GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Daca ne prinde foamea in Vatra Dornei
Cand esti in Vatra Dornei si te incearca foamea te poti abate la restaurantul din hotelul Dorna ca nu vei da gres.
Hotelul se afla alaturi de partia de ski din spatele parcului. O cladire noua, construita dupa 1989 si care are o culoare ce nu face casa buna cu zona, e mov.
Aici, mai mancasem in urma cu 1an si am retinut ca a fost in regula. Ca urmare, vineri, dupa ce am lasat bagajul la pensiune ne-am indreptat spre Dorna, care se afla la aproximativ 15 minute de mers lejer de cazarea noastra. In restaurant nu era foarte multa lume si am avut cum sa ne alegem o masa ce ne convenea adica in apropierea unei ferestre.
Sala restaurantului nu este mare, dar este placuta beneficiind de ferestre mari ce lasa lumina sa patrunda si-ti ofera posibilitatea de admira imprejurimile. Odata instalati la masa ne-au fost oferite meniurile si linistea s-a lasat peste masa noastra, fiecare incercand sa-si aleaga ce-I mai bun. Doi dintre noi au luat pentru inceput cate o supa crema de dovlecel cu menta si de… nu stiu ce ca am uitat. Supa de dovlecel e foarte buna ca am gustat.
La felul doi s-a ales: 3 portii de hribi cu smantana si mamaliga, un gratar de pui cu salata, snitel de vitel cu legume la gratar si o portie de sarmalute cu mamaliga. Declaratia tuturor ca toate bucatele au fost excelente. Ca desert, s-a comandat un profiterole si ceva clatite cu branza si smantana la cuptor. Nu stiu cum a fost profiterolul, dar eu am mancat clatite si mai bune…
De baut, ca uitasem, la deschidere cate o afinata de casa si apoi multa apa plata.
Total costuri 345lei!
Tot aici am servit si micul dejun si pot sa va spun ca este excelent. Foarte bogat si variat, cu multe produse traditionale si gatite in bucataria proprie. Existau 5-6 feluri de carnuri, muschiulete, pastramioare, carnati, cremvusti, sunculita, toba, leibar, vreo 5 sortimente de branza, crochete de cartofi, oua fierte ochiuri, omleta, chec aperitiv rulade, salata de vinete, salata a la russe, legume proaspete, fructe, lapte batut, lapte de consum, ceai cafea, unt dulceata, miere de albine, cereale, placintele, chec, croissant si s-ar putea sa-mi fi scapat ceva, dar am si eu limitele mele.
Cat de mofturos ai fi la mancare tot te nimeresc oamenii astia cu ceva sa –ti fie pe gust!
Costurile pentru micul dejun/persoana-30 lei.
Un alt loc unde poti manca daca te afli in zona si mai ales daca ai pofta de un peste proaspat este Poiana Izvoarelor. Pensiunea se afla la 5km de oras, pe drumul spre Bistrita, intr-un loc minunat. De jur imprejurul pensiunii se afla colinele impadurite sau nu, dar care o protezeaza de vant.
Inainte de a intra in pensiune e bine sa arunci o privire in bazinul de pe dreapta unde vei putea admira pestisori mici, dar si mari si uneori, pe fundul bazinului, se afla cate un sturion lenes.
Aici, se poate manca un bors bun de pastrav sau de sturion si peste (sigur proaspat) sub diferite forme, prajit, la gratar, la cuptor, pe placa incinsa (ti-l prepari singur).
Noi am ales cate o afinata de casa (am zis de la inceput ca sa nu uit), doua persoane au luat bors de sturion si apoi s-a ales pastrav in malai cu mamaliga, pastrav la gratar cu mamaliga, pastrav la cuptor cu legume, tocanita de vitel la ceaun si tigaie picanta, picanta rau. Si tot uitam ceva, uitam sa va spun ca din partea casei am primit minibruschete cu peste marinat in legume. O bunatate!
La desert ne-am luptat cu niste “poale-n brau”. Costuri totale 342lei.
Masa buna si aici si va recomand cu inima deschisa sa incercati daca ajungeti in zona!
De aici nu am poze, dar puteti sa va imaginati si am sa va ofer doar poze din imprejurimi, cu caprioare si munti.
Trimis de DOINITA in 13.02.18 20:04:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VATRA DORNEI.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@DOINITA: Hribi cu smântână... Și eu beau lapte!
Dar ce poze de revistă ai făcut! Mai ales căprioarele!
@Zoazore: Multumesc mult, tu esti mereu o drăguță!
@DOINITA: De poze mi-a fost frica, mai mult de tras cu ochiul nu, ca inca nu am mancat de seara, dar mi-a placut cum ai povestit.
Felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 [Restaurant Casa Muntelui] La pastravarie — scris în 23.02.24 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant pensiune Valurile Bistriței [Dorna Arini]] Un mare NU! — scris în 16.08.23 de Hues din IAşI - nu recomandă
- Jun.2021 [Restaurant Les Amis / La Radu] Bucătărie autentic bucovineana! — scris în 04.06.21 de istratescu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant hotel Silva] La Silva se mănâncă decent — scris în 25.01.21 de neli1 din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 [Restaurant hotel Dorna] Uneori nu e chiar cum te-ai aștepta — scris în 27.10.20 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurantul pensiunii Rubyn'N] Nu recomand pensiunea Rubyn'N din Vatra Dornei — scris în 02.01.20 de Ioan Gherco din BRAşOV - nu recomandă
- Jul.2019 [Restaurant hotel Carol] Un loc unde se mănâncă bine — scris în 18.09.19 de calator65 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ