GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Micii de la Dedulesti
Seara buna dragii mei si bine v-am regasit dupa aproape zece zile de absenta mai mult sau mai putin voita, dar necesara.
Scriu acest review din dorinta de a nu ma lasa uitat, desi criticul meu permanent (sotia mea) mi-a recomandat sa nu-l scriu acum ci atunci cand voi fi mai liber si mai in apele mele. Totusi, incapatanat cum sunt am decis sa-l scriu iar voi prietenii mei veti fi cei care vor aprecia daca am gresit scriindu-l sau nu.
In saptamana care tocmai a trecut, aflandu-ma la un moment dat pe drumul european 81 in zona „Micilor de la Dedulesti” am hotarat sa facem un scurt popas pentru a ne reface potentialul de drum cu cate doi-trei mici uriasi si o apa minerala.
Desi fetele mele au avut probleme din pricina serpentinelor, auzind de mici instantaneu s-au facut bine si n-au mai avut nici o „greata”. Eu le-am privit circumspect, in pofta lor nebuna uitau tocmai elementul principal si anume faptul ca intotdeuna cand tranzitau zone cu multe curbe avand stomacul plin debalastau pe marginea drumului.
Treaca mearga de la mine, am oprit intre doua TIR-uri care m-ar fi putut face armonica, am traversat, eu fiind pe directia de mers catre Pitesti si ne-am oprit la primul restaurant din cele patru cate am numarat eu, acolo unde cred ca a oprit si @dannek in review-ul sau, cu diferenta ca el povestea despre cel de-al doilea restaurant pe care eu l-am recunoscut ca fiind primul. Sat Bos se numea si parea cel mai reprezentativ atat ca marime cat si ca preparate care se pregateau pe gratarul din strada.
Am intrebat fetele daca vor afara sau inauntru, zgomotul masinilor care treceau foarte aproape de noi ne-a izgonit in interior, desi mie mi-ar fi placut afara, aveau cateva flori de camp superbe care mi-au placut la nebunie.
Ne-am asezat la masa, o masuta cam micuta pentru patrru persoane si am cercetat meniul, de altfel trei file plasticate care expuneau in special gratarul.
Am decis sa optam pentru doua ciorbe de vacuta, adica eu si nevasta-mea caci fetele mele sunt anti supa/ciorba, mananca doar ciorba de perisoare (adica perisoarele) si patru portii de cartofi prajiti cu cascaval si 10 mici. Eu cu nevasta-mea cate trei iar fetele cate doi, suficienti pentru stomacelul lor.
De ce sunt aceste restaurante vestite? In primul rand pentru acesti mici care se produc intr-un abator propriu, au o reteta speciala iar la amestecul de carne contribuie si foarte multe ingrediente specifice zonei, in special cimbru si mult usturoi.
Insa caracteristica principala a micilor este data de marimea lor, fiind cam cat doi mici din zona Tulcei si cam cat patru din Satul de vacanta din Constanta.
De curiozitate am intrebat-o pe doamna care prepara mititeii, cam cati „modeleaza” pe zi, a dat din umeri si a estimat in jur de 2500-3000 bucati zilnic la care se mai adauga si carnatii proaspeti sau cotletele care se prepara si ele tot pe gratar. Si asta la un singur gratar, insa eu am numarat cel putin patru gratare la toate restaurantele.
Toate aceste informatii le-am obtinut in timp ce asteptam ospatarita sa ne preia comanda. Doua dintre ele stateau la barul din incinta si fumau, una alerga de zor de la masa la masa pentru a aduce comenzile.
Dupa aproximativ un sfert de ora una dintre fetele care pana atunci fusesera ocupate cu fumul la bar, a sosit la masa noastra si cu o figura acra ne-a intrebat ce dorim. M-am cam abtinut sa nu-i fac teoria bunului simt, cu siguranta nu a facut nici o scoala de ospatari si nici nu cred ca va face vreodata, i-am dat comanda pregatindu-ma sa ies din restaurant in recunoastere sa vad ce se mai poate cumpara de acolo. N-am reusit caci in exact 4 minute a sosit ciorba pe care am comandat-o, o ciorba de vacuta cum n-am mancat niciodata. Am inteles ca suntem in patria micilor uriasi, insa si carnea de vita tot uriasa a fost si putin…nefacuta, adica foarte tare. Si eu si nevasta-mea aveam cate doua bucati mari de carne in farfurii pe care ne-am chinuit putin sa le micsoram, hai ca eram noi, dar doi copii cum ar fi mancat fara nici un ajutor? La gust mie mi s-a parut ok ciorba, insa sotia a comentat in ceea ce priveste ingredientele Telina si ceapa nu erau maruntite, insa ceea ce i-a produs cel mai mare dezgust a fost smantana in care a gasit un bob de mazare, deci era clar ca a fost reciclata. Eu n-am avut ghinionul asta sau cel putin nu s-a vazut.
Am terminat de servit ciorba, mi-era nu stiu cum sa le dau copiilor sa guste sa nu nimereasca o bucatica de ceapa sau telina care nu era maruntita, le-am intrebat daca doresc si le-am dat putina carne si cartofiori care le-a placut mult.
Felul doi, micii adica au sosit cu viteza luminii, nici macar nu apucasem sa ne scoatem dintre dinti bucatelele de ceapa ramasa. Cartofii prajiti cu cascaval pareau super ok desi mi s-au parut mai neprajiti (eu mananc mai ars nitel) in schimb micii, desi facuti pe gratar, desi cu o reteta misterioasa nu mi-au placut deloc si aici sta marturie Daisy, catelusa noastra care a savurat cei doi mici care mi-au ramas, desi initial dupa ce i-a mirosit s-a indepartat de ei.
Sa nu se inteleaga gresit, sunt mancator de mici, de fiecare data cand am ocazia fac cate un BBQ cum spune @ileanaexperta, insa acei mici nu mi-au placut, desi in alte dati i-am servit fara probleme.
Sotia si copii n-au avut probleme, lor le-au placut chiar mai mult decat cascavalul presarat pe cartofi, le-am intrebat daca mai vor si au refuzat in cor. Nici n-as fi vrut sa faca exces stiind ca mai avem cateva serpentine destul de stranse.
Ceea ce mi-a redat starea nervoasa a fost faptul ca desi terminasem ciorbele nu a mai venit nimeni sa recupere farfuriile goale si ni le-au lasat alaturi de farfuriile plate cu felul doi pe acea masa despre care am povestit ca era prea mica.
Domnisoarele (oare?) tot la bar se intretineau vesele la un chistoc raspunzand doar cand le chema cineva si atunci dupa ce mai trageau doua fumuri.
Nota noastra a fost de exact 57 de lei si exact atat i-am si dat nu merita nici un leu in plus pentru modul in care ne-a servit, desi eu sunt omul care obisnuiam sa las o multumire generoasa in lei la sfarsitul unei mese unde m-am simtit bine.
Cand am vazut ca a venit la masa noastra si incepe sa scrie pe carnetel nota m-am aprins instantaneu si i-am dat viteza sa-mi aduca un bon fiscal. „Asa doriti? ” ma intreaba ea uimita. Exact! raspund eu si mai nervos de uimirea ei. Asta mi-a amintit de un episod de la Pestera Ursilor cand dupa un dejun la unul din restaurantele din zona ospatarita mi-a spus ca nu are cum sa-mi de-a bon fiscal pentru ca patronul a plecat iar casa de marcat este in biroul lui!!! No coment! Si restaurantul este cel mai vestit de acolo si mereu plin…in fine...
Aici, la Dedulesti, ospatarita s-a intors cu un bon fiscal de toata frumusetea la care ma uit acum in timp ce scriu aceste impresii. Pe el scrie Restaurant „Sat Bos. SRL”, comuna Moraresti sat Dedulesti nr. 61; jud. Arges.
I-am dat exact cat a cerut desi in bonul fiscal mi-a umflat cu 2,5 lei ciorba pe motiv ca a adaugat ardeii si smantana reciclata. N-am mai vrut sa ma enervez si mai tare, i-am dat exact cat era pe bon si la revedere!
Despre restaurant, in interior sunt masute micute de patru persoane, exista un bar cu bauturi alcoolice si non-alcooloice, o sala de jocuri mecanice/electronice si un salon pentru nefumatori. Pe mese nu exista fete de masa, sunt din lemn dar noi am gasit-o curata. In schimb tacamurile nu ne-au placut si am fost la bar sa ni le schimbe.
Grupul sanitar este undeva la subsol si este relativ curat, sau asa l-am gasit eu.
Afara aceeasi poveste, in schimb mesele sunt un pic mai mari si nu exista scaune, doar bancute, cred eu mult mai comode si placute.
Daca n-ar fi existat cainii vagabonzi si mai ales cersetorii care intra chiar si in restaurant fara sa fie dati afara de nimeni, daca serviciile si preparatele servite ar fi facute mai cu mult suflet, acest restaurant ar putea fi o alegere inteleapta pentru un scurt popas in drumul catre Ramnicu Valcea.
Vacante frumoase oriunde va veti afla!
ps. Pozele sunt facute cu telefonul mobil, deci imi cer scuze daca claritatea lor nu este la standardul AFA.
Trimis de pepsi70ro in 05.10.10 20:09:09
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Coane, da' de ce nu luaşi carnea din ciorbă să o faceţi fericită pe Daisy???
Bine ai revenit!
Imi pare rau pentru experienta cam neplacuta de la acest restaurant, dar asta e, se mai intampla!
Mi-a placut mult modul cum ai prezentat acest moment!
otraviti saracul caine... pai ce v-a facut?
Stii povestea cu pomul laudat. Un vot pentru micii de la Dedulesti, poate iti mai trec din nervi )))
ai stat cam cuminte o vreme dar ai revenit in forta si uite ca buni sau nu, micii tai ne-a facut pofta... de-o bere!
Am fost si eu pe aici. Micii astia sunt renumiti, daca vii de la drum cu siguranta ca poftesti la ei, insa ultima oara cand am trecut pe aici, am zis ca nu mai mananc niciodata. Erau cam nefacuti, i-am mancat cu noduri, noroc ca nu am patit nimic. Curatenia nu este punctul forte al popasului, totul este facut la repezeala, pe principiul: "lasa, ma, ca merge-asa!"
Ai fost norocos ca ai gasit curatenie la toalete. Eu am crezut ca am nimerit intr-o gara dezafectata. Prefer sa mananc covrigi uscati, decat mici de aici.
Ma bucur pentru voi ca ati scapat teferi, mai ales fetitele!
Am mancat si eu acolo acum vreo 5-6 ani si micii erau OK dar atmosfera de birt ordinar lasa de dorit.
Bine ai facut ca nu ai lasat nici un ban bacsis. Si eu procedez la fel cand dau peste ospatari nesimtiti.
In privinta comportamentului ospatarilor, din pacate, astazi foarte multi care ne servesc nu au facut o scoala in acest sens. Lasand la o parte ca nu trebuie sa faci scoala de ospatari ca sa te porti frumos cu un client, dar cred ca ajuta...
La fel si cu vanzatorii. Toata lumea stie sa vanda. Ei bine, nu e chiar asa.
De multe ori iti cade greu la stomac cand ospatarul care te serveste e sictirit.
Lasand la o parte ca habar nu au cum sa aduca masa. Daca unul dintre meseni nu a comandat ciorba, insa a comandat felul doi, vine cu ciorbele si celalalt se uita la comeseni cum mananca. Si bineinteles ca aduc salatele cu mult inaintea felului doi, ca sa ai timp sa le mananci inante... Asta daca ti-au adus si tacamuri la masa!
Si daca se poate, te stergi la gura cu maneca, daca nu est aprovizionat cu servetele.
Si nota de plata vine la o juma de ora dupa ce termini de mancat si mai trece o juma de ora pana vine sa ia banii.
Ca asa e la noi la romani.
Impresiile tale mi-au adus aminte de of-urile mele cu ospatarii, sa ma ierte daca vreun user are aceasta meserie, eu ma refer oricum la cei care nu o respecta.
Bine ai revenit. Si vad ca sunteti si sanatosi.
Si eu am patit multe, asa ca ma opresc doar unde stiu ca e ok.
Dar bonul este fiscal? Scrie pe el ca e fiscal? Ca se pot face muuulte smecherii...
Bine ai revenit, pepsi70ro! Neplacuta experienta ati avut!
Imi place cum ai povestit, iar informatiile sunt foarte utile, voi tine minte sa evit acest local.
@pepsi, doar de lipsa de curaj nu te pot suspecta in urma acestui review, pentru care te si felicit.
Bai frate, Tara asta a intrat in zodia Marinarilor?!
Dar AFA?
@costin1968, poti te rog sa explici ce ai vrut sa spui in ecoul tau de putin mai sus? Recunosc, eu unul n-am inteles...
Da, s-a cam dus mitul micilor de la Dedulesti
Am simtit=o si eu pe pielea mea acum citeva luni.
Micii erau naspa, iar serviciile de toata jena...
Offf... offf... draga prietene... Pai cum ai facut tu la Costinesti mititeii aceia?? ... Aoleu... imi ploua deja in gura... ca afara, nu mai zic... si nici mancata nu-s...
Imi pare rau de experienta voastra nereusita, dorita atat de mult de voi, dar uite ce se mai intampla in tarisoara asta? De fapt nu ma mai mira nimic. Nici macar cutulachii nostri nu pot papa de multe ori "minunatiile" servite in restaurantele patriei noastre. Bine ca nu ati avut alte "reactii adverse" si ca nu v-a daunat prea mult sanatatii, decat nervi si iar nervi...Daisy nu a patit nimic, sper...
Stilul tau savuros, placut, facand un fel de "haz de necaz" ma face sa te votez ca intotdeauna cu max. pack... Numai bine si sper sa-ti fi rezolvat pozitiv faza cu dintele... asta apropos de mici...
Multumesc tututror pentru aprecieri, am scris in fuga aceste impresii ceea ce nu-mi sta in obisnuinta, insa ma bucur ca am putut sa va povestesc si voua despre micii de la Dedulesti.
In urma cu cativa ani am mai oprit aici, nu-mi amintesc daca la primul sau la al doilea restaurant insa stiu ca am fost foarte incantat atat de servire cat si de calitatea micilor. Acum insa s-au schimbat vremurile...
In ceea cel priveste pe costin1968 prefer sa nu bag toate nimicurile in seama, n-are nici un rost.
Multumesc din nou tuturor!
Bine ai revenit!
De mici a ramas doar faima. Pe cat sunt de mari pe atat sunt nefacuti! Si noi am avut o experienta la fel de urata anul acesta. Cand le-am reprosat ca sunt nefacuti ne-au zis ca "sunt in sange"!
nu am mai oprit la dedulesti de vreo 2 ani, dar pana la ultimul popas nu am avut probleme. cat priveste micii nefacuti, daca ii primesc 'in sange', intotdeauna i dau inapoi si atrag atentia sa nu-i arda.
utile impresiile tale, dar nu cred in calitatea scazuta a alimentelor, ci sunt convins de scaderea sub linia de plutire a calitatii serviciilor. clasic romanesc in declinul continuu la fel de romanesc.
+vot.
ca orice lucru bun si popas vestit, a decazut mult in ultima perioada. Ciorba de burta nu prea mai are burta, micii sunt mari, dar un pic mai mici decat acum 2 ani si cam putin facuti.
am oprit saptamana asta la popas, dar tind sa cred ca atata timp cat nu exista o concurenta serioasa la aceasta locatie... vor scadea calitatea
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 [Popas Dedulești] Marea adunare de la ... Dedulești - continuăm lupta culinară cu micii — scris în 03.04.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Popas Dedulești] Micii de la Dedulești, brand național — scris în 13.04.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Popas Dedulești] Maturitatea „Micilor de la Dedulești” – 30 de ani — scris în 25.01.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 [Popas Dedulești] La micul de Dedulesti pe Dealul Negru – restaurant Sat Boss — scris în 22.10.18 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 [Popas Dedulești] Popas Dedulesti-Valcea / Un popas cu aroma de mititei — scris în 22.09.10 de dannek din BRăILA - RECOMANDĂ