ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
LUNA
MAY-2019
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Mâncare gustoasă într-un peisaj de vis - Popas Viaduct

TIPĂREȘTE

După un sejur foarte relaxant la Marea Roşie, având şi norocul de a sta la plajă şi a face snorkeling cu orele în timp ce în România ningea pe alocuri, urma un weekend prelungit la noi la munte. „Shame on me! ”, exact aşa m-am simţit în Egipt atunci când o prietenă m-a sunat să mă întrebe dacă mai vreau să merg pe Valea Doftanei în condiţii meteo nu tocmai favorabile şi dacă da să mă dotez corespunzător cu căciulă, fular, bocanci. Dar totuşi mi-a plăcut ????. M-am simţit ca dintr-un alt film, eu în costum de baie pe plajă, gândindu-mă cum să fac rapid bagaje mult diferite, cu haine groase de iarnă. Bine că măcar m-a liniştit că nu-mi trebuie şi cauciucuri de iarnă la maşină, pentru că ar fi fost prea de tot să le schimb încă o dată aproape de jumătatea lui mai. Nu intenţionam să merg în Siberia, ci doar undeva la aer curat, aproape de Bucureşti.

Plecăm din Bucureşti duminică dimineaţa, nu foarte devreme, deoarece avusesem o noapte scurtă după întoarcerea din Egipt, drumul liber, fără probleme, ne întâlnim în Câmpina cu Violeta, o luăm cu noi profitând de oferta ei de a ne fi ghid în zonă şi ajungem în scurt timp la Pensiunea Popas Viaduct. Ştiam pensiunea din pozele ataşate la articolele postate de alţi colegi care fuseseră acolo înaintea mea, impresiile erau pozitive, reţinusem recomandările Tizei că acolo se mănâncă proaspăt, gustos şi ieftin.

Adresa: Calea Paltinului Nr. 792 A, Sat Teșila, județul Prahova.

Am parcat maşina pe locurile existente chiar în faţa pensiunii.

Până să ajung la mâncare, pot spune că peisajul de vis m-a lăsat fără cuvinte. O mare de verde era tot ce vedeam, pensiunea aflându-se pe malul lacului, deasupra acestuia.

Există un restaurant în interior, dar pe noi nu ne-a interesat. Voiam să stăm afară la soare, alegând singura masă aflată chiar în faţa pensiunii. Există şi două terase, în partea stângă şi mai jos, strategic amplasate la umbra copacilor, cu mese şi bănci de lemn, în stil rustic, încadrându-se perfect în peisaj.

Am comandat pentru început o cafea espresso, un cappuccino şi o bere, doar pentru a ne trage sufletul după drum, a avea motiv să stăm la poveşti şi să ne facem poftă de mâncare. Apoi am comandat ciorbă de burtă cu smântână şi mujdei, tigaie picantă, salată de varză murată, salată de gogoşari acri şi castraveţi muraţi şi saramură de crap cu mămăliguţă, iar ca desert papanaşi cu smântână şi dulceaţă. De băut am luat doar bere şi limonadă. Toate cele comandate au fost foarte gustoase. Făcusem o alegere bună. Asta a fost doar doar masa de prânz din prima zi.

Cina am luat-o tot aici. Am început cu câte o ciorbă de burtă şi am continuat cu câte o ceafă la grătar cu cartofi prăjiţi, asezonate cu câte doi-trei mici, cu salată de iarnă. După o săptămână petrecută într-o ţară musulmană, dorul de o mâncarea tradiţională românească era mare, astfel că micii şi ceafa de porc erau obligatorii =)). Desertul nu a mai încăput ????.

A doua zi am comandat la micul dejun un platou cu de toate: brânză telemea, măsline, roşii, muşchi file, salam de Sibiu, sunculiţă. Plus cafea espresso şi cappuccino. Am fost din nou foarte mulţumiţi. Am revenit pentru un prânz ceva mai întârziat, după o frumoasă plimbare pe Valea Doftanei. Am început cu ciorbă de burtă, am continuat cu mămăliguţă cu brânză de oaie, tochitură şi cu clătite cu dulceaţă la desert. La clătite poftisem încă de cu o zi înainte. Plus cafea, bere şi limonadă. A fost o alegere inspirată, dar parcă a fost prea mult, deoarece seara nu prea ne mai era foame. Dar mai aveam de testat bulzul, recomandat călduros de prieteni şi pe care nu-l puteam rata. Şi acesta a fost la înălţime, chiar dacă a fost preparat după o altă reţetă faţă de ce mai mâncasem anterior.

În prima zi am luat prânzul şi cina în faţa pensiunii, iar a doua zi am preferat umbra şi răcoarea terasei din spate, cu o vedere superbă spre lac şi spre pădure.

Nu a fost niciun preparat care să nu-mi placă. Am mâncat româneşte în ţara mea şi am fost mai mulţumită la restaurantul unei pensiuni de trei stele decât de cele oferite la all inclusive la restaurantele hotelului de cinci stele din Sharm de unde tocmai mă întorsesem.

Servirea a fost foarte ok, orice am comandat din meniu a fost disponibil într-un timp rezonabil pentru preparare. Am plătit nota de plată cu numerar, nu au POS, şi am primit bon fiscal.

Nu există internet WIFI şi nici telefoanele mobile nu prea au semnal în zonă. Telefonul de Vodafone a fost mort, dar am avut surpriza să pot folosi telefonul de Digi, inclusiv pe date mobile, neratând ocazia de a posta pe FB una alta :p.

Există în schimb o tiroliană pe care cu greu m-am abţinut să nu o testez ????, o masă de ping pong şi un loc de joacă pentru copii.

Voi da şi câteva exemple de preţuri din cele comandate de noi:

- ciorba de burtă 10 lei, smântână 3 lei, mujdei 2 lei;

- tochitură Popas 20 lei;

- tigaie picantă de porc 17 lei;

- saramură de crap cu mămăliguţă 20 lei;

- ceafă de porc la grătar 15 lei;

- mici 2,5 lei;

- bulz ciobănesc 13 lei;

- cartofi prăjiţi 6 lei;

- salată de iarnă 5,8 lei;

- papanaşi cu dulceaţă şi smântână 10,2 lei;

- clătite cu dulceaţă 7,3 lei;

- bere Tuborg 0,5 6 lei;

- limonadă 10 lei;

- cafea espresso Lavazza 6 lei;

- cappuccino 8 lei.

Recomand restaurantul Pensiunii Popas Viaduct, oricui are drum prin zonă pentru mâncarea proaspătă, gustoasă şi la un preţ convenabil, pentru peisajul de vis.

Noi sigur vom reveni pentru că ne-a plăcut ????

Voi ataşa şi fotografii pentru exemplificarea celor prezentate.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 03.07.19 06:25:16
Validat / Publicat: 03.07.19 07:05:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VALEA DOFTANEI.

VIZUALIZĂRI: 10786 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Mâncare gustoasă într-un peisaj de vis - papanaşi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 83800 PMA (din 64 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion
[03.07.19 08:06:45]
»

@nicole33:

Și atât...

Zoazore
[03.07.19 08:42:03]
»

@nicole33:

M-am simţit ca dintr-un alt film, eu în costum de baie pe plajă, gândindu-mă cum să fac rapid bagaje mult diferite, cu haine groase de iarnă.

=

... ne întâlnim în Câmpina cu Violeta, o luăm cu noi profitând de oferta ei de a ne fi ghid în zonă şi ajungem în scurt timp la Pensiunea Popas Viaduct.

= nu ca altii, nu dau nume, care au ratacit trei ore pe drumurile patriei. Da, dar altii au noroc de tur ghidat cu localnici si prieteni. E corect?

Preturile n-au crescut foarte mult, dar e in avantaj la ce gust au bucatele acolo! Mi-e dor de ciorba aia de burta, de bulz... Saramura de crap? Voi? Woow!

Mi-e dor de Viaduct!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[03.07.19 09:03:41]
»

@Carmen Ion:

Mulțumesc pentru vizita și ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[03.07.19 09:12:02]
»

@Zoazore:

nu ca altii, nu dau nume, care au ratacit trei ore pe drumurile patriei. Da, dar altii au noroc de tur ghidat cu localnici si prieteni. E corect?

Corect sau nu, important este ca a fost util și plăcut totodata ????

De rătăcit era exclus, dar Vio ne-a salvat de un drum mai prost pe care am fi ajuns urmând indicatoarele, iar mașina mea i-a fost recunoscătoare.

Preturile n-au crescut foarte mult, dar e in avantaj la ce gust au bucatele acolo! Mi-e dor de ciorba aia de burta, de bulz... Saramura de crap? Voi?

O ciorba de burta buna la 10 lei și o bere Tuborg la 6 lei sunt prețuri de mare bun simt comparând cu ce găsim pe Valea Prahovei de exemplu.

Saramura a fost a Violetei, noi ne-am “spurcat” doar la porc, ca tot ii dusesem dorul in Egipt.

Mulțumesc pentru vizita și ecou!

Și pentru recomandare, of course ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[03.07.19 10:05:19]
»

@nicole33:

Saramura a fost a Violetei, noi ne-am “spurcat” doar la porc, ca tot ii dusesem dorul in Egipt.

am banuit eu!

dar daca voi ati beneficiat de ghidajul Violetei, noi am beneficiat de papanasii extraordinari, confectionati de aceeasi prietena de nadejde, Violeta!

Avantaj noi!

Ma bucur ca v-a placut si mie mi-ar placea sa repet experienta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[03.07.19 10:28:02]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nicole33AUTOR REVIEW
[03.07.19 17:00:56]
»

@webmaster:

Mulţumesc frumos!

balasa violeta
[23.07.19 20:06:27]
»

@nicole33: felicitari, ma bucur ca v-a placut si uite asa trag sperante ca veti reveni!

N-am avut timp sa povestim asa cum ne place... ce sa faci... am tot biciclit!!!

Am sa va spun cate ceva referitor la Lacul Paltinu... Iubitorii de legende trebuie sa aplece urechea şi la poveştile localnicilor, care sunt convinşi că în apele lacului înoată peşti mari „cât o maşină“. De asemenea, cine se aventurează până în mijlocul lacului cu barca va fi prins într-un vârtej de neoprit care îi va trage în adâncuri. Chiar şi pescarii, profesionişti sau nu, spun că în lac se află mai multe specii de peşte de talie mare, care ajung să capete dimensiuni impresionante, la maturitate, depăşind uneori un metru şi jumătate lungime şi 100 de kilograme în greutate. Localnicii au perpetuat şi legenda unui monstru uriaş, mare, negru, lucios şi lung care trăieşte în lacul de acumulare de la Paltinu.

nicole33AUTOR REVIEW
[24.07.19 06:57:11]
»

@balasa violeta:

felicitari, ma bucur ca v-a placut si uite asa trag sperante ca veti reveni!

Mulţumesc mult, dragă Vio!

Am aşteptat mult un ecou de la tine, dar iată că acesta a venit .

Îmi era teamă că nu ţi-a plăcut ce sau cum am scris, atât cât m-am priceput şi îmi părea rău, deoarece mie mi-a plăcut mult la Viaduct şi am încercat să conving prin cele scrise că merită oricând o vizită acolo.

Noi vom reveni cu siguranţă cu prima ocazia şi aş vrea să fie în miez de vară sau maxim început de toamnă dacă se poate.

Informaţiile şi legendele despre lac mă îngrijorează puţin, deoarece mi-aş fi dorit şi o bălăceală în lac de pe pontonul pensiunii, pescuitul neinteresându-mă deloc.

Îţi mulţumesc încă o dată pentru pont, pentru ghidaj , pentru bucuria de a te revedea.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm pe Valea Doftanei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067862987518311 sec
    ecranul dvs: 1 x 1