ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.07.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Atena - leaganul democratiei

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Atena, leaganul democratiei universale, atat de mult mi-am dorit sa vizitez aceasta imensa metropola am dorit dintotdeuna sa vizitez Parthenonul si templele celebre ale Athenei, sa i-au contact cu una dintre civilizatiile care a scris istoria acestei lumi.

@Ionescunic povestea in review-ul sau ca doar una dintre cele trei atractii considerate de el pilonul culturii antice: Piramidele egiptene, Colloseumul din Roma si Acropole cu al sau Parthenon a reusit pana acum sa viziteze.

Eu ma simt fericit ca am reusit sa le vizitez pe toate trei, dar daca ma veti intreba care dintre ele mi-au produs o impresie mai puternica nu stiu sa va raspund. Fiecare in parte se bucura de o autenticitate bazata pe valorile antice de la acea data, fara vreuna dintre ele, istoria universala ar fi mult mai saraca si lipsita de informatii care sa ne dea raspunsul la intrebarea Cine suntem?

Atena are o istorie veche de aproximativ 70 de secole, iar primii cetateni ai Atenei au fost pelasgii urmati de ionieni, care au venit din Asia, impreuna cu alte popoare grecesti. Aici s-au unit, formand capitala Atena sub conducerea lui Tiseu declarat primul rege al Atenei din provincia Attica. De altfel se cunoaste ca prima forma de organizare statala a fost regalitatea, care a adus cu ea si primele forme de clasa sociala dar si primele lupte intre aristocrati care formeau nobilimea si clasa de jos, saracii care nu mai aveau din ce sa traiasca. In urma acestor lupte guvernul a cazut si s-a instituit o perioada in care tirania sub Pisistratos a devenit una dintre cele mai negre perioade ale istoriei antice.

Mai tarziu Clistenis infiinteaza democratia, cu foarte multe legi care apara aceasta noua forma sociala, dar si cu foarte multe pedepse pentru cei care nu respecta legile democratice. Au urmat razboaie, inclusiv lupta navala din Salamina, insa dupa aceste conflicte democratia incepe sa infloreasca sub Periclis. Este numita „perioada de aur” cand spiritualitatea, arta si nu in ultimul rand economia cunosc o ascensiune uimitoare dar si constructiile, multe dintre ele sau ceea ce a mai ramas din ele putand fi vazute si astazi in diferite locuri din metropola sau la muzeu.

Si cum ceea ce este frumos, in antichitate nu dureaza mult, a izbucnit si Razboiul Peloponez dintre Atena si Sparta, cel mai distrugator conflict de care a avut parte Atena, care a dus la caderea economica si politica, la distrugerea numeroaselor monumente de arta din Atena, o cadere fatala, care a tinut cateva secole, pana au fost inrobite de romani.

Pe timpul dominatiei romane, Atena nu a mai cunoscut aceeasi stralucire spirituala, tezaurul a fost furat si dus la Roma, iar in Atena principalele lacase de cult sunt distruse de catre generalul Sila cu o ura iesita din comun.

La putere a venit un rege agreat de romani, dar care a facut mult pentru ca radacinile ateniene sa nu fie pierdute, este vorba despre Adrianos, care a avizat si a indrumat constructiile pentru templul lui Zeus Olymipanul, infiintarea Partheonului, al Bibliotecii si a altor monumente pentru cinstirea zeitei Atena.

Mai tarziu urmeaza razboaiele barbare care provoaca distrugeri masive in oras, se inchid scolile filozofice (liantul cu vremurile infloritoare ale Atenei) si de aici urmeaza sfarsitul Atenei atat ca economie cat mai ales ca spiritualitate. Atena devine un oras fara importanta in Imperiul bizantin, uitat pana si de istorici.

Mult mai tarziu Atena este cucerita de turci, care isi lasa amprenta asupra vietii sociale prin aceleasi distrugeri ale culturii ateniene. Aproape de revolutia impotriva dominatiei turce incep sa reapara vechile scoli filozofice, incep sa emane lucrarile artistice, acest lucru pana in 1833 cand Grecia obtine libertatea in urma razboiului greco-turc din 1821.

Rege devine Vavaros Otonas care incearca sa scoata Atena din conul de umbra al spiritualitatii in care fusese aruncata in urma cu foarte multe secole.

Astazi Atena este unul dintre cele mai frumoase orase pe plan mondial si poate cel mai important in ceea ce priveste cultura antica si vestigiile conservate multe dintre ele in conditii foarte bune.

Multe dintre informatii le-am cules dintr-un pliant cumparat de la intrarea la Acropole, recunosc ca le-am citit cu foarte mare interes, multe lucruri imi erau necunoscute si n-as fi vrut sa ajung in preajma Partheonului si sa nu stiu care este istoria lui. Istoria Atenei. Am descoperit lucruri uimitoare care vi le-am impartasit si voua aici.

Ne hotarasem din Paralia sa plecam cu doua masini catre Atena. Considerasem ca este destul de obositoare excursia cu autocarul care pleca aproape de miezul noptii, eu nu pot sa dorm in autocar si m-as fi simtit obosit a doua zi.

Intre timp sotia mea a renuntat alaturi de cea mica si mama soacra. A mai renuntat si un prieten cu fetita lui. Se plangeau de caldura, insa adevarul era ca au vazut la tv ca urma sa aibă loc o greva in Atena si n-ar fi vrut sa i-a contact cu ea. Astfel am ramas o singura masina cu cate doi reprezentanti din fiecare familie. Un adult si un copil, in total 6.

Am plecat dimineata la 8 si in 4 ore am fost in Atena, adica exact in timpul pranzului cand soarele ardea mai tare. Despre drum am povestit intr-un review anterior, cert este ca am avut portiuni de autostrada unde am mers cu 200 km/h, dar si portiuni unde nu puteam depasi 40km/h. Foarte multe treceri cu bariere (taxare), deci inarmati-va cu mult marunt si foarte multa rabdare. In total vreo 13 statii de taxare ce insumeaza aproape 35 euro taxe. La intoarcere aceeasi poveste.

GPS-ul ne-a dus pana in apropierea Muzeului Acropole, unde am constatat neputinciosi ca nu erau locuri de parcare. Majoritatea strazilor cu sens unic, in multe locuri era parcarea interzisa, ne-am invartit de 2 ori pana am filat un loc unde era parcat un scuter in fata unui magazin de suveniruri. Am rugat proprietara sa ne lase sa parcam masina, initial a inceput sa-mi explice ca vine o masina cu marfa, apoi i-am spus ca nu stam pana diseara si ca la intoarcere cumparam de la ea. A mutat scuterul pe trotuar si noi am putut parca linistiti, chiar in spatele muzeului Acropole.

Vedeam autocarele cum isi fac loc pe acele stradute inguste cu masini parcate pe-o parte si alta, cu multe scutere care depasesc si pe stanga si pe dreapta, Doamne ce nebunie, n-as fi vrut sa fiu in locul soferilor de autocar.

Iata-ne dupa 10 minute ajunsi la Stanca seaca sau Acropole asa cum il cunoaste toata lumea. Impresionanta imagine, mi se mai implinise un vis iar blitz-ul aparatului focaliza intr-una Partheonul.

Aici au locuit primii cetateni, pelsaghii in pesterile din muntele Acropole, odata cu dezvoltarea sa, de jur imprejur s-au mai format sate, insa Acropole continua sa fie centrul religios unde au fost construite cele mai importante temple in sec. VI i. Hr. dedicate zeitei Atena, protectoarea orasului. In urma razboaieleo persane si spartane, toate templele au fost distruse intr-o mai mare sau mica masura, foarte multe urme ale edificiilor distruse putand fi vazute in cadrul muzeului Acropole.

Biletul costa 12 euro si cu el se pot vizita mai multe obiective turistice din cadrul complexului, dar nu si muzeul Acropole. Plecasem din Paralia ferm convinsi din ceea ce ne-a povestit reprezentanta agentiei de turism ca in pretul biletului de la Acropole intra si vizitarea muzeului, dar nu este asa, se plateste separat si este chiar mai scump decat cel pentru vizitarea Partheonului.

Am pasit timizi pe poarta metalica a complexului, ni s-a rupt o parte de bilet, am fost indrumati catre directia de mers, se gasesc foarte multe indicatoare, am inceput sa facem poze si sa filmam cu toate acele vestigii conservate atat de bine.

Am trecuut pe langa teatrul lui Dionisie zeul vitei de vie si artei teatrale, destul de bine conservat odata cu trecerea secolelor, multe dintre bancute din piatra sunt cazute pe cele 15 randuri asezate in semicerc. La vremea cand a fost construit deasupra bancutelor din piatra erau bancute din lemn, pierdute odata cu trecerea anilor, iar in partea principala a amfiteatrului, perpendicular fata de scena se afla tronul lui Dionisie flancat de oficiali si conducatori ai vremii. Si astazi se pot observa diferentele dintre primul rand si celelalte superioare. Aici s-au jucat pentru prima data tragediile lui Eshil si ale lui Sofocle, precum si comediile lui Aristofane.

Copii au zburat imediat pe bancutele „oficialilor” rugandu-le sa le facem poze. Eu cu o mana fotografiam, cu una filmam, nu stiam ce sa fac mai repede si mai bine, marea majoritate a timpului am privit Acropole doar prin obiectivul camerei foto sau de filmat.

Langa teatrul lui Dionisie, tangential descoperim Conservatorul lui Pericle, este amplasat la baza stancii Acropole, iar astazi se pot observa doar ruinele, coloane din piatra si marmura, specialistii afirma ca acoperisul a fost construit din lemn, lucru des intalnit si la alte asemenea constructii asemanatoare.

Continuam sa urcam, pietrele devin foarte alunecoase, toata lumea purtam adidasi, dar ma intrebam ce fac cei care sunt cu pantofi sau papuci. Este bine sa va incaltati cu adidasi sau pantofi cu aderenta pe suprafete alunecoase, pietrele (scarile) sunt destul de marisoare si destul de abrupte.

Urmatorul obiectiv intalnit este reprezentat de teatrul lui Irod din Attika (Herodes Atticus) , construit de Herodes in memoria sotiei sale. Este una dintre constructiile mari si bine conservate, este drept ca la aceasta au participat si restaurarile ulterioare, cert este ca si astazi, ocazional vara, au loc diferite manifestari muzicale spre incantarea celor prezenti. In interior pot sta cu usurinta 5000 de oameni, aici exista si un festival al teatrului antic care se desfasoara in fiecare toamna.

Dupa zecile de poze din diferite pozitii si unghiuri ne indreptam catre intrarea propriu zisa prin poarta Beule, acolo unde este locul de intalinre a celor trei directii de la intrare si unde randul se ingroasa simtitor si odata cu el si asteptarea catre patrunderea prin Propilea un templu cu o scara de marmura excelent construita in vremea ocupatiei romane.

Intrarea este alcatuita din 5 porti, o intrare principala catre Partheon, doua laterale cu doua coridoare, si doua catre vest si est catre dealul Acropolei.

Acoperisul de marmura a fost suportat de 12 coloane imense din marmura, amplasate pe cate 3 randuri fiecare.

Acest templu a ramas intreg pana in 1646 cand Propilea a fost lovit de un fulger iar praful de pusca al turcilor care erau in ocupatie a explodat si a facut ca acoperisul de marmura sa cada, strivind si coloanele interne ale templului.

Toate aceste le observam stand cuminti la coada formata catre Partheon, suntem nerabdatori sa ajungem la perla Acropolei trecand prea repede peste multe amanunte pe care le-am citit ulterior in cartea destinata Acropolei.

Si iata ajungem la Templul zeitei Atena foarte bine conservat, se mai numeste si templul Zeitei Dezaripate, adica zeita care nu poate sa zboare, ca sa ramana vesnic in Atena. Templul a fost in mare distrus de turci, dar el a fost reconstruit de catre arheologi germani si greci iar astazi arata ca unul dintre cele mai bine conservate si impunatoare temple.

Partheonul. Perla de pe Acropole ni se infatiseaza in toata splendoarea sa. Desi intr-o avansata stare de degradare, fara acoperis, cu multe coloane fisurate, adevarate blocuri din piatra lipsa, inca isi pastreaza cu deminitate renumele de cel mai mare templu al antichitatii ateniene dedicat zeitei intelepciunii – Athena.

Este prima creatie a epocii lui Periclis, a fost construit din marmura pe acelasi loc unde mai fusesera construite alte doua asemenea temple.

Templul incorporeaza 46 de coloane, cate 17 pe fiecare laterala si cate 8 transversal, care au o inaltime de aproape 10 metri.

Din pacate nu ni s-a permis accesul decat la o distanta de cativa metri de templu, astfel ca n-am putut observa foarte bine cum este alcatuit interiorul. M-am alaturat unui grup cu ghid si am aflat ca interiorul este structurat in patru parti: Protemplul, Templul principal, Partheonul principal si Opistomodos (trezoreria) din templu, prevazuta pe vremuri si cu gratii din metal intre coloane.

Am ascultat de la ghid ca statuia Atenei se afla in templul principal, inaltimea sa nu se cunoaste, se speculeaza ca nu depasea 8 metri, partile dezvelite ale statuii erau din dinte de elefant si hainele erau din aur. care cantarea mai mult de 10 tone. Statuia a fost dusa la Constantinopol in timpul ocupatiei turcesti si acolo s-a distrus intr-un incendiu.

Se pastreaza o copie a statuii in Muzeul de arheologie din Atena, dar la o scara mult mai mica.

Am dat ocol templului, am „admirat” cele doua macarale aduse pentru reconstructie, dar care somau, am incercat sa ne dam seama cum arata templul cand a fost construit si am descoperit ca eram langa una dintre minunile lumii antice atat in ceea ce priveste modul constructiei cat mai ales pentru valoarea istorica.

Atena este splendida de sus, de pe dealul Acropolei, fiind in mijlocul orasului se poate observa totul cu foarte mare usurinta. Am descoperit Stadionul Olimpic, Templul lui Zeus Olympianul, Parlamentul Greciei, Muzeul Acropolei, Colina Lycabettus, turnul vanturilor si Agora Romana.

In partea opusa Partheonului am descoperit templul Erehtio dedicat zeitei Atena si Poseidonului. Se spune ca a fost construit pe locul unde Poseidon s-a luptat cu Atena. Legenda afirma ca acel zeu care va reusi sa ofere cel mai bun cadou orasului, acela va fi protectorul pentru toate zilele care vor urma.

Poseidon a lovit cu tridentul in stanca si a format un izvor cu apa de mare, insa Atena a lovit cu o sulita in stanca si deodata a crescut un maslin despre care nu se cunostea nimic la acea vreme in oras. Locuitorii au decis ca Atena a facut un cadou mai bun si de atunci ea a fost aleasa protector al orasului, cu aceeasi ocazie, orasul luand numele zeitei.

Templul este alcatuit din templul principal si alte doua camere deschise, unde acoperisul este sustinut de cateva statui ale fiicelor (6 la numar) numite Kariatide Pana sa apara statuia din aur a zeitei, pe acropole trona o statuie de lemn, care ulterior a fost mutata aici, in templul Erehtio, in camera destinata zeitei.

De coborat am coborat pe unde am urcat, dar scarile devin la un moment dat cu sens unic pentru a nu ne intersecta cu cei care urca, ne-am luat la revedere de la Partheon luand si o piatra, asa cum obisnuiesc sa fac in locurile pe unde merg.

Din cauza caldurii (42 grd. La umbra), fetei mele de 13 ani i s-a facut rau, am stat un pic la umbra si astfel am ratat plimbarea cu bus-ul care face turul orasului. Oricum locuri erau doar la etaj, adica la caldura iar eu nu puteam cu fetita mea. Dar pentru cine este interesat plimbarea dureaza in jur de 3 ore si costa 18 euro/adult, 8 euro/copil.

Din aceleasi considerente legate de caldura n-am mai intrat in muzeul Acropole, era foarte aglomerat, trebuia sa stai la o coada foarte mare ca sa poti intra am renuntat si ne-am dus catre o taverna unde am servit un souvlakis atenian la un pret pe masura (10 euro portia).

Stand la masa, la cafea, am inceput sa citesc din cartea achizitionata, sa intelegem mai bine locurile vizitate si multe din punctele de reper pe care nu le intelesesem.

Deci este recomandabil, cel putin eu va recomand sa mergeti intr-o excursie cu ghid, unde puteti afla informatii pe moment, nu ulterior, asa cum le-am descoperit eu si pe care vi le-am prezentat cu mult drag si voua asa cum m-am priceput eu mai bine. Chiar daca nu face parte din minunile lumii antice, este totusi un complex de temple care poate oricand candida pentru a 8-a minune a lumii.

Vacante frumoase oriunde va veti duce!


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 26.07.10 14:32:57
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4685 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 In fata Partheonului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12400 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

biancuta
[26.07.10 14:46:14]
»

Pepsi70ro, foarte frumos ai descris acest oras minunat, istoria lui si ceea ce merita vizitat! In Atena imi doresc si eu sa ajung! Felicitari pentru aceasta prezentare, cu foarte multe amanunte utile!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[26.07.10 14:46:43]
»

Se pare ca am probleme cu netul, revin mai tarziu cu pozele

mirelutza
[26.07.10 15:01:09]
»

Splendid...

presario
[26.07.10 15:40:14]
»

Foarte tare, ca de obicei. Felicitari !

Dintre cele 3, eu am vazut doar Colloseum-ul si piramidele, iar la Atena visez de mult.

recul*
[26.07.10 17:10:38]
»

mda...nimic nou in review-urile tale, din fericire! aceeasi meticulozitate, atentie la detalii, aceleasi pareri detasate si obiective. pana la berea cu care trebuie sa te onoram candva, ai parte doar de un mic vot!

creivean
[26.07.10 18:15:26]
»

Maestre, au fost azi aşa multe review-uri (doar îi perioadă de vacanţă, nu-i aşa? ), că dacă nu eram atent pierdeam o minunăţie de review. Mai că-mi vine să-i dau copy/paste în calculator şi să-l pun bine. Da, nu cred că-i cazul, îl găsesc aici oricând.

Un mare Bravo şi Felicitări.

kmy
[26.07.10 18:22:25]
»

Foarte interesante impresiile tale si lectia de istorie pe care mie mi-ai dat-o. Multumesc si abia astept sa ajung in vara asta la Atena.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[26.07.10 19:21:15]
»

Va multumesc tuturor pentru aprecieri, intr-adevar Acropole reprezinta un reper important al istoriei antice care trebuie cunoscut si mai ales inteles.

mariana
[26.07.10 20:25:44]
»

Cel putin tu ai bifat pe lista aceasta destinatie eu mai am si roma si praga dar o sa ajungem incet, incet, speranta moare ultima. Pana atunci un vot pt. tine.

webmaster13
[26.07.10 20:49:41]
»

nu pot decat sa sper ca melodia atasata este pe masura calitatii acestui review!

Cristian_h* CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[26.07.10 21:10:04]
»

Pepsi mie mi-au ramas piramidele de vizitat insa inaintea acestora doresc mult mai mult sa vad Muzeul National de Arheologie din acest oras, am fost de 3 ori aici si de fiecare data l-am ratat si nu cunosc pe nimeni care sa-mi spuna macar doua vorbe despre acesta, poate esti tu acela? Daca nu ce zici poate vorbim cu Ionescunic, Ileana si alti indragostiti de Grecia si organizam o escapada acolo!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[26.07.10 21:21:33]
»

Din pacate si eu l-am ratat pe de-o parte din cauza insolatiei fetei mele, pe de alta parte din cauza timpului limitat.

Dar cu siguranta mi-ar place sa fac o excursie alaturi de voi, indragosti incurabili de Grecia.

georgiana
[26.07.10 23:07:42]
»

Pentru mine o vizita la Atena-deocamdata ramane la faza de vis!

Am trecut doar o singura data pe acolo si timpul nu mi-a permis sa putem opri sa vizitam ceva,deoarece aveam rezervata o cazare pe Riviera Olimpului.

Te felicit pentru ideea de a creea un review atat de interesant si util.

Cred ca ...ai sarit peste week-end ca sa ai timp suficient sa-l scrii,nu?

pepsi70roAUTOR REVIEW
[27.07.10 09:52:01]
»

Ce-i drept l-am inceput sambata pe plaja si l-am terminat duminica la o terasa

Multumesc.

bessondm
[27.07.10 10:14:27]
»

Impresionant, intr-adevar, post-ul dvs. despre minunea de pe Acropole. Desi mi-a placut istoria la scoala, nu-mi aminteam toate detaliile furnizate aici despre marirea si decaderea Atenei. Doar cate ceva despre perioada de aur a lui Pericle (asa-l scriau ai nostri) si razboaiele cu Sparta. Si cele cu persii..

Ma gandesc totusi, ce mult i-a favorizat istoria pe greci. Desi toata lumea spune ca nu se prea omoara cu munca, au avut tactul sa-i puna pe altii la treaba - cum spuneati, despre restaurarile facute de nemti, nemaivorbind de investitiile europene pentru Olimpiada din 2004. Si daca Churchill ii lasa pe mana rusilor la Yalta, cu siguranta alta le-ar fi fost istoria, cu mult mai saraca si trista..

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
pepsi70roAUTOR REVIEW
[27.07.10 10:22:03]
»

Poate mult mai apropiata de istoria noastra, ai dreptate @bessondm. N-am avut norocul lor si poate nu-l vom avea niciodata, politic Grecia este o tara favorizata de catre foarte multe natiuni. Noi inca stam la o coada foarte luuunga.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[27.07.10 12:04:25]
»

Multumesc webm13 pentru melodie, o alegere perfecta!

Diaura*
[27.07.10 19:34:38]
»

Mult curaj ti-a trebuit sa mergi in Atena in iunie....caldura mare mon cher....caldura mare. Ma bucur pentru tine, ca ti-a vazut unul din visuri cu ochii. La mai multe !

Apropos ; cu ce masina ati mers ? si cat timp ati facut ? Ati ramas peste noapte in Atena , sau v-ati intors in aceeasi zi?

pepsi70roAUTOR REVIEW
[27.07.10 22:38:27]
»

@Diaura, temperatura oscila intre 39-42 grd. destul de cald si cu probleme pentru pustoaica mare, dar am supravietuit.

In ceea ce priveste masina, am fost cu un Crysler 300 cc sport care ajungea usor la 240km/h, dar noi n-am depasit 200.

Timpul de la Paralia la Atena, pe autostrada a fost de 4 ore, la intoarcere la fel.

Am plecat dimineata pe la 8 si ne-am intors pe la ora 18.00 cand aveam masa rezervata la o taverna de pe faleza.

ancamariagadea*
[28.07.10 00:46:14]
»

Eheee...asa impresii sa tot citesti si nu te plictisesti! Mai mult, iti vine sa-ti iei piciorusele la spinare si sa pornesti la drum pentru a cunoaste acest loc plin de istorie si legende!

Un review foarte reusit! Bravo!

any*
[28.07.10 14:10:49]
»

Felicitari pentru acest frumos review,un vot mare vine si din partea mea...

acapulco
[28.07.10 22:05:38]
»

@pepsi70ro

am si eu o intrebare tehnica daca pot spune asa.

Cit a durat drumul Paralia - Athena (ore)

Daca ai folosit soseaua sau pe apa.

Ce traseu ai urmat, ci ce cost implica acest drum ,benzina(motorina), taxa autostrada etc...

Citind prin ziare Atena in aproape toata luna iunie a fost blocata de greva generala sau de manifestatii mai violente.

Daca ati avut probleme ca turisti cind ati ajuns acolo cu zone in care circulatia a fost restrictionata.

Multumesc!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[28.07.10 22:22:33]
»

@acapulco, raspunsul il gasesti cu trei ecouri mai sus in ceea ce priveste drumul, in ceea ce priveste taxa de autostrada, asa cum am mentionat in review, aceasta a fost de 70 euro dus/intors.

Erau oarece tensiuni, insa pe anumite strazi care de altfel se blocau, deci nu este nici oproblema. La ei grevele sunt la ordinea zilei, dar la pranz ei fac pauza pentru somnul de infrumusetare si continua cu greva dupa amiaza.

Eu zic sa nu te ingrijorezi, ca nu-i dracu' chiar asa de negru.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sandu.53
[09.09.10 15:54:50]
»

imi doresc si sper sa ajung in viitorul apropiat la Atena... impresiile tale sunt un ghid excelent! felicitari.

cristinapop
[20.11.10 21:59:05]
»

foarte interesant

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
acapulco, any*, bessondm, biancuta, creivean, Diaura*, georgiana, mariana, mirelutza, recul*, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Atena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.093560934066772 sec
    ecranul dvs: 1 x 1