GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un loc neprimitor, dar cu un mare atu: ape termale
Staţiunea este în stare jalnică. Pe segmente lungi de şosea în staţiune lipsesc trotuarele. Sunt puţine magazine şi nu ştiu decât o singură farmacie de la intrarea în staţiune dinspre nord, puţin mai sus de Mănăstirea Cozia (intersecţia cu centura Călimăneşti), până în faţa hotelului Central, adică 4,4 km măsuraţi pe google maps (este în complexul Cozia-Oltul-Căciulata).
Peisajul este de un pitoresc modest, traseele montane din zonă sunt lungi şi dificile din câte ştiu, mai ales datorită diferenţei de nivel mari (staţiunea e amplasată la altitudine mică - vreo 200-300m) aşa că nu e tocmai un punct de plecare fericit pentru drumeţii. Amenajările de pe Olt şi numeroasele şantiere strică şi pitorescul ăsta, atâta cât este, zona e plină de ţevi ruginite şi betoane.
Ştiu că la noi orice denivelare este unică în lume şi trezeşte erupţii de entuziasm patriotic, dar adevărul este că statiunea e amplasată într-o zonă de dealuri împădurite care nu au nimic spectaculos, doar muntele Cozia din fundal mai salvează peisajul, dar e departe. Mănăstirile trebuie vizitate oricum cu mijloace auto, căci distanţele dintre ele sunt mari, aşa că ele nu necesită un sejur în Calimăneşti-Căciulata.
Practic, singurul motiv real de a te opri în Călimăneşti-Căciulata sunt apele termale binefăcătoare şi bazele de tratament. De aceea m-am oprit şi eu. Nu am făcut tratament organizat, dar după o săptămână de stat (şi înotat) 4-5 ore pe zi în apa termală de la complexul Cozia-Căciulata-Oltul, în iunie, mi-au cedat durerile de genunchi şi nu au revenit până acum, deşi înainte de asta, chiar dacă treceau, reveneau cam la o săptămână-două şi şchiopătam (gonartoză, conform unui diagnostic, o problemă la menisc, conform altuia - orice va fi fost, de atunci nu mă mai doare!).
Instalaţiile de hidromasaj de acolo sunt super, bazinele au suprafaţă mare dar nu sunt adânci. Sunt ideale şi pentru copii - am fost cu fiul meu de 7 ani în două rânduri, în februarie şi iunie 2016, cu totul 11 nopţi şi am reuşit performanţa să nu răcim, deoarece apa e caldă iar totul este în interior, dacă te cazezi la unul dintre cele trei hoteluri ale complexului. Au comunicare prin coridoare şi cu Aqua Park-ul alăturat. Doar eu am făcut o otită de piscină în iunie, din fericire cu simptome abia în ziua plecării şi rezolvată rapid în Bucureşti.
Faţă de Băile Felix, Căciulata are avantajul apropierii de Bucureşti şi al suprafeţei mai mari de piscine acoperite.
Trimis de cod_gabriel in 02.01.17 20:02:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cod_gabriel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
La mulţi ani! De mult n-am mai acordat primul vot la un review. Da, în unele privinţe ai dreptate, staţiunea Călimăneşti-Căciulata are un aer invechit, e necesar ca infrastructura sa fie pusă la punct, mai pe româneşte trebuie băgaţi bani serioşi pentru modernizare. Dar nici atuurile sale nu sunt de neglijat, mănăstirile din zonă, apele termale şi poziţionarea geografică atrag mulţi turişti. Pentru prima dată, în vara anului 2016 am cunoscut şi eu pe viu expresia ,,bară la bară '' în Căciulata, atât de mare era aglomeraţia. Toate cele bune!
@Safta Radu: Mulţumesc şi la mulţi ani! Asta spun şi eu, statiunea are nişte atuuri, mai exact atuuri balneare. Dar atât, fără ape n-ai ce face acolo.
pai nici nu prea se duce multa lume care sa vrea distractie sau altceva in afara de tratament. cu toate acestea in minivacanta de 1 Decembrie nu a existat nici un loc liber. in rest este plin de oameni veniti la tratament, in februarie cand ieseam la plimbare seara pe la 8 nu intalneam mai mult de 3-4 oameni pe traseul Orizont Cozia- Oltul (adica strabatand aproape toata statiunea) si asta desi hotelurile erau la minim 50% din capacitate unele fiind chiar full (la Orizont unde am stat noi era plin)
@cod_gabriel: În mare măsură aveţi dreptate. Staţiunea trebuie modernizată. În ceea ce priveşte traseele montane din zonă, nu prea aveţi dreptate. Din Călimăneşti-Căciulata se ajunge foarte uşor (fie cu maşina, fie la picior) până la mănăstirea Turnu, iar de aici, pe un traseu montan foarte lejer şi care nu necesită echipament special, într-o oră jumate (cel mult) se ajunge la mănăstirea Stânişoara şi la cascada de lângă mănăstire. Peisajele pe traseu sunt spectaculoase.
Într-adevăr până pe vărful Cozia se ajunge greu, traseul este dificil, iar timpul alocat este undeva la peste 6 ore.
Toate cele bune.
@nrs: Eu am fost tot în minivacanţa de 1 dec. 2016 şi la Orizont şi la Cozia. Orizont a fost plin dar nu toată perioada, doar de miercuri (sf. andrei) - eu am venit dinainte. Pe 2 dec. m-am mutat la Cozia şi bătea vântul.
eu am cautat cazare pentru cineva care s-a trezit prea tarziu si voia sa stea cele 4 zile undeva in Calimanesti- Caciulata, nu am gasit. asta nu inseamna ca pot spune ca a fost full toate cele 4 zile
@nrs: Dacă se ducea la dispeceratul de cazare de la Oltul-Căciulata-Cozia, aproape sigur găsea. Pe 2 dec., chiar înaintea mea au cazat pe cineva fără rezervare. Nimic nu mi-a dat de bănuit că ar fi fost arhiplin pe 1 dec şi pe 30 nov. şi s-a golit brusc vineri pe 2. Dar am povestit la Oltul şi Cozia că oricum ei nu mai răspund la tel. pt rezervări, aşa că e greu la ei să faci rezervare, neavând nici booking nici sistem electronic propriu funcțional (cel puțin aşa mi-au spus când am reuşit să vorbesc cu ei la tel. pt. rezervarea din februarie). O singură dată am văzut acel complex plin ochi - de Rusalii anul trecut.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Un concediu neasteptat de reusit in Calimanesti - Caciulata — scris în 08.08.22 de Elena-Raluca din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Parcul Poiana lui Caliman — scris în 13.08.21 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Vâlcea — scris în 16.03.20 de micamiha din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Scurta vacanta la Caciulata — scris în 26.08.18 de profesor73 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Caciulata - o oaza binecuvantata — scris în 05.06.18 de MirelaV din CODLEA - RECOMANDĂ
- Mar.2018 Plimbare spre izvoarele cu apa minerală de la Căciulata, spre Schitul Ostrov, prin Parcul Nat Cozia — scris în 26.04.18 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Zona frumoasa, administratia locala cu lipsuri — scris în 24.08.17 de Creola din BâRLAD [VS] - RECOMANDĂ