ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.07.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 18.07.18
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUL-2024
DURATA: 5 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
70.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Peisaje extraordinare, oraș în paragina, scump și neîngrijit

TIPĂREȘTE

Pentru ca am văzut atâtea păreri elogioase despre vacantele în Bușteni, am zis sa adaug și eu impresiile mele. Ultima oară am fost în Bușteni înainte de pandemie, când în comparație cu proaspăt refăcuta Sinaia, mi s-a părut deprimanta. M-am gândit ca în 5 ani s-au schimbat multe, așa ca am rezervat ceva prin Booking (prețuri ridicol de mari!) și am zis ca facem 5 zile la răcoare.

Bușteniul este o tragedie. Munții sunt superbi, peisajul extraordinar, iar stațiunea este o dezamagire totala. Au răsărit vile alandala fără niciun plan clar de urbanism, pana sus spre munte; la ele duc străzi cu găuri sau peticite, fără trotuare, pe care pietoni și mașini trebuie sa coopereze ca sa nu se lase cu vărsare de sânge. O parte din problema este infrastructura pe care nicio administrație nu o poate schimba fără cheltuieli majore: drumul dinspre Brașov spre București trece fix prin centrul Bușteniului, așa ca ai o fojgaiala permanenta de mașini, dube, dubite și camioane. Parcul central e jalnic; nu exista decât 3-4 restaurante mediocre cu aceleași meniuri de mititei, mămăliguța, aripioare, etc. și cu prețuri demne de București sau Sibiu. Pensiunile și hotelurile au și ele prețuri obraznice pentru ce servicii oferă, iar turiștii tac și înghit, se pare. (Ca și noi, dealtfel). Gunoaie peste tot, prin văile pârâului care curge pe sub telecabina, pe marginea drumului, pe străzi. Au apărut însă un Lidl, un Megaimage și un Profi, pentru cei care nu vor sa depindă doar de restaurantele din zona sau care au nevoie sa iei gătească în casa.

Întreg orașul are un aspect deprimant, în paragina; nu găsești informații despre trasee decât dacă ghicești cumva în mod miraculos ca trebuie sa te duci la noul centru info turistic de langa telecabina (închis martea). Altminteri, marea harta a traseelor din centru este probabil neschimbata din Studenția mea, cu vopseaua crăpată și decolorata de soare și complet ilizibilă. Nu exista informații despre microbuzele care te pot duce la Sinaia (cu 5 lei, sunt doua stații, una langa Penny, una în fata chioscului roșu, mai sus de Profi). La câte anunțuri de închirieri ATV și întreprinzători care oferă sa te duca cu mașina pe munte, e clar ca orașul se susține economic din turism, dar primăria habar n-are cum sa atragă turiștii. Mai ales îmi închipui ca pentru turiști străini care vor se exploreze zona, e imposibil sa navighezi Bușteniul și toate minunile naturale pe care le are de oferit.

Palatul Cantacuzino renovat este singura noutate demna de vizitat din Bușteni de când am fost ultima oară, dar ca sa ajungi acolo dacă nu ești cu mașină trebuie sa mergi 20 minute pe un drum în construcție, dincolo de calea ferată, trecând pe langa camioanele care vin de pe Zamora și diverse Șantiere în diverse stagii de finalizare, sau sa iei un taxi de la gara (20 RON gara-palat).

Cireasa de pe tort o constituie telecabina care, din 2024, practica prețul incredibil de 215 lei de persoana pentru dus-întors pana la Babele. Asta este 43 Euro pentru salariile din România, în condițiile în care telecabina e tot aia jerpelita, iar la Babele sus este o mizerie trista, cabana Babele acoperită cu tabla, arata ca bombardata, sediul telecabinei cu niște termopane triste (băile f. curate!), iar bietele Babe și Sfinxul sunt înconjurate de niște garduri căzute și ruginite. Nu e de mirare ca nu mai e aproape nimeni la coada, dar și ca restaurantele și tarabele care inflorisera în jurul telecabine erau aproape goale în plin sezon, când am fost noi.

În concluzie, Bușteniul mi-a lăsat un gust amar și nu intentionez sa ne mai întoarcem acolo. Sinaia este o bijuterie, renovată și curata, cu opțiuni relativ diversificate de mâncare, și o recomand ca baza de explorare a zonei.


[fb]
---
Trimis de Calatorvechi in 02.07.24 17:33:38
Validat / Publicat: 02.07.24 20:42:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUȘTENI. A mai fost în/la: Cazare la vila acum 20 de ani, vizita de o zi prin Bușteni (cu cazare în Sinaia) acum 5 ani
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Romania, america de nord

VIZUALIZĂRI: 195 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Calatorvechi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[02.07.24 20:42:01]
»

Bun revenit pe site, cu impresii, după o lungă pauză

-

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 114795&hid=4537.

Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat câte ceva, ar fi zuper-util — link încărcare video.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Bușteni:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.027050971984863 sec
    ecranul dvs: 1 x 1