GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De ce sa mergem in Eforie Nord? De ce sa petrecem un sejur pe litoral in Romania? De ce sa pierdem timpul liber (pretios) cu o vacanta in Romania? De ce sa venim aici când exista milioane de locuri in lume cu plaja, mare si soare poate la fel, poate mai ieftin, poate mai scump si mai luxos?
Raspunsul la intrebare deoarece este marea noastra, marea Neagra din Romania
Este aproape (poate nu pentru mine dar pentru multi din aceasta tara da). Este suficient de accesibil pentru foarte multi cat sa-si permita un sejur aici.
Multi se vor intreba:oare de ce sa renunte la petrecerea sejurului la mare in alte tari, raspunsul este nu... nu trebuie sa renunte sa vada locuri noi, dar va veni momentul când vor renunta singuri deoarece va fi destul de ok si pe la noi. Acel moment inca nu a sosit (dar se apropie in ritmul melcului), asta nu inseamna sa nu dam o sansa litoralului nostru.
Combinatia benefica pentru noi =prelungirea vacantei, reteta este 7 nopti in afara tarii+4-7 nopti Romania (in functie de buzunarul propriu).
Personal am inceput cu cazari intermediare aici. Fiind (inca-sper nu pentru mult timp) fan sejur la mare alte tari si la o distanta de cca 700 km de destinatie, am ales pentru cazari intermediare litoralul din Romania. Aceste zile de cazari intermediare in fiecare an le-am inmultit asa am ajuns la mai multe innoptari si la dus si la intors de la destinatie. De ce am ales Eforie Nord? Deoarece aici am vazut prima data in viata marea la varsta de 3 ani.
Si pentru ca in orice destinatie ma duc, ma intereseaza si istoria locului respectiv. Asa am aflat ca începutul a fost in perioada când au existat localitati traco-getice, daco-romane si turco-tatare aici. Urmele acestor asezari exista si aici ceva la sud de localitate. Dar sa revenim la epoca moderna. In 1894 Eforia Spitalelor Civile (societate care se ocupa de administrarea unor spitale din tara) a cumparat 100 hectare de pamant pe malul marii Negre si lacul Techirghiol. Scopul achizitiei a fost clar infiintarea unui sanatoriu si baza de tratament avand in vedere si namolul din lacul Techirghiol cu proprietatile curative.
Denumirea initiala a statiunii a fost Eforie-Techirghiol (combinatie intre numele societatii si numele lacului), pe urma s-a redenumit Carmen Sylva (1928), Vasile Roaita (1950 pe vremea comunismului dupa numele unui muncitor care a participat la greva din Grivita) si in final:Eforie (1966). Eforie este compus din Eforie Sud (aici este administratia) si Eforie Nord.
Accesul la aceasta statiune se face pe drumul DN39 (sau E87), se afla la o distanta foarte mica de Constanta, cca 15 km. Coordonatele geografice arata N44,4/28,8E.
Altitudinea arata 0-5m deasupra marii de si faleza mi se pare mai inalta, iar altimetrul din dotare imi arata sus in centru cca 20-25m. Clima este marina ca la toate localitatile din jur. Recensamantul din 2011 arata 9473 locuitori din care 80% romani (confesiunea ortodoxa in aceeasi procent de 80%) in rest turci, tatari si romi (musulmani cca 7%)
Localitatea de cca 10kmp nu este mare si exista o zona predominant turistica mai aproape de malul marii si lacul Techirghiol si o zona mai indepartata de plaja unde predomina casele de locuit. In ultima perioada s-au inmultit si aici pensiunile turistice, bineinteles preturile sint mai mici.
Cazarea in statiune se poate face atat in hoteluri cat si in vile/pensiuni. Acestea din urma sint varianta mai ieftina dar de multe ori mult mai comoda decat hotelul, avand curte, gradina, gratar musafirii de multe ori se pot simt mai ^acasa^ decat la hotel.
Hotelurile mai cunoscute dinspre Eforie Sud si Lacul Belona spre partea de nord al statiunii si situate in imediata apropiere a plajei Golden Beach, Hotelul istoric si renumit (chiar daca are putine stele) Belona, El Stefanino, Acapulco. In prima linie se afla si cateva vile mai mult sau mai putin impozante cu destinatie de pensiune dar si proprietate personala. In 2013 am avut ocazia sa stau intr-una din aceste vile se numeste Cocorul de aici am putut admira rasaritul de soare direct din pat prin peretele de sticla. Dincolo de strada Tudor Vladimirescu dar tot aproape de plaja se afla hotelul Europa, Bran, Brad, Bega, Pescarus, Astoria, Nord, Azur, Diana, Union, Minerva, Smarald, Venus (aici am stat cu parintii la varsta de 3 ani, amintirile sint vii, din pacate regulamentul AFA imi interzice sa scriu un review dupa 42 de ani...) Delfin, Meduza, Steaua de Mare, Medspa. Aici am ajuns din nou la capatul nordic. Intre strada Tudor Vladimirescu si bulevardul Republicii (care este a doua iesire din giratoriul dupa intrarea in statiune) deci partea centrala mai exista hotelurile Atlas, Sirius, Hermes, Petrolul, Arta, Lira, Opera, Sport, Putna, Energia, Oituz, Rita, Egreta, Diana, Rhodos, Prahova, Bucegi, Fagaras, Cerna. Aproape de lacul Techirghiol deci pe partea sudica unde este si iesirea spre Eforie Sud gasim Complexul Dunarea, Decebal, Traian, Meteor, Belvedere, Felix, Jupiter, Selena, Cupidon, Apollo, Lebada, Vera, Andrea. Exista si un Camping in partea nordica a statiunii. Hoteluri mai noi ar fi Anca Club, Angeli, Clas, Philoxenia, Roxy&Mario, Grand, Ibiza, Dynes.
Pensiunile turistice nu le mai pot enumera sint cateva sute oficial (pe siteuri turistice) si neoficial inca cateva sute. Preturile si conditiile din aceste hoteluri sint foarte diferite, de asemenea si parerile, impresiile inclusiv de pe AFA diverse. Am citit atat comentarii pozitive cat si negative. De asemenea si despre pensiuni citim comentarii pozitive si negative. Inca mai sint particulari care habar nu au cum se face turism. Din punct de vedere pret am vazut aici cazare/noapte si cu 25 ron pe camera(in functie de sezon si distanta fata de plaja) si cateva sute de lei (hotel). Din pacate am vazut cladiri chiar si hoteluri in paragina, strica foarte mult aspectul cate un teren nelocuit sau o cladire care sta sa cada)
Servitul mesei altundeva decat in bucatarie pusa la dispozitie de catre proprietarii de pensiuni se poate face in extrem multe locuri. Cel mai ieftin mod de a manca este direct pe strada(alimentatie publica,comet stradal) , plaja, urmeaza terasele, restaurantele (si cu autoservire) care nu sint putine. Hotelurile susnumite majoritatea au si restaurant in incinta atat pentru turistii cazati acolo care au platit pentru o anumita pensiune (MD, DP sau AI) cat si pentru cei care vin din alta parte sa manance aici. Cateva locuri de servit masa pe care trebuie sa le enumar aici ar fi (aproape de plaja in afara de restaurantele hotelurilor) Imperial, Union, Neon, Venus, Steaua de Mare (braserie langa piscina), restaurantul de la complexul Mirage Medspa, Ancora, Coralis, Casa cu Lei, Complex Debarcader, La Famiglia, Corner, complexul Dunarea, Litoral, Cristal, Berlin, si lista poate continua. Preturile aproximative ar fi:ciorbe, supe 5-8 ron, aperitive 8-10 ron, fel principalde la 7-8 ron pana la cateva zeci de lei/portie, deserturi de la 4-5 lei pana peste 10 ron, tarii de la 4-5 lei pana peste 10 lei/30ml, bere de la 3-4 ron pana peste 10 ron in functie de sortiment, sucuri la fel, apa mai ieftina cca de la 2,5 ron, vinul poate costa de la 15-16 ron/butelie pana peste 100 (sute) ron in functie de sortiment. Restul vedeti la fata locului. Totusi trebuie calculat un minim buget de 50 ron/familie 3 pers/masa.
Plajele din Eforie Nord poarta denumirile (de la N la S) Steaua de Mare, Acapulco, Debarcader, Y, Fara Nume, Belona, Vraja Marii. Faleza fiind inalta la toate plajele se coboara pe niste scari. M-a impresionat latimea plajei dupa lucrarile de innisipare. Video despre innisipare aici: youtube
Latimea plajei este foarte mare mai mult de 150-200m nu stiu exact, zona de sezlonguri care contine cateva rânduri ocupa exact un sfert din plaja, 3 sferturi raman plaja libera (pt cearşaf) in orice caz imensa. Fiind lucrarile recente stand la malul marii GPS ul telefonului arata ca eu stau in largul marii departe de tarm. Inchiriere sezlong 15-20 ron, sint hoteluri unde sezlongul+umbrela este inclusa in pret. Salvamarii au si aici un program iar steagurile verde, rosu/galben, rosu semnifica scaldatul permis, scaldatul permis cu anumite restrictii, scaldatul interzis. In afara de activitatea salvamarilor pe uscat acestia mai vin in control si cu barca. Vanzatori ambulanti exista pe plaja acestia vand diverse cum ar fi scoici de o marime impresionanta, porumb fiert, gogosi si altele. Alt video despre plaja aici: youtube
Ca si divertisment pe plaja as putea sa mai enumar anumite sporturi de apa, skijet, schi nautic, plimbari cu veliere (care se inchiriaza la portul turistic) plimbare cu hidrobicicleta, barca, plimbare cu vaporasul (un particular cu barca cu motor acoperita cu copertina-pe barca scrie Corsarul si are capacitate mare). de ex o plimbare de cca 20 min costa 10 ron.
Aqua Parcul din Eforie Nord merita vizitat un bilet costa 35 ron/adult, copil cu 10 ron mai putin, in varf de sezon 10 ron mai mult deci 45 ron. Are zona de copii/adulti, piscine /topogane de diferite marimi, vestiare, farmacie, bar, pool bar, scena de teatru, zona VIP, restaurant, capacitate 3000 persoane. Video aici: youtube
Mai exista si un parc de distractii aici pentru copii si adulti,si lacul de agrement Belona.Este si viata de noapte dar nu pot enumera eventualele cluburi,baruri de noapte,nu am fost.
Portul turistic se afla aproape de zona Belona, aici se pot inchiria ambarcatiuni, se pot face plimbari cu veliere, regate, si daca cineva are o ambarcatiune proprie poate inchiria un loc. Am vazut aici ambarcatiuni de lux foarte scumpe.
Obiective turistice chiar in statiune nu prea sint biserica ortodoxa de pe bulevardul Republicii trebuie vizitata. In afara de aceasta Constanta cu obiectivele ei este aproape (Casinoul, delfinariul, acvariul, muzeul marinei, centrul istoric), de vazut cetatea Histria, Cetatea Enisala. Ceva deosebit ar fi un zbor de agrement cu un avion de mici dimensiuni deasupra litoralului romanesc, se poate inchiria si plati la aerodromul din Tuzla (nu este departe de Eforie Nord). Lista de obiective turistice poate continua, am descris doar o foarte mica parte din acestea.
Pentru tratament balnear o parte din hotelurile enumerate mai sus ofera acest serviciu. Pentru tratament se foloseste namolul extras din lacul Techirghiol cu proprietati curative. Se trateaza afectiunile reumatismale, neurologice, vasculare, respiratorii, ginecologice. Un loc unde ne putem trata cu namolul se numeste Baile Reci si se afla pe partea sudica a statiunii.
Exista si o clinica aici se numeste Grand-Efosan, o consultatie de medicina generala 60 ron aici, farmacii se gasesc in mai multe locuri.
Transportul:In afara de taxi, autobuz putem folosi si trenul gara se afla in partea sudica.
Parcarea:atentie unde parcam, se pot primi amenzi, dar eu nu am vazut sa fie probleme cu locurile de parcare.
O mare parte din Eforie Nord este in santier in acest an, se schimba conducte de gaz, exista multe sapaturi, restrictii in trafic si asta in plin sezon. Primaria isi cere scuze (exista panouri unde descrie activitatea de santier si isi cere scuze) dar chiar nu se putea face acest lucru in extrasezon???
Impresie personala:Avand in vedere vizitele din ultimii ani pot confirma ca incet dar sigur statiunea merge spre bine, ce-i drept mai dureaza ceva. Sint (inca) foarte multe locuri neingrijite. Sint terenuri+cladiri foarte ingrijite care alterneaza cu terenuri si cladiri in paragina, trotuarele lasa de dorit dar sa speram ca dupa încheierea lucrarilor se va rezolva si acest aspect. Promenada de pe faleza de la Belona si pana aproape de Steaua de Mare este noua, iluminatia este ecologica cu lampi stradale cu LED. Din pacate dupa Acapulco se termina brusc aleea (se vad urmele de la promenada veche, era pana la zona Steaua de Mare)
Recomand Eforie Nord pentru cazare/sejur completare pentru cei in tranzit sau sejur principal dar alegerea cu grija locatia de cazare.
Rog la inceput
https://www.youtube.com/watch?v=Gt8ViMdOV9o
Trimis de AZE in 09.07.16 01:48:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE NORD.
27 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
27 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@AZE - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@AZE, un articol de exceptie! Te felicit si astept sa. ti petreci o vacanta si la Eforie Sud... pentru partea a doua!!!
@maria55 - heeei, MARIAAAA... te pupăm, toţi!!!
-
CU scuze de... offtopic. :-)
@Admin: stiti bine cat de mult va iubesc! Asa ca daca suntem offtopic... toate penalizarile le accept eu cu placere! Sa-si faca treaba webii... ca eu nu ma supar! Doar rosu sa nu. mi dea... ca nu pot intra pe Afa!
@maria55 - Maria, risc şi eu un cartonaş şi îţi urez sănătate maximă!
@traian. leuca: multumesc mult! Dar ai grija ca. i suparam! Treceti pe grup! Apreciez insa faptul ca ai riscat
@maria55: Și cei care nu au FB și nu pot intra în grup? Roșu e una dintre cele trei culori principale, pentru mine e cea mai importantă, simbolizează dragostea. Dar și culoarea vieții: sângele. Deci o inimă roșie pentru tine! De alt roșu să nu te-aud! În altă ordine de idei, DA, este un articol sensibil, scris bine, sentimentele autorului mi-au luminat imaginea despre litoralul nostru. Eu n-am avut puterea de a scrie despre litoral, negativul a fost mai puternic, și-a lăsat amprenta asupra mea și m-a făcut să am o reținere în a povesti ceva, de teamă să nu umbresc însorita mare pe care o iubesc atât de mult.
@AZE -
”asta nu inseamna sa nu dam o sansa litoralului nostru.
Din pacate toata lumea ii tot da sanse (e full la mare inca de acum 2 saptamani) si el isi bate joc in continuare! Cu preturi nesimtite la cazari, cu mancare proasta si servire execrabila, cu mizerie, cu lipsa de verdeata, cu cladiri parasite, cu vanzatori ambulanti, cu... pot sa mai insirui vreo pagina. Din pacate, tot primind sanse de ani multi incoace, s-a instalat meteahna cu "lasa bah ca merge si asa, nu vezi ca e full? ". Asa ca mai bine nu-i mai dam nicio sansa, poate-poate se va schimba ceva (in bine).
E parerea mea strict personala. Atat timp cat un sejur la noi la mare 3* costa cat unul in Turcia 5* cu transport cu tot, atat timp cat serviciile vor fi la fel de proaste, atat timp cat mizeria inlocuieste verdeata... voi refuza bucuros sa-mi petrec vacanta la noi la mare. Si, din pacate (sau din fericire pentru mine ) se pare ca la fel va ramane muuulti ani de acum incolo.
PS: Vine tanti CM si ne explica ea ce bine e la noi la mare, ca deh... raporteaza doar cifre si grad de ocupare.
PPS: Te pup, Marie!!!
@papone: De acord, Papi! Si noi suntem dispusi sa mai dam o sansa litoralului romanesc, dar asta cam o data la... vreo 10 ani! Penultima oara a fost prin 2006-2007, cand am petrecut, in inconstienta noastra, 2 (!!) week-enduri la Costinesti (primul de buna voie, al doilea invitati la o "scoala de vara", unde i-am avut tovarasi de piscina pe Moni si pe Iri - erau deja separati, unul hais si altul cea, dar si pe nenea Stolo); al doilea anul trecul, la Eforie Sud (toate bune, Maria!), unde am avut bafta unei cazari de exceptie, dar in rest... mai e de lucru... Si vorba ta: atata timp cat cerere va fi, nu se va schimba nimic.
AZE: sa nu te superi! Am votat articolul tau si-ti apreciez parerea, pt ca am inteles ca Eforie Nord totusi e altceva. Nu sunt dispusa sa incerc inca. Asta pt ca eu sunt altfel de "turist de mare", nu-mi plac agitatia, zgomotul teraselor si al cluburilor, balamucul vanzatorilor de ciunga, namol si porumb fiert... Eu sunt asa, mai antisociala, cand e vorba de mare (si imi asum acest lucru, puteti da cu pietre, ca nu ma supar). Am zis-o si continui s-o zic: eu vreu liniste, valuri, pescarusi, rasete de copii care se joaca pe plaja... O cazare si restaurante decente prin zona. Viata mea de zi cu zi implica atata stres si balamuc, incat in vacanta nu vreau decat LINISTE!
Asa ca probabil vor mai trece ceva ani pana voi fi dispusa sa mai dau o sansa litoralului romanesc... Sau... never say never...
Ok, copii! Am un moral ridicat cand va aud... de numa'numa', cum ar zice un ardelean... ca tot sunt in zona! Si eu care in mintea mea, acum ca am reusit sa punem un gospodar in fruntea urbei, eram sigura ca vara viitoare Eforie va fi cel putin comparabila cu... Nidri/Lefkada ) Am sa renunt sa mai conving pe cineva... am sa renunt sa sfatuiesc pe cineva, etc. Am sa ma mut... la turci! Papi, dragule acolo te invit la un mergimek ca de burta... yok ))
@maria55 -
Tocmai când vroiam să mă autoinvit la o işkembe çorbasi.
Asta este, mă voi mulţumi cu o cafea, turcească sau nu, motiv pentru a ajunge în Eforie şi de a te vedea, desigur.
Voi mai da o şansă litoralului nostru în august la Mamaia, dar fără mari speranţe/aşteptări.
@nicole33: cu drag! in august nu ma mut la turci! Ma gasiti pt orice:ciorba, cafea, bere, o sueta... sper sa fiu acasa pana atunci! Dar nu pot sa nu ma laud cu emisiunea lui Rares Bogdan unde edilul nostru a facut o prezentare a viitoarelor proiecte pt statiunr! Live de pe plaja din Eforie! Daca ziceti ceva si de plaja... zau ma supar... si n-am voie!
@papone - Sint perfect de acord cu ce ati scris, deocamdata este o solutie sa mergem in alte locuri, la mine (si este o parere strict personala) este un obicei de a petrece sejurul principal in alta tara de vreo 7 ani (Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, chiar si SUA-New York (am fost in acest an) in 2017 in China (astept primele oferte pt 2017-China) si un sejur mai scurt (de completare) la noi la mare (sau in alte locuri din tara-Romania este frumoasa si sint multe de vazut). Asta daca traseul imi permite. Si daca nu se schimba nimic in bine (sau dureaza prea mult) n-o sa fie niciodata sejurul principal in Romania. Dar in acest moment am observat imbunatatiri la Eforie Nord incepand de la plaja care este cea mai lata plaja pe care am vazut pana acum, iar santierul din oras adevarat este deranjant dar orice lucru bun incepe cu un deranj. Mai rau era daca nu era santier. Sa-i dam o sansa litoralului romanesc nu inseamna sa renuntam la sejururile cu care ne-am invatat in ultimii ani (ar fi pacat sa nu vedem alte locuri si sa nu traim experiente diferite) Sa-i dam o sansa inseamna o vizita mai scurta si sa facem ce am facut eu in ultimii ani i. Ce am facut eu in ultimii ani in Eforie Nord? Am discutat cu 2 proprietari+un angajat de pensiune, 1 proprietar+1 angajat de la un restaurant. Discutia a fost despre costurile unui sejur si am dat de inteles ca atunci cand un sejur in Romania va fi la fel cu un sejur din strainatate(sau macar apropiat) din punct de vedere al costurilor voi face un sejur intreg aici. Pana atunci recomand doar ca sejur secundar sau cazare de tranzit pentru cei care isi permit si in alte locuri o vacanta, sau sejur principal care nu reusesc sa ajunga si in alta parte. Totusi sa nu uitam de litoral Romania care in acest moment merge (chiar daca in ritmul melcului asa cum am descris si in articol) spre bine.
@AZE - Apai... sanse d-astea de cateva zile i-am tot dat, desi mi s-a cam luat si de ele. Acum 2 saptamani am fost cu @iulian68 in Venus, anul trecut de vreo 3-4 ori, pana in urma cu vreo 3 ani stateam cate o saptamana in Jupiter (aici e adevarat ca nu plateam decat transportul ), dar pana cand? Atat timp cat va fi mereu plin, nu se va schimba nimic, sau ritmul de schimbare va fi prea lent pentru a prinde noi sejurulile alea cu servicii bune la un pret corect.
Vacante perfecte!
Eu tocmai am mai dat litoralului nostru o sansa care astazi a pierdut clar. Noi am fost destul de conservatori si am dat multe sanse an de an litoralului nostru, dar acesta decade an de an ca fotbalul nostru.
In consecinta am hotarit cu greu sa il taiem de pe lista noastra. Dureros, dar bulgarii ne-au batut clar in aceasta competitie, iar grecii si turcii si cipriotii joaca oricum intr-o liga superioara.
Despre Eforie Nord imi aduc cu drag aminte de cazarile la gazde, de lungul drum de la acestea pana la plaja, per pedes, pentru ca eram la o varsta cand detaliile acestea contau mai putin, nu cautam confortul, de teatrul de vara, de mersul cu trenul sau cu autobuzul 20 din Constanta, de Faleza si chiar si de baza de tratament una foarte apreciata cu niste zeci de ani in urma.
Felicitari pentru minighid si votat cu drag!
@papone: asa "babeste" stau si ma gandesc vis a vis de teoria ta! Si nu gasesc explicatia nemultumirii tale; sanse imi dau singura chiar mie, desiiiii... dar de ce nu acorzi tu sanse litoralului?! Ca-i prea plin?! Si faca-i plin o luna crezi cumva ca cei implicati in turism sunt multumiti? Sau crezi ca daca-i gol se schimba cevs de la o zi la alta? Dati-ne fratilor o sansa... si asa cum Mamaia a reudit sa arate intr-un mare fel, asa se vs intampla si cu EForie! Iar @ Dan &Ema ai vazut cat de frumos a retrait amintiri din vremea copilariei! Exact asa era! Si era bine! Acum dam cu litoralul nostru de pamant, oameni, servicii, plaje, preturi, etc. Neconvenindu-ne nimic! Sunt partinitoare o sa ziceti! Iar recunosc: da! Da pt ca vad schimbarile pe care tu Papi nu le vezi, vad sanse de redresare chiar daca ANAF-ul a trimis personal mult mai mult decat numarul unitatilor di Eforie, vad diferenta intre asaaaaa... o Limenaria si Eforie! Exista??? Nu! Acum sariti-mi toti " grecii " in cap! Asta-i parerea mea! De ce este Potos mai bun decat Eforie??? Vreau 10 lucruri cate fac sau ar face diferenta!!!
eu am fost de curand in EFN, 25-1.07.2016. nu am gasit o cazare decenta, ca pret in Mamaia (biletul a fost achizitionat cu 2 zile inainte sa plec si nu eram dispusa sa dau mai multi bani)
Am constat cu surprindere ca lucrurile se misca si la noi.
Plaja superba, mare 200-300m, intrarea in apa lina si erau vreo 150 m pana la geamandura.
Cazarea ok 6 nopti 385 lei/persoana la 3 stele Hotel Rhodos. F aproape de plaja, curat, decent fara nici o masa.
Nu sunt adepta AI; hotelul are 22 de camere si nu are restaurant.
Daca ma miscam mai repede era un AI la Meduza cu 600 lei 5 nopti, dar eu nu am mai prins. Era tentant la banii astia
Sunt 2 supermarketuri renumite unde iti cumperi orice la preturi ca in alt oras, (apa, bautura, fructe, ingheta etc).
De mancat, aproape toate restaurantele s-au transformat in terase unde cu 20 lei /pranz sau cina mancai orice) - am mancat si cu mai putin cand nu luam desert.
Per total am cheltuit 800 de lei cu tot cu transport.
Asa ca de ce sa nu mergem la noi?
ca puncte slabe,
- lucrarile la conductele de apa inca nu erau terminate (nu era asfalt peste tot)
- faleza de jos inca nu este renovata (doar cea superioara)
- a plouat mult in mai si iunie si gazonul, copacii nu erau tunsi corespunzator (uneori pareau niste tufisuri)
- pe aceste plaje ar trebui sa faca o punte de lemn pt ca la pranz nisipul ardea si de la mal pana la faleza sunt si 300m (am facut plaja in zona Acapulco)
Fata de acum 3 ani, cand am mers cateva zile la Costinesti am ramas placut surprinsa de EFN
Cei carcotasi vor spune ca in Turcia AI este 400 E si este altceva.
Va spun ca AI la acesti bani mi-a oferit toate mesele dar nu de calitate
eu nu mananc mezeluri si aveam dimineata putine optiuni
(salata, omleta si cea mai iefina branza care se gaseste si la noi cu 10 lei/kg)
Desi este tara baclavalei etc nu am vazut nici o data ca erau scumpe
Toate bauturile la draft si usor indoite
Plaja mica, cu pietre si se platea sezlongul si umbrela.
Conditii deosebite le dau si ei la preturi mult mai mari sau in extra sezon.
Cand plec afara, Eu deja imi doresc sejururi cu mese putine ca sa pot sa fac mai multe excursii
Personal, prefer de 10 ori Grecia, care ne ofera la preturi ok cam aceleasi conditii ca la noi cazare, cu eventual MD, ca sa pot sa fac si vizitez si imprejurimile, obiectivele, etc
Cand ai copii mici este lesne de inteles ca AI este ok (te scapa de grija de a cauta de mancare, mai au si entertaiment)
VOTEZ EFORIE NORD
@monaserban: in numele celor care incearca sa faca ceva, adica sa ridice calitatea serviciilor in Eforie, iti multumesc!
@maria55: cu plăcere, dar consider ca am spus adevărul. As mai puncta ca ar trebui sa mai reînvie excursiile la Murfatlar, -stria etc
”Cazarea ok 6 nopti 385 lei/persoana la 3 stele Hotel Rhodos. F aproape de plaja, curat, decent fara nici o masa.
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@monaserban: acolo si in plus multe altele; Adamclisi, manasstirile care nu sunt putine? etc. Excursia de o zi la Balcik, CapKaliakra... vechiul ONT avea pe vremuri agentie in localitate si zilnic plecau autocarele in aceste directii! Este o sugestie buna, sper ca noua administratie sa faciliteze asemenea iesiri! La cati bani sunt cheltuiti aiurea, cred ca ar merita incercat printr-un serviciu dau daca nu, incurajat un privat!
@maria55 - unde a fost filmat Bogdan? unde era locatia
Mi-a placut mult; spar ca nu Hotel Europa, care este perla Statiunii dar are si preturi pe masura
@maria55 - Maria te rog frumos sa promovezi Romania adica Adamclisi, manastirile din zona, Murtfatlar, de ce nu si o excursie in Delta, Gura Portiei, caci pot sa spun ca avem o tara super frumoasa, dar mai trebuie sa lucram la servicii, cu oamenii, cu patronii, si la fitele tinerilor.
@monaserban - Buna, ma bucur ca apreciati litoralul romanesc si in general votati Eforie Nord (asa cum ati scris la sfrasitul ecoului cu majuscule)
Adevarat mai este ceva de lucru dar cel mai important lucru: plaja este gata. Pacat ca in extrasezon (luna mai de ex.) atunci când preturile in general sint supermici, apa este foarte rece (nu este o problema pt mine dar pentru altii da)
Ar mai fi o problema, de ex nu exista o zona 100% turistica si la fel ingrijita (terenuri ingrijite cu cladiri cochete alterneaza cu altele lasate in paragina plus de asta case de locuit si terenuri cu destinatie diferita)
Daca ar fi macar zona cu faleza pana la strada Republicii 100%ingrijita si numai zona turistica (deci numai hoteluri, pensiuni, agrement, etc) atunci ar semana cu un resort si ar fi un mare plus in statiune.
Aici îți dau dreptate dar știi cum s-dat avizele fără nici o noima. La greci și în unele zone din Turcia (kusadasi) sunt un amestec de case și hoteluri care au și ele farmcul lor
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 O experiență de nedorit — scris în 31.08.21 de Cosmin D din TâRGU MUREș - nu recomandă
- Aug.2021 Eforie Nord 2021 - un jeg de stațiune — scris în 21.08.21 de mihai_sebi din PLOIEşTI - nu recomandă
- Jul.2021 Cea mai nașpa vacanță — scris în 04.08.21 de ux121546 din ORADEA
- Sep.2020 Eforie Nord la vreme de Covid — scris în 07.09.20 de cosminp din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Evitati inca 5-10 ani statiunea Eforie Nord — scris în 15.06.20 de danielene din PLOIEşTI - nu recomandă
- Sep.2019 De evitat aceasta statiune — scris în 14.09.19 de DianaL11 din TIMISOARA - nu recomandă
- Aug.2019 Eforie Nord — gunoi cat vezi cu ochii — scris în 10.09.19 de dalina0004 din BRASOV - nu recomandă