GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Propeller Söröző, excelent la un preț decent
Tot în centrul vechi din Szeged ca și Bistorant - vezi impresii, dar mult mai ieftin, cu o terasă superbă, simplă, amenajată direct pe strada pietonală Kölcsey, cu un design ieftin și plăcut ochiului.
Mese și scaune din plastic, imitație de ratan. Pături colorate înveselesc atmosfera.
Sincer, dacă ar fi intrat soțul meu în interior nu s-ar fi oprit acolo din cauza „simplității” :) Norocul meu a fost terasa.
Am ocupat o masă din margine, un tip tinerel și spintenel a venit imediat la noi cu meniurile, a așezat pe masă niște dreptunghiuri din hârtie, cu rol de față de masă.
Prețuri bune, preparate multe, meniul avea și poze, sub denumirile în maghiară erau și cele în engleză.
Am comandat două expresso, o palincă de caise, o limonadă, o apă, un gulaș și-o salată fără carne. Părerea mea e că absolut totul, toate preparatele de acolo erau super. Nu lipsea nici meniul zilei, ciorba de fasole era la mare căutare.
Palinca mea a fost delicioasă, aroma de caise mi-a invadat gura și mintea :), cafeaua Lavazza a fost tare și bună, limonada era aglomerată cu felii de lămâie și portocală, ceaunul meu cu gulaș a fost plin cu găluște mititele, legume și cărniță de vită, rețeta originală fusese păstrată, am fost foarte încântată.
Salata domnului a fost de senzație, un pastel de culori invadase platoul, arome amestecate, o mâncare fresh cu gust divin, totul proaspăt și viu.
Dar să pătrundem și-n interior, un pic. Dacă te orientezi doar după meniu, preparate și servire, juri că locul e luxos, de cinci stele. Însă interiorul era modest, curat, cu mese și bănci, cu scaune normale, localnicii erau acolo pentru o bere sau o ciorbiță.
Toaleta era și ea modestă dar curată, existau și consumabile.
Wi-fi funcționa excelent, personalul cârciumioarei nu era numeros dar era politicos și serviabil.
Am achitat 4960 forinți adică 16 euro, se putea achita și cu cardul.
Se poate și mai ieftin de atât? O, da, sunt multe șaormerii, gyros-uri și alte fast-food-uri în Szeged, nu aveți nevoie de un buget uriaș, prețurile sunt pentru toate buzunarele și pentru toate preferințele.
Vacanțe savuroase vă doresc!
Trimis de krisstinna in 26.12.19 08:06:17
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@krisstinna: Bună mâncărica, se vede așa de bine din poze! Ce-aș mai mânca și eu din gulaș!!!
@mprofeanu: Sincer, aș mânca și eu unul. Dar și un pic de salata, sunt deja sătulă de preparatele din porc
Te imbratisez cu drag
@krisstinna: Privind SI pozele, observ ca portiile sunt imense: un ceaun cu gulas, un castron cu salata... Prea mult chiar si pentru mine!
Ati razbit?
Aici aveau snitel? Parerea domnului C ma intereseaza, ca-n P10 nici nu-l interesa acea imensitate de salata!
Si totul la... 16 Euro? Pe bune? Adica aproape gratis!
Sava fie de bine si Sarbatori cu bine si cu sanatate!
@Zoazore: Aveau snitel dar culmea e ca domnul nu a dorit prajeala, el a vrut salată fără carne
Porțiile au fost duble, ceaunul era măricel, am mâncat încetișor dar am răzbit intr-un final
Domnul întâi studiază FB apoi mănâncă liniștit. Ne plimbam toată ziulica și singurele clipe feisbulucesti erau cele de la terase.
Foarte ieftin și eram in centrul vechi al orașului. Așa cum am spus, era un loc al localnicilor, nimic fițos dar totul gustos.
@krisstinna: Nu am mâncat niciodată gulaș, însă la felul cum arată cel din fotografie, apetisant adică, mă încearcă o părere de rău că nu am încercat, și, acest fel de mâncare.
Citind review-ul tău, mi-am adus aminte de o seară petrecută la un restaurant pescăresc din Szeged, pe malul Tisei, prin anul 2001, unde în afară de diverse feluri de preparate din pește, printre care și burtă de pește (nu mai știu ce fel de pește) prăjită, cu ceapă, gătită în așa fel încât, noi cei ce eram la masa aia, am zis că ceva mai bun nu am mâncat. Am aflat, din discuții, că într-adevăr acel preparat este o delicatesă numai dacă este pregătită de un meșeriaș (bucătar) adevărat. Și ca totul să fie complet, în plus am avut parte și de o degustare de vinuri (8 soiuri: 4 albe, 4 roșii).
Să vă fie de bine excursia și masa.
Sărbători frumoase cu bucurii și satisfacții multiple!
La mulți ani!
@Mitica49: Să știi că am fost pe malul Tisei, la cele doua restaurante renumite, in jurul orei 15, într-una din zile. Nu mi-a trecut prin capul meu blond să fac o rezervareAm ajuns acolo, la primul, parcarea era plină, oamenii intrau și ieșeau din restaurant. Intru, vorbesc și primesc un răspuns politicos: e totul plin, avem rezervării până diseară.
Ok. Mergem pe jos, 5 minute, la celălalt. Superb și ăsta. Lumea stătea afara, pe terasa rece, aștepta. Cum ce aștepta? Să se așeze la mesele rezervate, după ce plecau cei din restaurant. Era extrem de aglomerat și acolo, mesele aproape lipite. Am vorbit cu o tipă, s-a dus la o șefa și a întrebat dacă avem vreo șansă. Normal, nu aveam.
Acum vii și îmi spui ca ai mâncat o bunătate de burtă sau ceva divin și iar mă enervez pe mine pentru că nu am făcut rezervare. Restaurantele sunt la 2,5 km de Novotel hotel, pe malul apei, cu terase largi, unul decorat in albastru grecesc, altul rustic, cu lemn cald și decorațiuni minunate.
Gulașul e o ciorba dulce din carne de văcuță, cu găluște piticanii și legume tăiate cuburi mari sau rondele. Rețeta originala conține și ardei iute dar au îmbunătăți-o prin faptul că nu o mai servesc iute, ardeiul îl primesti separat, nu toată lumea tolerează iuțeala
Așadar, tu râmnești la gulaș, eu la ce-ai mâncat tu pe malul Tisei
Îți mulțumesc pentru vizita, cuvinte, urări!
La mulți ani cu bucurii și sănătate!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 [Restaurant han Kiskorossy Halaszcsarda] Nu recomand — scris în 03.06.23 de ux129214 din SZEGED - nu recomandă
- Dec.2021 [Restaurant (han) GulyasCsarda] Restaurant GulyasCsarda — scris în 02.01.22 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2019 [Restaurant & Winebar Bistorant] Bistorant, ciorbă de jumări într-un loc fițos — scris în 21.12.19 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2017 [Restaurant han Fehertoi Halaszcsarda] Fehertoi Halaszcsarda (Szeged) - Ciorba de peste - Da! In rest... denumiri sofisticate si gust ca la 'meniul zilei'! — scris în 07.05.17 de calatoru din ARAD - nu recomandă
- Feb.2015 Prânzul în Szeged — scris în 08.02.15 de dognean din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2010 [Restaurant han Fehertoi Halaszcsarda] Fehertoi Halaszcsarda es Panzio / La un gulas... si cumparaturi la Szeged — scris în 25.09.10 de hlli din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2010 [Restaurant han Kiskorossy Halaszcsarda] Kiskorossy Halaszcsarda — scris în 13.11.10 de georgiana din SANNICOLAU MARE - RECOMANDĂ