si imagini de neuitat… La ora noua trecusem de Kresna si ne-am oprit la intrarea pe defileul raului Struma. Ne-am scos masuta si scaunele si am ramas la un pahar de vin rece pana noaptea tarziu, admirand dansul licuricilor, bucurandu-ne de racoarea vaii si depanand amintiri din locurile prin care trecusem.

Dupa un drum lung prin Bulgaria, care parea ca nu se mai termina si dupa o ora si ceva de stat la Giurgiu, pe la ora 15 am fost in Gaiesti, ne-am recuperate masina, iar peste inca doua ore eram acasa, la Rm Valcea.

Peste tot pe unde am umblat am constatat ca erau parca mai putini turisti decat eram noi obisnuiti, in special in Peloponez. Ori nu incepuse sezonul asa cum trebuie, ori situatia politica si economica a Greciei ii speriasera, nu stiu sa va spun cauza reala. Cert este ca noi nu am simtit acest lucru in nici o privinta, totul a decurs normal, benzina am gasit peste tot fara probleme, preturile ni s-au parut neschimbate, de platit am platit peste tot cu cash (asa obisnuim mereu, nu a fost un lucru impus de situatia actuala). In Peloponez am intalnit doar doua masini de Romania, dintre care una era a unei localnice din Stoupa. Parca nici pe Rivira nu mai sunt atat de multi conationali. Locul le-a fost luat in special de sarbi. Ai nostri au prins curaj si-si doresc mai mult de la vacanta lor in aceasta tara minunata, alegand peisajele mirifice ale insulelor.

Aici se incheie povestirea vacantei mele de anul acesta carea a fost una frumoasa, inedita, dar parca mai obositoare si mai stresanta decat cea de anul trecut (sau poate am mai imbatranit noi?). Atunci am fost singuri si ne-am permis sa ne organizam din mers, fara un plan anume si sa facem ce ne dicteaza inima la momentul respective. Acum am avut responsabilitataea de a asigura prietenilor nostri o vacanta de neuitat si pentru asta am fost nevoiti sa respectam cat de cat un program.

Dar, sa dea Domnul sa fim sanatosi, ca nu am de gand sa ma opresc aici. Abia am descoperit frumusetea si libertatea unei vacante cu cortul asa ca de data asta sunt sigura ca ma voi reintoarce in Peloponez. Deja stiu unde vreau sa ma cazez...

.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de dana2104 in 22.07.15 18:48:17
Validat / Publicat: 22.07.15 21:20:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 4333 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dana2104); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Stoupa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmaster98
[22.07.15 21:23:16]
»

Un set de impresii excelent. Eu l-aș fi împărțit în mai multe părți cu ceva mai multe amănunte. Dar da, despre o mare parte ne-ai povestit și anul trecut. Felicitări!

dana2104AUTOR REVIEW
[22.07.15 21:28:09]
»

@webmaster98 - Multumesc pentru aprecieri!

Asa este, in mare parte am detaliat in povestirea de anul trecut. Am considerat ca nu are rost sa reiau anumite informatii, am preferat sa scriu povestea sub forma unui "jurnal de calatorie"

Cristian_h* CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[22.07.15 21:37:21]
»

@dana2104 - mi-ai făcut o poftă de ducă... dar n-am ce face mai trebuie să aştept , să înţeleg că nici acum nu aţi avut timp pentru Mistras... aveţi o bilă neagră !!!

Felicitări pentru această vacanţă!

dana2104AUTOR REVIEW
[22.07.15 21:43:12]
»

@Cristian_h - Imi pare rau, dar l-am vazut anul trecut.

Cred ca ai sarit peste partea a treia a povestirii mele de anul trecut in care am povestit cat de mult ne-a impresionat.

Sterge-mi, te rog, bila neagra!

webmaster13
[22.07.15 21:52:38]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

dana2104AUTOR REVIEW
[22.07.15 22:12:49]
»

@webmaster13 - Mii de multumiri. Este exact muzica noastra de suflet care nu lipseste niciodata din masina, indiferent pe unde calatorim, dar mai ales in Grecia.

Dabator
[22.07.15 23:14:46]
»

@dana2104: O încântare articolul tău. Niciodată u am fost adeptul cortului sau rulotei, dar când citesc articolele tale mă îndoiesc de modul meu de a fi. Dacă eu m-am îndrăgostit de Peloponez se pare că tu îl iubești necondiționat. Drept este că Peloponezul nu trebuie văzut decât "migrând" dintr-un colț în altul, fără cartiere generale ce împiedică desfășurarea pe întreaga peninsulă. Eu mi-am "pierdut" 3 seri în Monemvasia, nu 3 ore, dar nu regret nici un minut.

Acum recunosc că mie Gythion-ul nu mi-a plăcut nici pe departe cât m-a încântat Nafplio, dar asta înseamnă diversitatea în opinii.

Mulțumesc pentru articolul care mi-a stârnit amintiri plăcute pe de o parte dar și dorința de a reveni din nou acolo, într-un viitor mai mult sai mai puțin îndepărtat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Camelia19
[22.07.15 23:27:43]
»

@dana2104: Minunata calatorie, ai reusit sa vezi atatea locuri deosebite incat sunt sigura ca articolele tale au trezit interesul mai multor useri de pe-aici. Pe mine, cel putin, m-ai cucerit. Pe viitor, daca tot esti hotarata sa revii, ai putea sa incerci si ceva nou, cum ar fi sa rezervi vreo 2-3 nopti insulei Kythira de exemplu, spre care pleaca feriboturi din Gythio, ca tot ziceai ca iti place atat de mult orasul. Si iata si pretextul pentru a-l revedea . Eu ma gandesc serios la combinatia asta, pentru cand va fi sa fie. Kythira mi-a cazut cu tronc dupa ce am vazut un documentar despre ea si cred ca o vizita in Peloponez cu o insula bonus s-ar impleti de minune. Felicitari pentru vacanta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dana2104AUTOR REVIEW
[22.07.15 23:34:05]
»

@Dabator - Multumesc pentru ca ai avut rabdarea de a cititi acest articol luuung...

Este adevarat, ne-am indragostit de Peloponez cu toate ca mai avem multe de vazut. In momentul acesta consider ca e cea mai ofertanta zona vizitata de noi. Aici ai de toate:munte, mare, peisaje incantatoare, istorie, traditie si nu in ultimul rand lipsa, aproape totala, a turismului comercial.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dana2104AUTOR REVIEW
[22.07.15 23:47:28]
»

@Camelia19 - Iti multumesc si tie, Camelia!

Am citit si eu despre Kythira si sunt convinsa ca este o destinatie "pe calapodul" nostru, insa, din pacate vacanta mea nu poate depasi maxim 10 zile asa ca... astept pensia. Poate atunci voi putea sa-mi pun in practica visele de acum. Doar sa fim sanatosi...

Cristian_h* CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[23.07.15 20:46:43]
»

@Camelia19 - este mai rentabil să iei ferry spre Kythira din Neapoli preţul este cam la jumătate, în plus foarte aproape de Neapoli este insula Elafonisos, deci sunt 2 cireşe pe tort , Kythira este una dintre cele mai puţin cunoscute insule greceşti... şi sper să rămână aşa!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[23.07.15 21:03:14]
»

@dana2104 - De aseară sunt extaziată de articolul tău (mai ale ales că le ştiu şi pe celelalte trei de anul trecut), dar n-am apucat să-ţi scriu. De la 01 septembrie sper din toată inima să ajung şi eu în Peloponez (de fapt mi-am făcut rezervare pentru aproape două săptămâni dar n-aş vrea să mi se întâmple ceva rău din nou), aşa că îmi pică nemaipomenit de bine impresiile tale proaspete. Recunosc că vacanţa ta la cort şi rulotă este una aparte, destul de curajoasă! Bravo! Şi, apropo, la citirea faptului că te-ai întâlnit cu familia prietenă la Găeşti, inima mea de găeşteancă a început să freamăte!

Vacanţe plăcute în continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Camelia19
[23.07.15 21:49:47]
»

@Cristian_h: Multumesc de informatie, o sa tin minte pe viitor. Stiu ca insula Kythira e putin cunoscuta si asta e unul din motivele pentru care imi doresc s-o vizitez, sper ca pana atunci sa nu se aglomereze, vorba ta.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Camelia19, dana2104, irinad
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Peloponez:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084568023681641 sec
    ecranul dvs: 1 x 1