ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.07.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ramnicu Valcea
ÎNSCRIS: 09.06.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 10 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Vacanta mea in Corfu

TIPĂREȘTE

Ce lucruri noi aş putea eu să vă spun despre Corfu?? Mai nimic. Pot însă să vă spun percepţiile şi impresiile personale. Care sunt altele pentru fiecare dintre noi. Ca toate vacanţele noastre din ultimii ani - ultimele 5 - şi pe cea de anul acesta, tot în Grecia am facut-o. Mai precis, Paleokastritsa – Corfu. Şi findcă tot de pe AFA m-am inspirat în alegerea locaţiei de cazare, ţin să le mulţumesc celor dinaintea noastra cazaţi la Anthoussa. Locaţia exact cum ne aşteptam. Curata, aproape de plaja. O mică surpriză a fost însă dispariţia plajei din dreptul vilei. Gazdele au spus că iarna trecută a fost foarte aspră pe insulă şi apa a “inghiţit” efectiv plaja. Neajuns minor însă pentru că la 200 m. era plaja Agia Triada.

Dar să începem cu începutul: traseul ales a fost de această dată prin Calafat (dus: taxa 0 – intors: taxa 6 eur). Chiar dacă varianta ne-a “ ocolit “ vreo 100 km, am ales-o pentru că prin Bechet poţi avea “norocul“ să stai mult să aştepti bac-ul. Plecarea a fost pe la ora 17: Rm. Valcea – Calafat- Sofia – Kulata – Igoumenitsa – Lefkimmi. Taxe Egnatia Odos: 8,40 euro. Am ajuns în Igoumenitsa pe la 9,30 – 10, a doua zi. Am luat ferry spre Lefkimmi (42 eur: 2 adulti, un copil si o masina); Traversarea dureaza cam o ora. Din Lefkimmi spre Paleokastritsa am luat-o pe drumuri de insulă, cele mai din centru pentru că pe cale mărginaşe mării le-am lăsat pentru peregrinări. Ne-au întâmpinat aceleaşi sătuce înghesuite pe câte o colină străbătute de câte o ulicioara – mai mult potecuţă pavată. Aceleaşi căsuţe albe pătate de câte o tufă roz sau mov. Aceleaşi tavernuţe amplasate pe unde nu te aştepţi şi culmea animate. Adică, aici trăiesc oameni. Hm, parcă nu ar părea. Satele din mijlocul insulei sunt un piculeţ mai ponosite. Neavând ca cele din zona plajelor interesul sa le menţina într-o anumită stare sunt mai puţin atractive.

Măslini bătrani străjuiesc drumurile înguste. Paleokastritsa nu ne-a luat prin surprindere pentru ca deja ne făcusem temele încă dinainte de plecare în ce priveşte peisajele şi marea. Ce ne-a luat prin surprindere – cu toate ca nu trebuia, pentru că mai spuseseră şi alţii pe aici - a fost apa cam rece pe toată perioada sejurului. Adică mă aşteptam la câte o zi mai aspră însă un vânt destul de rece seara făcea ca apa a doua zi să fie greu digerabilă. Aşa că nimeni nu s-a prea înghesuit în apă. Fiica mea care este o mare iubitoare de bălăceală, nu a trebuit în nici o zi să insist să iese din apă. Dimpotrivă, trebuia să insist să intre. Ca niciodată! Poate de aceea parcă a fost un pic umbrită vacanţa. Deci, luaţi aminte cei care sunteţi mai sensibili la asta.

Ca şi puncte de atracţie:

- Mânăstirea Panagia din Paleokastritsa amplasată la o înalţime care permite o vedere de ansamblu impresionantă asupra golfuleţelor din jur – intrare liberă;

- Palatul Achillio - intrare 7 eur / adult, 2 eur / copil;

- Fortul nou – intrare 3 eur/adult, copilul liber;

- Fortul vechi – nu ştiu taxele;

- Canal D’Amour – în plină furtună. Am venit aici de două ori. L-am abordat prima dată pe coasta vestică a insulei şi l-am găsit “mânios” tare. O furtună nemaipomenită, de nu puteai sta în picioare sa faci fotografii d-armite sa te îmbăiezi spre durabilitatea relaţiei de cuplu.

Bine, zicem noi, lasă că revenim.

Peste cateva zile am luat la descoperit partea estică, prin Dassia, Kassioppi, Roda, Sidari si din nou Canal D’Amour. Identic, la fel!!! Valurile se zbuciumau de tărmuri şi apa era de culoarea cafelei cu lapte. Deci din nefericire, nu ne-am bălăcit în canalul îndrăgostiţilor.

- Capul Drastis - Peroulades cu ţărmurile înalte batute de asemenea de niste valuri imense.

- Plaja Loggas cu apusurile minunate, văzute doar în poze. În pozele făcute de alţii... Am venit aici cu idea de a face plajă într-o după amiază şi să prindem şi apusul. Păi, nici nu puteai sta in picioare de vânt. Aşa că pozele cu apusurile minunate nu sunt făcute de noi.

- Tronul Kaiser-ului, un punct înalt de unde îţi puteai roti privirea de jur împrejur printr-un binoclu amplasat pe un piedestal, prin care se putea observa toată insula şi ţărmurile continentului: Grecia şi Albania.

- Kerkyra town, cu străduţe înguste şi clădiri medievale, cu zona comerciala din port.

- La Grotta Bay, în Paleokastritsa, este ceva de vis.

Plajele din Corfu, marea majoritate sunt cu pietriş. Pe noi nu ne mai deranjează asta. Vorbesc de cele vizitate de noi. Pentru că sfertul sudic al insulei nu l-am mai încercat. Am fost intr-o dupa amiaza la Gouvia şi datorită nisipului foarte fin sau unui fel de mâl de la intrarea în apă, aceasta se tulbura de se făcea în jur un fel de băltoacă maronie, aşa ca preferăm plajele cu pietriş, în care apa are limpezimea cristalului. Plajă cu nisip foarte animată şi drăguţă este Glyfada. Agios Gordis, am văzut-o doar din mersul maşinii. La fel, cu nisip. Noi preferăm plajele aflate în golfuleţe mai mici. Aşa că atunci când am văzut de la mare înalţime Ag. Gordis, doar am fotografiat-o şi am trecut-o la “văzute”. Plaja din apropiere de Kassiopis (Kalamaki) vazuta la fel din mersul masinii mi s-a parut spectaculoasă.

Ce ne-a mai plăcut în drumeţiile noastre, a fost plaja din Liapades. Nu am mai ajuns însă să facem plajă aici. O locaţie interesanta în imediata apropierea plajei, pe dreapta cum cobori spre plaja – de fapt ultima pe dreapta - pe care chiar o recomand. Mi s-a părut draguţă. Dacă am fi ştiut de ea, chiar cred că m-aş fi încumetat să mă cazez aici. Aflată într-o zonă verde, cu piscină, şi foarte aproape de o plajă deosebită.

Am încercat bineanţeles şi “Yelow Submarine”, în Paleokastritsa la care am mers cred, cu aşteptări prea mari. Raita scurta a golfurilor – doar în două - oferită de acesta, m-a dezamagit un pic, pentru ca ma aşteptam să văd măcar mai multi peşti şi mai multă vegetaţie submarină. Am văzut un mal stâncos la ceva adancime şi doar într-un singur punct, o grămajoară de peşti gri-albăstrui momiţi de echipaj cu mâncare de peşte. Hmm… Cam scump: 25 euro – 40 de minute.

Plaja din apropierea locaţiei noastre de cazare, Agia Triada, cu terasa Akron cu piscină, teren de tenis si bar. Accesul la piscină era gratuit cu condiţia să consumi ceva la ei. De asemenea aveai în aceeaşi consumaţie şi şezlongurile. Chiria la terenul de tenis: 10 eur/ oră, dar dacă închiriezi mai multe zile negociezi. Îţi dau rachete şi mingi dacă vrei. Noi am platit prima zi întreg. De a doua zi una plătem una era gratis. Terenul de tenis este ciment.

Locaţii deosebite pentru luat masa: taverna Belvedere “atârnată” deasupra mării, la care am cinat de două ori, şi am prins şi o seară grecească. Preţurile, puţin mai mari decât în ultimele locaţii. Aveau ca în multe alte locaţii tot felul de "meniul zilei" la 10 eur. Taverna Alladin în port – Paleokastritsa.

Drumul de întoarcere cu ferry Kerkyra – Igoumenitsa – 35 euro cu reducere datorită faptului ca am luat biletul cu trei zile înainte, a durat 2 ore. Din Igoumenitsa în Rm. Vâlcea am făcut 14 ore.

Ce nu am vizitat, a fost Aqualand Water Park. Nu ştiu dacă am pierdut ceva. Şi nu am fost pe Pantokrator. Parcă vacanţa asta a trecut prea repede…...


[fb]
---
Trimis de anuszka in 09.07.13 20:00:38
Validat / Publicat: 09.07.13 21:53:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Kassandra, Halkidiki, Thassos, Shitonia, Halkidiki, Lefkada, Skiathos, Skopelos
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6198 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (anuszka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Plaja Agia Triada din Paleokastritsa.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19550 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster
[09.07.13 20:11:41]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster
[09.07.13 21:52:19]
»

Mutat la rubrica "Vacanța în Corfu" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublură creată de autor

inaale
[13.07.13 08:29:05]
»

Am vazut ca ati mers la Lefkimi cu ferry. Stiti cumva daca pt drumul de intoarcere e vreo reducere? Am vazut ca v-ati intors de la Kerkyra, foarte ieftin mi s-a parut...

Multumesc

anuszkaAUTOR REVIEW
[13.07.13 11:39:23]
»

Daca iei bilet dus-intors, sau faci rezervare din timp ai reduceri substantiale.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anuszka, inaale
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060688018798828 sec
    ecranul dvs: 1 x 1