ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.08.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JUN-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Am fost la Napoli — Restaurantul Napoli, în Rhodos, Ixia!

TIPĂREȘTE URM de aici

Ca întotdeauna, cam prin toate locațiile și insulele în care am ajuns, am mâncat hai-hui, pe unde ne nimeream la momentul respectiv. În general am mâncat foarte bine și în Rhodos, prețurile nițel mai mari ca în anii trecuți, dar ca peste tot și aici ne-am atașat foarte tare de un anumit loc ce nouă ne-a căzut cu tronc, unde ne-am simțit foarte bine, dar mai ales și cel mai important aspect-am mâncat foarte bine!

Este vorba de Pizzeria-Restaurant Napoli, da... nu e de glumă... cu specific italian... dar cu o bucătărie grecească de excepție.

Adresa:

Herakleidon and Hatziantoniou 1, Ialyssos-Rhodes, 851 01

tel. +30 2241 090119

au și pagină de fb.

De găsit este foarte ușor deoarece este la strada principală, ce leagă Ialyssos-Ixia de Rhodos Town.

Pentru noi a însemnat o plimbare de 5 minute, adică străduța care desparte Nathalie Hotel (vezi impresii) de strada principală fiind zona de parcurs, restaurantul fiind chiar la capătul acesteia.

Am nimerit acolo încă din prima seară și căutând un loc bun, cumva aici ne-a făcut cu ochiul. Și trebuie să spun că instinctul rareori ne-a înșelat.

Am intrat în restaurantul semi-deschis, ca mai toate din Grecia.

Meniurile sunt expuse și afară pe panouri luminate, așa că știam cumva la ce să ne așteptăm. Am văzut că dat fiind profilul italian, există o varietate mai mică din bucătăria grecească, dar cele mai importante erau prezente așa că am zis să încercăm. Și bine am făcut, pentru că următoarele seri tot aici am mâncat.

Ce ne-a convins? În primul rând, evident, mâncarea, care a fost foarte gustoasă, mereu, indiferent de preparat. În al doilea rând, amabilitatea sinceră a personalului, preocupată mereu de mulțumirea pretențiilor clienților.

Și nu chiar în ultimul rând, vechiul și bunul obicei al grecilor de a primi ceva din partea casei, ceva dulce, iar din a doua seară, un aperitiv cu pâine prăjită cu brânză gratinată, chifle proaspete, împreună cu trei tipuri de creme, de măsline, brânză și unt, picantă. În plus în fiecare seară după masă, primeam și câte un pahar de ouzo, de calitate, din insula Lesvos-Barbaiannis. După ce l-am „judecat” ? Poate vă aduceți aminte, am fost acolo, la fața locului, chiar în Plomari, unde este „mama” lui și l-am „îndrăgit” foarte tare! ????

În ultima seară am fost chiar răsfățați, pentru că pe lângă toate astea, am primit și panacotta, ceva dulce și foarte bun.

Ei, cum era să refuzăm așa ceva? ????

Așadar, noi am servit acolo cam din toate, pentru prima seară pornind direct cu miel-coaste, pentru domnul meu, iar pentru mine piept de pui la gril, cu sos mexican cu legume, picantă. De băut am luat mai mereu vinul casei, roșu, demisec, împreună cu apă minerală.

Chiar din a doua seară am poftit la calamari prăjiți cu caracatiță, cu cartofi prăjiți, iar soțul souvlaki de porc.

Seara a treia soțul a preluat din meniul meu cu gril de porc și sos mexican picant, cu legume. Doar că a schimbat animalul! ????

Preparatele erau însoțite de cartofi pai, orez și legume la gril, ori salată de roșii.

La cerere se înlocuiau cartofii pai cu cartofi copți sau fierți.

Eu „m-am dat” pe bucătăria italiană, cu paste carbonara, făcute la cuptor, frumos gratinate, excelente, niște porții uriașe, greu de dovedit.

Trebuie să vă spun că restaurantul este deschis numai seara de la ora 18, în schimb se poate comanda mâncare și la telefon, cu livrare la domiciliu și chiar se întâmpla asta, pentru că așteptând preparatele noastre, vedeam în fiecare seară cum un băiat era mereu în așteptare pentru pachetul ce avea să fie livrat.

Următoarea seară am trecut amândoi pe stilul italian, printr-o pizza Quatro Stagione pentru mine și paste Al Forno pentru soț. La început voiam să încerc gemista, care mie îmi place mult, dar nu aveau în seara aceea, așa că am trecut la pizza, de doar 8 felii, pentru că mai era și varianta cu 12. Și așa a fost mare!

Bucătarul-un adevărat chef, avea cuptorul în afara bucătăriei, cu vedere în restaurant, practic semi-open space, dar veți vedea mai bine în poze despre ce vorbesc. Din sală, lumea îi transmitea „în direct” mulțumiri și laude pentru bucatele bune. ????

Trecând din nou pe bucătăria grecească am luat souvlaki de pui-eu, iar soțul din nou coaste de miel, cu diferența că eu am vrut alți cartofi, nu pai, așa că am avut un soi de cartofi țărănești le-am spune noi, cu o porție generoasă de tzatziki, foarte, foarte buni.

Ziua următoare, încă de dimineață când am trecut pe lângă restaurant am tras cu ochiul și am văzut oferta pentru seara respectivă-stifado. Uau! Nu mai mâncasem de foarte mult timp, pentru că deși îmi place, ultima dată când am mâncat, nici nu mai știu când și unde, nu prea mi-a plăcut, așa că din nou instinctul mi-a spus să încerc! Și bine am făcut pentru că am mâncat cel mai delicios stifado din toate timpurile... pardon-gustările, mele. I-am și spus-o bucătarului! :p

În aceeași seară, soțul a luat calamari și caracatiță, foarte, foarte buni.

Restaurantul era mai mereu plin, noi ne duceam undeva pe la ora 20, pe lumină, apoi în circa o jumătate de oră nu mai rămânea nici o masă liberă deși sunt destul de multe. Un rând de mese este situat în afara terasei acoperite, acolo putând sta fumătorii, deși tot spațiul este semi-deschis, mai precis pe două laturi.

Mesele sunt acoperite ca de obicei în Grecia, cu fețe de masă de pânză, roșie în carouri, peste care vin celebrele fețe de masă de hârtie, schimbate rapid la plecarea clienților. Pe mese erau mereu floricele, nu lipsea nici acum gelul dezinfectant.

Localul este foarte frumos amenajat, cu mici decorațiuni interioare, flori, tv cu ecran mare, muzică italiană sau grecească în surdină, fix atâta cât trebuia. Mereu atmosfera era plăcută, iar din ce am observat clienții mai mereu aceeași, exceptând pe cei nou-veniți, dar am văzut și greci, localnici, ceea ce este mereu un semn bun.

Revenind la mâncare, pentru ultima seară, ne-am gândit să luăm ceva mai ușor, asta pentru că mâncasem destul de bine la taverna de la plajă, după-amiază. Așa că am comandat câte o porție de paste Amatriciana, care a fost delicioasă, iar în loc de vinul casei, am luat un vin mai de soi-un Sauvignon blanc-cu o savoare de fructe tropicale, un vin premiat cu vreo 4 premii așa cum veți vedea pe eticheta sticlei în poză.

Desertul a fost din nou din partea casei, cu toate mulțumirile noastre pentru generozitatea și buna primire cu care am fost înconjurați.

Nota de plată s-a situat mereu undeva între 32 și 50 de euro, în funcție de ce comandasem, se poate achita și cash și cu cardul.

În încheiere, nu pot decât să vă recomand acest restaurant în caz de sunteți prin zonă, iar pentru confirmare, vă las să vedeți și pozele.

 

Webmaster, o rugăminte muzicală: youtu.be/mgmUrqv4PdA Mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 10.08.22 19:52:52
Validat / Publicat: 10.08.22 21:09:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 1180 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Desertul din ultima seară, din partea casei, panacotta cu înghețată.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52700 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster
[10.08.22 22:15:04]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[10.08.22 23:56:31]
»

@webmaster:

Mulțumesc frumos!

irinadPHONE CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[11.08.22 14:42:32]
»

@maryka: Îmi place ce văd în fotografii și ce am citit în articolul tău despre acest local "grecesco-italienesc". Și cum mi-a plăcut și la Napoli, dar și în Rhodos, sunt perfect de acord cu tine că mâncarea este gustoasă indiferent de loc. Mai în glumă, mai în serios, acesta este purul adevăr.

În privința prețurilor, acestea au crescut peste tot, uneori mai mult sau chiar prea mult, în tendința binecunoscută din ultima perioadă.

Să vă fie de bine și să ne mai povestești!

marykaAUTOR REVIEW
[11.08.22 19:23:02]
»

@irinad:

Mă bucur că ți-a plăcut la Napoli! Napoli de Ixia!!!

Să știi că și nouă ne-a plăcut, în plus de mult nu am fost așa de „răsfățați” cu produse din partea casei așa de consistente. Chiar mă gândeam că prețurile mai crescute au compensat în felul ăsta câte ceva. Bine și așa!

Oricum noi ne-am declarat mulțumiți, așa că a fost perfect!

În schimb, în capitală, am mâncat, dar am observat că s-a umblat la porții, au fost mai mici, prețuri săltate, deci de două ori mai rău. Dar asta e, ne asumăm dacă vrem ceva, nu?

Seară faină, pupici!

mishu
[17.08.22 07:43:11]
»

@maryka: Cand am icept sa citesc articolul as fi vrut sa copiez ceva pasaje sa le includ in ecou, insa ar fi trebuit sa copiez cel putin jumatate din articol. Am inghitit in sec citind, insa la vederea pozelor, Niagara a fost in gura mea, si ai mai avut si poze reusite.

M-as fi teleportat instant acolo chit ca este dimineata, as fi stat la portita lor si as fi inghitit in sec: calamari si caracaita, miel, pizza... nu mai plecam de acolo. Si sa nu uitam de ouzo. Ouzo nu este o bautura pe gusul tuturor si am doua intamplari amuzante despre el, una din Grecia. Ne-au fost aduse la masa 3 phare de ouzo din partea casei, mama nu bea alcool, nu ca nu ar lasa-o religia, ci nu are voie , iar sotul era cu covrigul la el , asa ca am fost o draguta, nu pueam dezamagi gazdele asa ca m-am sacrificat , dar ca sa para ca toata lumea bea, luam pe rand din fiecare pahar .

A doua amintire draguta o am din Kufstein (unde am stat aproape 4 ani), unde am mers la un restaurant grecesc deschis de putina vreme (patronul si tot personalul erau greci), si ne-au adus cate un ouzo, rece, bun de tot, l-am baut. Putin mai tarziu ne-au mai adus cate unul, l-am baut si pe acela, mai tarziu au trecut iar si ne-au intrebat daca mai vrem, prietena mea a fost mai rapida, a zis nu, asa ca a fos nu si pentru mine, dar dupa ce a plecat ospatarul i-am spus ca mie mi-ar mai fi placut unul .

Minunat loc ati gasit, clar n-as mai fi mers in alta parte, am sa tin minte locul pentru cand voi ajunge acolo.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marykaAUTOR REVIEW
[18.08.22 09:54:50]
»

@mishu:

Mulțumesc mult pentru vorbele frumoase!

Adevărul e că într-adevăr ouzo nu place tuturor. Dar trebuie să știi și cum să-l bei, în sensul că trebuie lăsat timpul necesar de a se topi suficient gheața pentru a deveni aceea culoare alburie. Noi am fost în insula Lesbos la Plomari, acolo unde este celebra fabrică în care a luat naștere ouzo-Barbaiannis. În Lesbos am aflat mai multe despre băutură și de atunci când ajungem în Grecia îl cerem mereu. Deja l-am „obținut” din partea casei atât în Corfu, cât și aici în Rhodos, ca să nu mai pomenesc de Lesbos, evident.

Cât despre „sacrificiu” , a fost plăcut, nu?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[18.08.22 10:24:14]
»

@maryka:

Cât despre „sacrificiu” , a fost plăcut, nu?

a fost perfect

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
irinad, maryka, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? Taverne în Rhodos Town:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.093084096908569 sec
    ecranul dvs: 1 x 1