ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.11.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pelicani, nuferi, plimbare cu barca - un vis împlinit

TIPĂREȘTE URM de aici

După cum spuneam în alt articol, am ajuns cu bine și la locul care „a cauzat” excursia noastră prin România. Acesta fiind nimeni altul decât magnifica Delta Dunării.

Am stat la Pensiunea Cristian din Murighiol și pentru că știam că proprietarul organizează, cu bărcile proprii, excursii în deltă.

Nu îmi place îmbulzeala aceea de la locurile de plecare în excursii, unde toți de pe acolo trag de tine și îți promit cea mai bună ofertă. Ne place ca atunci când mergem undeva să fim documentați dinainte și să avem timp să hotărâm care este cea mai bună ofertă. Altfel mă simt înșelat de fiecare dată.

Așa că în una din serile pe care le-am petrecut la pensiune, am stat de vorbă cu domnul C., patronul pensiunii Cristian, cerându-i să ne prezinte ofertele lui pentru vizitarea deltei. Acesta ne-a prezentat două variante, una mai lungă care bineînțeles dura aproape toată ziua și una mai scurtă, cu vizitarea lacurilor din apropierea Murighiolului. Am ales-o pe cea scurtă pentru că ni s-a părut prea obositoare cea lungă. Am negociat cu acesta prețul la 65 lei de persoană.

Dimineața la ora 8 am plecat cu mașina unor prieteni pe care i-am cunoscut acolo, cu un alt cuplu care era cazat tot acolo și cu proprietarul, spre micuțul port de pe Canalul Murighiol. De aici pleacă aproape toate bărcile cu turiștii din Murighiol spre deltă.

Am ajuns aici și am fost predați unchiului proprietarului, care să ne conducă în acea zi în deltă. Acesta era un om mai în vârstă care a fost un ghid minunat, nu numai datorită faptului că cunoștea fiecare „potecă” din deltă, ci mai ales poveștilor despre viața de acolo din timpul tinereții și copilăriei lui. Fascinant.

Domnul C. are momentan trei bărci cu care organizează excursiile, noi optând pentru una mai comodă și mai înceată, un catamaran pe care încăpeau cam 10 persoane cu tot cu pilotul, noi fiind în total 7. Alegerea a fost foarte inspirată pentru că am putut savura relaxați cele aproximativ patru ore de plimbare prin deltă.

Am plecat de pe Canalul Murighiol și am ajuns foarte repede pe Brațul Sf. Gheorghe, am virat spre stânga și am navigat în amonte pe acesta spre Uzlina. Vremea era frumoasă și călduroasă dar este necesar neapărat o glugă sau o căciulă pentru că pe barcă se simte un curent foarte puternic.

Ajunși la Uzlina am intrat pe canalul care trece pe lângă Complexul Egreta și am ajuns pe Lacul Uzlina. Chiar la intrarea în lac, pe partea dreaptă, este o peninsulă unde am întâlnit primele stoluri de păsări. Erau o mulțime de pescăruși.

Din lacul Uzlina am intrat pe una din potecile acele făcute prin stuf pe care doar un cunoscător al locului le observă și am ajuns pe Lacul Isac. Acesta este un lac destul de mare ca întindere. Aici am început să găsim „câmpuri” cu nuferi galbeni și pe ici colo și câte unul alb. Poate că mă înșel eu dar nu sunt sigur că cei cu flori galbene sunt nuferi, seamănă mai mult cu lotuși decât cu nuferi. Sigur cineva, care este mai documentat, mă va ajuta să mă lămuresc. Sper să citească acest review, altfel e mai greu.

Păsările erau mai rare pe aici, câțiva cormorani, lișițe, stârci cenușii, o singură egretă, un pui de gâscă și o lebădă singură în depărtare.

Dar norocul avea să ni se schimbe când am ajuns într-o parte laterală a lacului iar aici se bălăcea un stol imens de pelicani iar un altul era în aer și se rotea deasupra noastră. Am fost foarte încântați de această șansă pentru că majoritatea celor care au vizitat delta se plângeau că nu au prea întâlnit pelicani. Chiar și ghidul nostru era încântat, spunând că nu a fost niciodată așa aproape de un stol atât de mare. Știu că sunt oameni care ne condamnă că poate ne apropiem prea tare de păsări în Delta Dunării și le deranjăm mediul, dar sincer majoritatea turiștilor vin acolo pentru a se bucura de fauna și flora deltei, iar asta se întâmplă de atâta vreme încât cred că păsările s-au obișnuit cu prezența oamenilor acolo.

După ce ne-am săturat de fotografiat stolurile de pelicani, am dat un ocol Lacului Isac și ne-am întors spre Murighiol pe același „drum” pe care am venit. Ghidul nostru le-a lăsat pe doamne să conducă și ele ambarcațiunea iar soția a fost foarte încântată de acest lucru.

Cel mai frumos și artistic mi s-a părut a fi fuga lișițelor, care atunci când o iau la fugă ai impresia că merg pe apă.

Nu am văzut noi mare lucru din Delta Dunării dar am fost încântați că am reușit, în mica noastră excursie prin deltă, să ne bucurăm de lucrurile reprezentative ale ei: pelicanii și nuferii.

Am făcut niște poze minunate și am petrecut o dimineață frumoasă aici, ceea ce ne-a făcut să vrem să ne întoarcem în deltă pentru a vedea și alte locuri minunate ale ei. Sperăm să revenim curând.


[fb]
---
Trimis de ungureanica in 01.11.17 14:08:59
Validat / Publicat: 01.11.17 15:52:47
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în #EXCURSII și CĂLĂTORII

VIZUALIZĂRI: 2709 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Pe Canalul Uzlina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[02.11.17 14:00:23]
»

@ungureanica: Si eu sper, ca sa ne mai povestesti!

Poate ajungi si la Padurea Letea!

mishu
[05.11.17 20:08:12]
»

@ungureanica: O minunata excursie iar pozele superbe. Felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Deltă:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070131063461304 sec
    ecranul dvs: 1 x 1